A ​Court of Thorns and Roses (A Court of Thorns and Roses 1.) 177 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Experience ​Feyre Archeron's journey all over again with the beautiful collector's edition of A Court of Thorns and Roses, the seductive first book in the #1 New York Times bestselling series by Sarah J. Maas, featuring a deluxe new package, an updated map, ribbon pull, and more!

When nineteen-year-old Feyre kills a wolf in the woods, a beast-like creature arrives to demand retribution for it. Dragged to a treacherous magical land she only knows about from legends, Feyre discovers that her captor is not an animal, but Tamlin-one of the lethal, immortal faeries who once ruled their world.
As she dwells on his estate, her feelings for Tamlin transform from icy hostility into a fiery passion that burns through every lie and warning she's been told about the beautiful, dangerous world of the Fae. But an ancient, wicked shadow over the faerie lands is growing, and Feyre must find a way to stop it or doom Tamlin-and his world-forever.

All of the magic of Feyre's… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

10 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

ACOTAR

912 tag · 525 karc · Utolsó karc: 2022. november 8., 10:34 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Lucien Vanserra · Nesta Archeron · Suriel · Tamlin · Elain Archeron · Alis · Amarantha · Bogge · Attor


Kedvencelte 45

Most olvassa 21

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Többszöri újraolvasás után is hatalmas kedvenc.
Sarah J. Maas fantasztikus írónő, aki már az Üvegtrónnal megnyert magának, ugyanakkor az A Court of Thorns and Roses sorozata sokkal közelebb áll hozzám.
Nagyon szeretem az írónő alkotta fantáziadús világot és a szereplőket, ezért örömmel merülök el újra és újra ebben a történetben.
Legjobban talán az utolsó száz oldalt kedvelem, ugyanis számomra Feyre próbái képezik a könyv legizgalmasabb részeit.

3 hozzászólás
Vicky3 >!
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Miért vett rá ez a könyv, hogy elolvassam?:

Először is egy mesefeldolgozás, méghozzá az egyik kedvenc mesém, a Szépség és a szörnyeteg adta az alapját.
Aztán a felszínesség is szerepet játszott, de lehet ezért hibáztatni egy ilyen borítónál? Valami meseszép.
Végül pedig ismerem az írónő másik sorozatát, az Üvegtrónt, amivel most éppen nem vagyok teljesen kibékülve, de ennek ellenére bizakodásra adott okot.

De mindezek mellett se gondoltam volna, hogy ennyire el fog varázsolni ez a történet! Imádtam a történet meseszerű hangulatát és stílusát, ahogy megelevenedtek a színek és egy lenyűgöző, ugyanakkor könyörtelen világot festettek elém. Simogatta a lelkem, ahogy finoman egyensúlyozott a regény a fantasy és a mese műfaja között. Fantasztikus élmény volt, most pont erre volt szükségem.

http://three-points-of-view.blogspot.hu/2016/02/sarah-j…

U.i.: Annyira pofonegyszerű volt a rejtvény, hogy nem jött rá?

2 hozzászólás
brigi11 P>!
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Az Üvegtrón 5. része akkora csalódás volt, hogy borzasztó előítélettel vettem kezembe ezt a könyvet. De ennek ellenére vagy pont azért nagyon szerettem. Sarah J. Maas ismét egy izgalmas világba varázsolt el, igaz én látok hasonlóságot az Üvegtrón szereplői és eközött a könyv szereplői között. Nem hiszem, hogy Fayre-t meg fogom szeretni, a Tamlin iránti lelkesedés előtt is értetlenül állok, de Lucien nagyon jó karakter és ciki vagy nem ciki, de beállok a Rhysandt imádok táborába. A történetvezetés is tipikus SJM, az elején jó, a közepén kicsit unalmas, aztán hirtelen rengeteg információt kapunk, a vége pedig lehengerlő.
Kicsit félek a folytatástól, mert teljesen biztos vagyok benne, hogy ebből a hatalmas tündéri szerelemből csalódás lesz, csak, hogy egy még hatalmasabb tündéri szerelmet kapjunk, ezt meg egy párszor már eljátszotta az írónő.

Team Rhysand ❤ ❤ ❤

Narutofan98 P>!
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Ugyanúgy tetszett, akár a magyar fordítás. Talán még jobban is. Érzékelni lehet a fordítás ártalmait a magyaron, mivel az angolban jobban ki tudtam venni bizonyos szituációk élét, jelentőségét. Feyre itt sokkal szimpatikusabb nekem. Változatosan fogalmaz az írónő. Főleg azok a részek tetszettek, amikor spoiler
Igaz, sokkal határozottabbnak érzetem, mint a magyarban. Nem annyira esetlen, sokkalta jobban érezhető, hogy felelősségteljesebb, még akkor is, ha rossz döntéseket hoz.

cmbyn>!
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Ez volt az első könyvem az írónőtől, de rögtön megértettem hogy miért szeretik ennyire. Nagyon hamar végeztem a könyvvel, magába szippantott, annak ellenére is hogy a nyelvezetét nehezebbnek találtam az eddig olvasott angol könyveknél. Nagyon tetszett hogy a főszereplőnk Feyre végre nem egy olyan karakter mint sok dísztópia/fantasy könyv főhőse. Nem nyafogott, vagy sajnáltatta magát, hanem tudta mit kellet tenni ér meg is tette. Nagyon szerettem a közös részeiket Tamlinnal, szerintem nagyon feldobta a történetet spoiler.

Fallen_Angel P>!
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Véletlenszerűen választottam, mert kellett egy 400 oldalas könyv egy kihíváshoz, amiről úgy gondoltam, hogy gyorsan kiolvasom. A gyors kiolvasás megvolt és örülök annak a véletlennek, mert lehet, hogy új kedvencet avatok.
Kicsit ugyan nehezen indult a történet és elképzelni nem tudtam, hogy fogom én kedvelni Feyre-t ennyi szenvedés közepette, de aztán összekapta magát és belevaló csaj lett. Jó volt, hogy nem egy tinilányka a főhős – ez tényleg new adult könyv, nem YA.
Hajnali kettőkor fejeztem be az olvasást, de szerencsére az Amazon akkor is nyitva van, hogy meg tudjam venni a következő részt. :D

hpatrik97>!
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Erre egyszerűen nincsenek szavak!

Annyira, de annyira tökéletes egy mű! A világ fantasztikusan fel van építve, az olvasó teljesen odaképzeli magát. A karakterek félelmetesen kifinomultak. De a cselekmény… Eszméletlenül jól kitalálta ezt az írónő, és felépítette!

Ugyan lassan haladtam vele, de nem azért, mert nem tetszett. Habár az elején még kicsit bizonytalan voltam. Nekem kicsit lassan indult be, de mindent megkaptam. Nem úgy volt, hogy a végén azt éreztem, mintha két részre lenne szedve (az eleje uncsi, a vége iszonyat jó), hanem egy egész képet kaptam.

Fantasztikus volt!

11 hozzászólás
Lorelei>!
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Amint kialudtam magam összeszedek egy normális értékelést ha már egyszer annyira jó volt hogy egész éjjel ébren tartott :-)
Akkor itt is volna:
Ez a könyv egyszerre gyönyörű, megindító és brutális! Mikor elkezdtem olvasni, nem igazán értettem hova fogunk kilyukadni a fülszöveg alapján. Azon kaptam magam, hogy belecsöppentem egy nagyon szépen felépített, nagyon szépen kialakuló szerelmi szálba. Mert ez tényleg remekül lett megoldva, minden gát és akadály leomlott azt az egyet leszámítva ami a Szépség és a szörnyeteg újragondolás lényegét rejtette magában. (Egy jó tanács: soha ne köss semmilyen üzletet, szerződést az írónővel, mert biztosan elhelyezne benne annyi kiskaput, hogy Rumplestiltskin is megirigyelhetné!)
A történet kétharmadáig egy lágyabb vonalat követett a történet, aztán jött az érzés, hogy muszáj minél gyorsabban olvasnom, mintha egy omló hegy romjai üldöznének! Teljesen megváltozott a felállás és megismerhettük a tündérek világának azt a részét, amelytől minden ember félt. Helyenként elég brutálisra sikerültek a részek, erre jó lesz felkészülni.
Bevallom, az egyik részét túlzónak éreztem, de végül kárpótolt a cselekedetek, érzelmek valódisága.
Mindenkinek ajánlom, tényleg csodás történet, meg sem tudom fogalmazni, mennyire magával ragadott és a hatása alatt tart még most is!

Bővebben: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2015/05/sarah…

37 hozzászólás
Ada_ P>!
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Bajban vagyok, mert ugyanaz a történet, mégis két különböző értékelést kell adjak az angol és a magyar kiadásra.
Oka: Igényes a magyar, de sajnos nem szerettem. Valahogy nem jött át az, ami az eredeti nyelven, az írónő által használt kifejezésekkel, szófordulatokkal igen. Nagyon szép, választékos szókincse van, játszik a szavakkal.
A történet persze ugyanaz. Tudtam, hogy mi lesz, mégis úgy élveztem, mintha elsőnek olvasnám.
A szereplők személyisége rétegelt, nem papírmasé. A felépített világ szép, igényes és lehet fantasy világra mondani, hogy logikus?.
Nem részletezem tovább: szerettem, és később is biztos szeretni fogom.


Népszerű idézetek

zsebibaba007>!

„I might die of surprise,” Lucien said behind me. „You made a joke, Feyre.”

Kapcsolódó szócikkek: Lucien Vanserra
zsebibaba007>!

„Ah. The Suriel told you nothing important, did it?”
That smile of his smparked something bold in my chest. „He also said that you like being brushed, and if I'm a clever girl, I might train you with treats.”

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Suriel · Tamlin
Lorelei>!

„You look… better than before.”
Was that a compliment? I could have sworn Lucien gave Tamlin an encouraging nod.
„And your hair is…clean.”

3 hozzászólás
lafayette>!

There are those who seek me a lifetime but never we meet,
And those I kiss but who trample me beneath ungrateful feet.

At times I seem to favor the clever and the fair,
But I bless all those who are brave enough to dare.

By large, my ministrations are soft-handed and sweet,
But scorned, I become a difficult beast to defeat.

For though each of my strikes lands a powerful blow,
When I kill, I do it slow…

Chapter 35

5 hozzászólás
Nymeria96>!

“What’s your name, love?”

241. oldal, 26. fejezet (Bloomsbury, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
lafayette>!

No, I don’t want you to live somewhere else. I want you here, where I can look after you—where I can come home and know you’re here, painting and safe.

Kapcsolódó szócikkek: Tamlin
zsebibaba007>!

Were you admiring my sword, or just contemplating killing me, Feyre?

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Tamlin
Nymeria96>!

Standing before me was the most beautiful man I’d ever seen.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rhysand
1 hozzászólás
cmbyn>!

“I’m an immortal. I have nothing but time, Feyre.”

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Tamlin
Nymeria96>!

A starry, unclouded night sky, peaceful and glittering and endless.

10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron

Népszerű triviák

vörös_áfonya>!

Feyre a Mardekár, Tamlin a Griffendél házba kerülne a Roxfortban.

[www.google.com]

Kapcsolódó könyvek: Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

A sorozat következő kötete

A Court of Thorns and Roses sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: From Blood and Ash
Holly Black: The Queen of Nothing (angol)
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Soman Chainani: Quests for Glory
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Colleen Houck: Tiger's Voyage
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken
Stephanie Garber: Once Upon a Broken Heart
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows