Megjelenésének várható időpontja: 2020. június 2.

A ​Court of Thorns and Roses (A Court of Thorns and Roses 1.) 130 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Experience ​Feyre Archeron's journey all over again with the beautiful collector's edition of A Court of Thorns and Roses, the seductive first book in the #1 New York Times bestselling series by Sarah J. Maas, featuring a deluxe new package, an updated map, ribbon pull, and more!

When nineteen-year-old Feyre kills a wolf in the woods, a beast-like creature arrives to demand retribution for it. Dragged to a treacherous magical land she only knows about from legends, Feyre discovers that her captor is not an animal, but Tamlin-one of the lethal, immortal faeries who once ruled their world.
As she dwells on his estate, her feelings for Tamlin transform from icy hostility into a fiery passion that burns through every lie and warning she's been told about the beautiful, dangerous world of the Fae. But an ancient, wicked shadow over the faerie lands is growing, and Feyre must find a way to stop it or doom Tamlin-and his world-forever.

All of the magic of Feyre's… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Bloomsbury, London, 2020
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781526605399 · Megjelenés időpontja: 2020. június 2.
>!
Bloomsbury, New York, 2020
432 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781635575552 · Megjelenés időpontja: 2020. június 2.
>!
Bloomsbury USA, New York, 2020
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781635575569 · Megjelenés időpontja: 2020. június 2.

8 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

ACOTAR

656 tag · 575 karc · Utolsó karc: 2020. április 8., 14:58 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Lucien Vanserra · Tamlin · Nesta Archeron · Suriel · Elain Archeron · Alis · Amarantha · Attor


Kedvencelte 34

Most olvassa 11

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Többszöri újraolvasás után is hatalmas kedvenc.
Sarah J. Maas fantasztikus írónő, aki már az Üvegtrónnal megnyert magának, ugyanakkor az A Court of Thorns and Roses sorozata sokkal közelebb áll hozzám.
Nagyon szeretem az írónő alkotta fantáziadús világot és a szereplőket, ezért örömmel merülök el újra és újra ebben a történetben.
Legjobban talán az utolsó száz oldalt kedvelem, ugyanis számomra Feyre próbái képezik a könyv legizgalmasabb részeit.

3 hozzászólás
>!
Vicky3
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Miért vett rá ez a könyv, hogy elolvassam?:

Először is egy mesefeldolgozás, méghozzá az egyik kedvenc mesém, a Szépség és a szörnyeteg adta az alapját.
Aztán a felszínesség is szerepet játszott, de lehet ezért hibáztatni egy ilyen borítónál? Valami meseszép.
Végül pedig ismerem az írónő másik sorozatát, az Üvegtrónt, amivel most éppen nem vagyok teljesen kibékülve, de ennek ellenére bizakodásra adott okot.

De mindezek mellett se gondoltam volna, hogy ennyire el fog varázsolni ez a történet! Imádtam a történet meseszerű hangulatát és stílusát, ahogy megelevenedtek a színek és egy lenyűgöző, ugyanakkor könyörtelen világot festettek elém. Simogatta a lelkem, ahogy finoman egyensúlyozott a regény a fantasy és a mese műfaja között. Fantasztikus élmény volt, most pont erre volt szükségem.

http://three-points-of-view.blogspot.hu/2016/02/sarah-j…

U.i.: Annyira pofonegyszerű volt a rejtvény, hogy nem jött rá?

2 hozzászólás
>!
zsebibaba007
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Eletem egyik legjobb dontese volt, hogy elolvastam ezt a remekmuvet. Sarah J. Maas egy zsenialis iro. Minden egyes kis reszlet a helyere kerult a vegen. Minden.
Vegig izgultam Feyreert, fajt a szivem es epekedett Tamlinert (uj haremtag. Stipistopienyem! Masnak nem adom ;)
Mind a vilag, mind a szereplok jol kidolgozottak. Kulon piros pont, hogx the Beauty and the Beast retelling. Egyik kedvenc Disney mesem a Szepseg es a Szornyeteg, es ahogy Sarah beepitette a tunderek vilagaba. Az valami zsenialiis.
Remelem kapunk meg egy kis Feyret es Tamlin, mert ez nagyon nem volt eleg.
Btw, @Lorelei csak szerintem volt nagyon konnyu a megoldando riddle(nem jut eszembe magyarul xD)? Elolvastam, es elsore leesett. Azt hittem Feyrenek is le fog. Bar ugy 80 oldallal rovidebb lett volna…
Taaaamlin! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Bővebben, spoiler mentesen a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2015/05/sarah-j-maa…

Illetve a Prológus oldalára is írtam a könyvről, így 1,5 évvel később:
https://prologus.wordpress.com/2016/10/10/sarah-j-maas-…

9 hozzászólás
>!
brigi11 P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Az Üvegtrón 5. része akkora csalódás volt, hogy borzasztó előítélettel vettem kezembe ezt a könyvet. De ennek ellenére vagy pont azért nagyon szerettem. Sarah J. Maas ismét egy izgalmas világba varázsolt el, igaz én látok hasonlóságot az Üvegtrón szereplői és eközött a könyv szereplői között. Nem hiszem, hogy Fayre-t meg fogom szeretni, a Tamlin iránti lelkesedés előtt is értetlenül állok, de Lucien nagyon jó karakter és ciki vagy nem ciki, de beállok a Rhysandt imádok táborába. A történetvezetés is tipikus SJM, az elején jó, a közepén kicsit unalmas, aztán hirtelen rengeteg információt kapunk, a vége pedig lehengerlő.
Kicsit félek a folytatástól, mert teljesen biztos vagyok benne, hogy ebből a hatalmas tündéri szerelemből csalódás lesz, csak, hogy egy még hatalmasabb tündéri szerelmet kapjunk, ezt meg egy párszor már eljátszotta az írónő.

Team Rhysand ❤ ❤ ❤

>!
Fallen_Angel P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Véletlenszerűen választottam, mert kellett egy 400 oldalas könyv egy kihíváshoz, amiről úgy gondoltam, hogy gyorsan kiolvasom. A gyors kiolvasás megvolt és örülök annak a véletlennek, mert lehet, hogy új kedvencet avatok.
Kicsit ugyan nehezen indult a történet és elképzelni nem tudtam, hogy fogom én kedvelni Feyre-t ennyi szenvedés közepette, de aztán összekapta magát és belevaló csaj lett. Jó volt, hogy nem egy tinilányka a főhős – ez tényleg new adult könyv, nem YA.
Hajnali kettőkor fejeztem be az olvasást, de szerencsére az Amazon akkor is nyitva van, hogy meg tudjam venni a következő részt. :D

>!
Narutofan98
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Ugyanúgy tetszett, akár a magyar fordítás. Talán még jobban is. Érzékelni lehet a fordítás ártalmait a magyaron, mivel az angolban jobban ki tudtam venni bizonyos szituációk élét, jelentőségét. Feyre itt sokkal szimpatikusabb nekem. Változatosan fogalmaz az írónő. Főleg azok a részek tetszettek, amikor spoiler
Igaz, sokkal határozottabbnak érzetem, mint a magyarban. Nem annyira esetlen, sokkalta jobban érezhető, hogy felelősségteljesebb, még akkor is, ha rossz döntéseket hoz.

>!
_Ada_ P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Bajban vagyok, mert ugyanaz a történet, mégis két különböző értékelést kell adjak az angol és a magyar kiadásra.
Oka: Igényes a magyar, de sajnos nem szerettem. Valahogy nem jött át az, ami az eredeti nyelven, az írónő által használt kifejezésekkel, szófordulatokkal igen. Nagyon szép, választékos szókincse van, játszik a szavakkal.
A történet persze ugyanaz. Tudtam, hogy mi lesz, mégis úgy élveztem, mintha elsőnek olvasnám.
A szereplők személyisége rétegelt, nem papírmasé. A felépített világ szép, igényes és lehet fantasy világra mondani, hogy logikus?.
Nem részletezem tovább: szerettem, és később is biztos szeretni fogom.

>!
pattsims97
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Erre egyszerűen nincsenek szavak!

Annyira, de annyira tökéletes egy mű! A világ fantasztikusan fel van építve, az olvasó teljesen odaképzeli magát. A karakterek félelmetesen kifinomultak. De a cselekmény… Eszméletlenül jól kitalálta ezt az írónő, és felépítette!

Ugyan lassan haladtam vele, de nem azért, mert nem tetszett. Habár az elején még kicsit bizonytalan voltam. Nekem kicsit lassan indult be, de mindent megkaptam. Nem úgy volt, hogy a végén azt éreztem, mintha két részre lenne szedve (az eleje uncsi, a vége iszonyat jó), hanem egy egész képet kaptam.

Fantasztikus volt!

11 hozzászólás
>!
Lorelei
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Amint kialudtam magam összeszedek egy normális értékelést ha már egyszer annyira jó volt hogy egész éjjel ébren tartott :-)
Akkor itt is volna:
Ez a könyv egyszerre gyönyörű, megindító és brutális! Mikor elkezdtem olvasni, nem igazán értettem hova fogunk kilyukadni a fülszöveg alapján. Azon kaptam magam, hogy belecsöppentem egy nagyon szépen felépített, nagyon szépen kialakuló szerelmi szálba. Mert ez tényleg remekül lett megoldva, minden gát és akadály leomlott azt az egyet leszámítva ami a Szépség és a szörnyeteg újragondolás lényegét rejtette magában. (Egy jó tanács: soha ne köss semmilyen üzletet, szerződést az írónővel, mert biztosan elhelyezne benne annyi kiskaput, hogy Rumplestiltskin is megirigyelhetné!)
A történet kétharmadáig egy lágyabb vonalat követett a történet, aztán jött az érzés, hogy muszáj minél gyorsabban olvasnom, mintha egy omló hegy romjai üldöznének! Teljesen megváltozott a felállás és megismerhettük a tündérek világának azt a részét, amelytől minden ember félt. Helyenként elég brutálisra sikerültek a részek, erre jó lesz felkészülni.
Bevallom, az egyik részét túlzónak éreztem, de végül kárpótolt a cselekedetek, érzelmek valódisága.
Mindenkinek ajánlom, tényleg csodás történet, meg sem tudom fogalmazni, mennyire magával ragadott és a hatása alatt tart még most is!

Bővebben: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2015/05/sarah…

37 hozzászólás
>!
lafayette
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Egy csöppet bajban vagyok, ugyanis nehéz értékelést írni ehhez a könyvhöz az ACOMAF után, de azért mégis megpróbálkozom vele. Mint minden SJM könyvnél, most is kénytelen vagyok leírni, hogy az írónő milyen fantasztikus munkát végez. Adott egy badass hősnő, több nagyon erős karakter, és csodálatosan megálmodott és felépített világ. Nagyon szerettem, ahogy Feyre fokozatosan megismerkedik Prythian világával és ahogy egyre többet lát, fokozatosan változik a véleménye is. Az utolsó 30% pedig mindegy hányszor olvasom el a könyvet, mindig izgalmas marad.

Mindenesetre azoknak, akiknek ez az első rész annyira nem tetszett annyira, azt tanácsolom, hogy mindenképpen(!) olvassák el a folytatást, mert (bár számomra ez is 5 csillagos könyv), ha összehasonlítjuk őket, akkor az olyan, mintha a Kékest hasonlítanánk össze a Himalájával. :D

(és tudom, hogy ciki, de én amúgy nem jöttem rá a riddle megoldására xD, persze így utólag elég egyértelmű :'D)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Lorelei

„You look… better than before.”
Was that a compliment? I could have sworn Lucien gave Tamlin an encouraging nod.
„And your hair is…clean.”

3 hozzászólás
>!
lafayette

There are those who seek me a lifetime but never we meet,
And those I kiss but who trample me beneath ungrateful feet.

At times I seem to favor the clever and the fair,
But I bless all those who are brave enough to dare.

By large, my ministrations are soft-handed and sweet,
But scorned, I become a difficult beast to defeat.

For though each of my strikes lands a powerful blow,
When I kill, I do it slow…

Chapter 35

5 hozzászólás
>!
zsebibaba007

„I might die of surprise,” Lucien said behind me. „You made a joke, Feyre.”

Kapcsolódó szócikkek: Lucien Vanserra
>!
zsebibaba007

„Ah. The Suriel told you nothing important, did it?”
That smile of his smparked something bold in my chest. „He also said that you like being brushed, and if I'm a clever girl, I might train you with treats.”

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Suriel · Tamlin
>!
Nymeria96

A starry, unclouded night sky, peaceful and glittering and endless.

10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron
>!
Nymeria96

“What’s your name, love?”

241. oldal, 26. fejezet (Bloomsbury, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
>!
zsebibaba007

Were you admiring my sword, or just contemplating killing me, Feyre?

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Tamlin
>!
Nymeria96

Standing before me was the most beautiful man I’d ever seen.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rhysand
1 hozzászólás
>!
lafayette

No, I don’t want you to live somewhere else. I want you here, where I can look after you—where I can come home and know you’re here, painting and safe.

Kapcsolódó szócikkek: Tamlin
>!
Lorelei

You can't chop wood for us, but you want to marry a woodcutter's son?

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Nesta Archeron

A sorozat következő kötete

A Court of Thorns and Roses sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Renée Ahdieh: The Wrath & the Dawn
Patrick Rothfuss: The Wise Man's Fear
Laurell K. Hamilton: A Kiss of Shadows
Karen Marie Moning: Shadowfever
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Naomi Novik: Uprooted
Laura Sebastian: Ash Princess
Cassandra Rose Clarke: Assassin's Curse
Rebecca Ross: The Queen's Rising
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night