A ​Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara (Tüskék és rózsák udvara 4.) 1133 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara

Féktelen ​erő. Féktelen szenvedély.

Nesta Archeron mindig is ingerlékeny és büszke volt, hirtelen gerjed haragra, és lassan bocsát meg. Mióta az Üstbe kényszerítették, és akarata ellenére főtündérré vált, nehezen találja a helyét a különös, veszedelmes világban, ahol él. Úgy tűnik, képtelen túllépni a Hybern elleni háború rémségein és mindazon, amit ott elveszített.

És van valaki, aki mindenki másnál könnyebben feldühíti: Cassian, a sok csatát megjárt harcos, aki a Rhysand és Feyre uralta Éjszaka udvarában betöltött pozíciója miatt folyamatosan Nesta útjába keveredik. De Cassian nem csak a haragját szítja fel. Le sem tagadhatnák a kettejük közötti szikrákat – és a szenvedélyük fellángol, amikor kénytelenek egy fedél alá költözni.

Mindeközben az áruló emberkirálynők, akik az előző háború során visszatértek a kontinensre, veszélyes új szövetséget kötnek, és a vidék törékeny békéjét fenyegetik. A megállításuk kulcsa pedig azon múlik, képes-e Cassian és Nesta… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
864 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635618040 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
864 oldal · ISBN: 9789635618057 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
864 oldal · ISBN: 9789635618064 · Fordította: Szabó Krisztina

1 további kiadás


Enciklopédia 59

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Cassian · Azriel · Lucien Vanserra · Morrigan (Mor) · Amren · Nesta Archeron · Gwyneth Berdara (Gwyn) · Elain Archeron · Helion · Emerie · Eris Vanserra · Jurian · Vassa · Bogge · Briallyn királynő · Clotho (papnő) · Koschei. · Lanthys · Merill · Nyx

Helyszínek népszerűség szerint

Prythian · a Szél háza · Kőbe vájt város · Oorid mocsara · Ramiel · Vallahan · Windhaven


Kedvencelte 296

Most olvassa 90

Várólistára tette 251

Kívánságlistára tette 409


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit P>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara

„Csak nyújts neki továbbra is segédkezet!”

Muszáj volt elolvasnom angolul, de teljesen más hatással van rám a saját anyanyelvemen olvasva. Nem titok, hogy ezt a könyvet vártam idén a legjobban, annak ellenére, hogy nagyon gyűlölt karakter volt számomra Nesta.

SJM ismét hatalmasat alkotott. Egy sokak által gyűlölt karaktert olyan finoman szelídített meg számomra, olyan mélységeket adott hozzá, hogy át tudtam érezni azt a kétségbeesést, ami belülről gyötörte és formálta. Elképesztő, hogy milyen mélységekig tud vinni az érzelmi palettán. Ezért mondom mindig, hogy zseniális, amit ez a nő alkot.❤

Nagyon nehéz témát boncolgat és visz végbe a karakter fejlődésén keresztül. Hihetetlen, hogy az ő fejében bizony már az első kötetben mennyire összetett karakterfejlődések lehettek. Olvasóként meg rakosgatjuk össze a darabokat.

Sokkal több ez a rész Nesta bemutatásán. Teljesen összezúzza a lelkem, hogy aztán megadjam azt a bizonyos második esélyt, ami mindenkinek kijár. Mert bizony ez a könyv arról szól, hogy azt a második esélyt kiérdemeljük, de ne csak másoktól, hanem saját magunktól is. Megbocsájtani és felkelni a holnapi nappal, küzdeni tovább.
Senki sem születik eleve gonosznak, azzá válik a tetteivel…

Persze emellett hozza a várt humort, izgalmakat. Imádtam Cassian-t. Bámulatos és szeretetteljes, ahogy viselkedik társként. Tipikus páros, akik mindenben kiegészítik egymást. Mint azt az angol rész értékelésemben is írtam, tartottam a YA/NA váltástól , de illik hozzájuk. Egyik sem finom karakter, sosem voltak és nem is lesznek azok, így teljesen passzol ehhez a könyvhöz is az erotikusabb vonal.

Feyre és Rhys ismét fájdalmas könnyeket csaltak ki belőlem.❤
A vége amilyen nehéz és könnyel teli, olyan boldog is egyben. off

Fájdalmas a könyv, mert megmutatja, milyen nehéz feldolgozni a traumákat, milyen gyökerező és mérgező tud lenni a személyiségre. Kell hozzá a megfelelő segítség!
Minden sorát imádtam!

3 hozzászólás
MissFortune>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara

Nagyon vártam ezt a könyvet, hisz ez a sorozat igazán nagy kedvencem. Sokáig halogattam azonban, leginkább Nesta karaktere miatt. Így, hogy főszerepbe került az egyik legutáltabb szereplő nem igazán tudtam mit várjak ettől a résztől.
Elég lassan indul, Nesta az elején rengetegszer felidegesített. A közepe felé ez valamennyire normalizálódik, akkor már végre élveztem az olvasást. Elmondhatatlanul haragudtam erre a lányra eddig, de valamelyest megszelídült. Nem lett kedvencem most sem, de egy sokkal elviselhetőbb személy lett belőle, akit talán egyszer igazán kedvelni is fogok. A képessége érdekes, de ennél többet is ki lehetett volna hozni belőle. Az tény, hogy sok ez a majdnem 900 oldal, de legalább így a karakterfejlődés ki tud bontakozni, nincs elkapkodva. Nem unalmas, valami kis izgalom mindig történik.
Cassian mentette meg az egész könyvet. Annyira jólelkű, egy élmény volt olvasni a szemszögét. Sok gyerekkori emlékét megismerhettük így. Sokszor nagyon sajnáltam, annyiszor megsebezték az ő lelkét is.
Remélem, hogy Azriel történetét is hamarosan a kezemben tarthatom. Ő még mindig elég rejtélyes, nagyon sok potenciál rejlik benne.
Jó volt újra visszacsöppeni ebbe a világba. Feyre és Rhys története örök kedvenc marad.

nicosia P>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara

A gonosz mostohanővér története, 2.0 javított verzió.
Némi csúsztatással persze, mert Nesta nem mostohatestvér, és Feyre sem éppen az a szende Hamupipőke. De az alaptörténet gyakorlatilag ez.
A „Tüskék és Rózsák udvara” volt nekem az első Maas sorozatom, azóta persze olvastam tőle mindent azonban ez megmaradt nosztalgikus kedvencnek. Az első három könyv le is zárt egy történetet, ezért sokáig rakosgattam ezt a részt. Nesta, a főszereplő, az előző részekben egy hideg, idegesítő, undok száraz babkaró volt, ezért enyhén túlzásnak tartottam egy ekkora könyvet szentelni neki. Persze mentegethetjük szegény kis Nestát, de lássuk be, ő az Üst előtt is hárpiaként viselkedett. Érthetetlen is számomra, hogy Cassiant mi vonzza hozzá, hiszen ő abszolút herceg, még ha származása szerint nem is az.
Sarah J. Maas egyik titka szerintem abban rejlik, hogy tökéletlen nőket teremt, pont amilyeneket mi is szeretünk maguk körül látni, és tökéletes férfiakat (pont mint amilyenekre vágyunk.) Akármelyik női szereplőt nézzük, mindben találunk hibát (bizonytalanság, nagyképűség, merevség stb…., míg a férfiak bosszantóan hibátlanok.
Ehhez képest, valahogy nálam most átfordult, túl sok lett. Rhysand valahol erőszakosan túlvédő ugyanakkor töketlen lett, Azriel mintha nem tudná eldönteni hogy kit is szeret, és bár Cassiannal nem volt ilyen erős ellenérzésem, ő sem került most közel a szívemhez. Nem tudom ennek mi az oka.
A történet előrehaladtával Nesta érzései, gondolatai világosabbá válnak, tettei érthetőbbé, és talán ő maga is kedvelhetőbbé. Ezzel a könyv gyakorlatilag szépen belesimul az ACOTAR sorozatba. Ez nem feltétlenül jó. Azt vettem észre, hogy olvasom az irdatlan mennyiségű oldalt, és tulajdonképpen nem lepődöm meg. A Sarah J. Maasra jellemző váratlan fordulatok, és nagyszerű csavarok elmaradtak. Brutálisan túlírtnak éreztem a történetet, főként hogy semmi monumentális nem történt leszámítva talán a végét, de az meg nem is volt igazán a fő cselekmény része.
Pozitív hozadék: Nekiálltam edzeni, úgy gondoltam, hogyha a szipirtyó Nestának megy a zsírégestés akkor nekem is menni fog. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha közben Cassian hasizmait nézegethetném, de jó lesz így is.

12 hozzászólás
Mulán>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara

Nagyon szeretem Sarah-t de ez a rész ez mi volt? Vagy ezt miért kellett? Nem szerettem Nesta karakterét már az első részben sem és most sem sikerült megszeretnem. Még mindig ugyanolyan karakter mint volt értem a változást persze felfogtam de ez semmi mert nem tudok elvonatkoztatni attól a Nesta-tól akit megismerhettem az első részben ( azt hiszem volt az első részben is de még sem akkor a harmadikban ) Nem érdekelt hogyan nyúlnak magukhoz a szereplők mert nem tudnak kommunikálni egymással de még is szexet akarnak és addig húzzák ezt amíg csak lehet, nekem ez kicsit így béna. Sok túl sok volt benne a szex az erotika vagyis nem sok hanem nyers egy bizonyos szintet már súrolt nálam amit még elbírok viselni.
Mor karaktere most is ütős imádtam őt, Feyre pedig kezdett már sok lenni mert miért kell mindenkit mindenáron helyre hozni ha valami eltört benne miért kell mindenkin folyamat segítenie.. Idegesített.
Remélem lesz folytatása a sorozatnak de remélem hogy a következő hír az lesz hogy Mor kap egy teljes kötetet.
Többet vártam tudtam hogy ezt a részt vagy kötetet Nesta kapta de mégis valami mást vártam.

2 hozzászólás
Nixii P>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara

„Mert ez bizony zene volt a lelkük között. És Cassian hangja volt Nesta kedvenc dallama.”

Aki ismer, az tudja, hogy a sorozat elején én nagyon szerettem Nestát, egészen a harmadik részig. Ott számomra kicsit semleges karakterré vált, majd a kiegészítő kötetben sikeresen megutáltatta magát velem. De ennek fényében sem féltem ettől a kötettől, mert tudtam, hogy Cassian miatt megéri majd elolvasni. Azt gondoltam, hogy SJM biztos tervez valamit, sőt tutira megtesz majd mindent, hogy ezt az utált szereplőt megkedveltesse velünk. És milyen jól gondoltam. De kezdjük az elején: ez a könyv minden volt, csak az nem, amire számítottam. Te mennyei anya, mégis hogy a fenébe történhetett mindez?! Ez a könyv nemcsak érzelmi hullámvasút, hanem egyenesen kínzás. Jó értelemben…

A könyv onnan indul, ahol a kiegészítő kötetben abba maradt. Feyre választás elé állítja a testvérét, és bár hiába próbálja bizonygatni, hogy Nesta érdekében teszi ezt, természetesen a legidősebb Archeron nem fogja ezt fel. A lelke olyan szinten sérült, bánata és fájdalma olyan mély, akár egy sötét kút. Megdöbbentő élmény volt sokszor a fejében lenni. Tudtam, éreztem, hogy rengeteg fájdalom, önutálat és depresszív hajlam kering benne, de távolról sem gondoltam volna, hogy ennyi…Minden tette, gonosz megjegyzése, alkoholizmusa, minden egy-egy segélykiáltás volt, egy aprócska hang a világba, hogy valaki hallja meg és segítse meg, mégis inkább magára hagyták. Mi is, olvasók. És megértem a családját is, megértem magunkat olvasókat is, hiszen kinek lenne kedve küzdeni valakiért, aki bántja és ellöki őt?! Mégis a könyv becsukása után szégyelltem magam, mert megutáltam Nestát, csak azért, ahogy viselkedett. Megítéltem kívülről, pedig fogalmam sem volt, milyen mélyen van már, milyen kicsi választja el attól, hogy leugorjon a legelső magas szikláról…

Amikor Cassian mellé kerül, minden helyzet durvább lesz. Nesta és Cassian olyanok akár egy robbanó elegy, ott bántják egymást, ahol tudják, ott alázzák meg a másikat, ahol csak lehet. Mégis a köztük szikrázó kémia olyan erős, hogy szinte tapintani lehet körülöttük. Cassian és Nesta viszonylag gyorsan belekeveredik egy „csak szex” szituációba, amely szinte átível az egész történeten. És valljuk be Sarah nem spórolt a szexjelenetekkel. Ez zavart-e engem? Egyáltalán nem! Jó hatással volt ez a szereplőkre? Nagyon nem, de rohadtul megértettem, mit akart ezzel az írónő kifejezni… Cassian lelkileg pont ugyanannyira mélyen van, mint Nesta. Sőt, talán mélyebben, csak ő nem engedi, hogy a démonjai ennyire elvigyék magukkal, illetve foggal-körömmel védi a sebezhető énjét a barátai és családja előtt. Nesta előtt mégis felfedi magát, engedi, hogy a nő lássa miféle harcokat is vív meg magával, a származása és a vére miatt. Mindketten belemenekülnek egymásba. A másik testét használják páncélként, az élvezetükben lelnek örömet egyedül, így átadják magukat a heves, érzelemmentes szexnek, elmerülnek egymás gyönyörében. Mindketten sérültek lelkileg-testileg egyaránt, így pszichológialag talán nem a legjobb módszer ez, hiszen elfojtják magukban a bánatot és a fájdalmat, de mindketten ebben a néhány pillanatban gondtalanok, nem gondolkodnak, csak cselekednek és a testiség segít elfelejteni mennyire magányosak is valójában. Ezért mondom, hogy nagyon is megértem őket, amiért egymás karjaiba menekültek. Bár Cassian karjai közé én is menekülnék…

Nagyon szerettem azt az ívet, amit Sarah felépített, az utat, amit bejárhattunk izgalmasnak és félelmetesnek tartottam, de ez a könyv ugyanúgy szólt a gyógyulásról, mint a saját erőnk felfedezéséről. Nagyon erős könyvnek gondolom, hiszen a mondanivalója nagyon is valós és mindennapi, mindenki felfedezhet önmagából valamit a lapokon keresztül. Láthatjuk Nesta útkeresését, kitartását, erősödését, végig élhetjük, ahogy igazi barátokra lel, megtanulhatjuk, hogy van feltétel nélküli szeretet, és sokszor a múltban történt tettek nem mutatják meg, hogy ki is vagy valójában. Hibázni szabad, de fontos, hogy tudjunk bocsánatot kérni és megbocsátani.

Nesta erőssé válik. Cassian miatt és Cassian-ért. Saját magáért. A barátaiért. A családjáért. Aki tudja, az vegye a kezébe, olvassa, merüljön el a világban és lássa meg, milyen csodás is valójában Nesta.

Sosem gondoltam volna, hogy ezt írom, de megszerettelek, Nesta. Őszintén, feltétel nélkül a kedvencemmé váltál. Megbocsátok neked mindent, most már értelek. A ketrecbe zárt farkasok tudják, ismerik ezt. Érezlek és szeretlek. Remélem sokan rájönnek, milyen csodás is vagy valójában.

51 hozzászólás
Naiva P>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara

Továbbra is tartom az álláspontomat, miszerint Nesta meg sem érdemli Cassiant. Még akkor sem, ha ebben a kötetben kissé ostoba, „ősillérnek” volt beállítva Cassian. off
Főleg a BatBoyok miatt (Rhys, Cassian, Azriel) érdemes volt elolvasni ezt a könyvet. Olyan aranyosak voltak, ahogy izgatottan várták, hogy nagybácsik lehessenek.
Azriel mennyivel nyitottabb volt ebben a kötetben. Imádom, hogy milyen rejtélyesnek, megközelíthetetlennek van beállítva, de én őt olyannak látom, ahogy Elain; ultracukinak!!!
Egyébként Azriellel kapcsolatban van egy tucatnyi teóriám és ismerve Sarah-t, minden máshogy fog alakulni, de azért *ujjak keresztbe*…
Különben SJM nagyon ügyes író. Minden várakozásomat képes felülmúlni.
A könyv főleg Nesta útjáról szól. Arról, hogyan birkózik meg azzal a traumával, ami őt érte és azzal a sok utálattal, haraggal, amivel rendelkezik és rendelkezett az átváltozása előtt.
Cassian ❤❤❤ Komolyan le a kalappal előtte! Soha nem erőltette Nestára magát, sem az akaratát és nem is akarta őt megjavítani, megváltoztatni. De mindig ott volt, amikor szüksége volt rá. spoiler

5 hozzászólás
Katotoka>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara

Nagy várakozással álltam neki ennek a kötetnek. Annyira izgatott voltam mikor megjelent év elején, hogy hihetetlen. Mivel spoilereket nem tudtam elkerülni, nem is akartam, így úgy kezdtem neki, hogy tudtam hogy mire számítsak főbb történeti íven.
Tetszett, ámbár vegyes érzéseim vannak néhány dologgal kapcsolatban.

ALAP
A történet kb 2 évvel a Szárnyak és pusztulás udvara után kezdődik, Nesta tengeti naplopó, nyomorúságos, fél-alkoholista mindennapjait, miközben sikerült a „bájos” személyiségével kb. minden családtagjával vagy barátjával megutáltatnia magát.
NESTA
Nos, Nesta karakterét egészen ezen könyv elejéig kedveltem. De hogy itt az első negyedében a kötetnek mennyire botrányosan idegesített… Borzasztóan traumatizált a személye, rettentően szomorú az, ahogy magához áll (gyűlöli magát), de ettől eltekintve úgy tesz, mintha az egész világban csak az ő gondjai léteznének, meg amúgy is, mint aki fel van jogosítva arra hogy mindenkit a földbe tiporjon és vadparasztként viselkedjen bárkivel.
CASSIAN
És ugye nem nagy rejtély hogy itt van Cassian. Cassian, aki szerencsétlen bármit megtenne azért, hogy Nesta jobban érezze magát. Rettentően támogató, de egészen más személyiség mint Rhysand. Vadabb, kevesebb nyugalom van benne, de a haragja is sokkal hirtelenebb. De emellett a saját démonaival is meg kell küzdenie, és ennek ellenére tesz meg mindent Nestáért.

A TÖRTÉNET EGÉSZE
Jót tett szerintem, hogy E/3-ra váltott a hangnem. Így könnyebben ki lehetett fejezni több szereplő álláspontját, és a világot is jobban építeni. Kár hogy ez amúgy szerintem nem valósult meg úgy, ahogy lehetett volna. Nesta erejében spoiler sokkal több érdekesség volt,de nem lett kibontva. Azt látjuk csak, hogy Nesta nyomja el magában, majd néha kitör, és akkor erős, de hogy miket lehetne vele elérni, azt pontosan nem tudjuk meg, csak részleteket.
Nagyon tetszett, hogy a Szél háza maga egy jellemként, „szereplőként” funkcionált spoiler . Szórakoztató pontja volt a történetnek. Ugyanitt azt is megemlíteném, hogy a könyvtári papnők története, az, ahogy Nesta köztük van, foglalkozik velük, az nagyon szép. Ahogy az ifjú papnő, Gwyn… Hát imádni való a karakter! Remélem még sokat olvashatunk róla is spoiler .
SARAH VÉGTELEN FANTÁZIÁJA
Zseniálisnak tartottam mindig Sarah végtelen fantáziáját, hogy egyszerűen csak jön és jön az ihlet, a világ épül, fantasztikusan áll össze egy egésszé ez… És rendkívül értékelném, ha ezen képzelőerőt Sarah leginkább világ építésére használná, nem ennek a folyékony (szó szerint) erotikus vonalnak a részletezésére. Semmi bajom az erotikus történetekkel. De anélkül is elhiszem, hogy ott folyik le, oda, ahova, meg hogy bemegy oda az biza' nagyon keményen, mélyen ám, hogy le lenne írva anatómiailag pontosan részletezve. :') spoiler . Nem igazán értékeltem, hogy sokszor nagyobb hangsúly van fektetve erre, mint a lényegre. És nem, befogadható egyébként. Nem durvább sokkal, mint bármi Rubin- Zafir pöttyös könyv, csak most nem ez lett volna az első, amit olvasna az ember egy fantasy kötetben. Szimplán cringe.
*Utólag teszem hozzá, minden tiszteletem @infinitedreams -nek hogy ezt így le fordította mindenestül, ilyen szépen spoiler

De ettől eltekintve rengeteg szép jelenet van a kötetben. Mind a hegyekben, mind a Szél házában, mind a végén, *azt nem lövöm el még spoilerben sem*. Megható végül, ahogy Nesta gyógyul. Ahogy visszaenged minden embert lassan az életébe.
De azért reménykedek, hogy a következő kötet az változik valamennyit az említett téren.

Réka0128 P>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara

„Ez a kulcsa a dolognak, nem igaz? Hogy tudjuk, a sötétség örökké ott marad, de az, ahogyan szembenézünk vele, ahogyan kezeljük… Az a lényeg.”

Nagyon vártam már ennek a kötetnek a megjelenését, mert másokkal ellentétben én kifejezetten szimpatizálok Nesta karakterével. Eleinte volt bennem egy kis kétely, hogy vajon mennyire fog tetszeni ez a könyv, mert nekem a harmadik és a negyedik rész sajnos nem tartozik a kedvenceim közé. Pár fejezet után rájöttem, hogy igazán jól esett újból elmerülni a Tüskék és rózsák udvara világában. Picit bajban voltam, mert sokat felejtettem a harmadik rész óta, azonban @mani12 segített nekem felidézni a történéseket, ami nagy segítség volt. :) Az előző részekhez képest ez a kötet sokkal inkább karakterközpontú, ám ezt egyáltalán nem bántam, hiszen Nesta és Cassian volt a fókuszban. Többen írták, hogy nekik túl sok volt az erotika, ami valóban kissé szokatlan volt az írónőtől, de engem ez egyáltalán nem zavart. Ezzel szemben viszont volt pár dolog, amivel nem voltam teljes mértékben kibékülve, és ezért nem adtam meg végül az 5 csillagot, de ebbe nem megyek bele mélyebben, mert az már spoileres lenne. Nem egy pörgős történet, de azért akadtak fordulatok bőven, valamint a humor sem hiányzott. :)
Nesta számomra az egyik legérdekesebb karakter a sorozatban, úgyhogy nagyon jó volt végre az ő szemszögéből olvasni. Rendkívül meglepett Nesta saját magával szemben érzett gyűlölete, az pedig még jobban, hogy honnan is eredtek ezek a fájdalmas érzések. Elképesztően nagy változáson megy keresztül ez alatt a bő 800 oldal alatt, talán a végére már picit túlságosan is. Cassiannal szerintem nagyon jó párost alkotnak, és nekem ők ketten sokkal szimpatikusabbak, mint Feyre és Rhys. Rájuk különben nagyon mérges voltam Amrennel együtt, mert szerintem borzalmasan viselkedtek Nestával. Szerencsére Nesta új barátokra lelt Gwyn és Emerie személyében, akiket én is felettébb megkedveltem. Eris karaktere nagyon megmozgatta a fantáziám, úgyhogy remélem, találkozunk még vele a következő kötetben. :)
Újabb kedvencet avattam az írónőtől, és kíváncsian várom a folytatást. ♥

Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara

A szerző elkövette azt a hibát, hogy az előző részekben túlságosan megutáltatta velünk Nestát ( legalábbis a többséggel), és innen nehéz szimpatikussá válni. A könyv eleje épp ezért volt kicsit nyögve nyelős nekem, hiszen a hölgyemény hozta a formáját. Sajnáltam, amikor kiöntötte a lelkét, hogy mi minden okozott neki fájdalmat, miken ment át, de akkor is túl görény volt azokkal, akik szeretik. Az erotikus részeket kissé erősnek éreztem, hiszen ez a sorozat YA fantasynak indult, és helyenként még Maya Banks is elismerően hümmögött volna egy-két jeleneten. Oké, hogy Cassiannal ennyire vágynak egymással, de kicsit diszkrétebben lécci.
Ami tetszett, az a házzal való barátság, ahogy a papnőkkel is Nesta barátságot kötött, és hát a vége persze nagyon izgalmas lett.
spoiler
A következő figura pedig Eris, akit a szerző megpróbál majd megkedveltetni velünk. Az az érzésem, kapunk még néhány részt az éjszaka udvarából.

Dsheavenofbooks>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara

Nagyon örülök, hogy nem hallgattam a negatív kritikákra, hogy senki nem tántorított el (bár szerintem senki nem is tudott volna) Nesta és Cassian történetétől. Ugyanis én ezt a könyvet IMÁDTAM.

Alapjáraton is kedveltem Nesta karakterét, aki tudom, hogy nem egyszerű eset, de mégis, legalább valamilyen! Nem egy „semmilyen” személyiség, mint pl Elain, aki számomra rém unalmas. Nesta mindenképpen kivált érzelmeket az olvasóból, legyenek azok pozitívak vagy negatívak, és ez szerintem egy jó dolog.
Cassiant már nem hiszem, hogy bárkinek is be kell mutatnom: egyszerűen rajongok ezért az illír harcosért, ez a kötet pedig még inkább megmutatta, hogy mennyire egy szerethető figura ő maga. Kedves volt, hűséges, egy valódi társ a barátai és a szerettei számára.
Nem indult könnyen Nesta kapcsolata a tündér léttel – na meg persze Feyreval és társaival, de nagyon jó volt olvasni a folyamatot, hogy honnan hová jutott a karakter. Rengeteg mindent kellett átélnie, rengeteg dolgot kellett átértékelnie, és egyszerűen jó volt elkísérni Nestát ezen az úton.
Nesta képessége zseniális, nagyon tetszett ez az egész, hogy spoiler. Imádtam minden jelenetet, ahol megmutatkozott Nesta ereje.

Mindenképpen ki szeretném emelni Gwynt és Emeriet, akik nagyon kellettek ebbe a regénybe. A hármasuk fenomenális volt, nagyon szerettem mindhárom lányt. Megmutatták, hogy igenis mindenki méltó a szeretetre és a barátságra, és bebizonyították, hogy a múltban rejtőző sötétség nem hathat ki a jelenükre. Bátrak voltak, hűségesek, kiálltak egymásért. Mindenkinek ilyen barátokra lenne szüksége, engem megvettek kilóra. spoiler

A szél háza pedig… újdonságot állítok, ha azt írom, hogy imádtam?

A könyv utolsó nagy fejezete zseni volt, az pedig különösen tetszett, hogy ebben a történetben minden egyes jelenetnek és minden egyes szónak megvolt a helye. Semmi sem volt felesleges, mindenre volt visszautalás, mindennek volt jelentősége. Nagyon szeretem az ilyen fantasykat, szerintem egyáltalán nem volt túlírt sem, sőt. A történettel is nagyon meg vagyok elégedve. spoiler spoiler

Egyetlen negatívum van a könyvben, az pedig a számomra túlzott erotika. Kicsit sok volt nekem, de persze lehet, hogy másnak ez épp a tökéletes mennyiség.

A könyv olvasása után felvetődött bennem, hogy Azrielt talán nem is Elainnel képzelem el a jövőben ezek után, sokkal inkább spoiler. Bár nem tudom, hogy erre mennyi esély van, de mindenesetre nagyon várom a folytatást.

Számos kérdés nyitva maradt, én pedig itt vagyok, és várom a válaszokat. Remélem, hogy nem kell nagyon sokáig várnunk.

Nesta és Cassian története sokáig velem fog maradni, a párosuk hatalmas kedvencem lett. Nagyon jó volt olvasni a régi, ismerős arcokról is, jó volt visszatérni ebbe a világba.♥

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

csfannie P>!

– Ha főleg a kezedre hagyatkozol, az nem számít.
Nesta megvető arckifejezést kényszerített magára, pedig szívesen rásziszegett volna.
– Gondolom, éjszakánként nem ezt mondogatod magadnak.

5 hozzászólás
csfannie P>!

Mindent gyűlölök saját magamban. És olyan rettenetesen fáradt vagyok. Belefáradtam, hogy bárhol máshol jobb lenne, mint a saját fejemben.

csfannie P>!

Lucien a teájába kortyolva azt kérdezte: – Hogy megy az edzés?
Nesta rámosolygott. Őszintén.
– Jól. Épp azt tanuljuk, hogyan kell kibelezni egy férfit.
Lucien félrenyelte az italát, kis híján Nesta fejére köpte.

Kapcsolódó szócikkek: Lucien Vanserra · Nesta Archeron
csfannie P>!

– Megint nyújtunk és egyensúlyozunk?
– Nem.
Cassian szemébe nézett, és nem talált ott mást, csak tiszta, határozott nyugalmat. És kihívást.
– Bemelegítünk, aztán megmozgatjuk a középső tájékaidat.
Nesta eltátotta a száját. A… középső tájékait?
– A hasizmaidat – pontosított Cassian, és rózsaszín folt jelent meg az arcán. Megköszörülte a torkát. – Mocskosak a gondolataid. – Megpöckölte Nesta arcát. – Túl sok romantikus regényt olvasol!

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Nesta Archeron
1 hozzászólás
csfannie P>!

– Gondolom, ez az egész a te ötleted volt…
– Persze – hazudta Cassian vigyorogva. – Csodásan érezzük majd magunkat mi ketten!
Valószínűleg ki fogják nyírni egymást.

csfannie P>!

– Öt perc múlva indulunk.
Nesta nagy nehezen ellépett tőle.
– Vadállat vagy.
Cassian rákacsintott.
– Annak születtem, annak neveltek.

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Nesta Archeron
csfannie P>!

Cassian végül így szólt:
– A régi szobádat kaptad.
Mintha Nesta bármire is jogot formálhatna itt. Vagy bárhol a világon.
Cassian folytatta:
– Az én szobám egy szinttel felette van.
– Miért is kell ezt nekem tudnom?
Egyszerűen előtörtek a szavak.
Cassian megindult a hegy belsejébe vezető üvegajtó felé.
– Ha esetleg rosszat álmodnál, és szeretnéd, hogy valaki felolvasson neked – felelte gúnyosan, arcán félmosoly táncolt. – Talán az egyik nyálas könyvből, amit úgy szeretsz.

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Nesta Archeron
csfannie P>!

– Feyre szeretné, ha meglátogatnád.
– Hol? – kérdezte Nesta, Cassian ajtóba dugott lábára meredve. – Öt háza is van.


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

V. E. Schwab: A Fényigéző
On Sai: A két herceg
Lynette Noni: A gyógyító
Soman Chainani: Jótett helyébe
Aurora Lewis Turner: A hatalom köve
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb
Sara Raasch: Jég mint tűz
Emily J. Taylor: Hotel Magnifique
Stephanie Garber: Legendary
Renée Ahdieh: Harag & hajnal