A ​Court of Thorns and Roses (A Court of Thorns and Roses 1.) 113 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

When 19-year-old huntress Feyre kills a wolf in the woods, a beast-like creature arrives to demand retribution for it. Dragged to a treacherous magical land she only knows about from legends, Feyre discovers that her captor is not an animal, but Tamlin—one of the lethal, immortal faeries who once ruled their world.

As she dwells on his estate, her feelings for Tamlin transform from icy hostility into a fiery passion that burns through every lie and warning she's been told about the beautiful, dangerous world of the Fae. But an ancient, wicked shadow over the faerie lands is growing, and Feyre must find a way to stop it … or doom Tamlin—and his world—forever.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Bloomsbury, New York, 2016
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781619635180
>!
Bloomsbury, London, 2015
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781408857861
>!
ISBN: 9781490640730 · ASIN: B00WXS68T4 · Felolvasta: Jennifer Ikeda

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

ACOTAR

532 tag · 562 karc · Utolsó karc: 2019. február 20., 16:23 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Lucien Vanserra · Tamlin · Nesta Archeron · Suriel · Elain Archeron · Alis · Amarantha · Attor


Kedvencelte 37

Most olvassa 19

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 60


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96 
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Többszöri újraolvasás után is hatalmas kedvenc.
Sarah J. Maas fantasztikus írónő, aki már az Üvegtrónnal megnyert magának, ugyanakkor az A Court of Thorns and Roses sorozata sokkal közelebb áll hozzám.
Nagyon szeretem az írónő alkotta fantáziadús világot és a szereplőket, ezért örömmel merülök el újra és újra ebben a történetben.
Legjobban talán az utolsó száz oldalt kedvelem, ugyanis számomra Feyre próbái képezik a könyv legizgalmasabb részeit.

3 hozzászólás
>!
Vicky3 P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Miért vett rá ez a könyv, hogy elolvassam?:

Először is egy mesefeldolgozás, méghozzá az egyik kedvenc mesém, a Szépség és a szörnyeteg adta az alapját.
Aztán a felszínesség is szerepet játszott, de lehet ezért hibáztatni egy ilyen borítónál? Valami meseszép.
Végül pedig ismerem az írónő másik sorozatát, az Üvegtrónt, amivel most éppen nem vagyok teljesen kibékülve, de ennek ellenére bizakodásra adott okot.

De mindezek mellett se gondoltam volna, hogy ennyire el fog varázsolni ez a történet! Imádtam a történet meseszerű hangulatát és stílusát, ahogy megelevenedtek a színek és egy lenyűgöző, ugyanakkor könyörtelen világot festettek elém. Simogatta a lelkem, ahogy finoman egyensúlyozott a regény a fantasy és a mese műfaja között. Fantasztikus élmény volt, most pont erre volt szükségem.

http://three-points-of-view.blogspot.hu/2016/02/sarah-j…

U.i.: Annyira pofonegyszerű volt a rejtvény, hogy nem jött rá?

2 hozzászólás
>!
zsebibaba007
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Eletem egyik legjobb dontese volt, hogy elolvastam ezt a remekmuvet. Sarah J. Maas egy zsenialis iro. Minden egyes kis reszlet a helyere kerult a vegen. Minden.
Vegig izgultam Feyreert, fajt a szivem es epekedett Tamlinert (uj haremtag. Stipistopienyem! Masnak nem adom ;)
Mind a vilag, mind a szereplok jol kidolgozottak. Kulon piros pont, hogx the Beauty and the Beast retelling. Egyik kedvenc Disney mesem a Szepseg es a Szornyeteg, es ahogy Sarah beepitette a tunderek vilagaba. Az valami zsenialiis.
Remelem kapunk meg egy kis Feyret es Tamlin, mert ez nagyon nem volt eleg.
Btw, @Lorelei csak szerintem volt nagyon konnyu a megoldando riddle(nem jut eszembe magyarul xD)? Elolvastam, es elsore leesett. Azt hittem Feyrenek is le fog. Bar ugy 80 oldallal rovidebb lett volna…
Taaaamlin! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Bővebben, spoiler mentesen a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2015/05/sarah-j-maa…

Illetve a Prológus oldalára is írtam a könyvről, így 1,5 évvel később:
https://prologus.wordpress.com/2016/10/10/sarah-j-maas-…

9 hozzászólás
>!
Fallen_Angel P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Véletlenszerűen választottam, mert kellett egy 400 oldalas könyv egy kihíváshoz, amiről úgy gondoltam, hogy gyorsan kiolvasom. A gyors kiolvasás megvolt és örülök annak a véletlennek, mert lehet, hogy új kedvencet avatok.
Kicsit ugyan nehezen indult a történet és elképzelni nem tudtam, hogy fogom én kedvelni Feyre-t ennyi szenvedés közepette, de aztán összekapta magát és belevaló csaj lett. Jó volt, hogy nem egy tinilányka a főhős – ez tényleg new adult könyv, nem YA.
Hajnali kettőkor fejeztem be az olvasást, de szerencsére az Amazon akkor is nyitva van, hogy meg tudjam venni a következő részt. :D

>!
_Ada_ P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Bajban vagyok, mert ugyanaz a történet, mégis két különböző értékelést kell adjak az angol és a magyar kiadásra.
Oka: Igényes a magyar, de sajnos nem szerettem. Valahogy nem jött át az, ami az eredeti nyelven, az írónő által használt kifejezésekkel, szófordulatokkal igen. Nagyon szép, választékos szókincse van, játszik a szavakkal.
A történet persze ugyanaz. Tudtam, hogy mi lesz, mégis úgy élveztem, mintha elsőnek olvasnám.
A szereplők személyisége rétegelt, nem papírmasé. A felépített világ szép, igényes és lehet fantasy világra mondani, hogy logikus?.
Nem részletezem tovább: szerettem, és később is biztos szeretni fogom.

>!
Narutofan98 
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Ugyanúgy tetszett, akár a magyar fordítás. Talán még jobban is. Érzékelni lehet a fordítás ártalmait a magyaron, mivel az angolban jobban ki tudtam venni bizonyos szituációk élét, jelentőségét. Feyre itt sokkal szimpatikusabb nekem. Változatosan fogalmaz az írónő. Főleg azok a részek tetszettek, amikor spoiler
Igaz, sokkal határozottabbnak érzetem, mint a magyarban. Nem annyira esetlen, sokkalta jobban érezhető, hogy felelősségteljesebb, még akkor is, ha rossz döntéseket hoz.

>!
pattsims97
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Erre egyszerűen nincsenek szavak!

Annyira, de annyira tökéletes egy mű! A világ fantasztikusan fel van építve, az olvasó teljesen odaképzeli magát. A karakterek félelmetesen kifinomultak. De a cselekmény… Eszméletlenül jól kitalálta ezt az írónő, és felépítette!

Ugyan lassan haladtam vele, de nem azért, mert nem tetszett. Habár az elején még kicsit bizonytalan voltam. Nekem kicsit lassan indult be, de mindent megkaptam. Nem úgy volt, hogy a végén azt éreztem, mintha két részre lenne szedve (az eleje uncsi, a vége iszonyat jó), hanem egy egész képet kaptam.

Fantasztikus volt!

11 hozzászólás
>!
Lorelei
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Amint kialudtam magam összeszedek egy normális értékelést ha már egyszer annyira jó volt hogy egész éjjel ébren tartott :-)
Akkor itt is volna:
Ez a könyv egyszerre gyönyörű, megindító és brutális! Mikor elkezdtem olvasni, nem igazán értettem hova fogunk kilyukadni a fülszöveg alapján. Azon kaptam magam, hogy belecsöppentem egy nagyon szépen felépített, nagyon szépen kialakuló szerelmi szálba. Mert ez tényleg remekül lett megoldva, minden gát és akadály leomlott azt az egyet leszámítva ami a Szépség és a szörnyeteg újragondolás lényegét rejtette magában. (Egy jó tanács: soha ne köss semmilyen üzletet, szerződést az írónővel, mert biztosan elhelyezne benne annyi kiskaput, hogy Rumplestiltskin is megirigyelhetné!)
A történet kétharmadáig egy lágyabb vonalat követett a történet, aztán jött az érzés, hogy muszáj minél gyorsabban olvasnom, mintha egy omló hegy romjai üldöznének! Teljesen megváltozott a felállás és megismerhettük a tündérek világának azt a részét, amelytől minden ember félt. Helyenként elég brutálisra sikerültek a részek, erre jó lesz felkészülni.
Bevallom, az egyik részét túlzónak éreztem, de végül kárpótolt a cselekedetek, érzelmek valódisága.
Mindenkinek ajánlom, tényleg csodás történet, meg sem tudom fogalmazni, mennyire magával ragadott és a hatása alatt tart még most is!

Bővebben: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2015/05/sarah…

37 hozzászólás
>!
lafayette P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Egy csöppet bajban vagyok, ugyanis nehéz értékelést írni ehhez a könyvhöz az ACOMAF után, de azért mégis megpróbálkozom vele. Mint minden SJM könyvnél, most is kénytelen vagyok leírni, hogy az írónő milyen fantasztikus munkát végez. Adott egy badass hősnő, több nagyon erős karakter, és csodálatosan megálmodott és felépített világ. Nagyon szerettem, ahogy Feyre fokozatosan megismerkedik Prythian világával és ahogy egyre többet lát, fokozatosan változik a véleménye is. Az utolsó 30% pedig mindegy hányszor olvasom el a könyvet, mindig izgalmas marad.

Mindenesetre azoknak, akiknek ez az első rész annyira nem tetszett annyira, azt tanácsolom, hogy mindenképpen(!) olvassák el a folytatást, mert (bár számomra ez is 5 csillagos könyv), ha összehasonlítjuk őket, akkor az olyan, mintha a Kékest hasonlítanánk össze a Himalájával. :D

(és tudom, hogy ciki, de én amúgy nem jöttem rá a riddle megoldására xD, persze így utólag elég egyértelmű :'D)

5 hozzászólás
>!
Blue_Nadine P
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses

Ez a könyv második olvasásra is ugyanolyan eszméletlenül jó volt, mint elsőre.
Valójában egyetlen dolog vezetett arra, hogy anno én ezt a kötetet kézbe vegyem: Charlie Bowater rajzai. Már jó ideje követem több platformon is a művészt és rajongok a munkájáért. Ő is könyvmoly és több könyvhöz is rajzolt már fanartokat… Ezért hát mondhatni elkerülhetetlen volt, hogy az ACOTAR és ACOMAF elolvasása után ne kerüljenek fel tőle rajzok és én ne lássam őket. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, főleg a páros… Rhysand és Feyre párosa. Akkora volt a kommentek között is az áradozás és a stb. hogy… nem bírtam tovább, tudnom kellett miről van szó! Még az sem tartott vissza, hogy az Üvegtrónt nem hogy nem szerettem, de legszívesebben lángolva dobtam volna ki az ablakon. Itt viszont a páros egyértelmű, mindenki imádja őket, érdekesnek tűnik, nem lesz gond, gondoltam én.
Úgyhogy elkezdtem olvasni kisebb fentartásokkal, de érdeklődéssel. És meg kell mondanom, hogy ezerszer jobb Sarah J. Maas írásstílusa meg az egész fogalmazása, mint magyarul. Már a magyarra annyira nem is emlékszem és ez szerintem elég sokat elmond (pedig én nagyon részletesen tudok emlékezni könyvekre). Viszont itt emlékszem, hogy az írásmódtól már az első pár oldal után kész voltam… ahogy leírja Feyrét az erdőben… Tulajdonképpen tényleg ki lehetne az összes mondatot idézni, mert annyira szépen tudja összerakni őket. Olyan hangzatosak, és… egyszerűen mint egy jól összekomponált dal, olyanok. Teljesen magával ragadott! Feyre karakterét én már az első pillanattól megkedveltem és nagy előszeretettel figyeltem az előrehaladását.
Közben már nagyon vártam, hogy mikor jelenik meg a love interest!!! És aztán véééégre megérkezett. És… semmi. Nem éreztem semmit. Totál semmi kémia nem volt közöttük és teljesen össze voltam zavarodva. Mondom mi folyik itt? Mindenki erre nyáladzik? Nem értem… De sebaj, majd talán kicsit később. Aztán a Beast ugyebár visszaváltozik „emberré”, meglátjuk Feyre szemén keresztül először és… ismét semmi. MI az isten van itt kérem szépen? Hát én nem erre fizettem be! Nem értettem az egészet. Aztán elmondták a nevét. Tamlin. De várjunk… én… nem, én úgy emlékszem nem ez volt a neve, mi a franc van itt? Hát odalapozok a fülszöveghez, mert most már meg kell nézzem mi van. Tamlin, Tamlin… EZ EGY TÖK MÁSIK PASI, MI A FRANC? Teljesen le voltam súlytva… Hogy ez MÉGIS csak egy szerelmi háromszög, pedig pont annak örültem, hogy nem, és egyértelmű ki kivel van (ami végülis így van). Aztán végülis emiatt megmondom őszintén sokkal könnyebbé vált a Tamlinos részek olvasása. Egyszerűen tudtam, hogy valami jobb vár majd rám, úgyhogy nem kell ezen izgulnom. Ezekután teljes mértékben a sztorira figyeltem, és a karakterekre, nem arra ki kivel mit akar csinálni.
A vége egyszerűen olyan hihetetlenül izgalmas, amikor már Under the Mountain vagyunk. Még most második olvasásra is annyira belemerültem a trialekbe, hogy elfelejtettem leszállni időben a villamosról. Feyre karaktere szerintem eszméletlen… és a legkedvencebb jellemzője számomra az, hogy nem tökéletes. Koránt sem. És nagyon megérzi magán, a szívén, a lelkén az eseményeket. spoiler
Amarantha zseniális és tényleg ijesztő gonosz annak ellenére, hogy igazából nem erősebb a többieknél… Tulajdonképpen én még az indokát is bizonyos szinten megértem – még Feyre ezt mondja egyszer a vége felé.
Rhysandről kifejezetten nem ejtenék szót… Lesz rá elég hely a következő kötetnél. :D
Tamlinról… nem tudom érdemes-e bármit írnom, tekintve, hogy a legtöbbje csak szitkozódás lenne. Mikor még annyira nem is voltam benne a fandomban (az első olvasásnál) már akkor is emlékszem mennyire felb@szott az, amikor spoiler miatt is. spoiler
Hirtelen most eszembe jutott, hogy ez elvileg egy retellingszerű történet is, és tény a Szépség és Szörnyeteg bizonyos elemei észrevehetőek benne, de szerintem csak az alapot adják meg. A többi mind egyedi és szerintem eszméletlen jól felépített.
Úgyhogy összességében nagyon elégedett voltam (és meglepett), hogy mennyire tetszett. Rögtön meg is rendeltem a második részt – ami mindenki szerint elvileg még jobb, mint az első –, mert nagyon kíváncsi voltam hogyan alakulnak ezek után a dolgok. Főleg, hogy a beígért shipet sem kaptam meg, hah!


Népszerű idézetek

>!
Lorelei

„You look… better than before.”
Was that a compliment? I could have sworn Lucien gave Tamlin an encouraging nod.
„And your hair is…clean.”

3 hozzászólás
>!
zsebibaba007

„I might die of surprise,” Lucien said behind me. „You made a joke, Feyre.”

Kapcsolódó szócikkek: Lucien Vanserra
>!
lafayette P

There are those who seek me a lifetime but never we meet,
And those I kiss but who trample me beneath ungrateful feet.

At times I seem to favor the clever and the fair,
But I bless all those who are brave enough to dare.

By large, my ministrations are soft-handed and sweet,
But scorned, I become a difficult beast to defeat.

For though each of my strikes lands a powerful blow,
When I kill, I do it slow…

Chapter 35

5 hozzászólás
>!
Nymeria96

“What’s your name, love?”

241. oldal, 26. fejezet (Bloomsbury, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
>!
Nymeria96

A starry, unclouded night sky, peaceful and glittering and endless.

10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron
>!
zsebibaba007

„Ah. The Suriel told you nothing important, did it?”
That smile of his smparked something bold in my chest. „He also said that you like being brushed, and if I'm a clever girl, I might train you with treats.”

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Suriel · Tamlin
>!
zsebibaba007

Were you admiring my sword, or just contemplating killing me, Feyre?

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Tamlin
>!
lafayette P

No, I don’t want you to live somewhere else. I want you here, where I can look after you—where I can come home and know you’re here, painting and safe.

Kapcsolódó szócikkek: Tamlin
>!
Nymeria96

Standing before me was the most beautiful man I’d ever seen.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rhysand
1 hozzászólás
>!
Cheril 

The forest had become a labyrinth of snow and ice.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

A Court of Thorns and Roses sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leigh Bardugo: Shadow and Bone
Maria V. Snyder: Poison Study
Kristin Cashore: Fire
Erika Johansen: The Fate of the Tearling
Susan Dennard: Truthwitch
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands
Anna Banks: Ally
Eleanor Herman: Legacy of Kings
Victoria Aveyard: Red Queen