A ​Court of Silver Flames (A Court of Thorns and Roses 4.) 160 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sarah ​J. Maas's sexy, richly imagined series continues with the journey of Feyre's fiery sister, Nesta.

Nesta Archeron has always been prickly-proud, swift to anger, and slow to forgive. And ever since being forced into the Cauldron and becoming High Fae against her will, she's struggled to find a place for herself within the strange, deadly world she inhabits. Worse, she can't seem to move past the horrors of the war with Hybern and all she lost in it.

The one person who ignites her temper more than any other is Cassian, the battle-scarred warrior whose position in Rhysand and Feyre's Night Court keeps him constantly in Nesta's orbit. But her temper isn't the only thing Cassian ignites. The fire between them is undeniable, and only burns hotter as they are forced into close quarters with each other.

Meanwhile, the treacherous human queens who returned to the Continent during the last war have forged a dangerous new alliance, threatening the fragile peace… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
784 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781639730841
>!
Bloomsbury, London, 2022
768 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781526635365
>!
784 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781635577990

16 további kiadás


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Cassian · Azriel · Lucien Vanserra · Morrigan (Mor) · Amren · Nesta Archeron · Tamlin · Elain Archeron · Gwyneth Berdara (Gwyn) · Helion · Emerie · Varian


Kedvencelte 25

Most olvassa 11

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 64


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit P>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames

„High Lord said, --Get Nesta out of this city. Right now…--Before I fucking kill her”
Ördögi vigyor :3

Nem bírtam kivárni, hogy magyarul megjelenjen, de ahogy sokan, úgy énis ódzkodtam tőle, hiszen Nesta számomra egy gyűlölt karakter.

Nehezen indít a könyv, így hogy nem egy szívem csücske szereplő önző és kicsinyes személyiségét kell, hogy közelebbről megismerjük.
De Cassain, na ő mindent visz! A könyv feléig csak ez hajtott, hogy végre jöjjön az ő szemszöge..Persze sokat segít még a három illír igazi kapcsolatának megsimerése is ♡

Vegyes érzelmekkel vágtam neki, már csak a YA és NA váltás miatt is. Hiszen egy ilyen gyönyörűen felépített világot nem biztos, hogy szeretnék erotikusabb vonallal megspékelni, de aki ettől fél, azt megnyugtatom, mert bár van benne egy két jelenet leginkább az elején, de nem gondolom túlzónak őket. Abszolút mérvadó Cassainhoz és azt kell mondjam, hogy megismerve Nestához is ez a vonal. Így mivel ez az ő könyvük így bele illik.
spoiler

Nagyon dög vagyok, de amikor Nesta teljesen szétcsúszik azt élveztem. Kellett tipródnia, érezze a súlyát a múltban történteknek és viselkedése következményeinek.
Megtisztulni és kezdeni valamit , valami jobbat csak ezután lehetett…
Cassain, hát bámulatos és szeretetteljes, ahogy viselkedik társként. Tipikus páros akik mindenben kiegészítik egymást. spoiler

spoiler

Feyre és Rhys ismét fájdalmas könnyeket csaltak ki belőlem. spoiler
Rhys nagyon tipródik ebben a könyvben, vérzett a szívem a tehetetlensége miatt.
Tetszett, hogy Nesta karakterét ugyanúgy utálja a könyv elején.
Elviselhetetlen, de olyan tényező akit Feyre és Cassain miatt megtűr.
Nagyon türelmes, én sokszor csaptam volna agyon a csajt ahogy vele szemben viselkedik…húúú egyenesen felháborító tudott lenni, de ugyanakkor meg ördögien jó érzés mikor helyre teremti néhol. Már ezért megérte elolvasni ^^

A csillag levonás, az nálam azért van mert abszurdnak tartom (valkűrség ide vagy oda) azt, hogy évezredek munkáját legyőzzék…Túlzás volt benne nagyon.

A vége amilyen nehéz és könnyel teli, olyan boldog is egyben. spoiler

Fájdalmas a könyv, mert megmutatja, milyen nehéz feldolgozni a traumákat, milyen gyökerező és mérgező tud lenni a személyiségre. Kell hozzá a megfelelő segítség!
spoiler

Megérte? Minden sora! Alig várom már, hogy a gyönyörű magyar választékos nyelvünkön olvashassam újra.^^

25 hozzászólás
DarknessAngel >!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames

Terveztem a könyvet elolvasni mindjárt a megjelenésekor, de amint feljött az olvasómon, olyan ideges lettem, mert eszembe jutott, hogy ez Nesta könyve, akit szívből gyűlölök már az első rész óta. Akárhányszor arra gondoltam, hogy már jó lenne elolvasni, felment bennem a pumpa, és mivel nem akartam egyből negatív érzésekkel elkezdeni a könyvet, így vártam a megfelelő pillanatra. Ez a pillanat @Naiva értékelésének hála el is jött, hisz emlékeztetett rá, hogy Nestán kívül ugyanúgy a történet részese Rhys, Cassian és Azriel, valamint Feyre, Mor és Amren is. A megszokott és szeretett csapat ösztökélt, hogy vágjak bele ebbe a hatalmas könyvbe.

A történet elején még sokat kellett biztatnom magam, hogy olvassam, mivel Nesta egy rémálom. Onnantól kezdve viszont, amikor nekikezdett a tréningnek, sokkal elviselhetőbb lett a történet. Cassian szemszöge nagyon sokat dobott rajta. Annyira imádnivaló egy pasi, aki igazán szívvel lélekkel szereti a családját. Imádtam, mikor nem hagyta, hogy Nesta Rhyst ócsárolja előtte. A Rhys-Cassian-Azriel barátság/testvériség olyan csodálatos dolog, amiről mindig nagyszerű olvasni.
Amit szintén nagyon imádtam, azok a Feyre+Rhys jelenetek♥ Elvégre ők az egész sorozat alappillérei, nélkülük nem lenne igazi a sztori. Továbbra is imádnivalóak együtt, és omg, én sejtettem már az első pillanattól kezdve, de miután Cassian megjegyezte, hogy a pajzson keresztül spoiler
Elain szerencsére nem szerepelt sokat. Elég volt Nestával megbirkózni, Elain bajai tényleg nem kellettek most ide. Amúgy Nesta szerencsére egész tűrhető volt egy huzamosabb ideig. Engem főleg az idegelt ki, akárhányszor Cassiannal vagy Feyrével kegyetlenkedett, illetve mikor önmarcangolásba kezdett. Én speciel annak örültem volna a legjobban, ha Nesta:
a, Meghal.
b, Átmegy főgonoszba (és a többiek rákényszerülnek megölni őt).
Itt van egy kis spoilermentes kifakadásom olvasás közben:
off

Teljesen megértem, hogy Nesta traumán megy keresztül, de mivel már a kezdetektől fogva egy útálatos karakter, felőlem nem kap semmi szimpátiát. Viszont, akármennyire is utálom a Nestához hasonló karaktereket, azt mindig imádom, amikor végre teljesen padlóra kerülnek és öntudatosak lesznek. Akkor lehet a legjobban gyógyulni. Szóval örülök, hogy ez megtörtént. Továbbra se szívlelem őt, szerintem soha nem is fogom, de ettől függetlenül tetszik, hogy végre! megváltozott.
Még a történetről annyit, hogy nem teljesen ezt vártam. Nestát félretéve, maga a sztori csak a sok tréningről, gyógyulásról, szexről szólt. A romantika minimumra volt véve, helyette élvezhettük a Nessian pornót. Valahogy azt vártam, itt is lesz valami izgi történet, mint az első részben, de hiába ment a spoiler keresés, túl gyorsan el lett inztézve. Szerintem nagyon kihasználatlan lett ebben a részben a mágia, valamint a cselekmény pörgése. Az egész inkább úgy hat, mint egy jóóó hooosszúú felvezetés a következő részekhez. A tréningezős jeleneteket pl. nagyon sokszor már untam, annyiszor olvashattunk róluk.

A két új szereplőt viszont már most imádom! Gwyn és Emerie nagyon szerethetőek, főleg az előbbit csípem igazán. Nagyon remélem, hogy bizonyos pillantások, említések afféle elhintett nyomok voltak arról, hogy mit várhatunk majd a folytatásban. ^-^
Összegezve, ez most nagyon nem az én könyvem lett. A csillagozás mind az eredeti bandának köszönhető, illetve a gyönyörű befejezésnek. Azok a gyengéim.

27 hozzászólás
Naiva P>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames

Továbbra is tartom az álláspontomat, miszerint Nesta meg sem érdemli Cassiant. Még akkor sem, ha ebben a kötetben kissé ostoba, „ősillérnek” volt beállítva Cassian.
Ezért kizárólag a Bat Boysok miatt (Rhy, Cassian, Azriel) érdemes volt elolvasni ezt a könyvet. Olyan aranyosak voltak, ahogy izgatottan várták, hogy nagybácsik lehessenek. Azriel mennyivel nyitottabb volt ebben a kötetben.
Különben SJM nagyon ügyes író. Minden várakozásomat képes felülmúlni. A könyv főleg Nesta útjáról szól. Arról, hogyan birkózik meg azzal a traumával, ami őt érte és azzal a sok utálattal, haraggal, amivel rendelkezik és rendelkezett az átváltozása előtt.
Cassian ❤❤❤ Komolyan le a kalappal előtte! Soha nem erőltette Nestára magát, sem az akaratát és nem is akarta őt megjavítani. De mindig ott volt, amikor szüksége volt rá. Ezért sem értettem, hogy spoiler

10 hozzászólás
Demise P>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames

"In the beginning
And in the end
There was Darkness
And nothing more"

Ahogy haladunk előre Sarah életművében, úgy fejlődik az ő hangja is. Az Üvegtrón első kötetei jók, de nem feltétlenül kiemelkedőek, az Empire of Stormstól kezdve érezhető igazán az, hogy mennyire zseniális és szívszorító az a történet. És ezen a ponton már rezeg a YA korhatár.
Az Acotar már NA, de Feyre azért annyira nem felnőtt, sokat javul ő is, a második kötet elég magasra is teszi a mércét a sorozatban, de ezt nem sikerült tartani a végére. És tényleg, az én fejemben Feyre nem egy felnőtt nő, inkább egy tinédzser, a felnőtté válás útján. Bár Rhysand menthetné ezt, nem az ő szemszögéből játszódik a történet.
A CC már egy izgalmasabb kérdés, lenyűgöző és bonyolult világ, részletesen fel van építve. Itt már tisztán látszott, hogy Sarah egyik tehetsége, hogy sok szempontból hétköznapivá teszi a szereplőket, nem mindig csak a fontos események jelennek meg, sokszor hétköznapok is szerepet kapnak a kötetben. Persze ezeknek is van jelentőségük, de nincsenek az olvasó arcába tolva nyilvánvalóan a tények, komoly meglepetések érhetik a végén.
Ezzel a kitérővel szeretném indítani a gondolataimat az Acosf-ról.
Sokan utálják Nestát, ami számomra meglepő. A trilógiában is fellelhetőek a mozgatórugói, számomra egy érdekes karakter. Nem hiszem, hogy csak jók és rosszak vannak, ezt is Sarah javára kell írnom, a hősei sokszor erősen szürke zónásak, követnek el hibákat, ahogy minden hétköznapi ember.
A triumvirátusból talán Cassian áll a legközelebb minden lány szívéhez. Rhysszal túl sok felelősség jár, Azriel nagyon bonyolult, de Cassian, az Cassian. Vicces, ugratós férfi, természetesen egy igazi eyecandy, és nem akármilyen tábornok. Neki is megvan a maga története.
A könyv eleje a CC-ből megismert türelmes, építkező tempót veszi fel. E/3-ban játszódva, nem maradunk le semmiről, szépen elkezdi építeni a szemünk előtt a karaktereket, megismerhetjük a fájdalmukat és örömüket, a csúcsokat és mélypontokat, rengeteg eddig nem ismert aspektust Nesta múltjából, amik hatalmas szerepet játszanak a személyiségének alakulásában. Nesta elvesztette önmagát, talán sosem volt az a személy, aki lehetett volna, de az Üst, az apja halála, ezek mind egy olyan sötétségbe lökték, amelyből nem találja a kiutat, nem is igazán tudja, hogy kicsoda ő. Vagy micsoda. Fél önmagától, a képességeitől, közben sikeresen elmar maga mellől mindenkit. Azt kell mondjam, Elain jobb állapotban van nála, pedig ott voltak mentális gondok.
Nagyon fontos leszögezni, hogy az összes eddigi könyvétől eltérően, ez egy adult regény. Igen, van benne szex. Elég sok és részletes leírásokkal. kérem szépen, ki mit várt kedvenc tábornokunktól, állóképessége nem csak a harcmezőn van :D Ezt hiányoltam eddig Sarahtól. Annyira érezhető volt korábban is a lehetőség, az izzó kémia, kellett ez a szintű érzékiség.
Főhőseinken kívül van még említendő szereplő.
Eris. OMG. More. Vannak itt dolgok, amiket nem tudunk róla és Morról, amik sajnos itt nem is derülnek ki, de több árnyalatot kap, ettől függetlenül hozza a formáját. Tényleg, nagyon kéne egy nő, aki leszállítja Mr.-I-am-a-Fae-Prince-t a magas lóról. Nehéz szívvel, de vállalom a feladatot, csak kérek egy kis időt, amíg megélezem a péklapátomat. :D
Tamlin. Igen, Tamlin. Ezután a kötet után, jó lenne, ha kezdene vele valamit Sarah.
A végjáték egyhén szólva meglepett, nem számítottam semmi ilyesmire. Elégedett vagyok vele. spoilermentesen ennyi fér bele Threesome. Amikor ez említésre került, felrobbant az internet. Nagy része a csalódottságtól, hiszen Sarah kivette végül. Shame. Viszont értem, hogy miért kellett ezt meglépni, egy pontom a szereplők úgy döntöttek, más irányt vesznek. Ettől függetlenül nagyon, nagyon kíváncsi lettem volna oké, hagyjuk a mellébeszélést… Itt egy önkéntes participant :'DD Miről is szólt végsősoron ez a történet?
Girlpower.
Továbblépés.
Gyász.
Nesta élete nem volt egyszerű, ezért ő maga is csak van, de nem él igazán. Fel kell dolgoznia az eddigi történeteket, ez nem egyszerű, és nem is rövid folyamat.
És, persze, bele kellett lépni Devlon szájába. :D Köszönöm drága, ez nagyon kellett Három napot töltöttem el az Acotar világában, ismét nagyon élveztem. Na, hölgyeim, ki akarja kizsarolni azt a threesome jelenetet Sarahból? :D

13 hozzászólás
mani12 P>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames

"In the beginning
And in the end
There was Darkness
And nothing more."

Sokáig gondolkodtam azon, hogy megadjam-e az 5 csillagot a könyvre, de végül arra jutottam, hogy megérdemli, mert az a könyv, ami olvasás után sem ereszt el, az igenis kapja meg az 5 csillagot. Nemhogy aludni nem tudtam tőle, de hajnalban felkeltem elolvasni még egyszer az utolsó nagy jelenetet. És másodszor is sikerült elsírnom magam. :)

Nesta nem tartozik azok közé a karakterek közé, akiket a szívembe zártam a trilógia alatt. Távolinak éreztem magamat tőle, reméltem, hogy ez a rész változtat az érzéseimen. Nos, az elején úgy tűnt, hogy nem. Értem én, hogy mindenki máshogy dolgozza fel a traumákat, meg én nem tudom milyen depressziósnak lenni, de nem szeretem azokat az embereket, akik csak azért bántanak másokat, mert nekik rossz. És Nessa ilyen volt. Ha megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is alapon bántott másokat. Persze megismervén a múltját valahol érthetővé válik számunkra az a sok keserűség, amit magában hordozott.

Sarah visszatért a TOG-ban megismert narratívához, így Nesta történetét, habár váltott szemszögben, mégis E/3-ban olvashatjuk. A történet nem veszi fel a versenyt az ACOMAF és az ACOWAR izgalmaival, itt most nem az akción van a hangsúly, sokkal inkább Nestán, és azon, hogy ő hogy birkózik meg a rá nehezedő nyomással és gyásszal. Egy kicsit még maga Cassian is háttérbe szorul mellette. Az Illír harcost nagyon megszerettem az előző részekben humoráért, bátorságáért és odaadásáért. Ez a rész, csak megerősített benne. Magam mellé is szívesen elfogadnék ilyen megértő és szeretettel teli férfit. Maga a sztori egy kicsit lassú, a belső érzelmekre helyezi a hangsúlyt. Inkább fejlődésregény, mint akciódús történet, de semmiképpen sem unalmas. Nesta csípős nyelvéből és Cassian humorából is kapunk egy keveset a könyv elején, de aztán a közepe tájékán már elmaradnak ezek is, és komolyabbá válik a történet.

„Some things are more important than fear.”

Az én szívem mindig is Rhysért és Feyre-ért dobogott, most sem volt ez másként. :) Imádtam azokat a jeleneteket, amelyekben ők is szerepeltek,spoiler

Összességében nagyon szerettem a történetet, imádtam, spoiler Annyi mindenről írnék még, mert annyi minden van a fejemben, de legyen ennyi elég.

U.i.: Annyi lehetséges szerelmi szál lett elhintve, hogy nehéz lesz kitalálni, hogy kikről fognak szólni a következő történetek. :D És én már most szeretném olvasni. A könyvek tartalmaztak egy plussz Azriel fejezetet, amelyben kiderül, spoiler Aztán ott van még Eris, Tamlin és Mor. Szerintem Erisnek lesz még szerepe a továbbiakban,spoiler

8 hozzászólás
Camilo>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames

“Everyone deserves happiness. The road there isn't easy. It is long, and hard, and often traveled utterly blind. But you keep going.” He nodded to the mountains, the lake. “Because you know the destination will be worthwhile.”

Az ACOTAR a kedvenc sorozataim közé tartozik, ezért már nagyon vártam, hogy visszatérhessek Prythian-ba a kedvenc szereplőim közé. Kíváncsi voltam, Cassian és Nesta kapcsolatára, amit eddig csak kívülről láttam.
Habár Nesta sosem volt a szívem csücske, nem értettem miért bánik ilyen bántón és hidegen mindenkivel körülötte, de mindig egy érdekes karakterként tekintettem rá. Hosszú utat járt be a szereplő és jó néhány határt átlépett időközben (nálam legalábbis, ezért sokáig nem tudtam szimpatizáltam vele), de egy idő után átéreztem a fájdalmát és drukkoltam neki, hogy sikerüljön a belső démonait legyőznie.
Cassian mindig is az egyik kedvencem volt és ismét bizonyította, miért kedvelem ennyire.
Örültem, hogy ő volt a fénypontban, és Azriel és Rhys is sokszor feltűnik a színen. Nagyon élveztem a közös emlékeket és köteléket közöttük, ebben a kötetben ez jobban érződött, mint a többi ACOTAR könyvben.
Az új szereplőket is egyenesen imádtam, nagyon közel érzetem magam Emeriehez és Gwynhez, hihetetlenül örültem, hogy Nestának sikerült ilyen jó barátnőket találnia és olyan közegbe került, ahol ő is elengedheti magát. (Tekintve mennyi családi dráma volt, amit a kicsi szívem nem bírt elviselni, mert az összes szereplőt szeretem és nem jó érzés őket veszekedni látni.)
Viszont… a cselekményt nem érzetem annyira erősnek mint a sorozat többi köteténél (ami alapvetően nem is volt olyan nagy baj), de sok-sok rész volt, amikor a szemöldököm felszökött egészen a hajam tövéig. Ráadásul a végét összecsapottnak éreztem, mintha Sarah rájött volna, hogy most már ideje lezárni az egészet… és emiatt csalódtam kissé a könyvben. Spoilerben meg jön a panaszáradat: spoiler Személy szerint nagyon élveztem ezt a kötetet is és már várom a következőt. Tudom, sokan nem szívlelik Nestát, de egy próbát mindenképpen megérdemel a könyv ;))

3 hozzászólás
Ashriver>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames

Még mindig nagyon nem bírom Nestát. A legjobb rész volt, amikor szétcsúszott. Igazán élvezetes volt azt a részt olvasni. Még mindig azon a véleményen vagyok, hogy Cassian jobbat érdemel, de valahogy furcsán kiegészítik egymást. A végére azért csak beláttam, hogy összeillenek. De akkor sem tetszik! Az egyelen előnye ennek a könyvnek, hogy jobban megismerhetjük a kapcsolatot Rhys, Cass és Azriel között. Azok a részekért éltem. Balzsam volt a lelkemnek. Még mindig Rhys a kedvenc, ennyi idő után is odavagyok érte… de Cassian ebben a könyben véglegesen beásta magát a szívembe. Zsúfolt egy hely, de elfér :D Alig várom, hogy Azriel könyvét olvashassam, remélem hogy nem kell nagyon sokat várni rá. Őrá vagyok már nagyon kíváncsi!

2 hozzászólás
SzRéka P>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames

Bakker, eddig miért nem angolul olvastam ezt a sorozatot? Varázslatos, ahogy az írónő a szavakkal bánik – még akkor is, ha párszor ismételte saját magát.
Olyan sok értékelést láttam, melyekben utálat tárgya Nesta… Ebben a könyvben teljes mértékben beleszerettem. Nem mindig értettem egyet a múltbeli és mostani tetteivel, viszont megértettem őt. Megértettem az érzések hiányát, az önpusztítást, a felejtésre vágyást, a bűntudatot és a fájdalmat, amiért a legfontosabbaknak csalódást okozott. Ő az egyik legkevésbé kedvelt szereplő, és mégis a tökéletlensége, a mások által távolságtartásként azonosított magatartása, az egyedisége miatt szerettem őt – és azért, mert Cassian mellett képes volt felengedni. Ha megengedte magának, akkor ellazult, humorizált, merész húzásokat hajtott végre, és még a piszkos fantáziája is előkerült. Utóbbi miatt jóóó sok volt az erotika, talán kicsit túlságosan sok is, de alkalmanként komoly jelentőséget hordoztak, ezért annyira nem bánom. Cassian egyébként meglepően sokat káromkodott, imádtam. :DD
A történetről nem szaporítanám a szót: az írónőtől megszokott mágiában bővelkedő, ellenségekben hemzsegő, kalandos és harcokkal teli. Nesta nem olyan, mint Feyre, úgyhogy fel kell készülni pár igencsak véres és undorító leírásra és helyzetre, amibe belevetette magát. Ó, és a legszebb az egészben – a könyv 4 részre van felosztva és csodálatos az egész, ahogy a címek Nesta lelkivilága és állapota alapján beteljesülnek az adott részben. :))
Új szereplők (Gwyn, Emerie, rövid időre Balthazar spoiler), új bonyodalmak, új szerelmek jelennek meg a „régi” világban, és végre nem éreztem kiszámíthatónak. Tökéletes sem volt, de sírva nevettem nem egyszer, így csak ajánlani tudom. És Azriel… szívem csücske, mennyire várom már az ő könyvét! ♥

anemona P>!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames

Amikor Chaol könyve jelent meg az Üvegtrón sorozatból, akkor sem voltam különösebben elragadtatva. Nem éreztem konkrét ellenszenvet a karakter ellen, csak simán nem érdekelt a sorsa. Végül az írónő rám cáfolt, mert jobbnak találtam a történetét, mint számítottam. Most sajnos nem tudom ezt mondani.
Hosszú ideig vacilláltam, mire nekiálltam ennek a résznek, mert Nestát kifejezetten nem bírtam eddig, sőt még ennek a könyvnek a kétharmadáig sem. Totál utálatos az első pillanattól fogva, és ha nem olyan emberek vették volna körül, akikre minden körülmények között számíthat, akkor semmi nem lett volna belőle. Volt pár jó húzása, nem tagadom, ahogy azt sem, hogy volt/van szenvedés és veszteség az életében, de hát, jó napot kívánok, hadd mutassam be az összes többi szereplőt!
Persze aztán lassan, de biztosan elkezdünk kimászni a gödörből, a vége pedig kifejezetten izgalmas, nagyszabású és megható volt, de nehezen birkóztam meg az idevezető úttal.
Összegezve: Fantáziával gazdagon megáldott, jó írónő Sarah? Igen. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog még kihozni ebből a sorozatból? Nagyon. Örülök annak, hogy sikerült Nestának megtalálni önmagát és a boldogságot? Igen. De attól még jó ötlet volt csak neki egy 700+ oldalas kötetet szánni? Szerintem nem.

5 hozzászólás
internetfüggő >!
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames

     “Keep reaching out your hand.”     annak ellenére, hogy még mindig adrenalintól és ámulattól túlspilázva írom ezt, szeretném leszögezni, hogy ez volt életem egyik legjobb érzelmi hullámvasútja. ♥️

    nos, hol is kezdjem? talán az elején, szóval vágjunk is bele.
én úgy mentem bele ebbe a könyvbe, hogy már eleve bírtam Nestát, — de a legtöbbször talán mégis inkább afelé hajlottam, hogy semleges, hiszen jó néhány akcióját, viselkedését megkérdőjeleztem. szóval ahogy azt, reményeim szerint, Sarah J. Maas szerette volna. — és mégis, ennek a könyv végére teljesen megszerettem! de a karakterekről majd később. :)
aztán azt még kötelességemnek érzem megemlíteni, hogy főleg a legjobb barátnőm, @Amelie (kicsit sem erőszakos) hatására rendeltem meg végül ezt a téglát és az igazság az, hogy abszolút nem bántam meg. piros pont neki, illetve a könyvnek is. :P
     karakterek. ó, igen. off kicsit sem csalódtam. vagy ha igen, akkor csakis pozitív értelemben. → bár az Archeron tesók közül mindig is Nesta állt a legközelebb a szívemhez, az főleg azért volt, mert Feyret és Elaint egyáltalán nem kedveltem.     Nestát most sikerült nagyon megszeretnem, hiszen a karakter fejlődése egyszerűen zseniális volt és ténylegesen hálás vagyok azért, hogy követni tudtam őt ezen az utazáson.     Feyret eddig kifejezetten nem kedveltem — de bevallom, az előző könyvekben is akadtak jó pillanatai —, viszont ebben a kötetben (egy ideig) talán ő volt a legszerethetőbb és legfelelőségteljesebb nővér. :)     na jó, csoda azért nem történt, Elain ugyanolyan semmilyen maradt a számomra mint volt, de hát ez van és ezt kell szeretni. szóval kövi.     Rhysand hatalmas fájdalom nekem, mert a Köd és harag udvaráig egyenesen imádtam, és azóta sajnos csak és kizárólag lejtmenet. de úgy durván. a lényeg, hogy sokszor megfojtottam volna egy kanál vízben, de ugyanakkor a végére egészen elviselhetővé vált ő is. szigorúan a könyv befejezése után, Rhys egy semleges szereplő lett a számomra, azzal a kiegészítéssel, hogy néha napján belécsap egy villám vagy valami, és ezáltal lesz pár jó pillanata. spoiler egy ideig ugyan nehéz volt lenyelnem, hogy– hát, hogy ilyen lett, de azt hiszem, mára már világos nekem is, hogy sosem fogom őt úgy szeretni már, mint abban a (számomra) szent második könyvben. :( de Rhys kap egy teljes bekezdést csak magának, szóval more coming up later !!! kár érte azért.     kivéve, ha van egy Azrieled. nekem márpedig van! off     khm, na szóval a következő karakter Cassian lett volna. bár az ő karakter elemzése /is/ elég rövid lesz, mert róla csak annyit tudok mondani, hogy szeretem. ♥️     Amrenben eléggé csalódtam, de azt hiszem, a végére némileg szemet tudtam hunyni a magatartása végett. (de azért nagyon sokáig haragudtam ám!)     Azrielről inkább nem is beszélek off, őt mindig is imádtam, imádom és imádni fogom.
     Rhysand, az Éjszaka és Rémálmok udvarok Főura. off ebben a részben kifejezetten undorítónak tartom azt, ahogy és amit leművelt viselkedésileg — pláne ha azt nézem, hogy az egyik, ha nem a legerősebb hatalommal bíró tündérről beszélünk éppen. spoiler amúgy is, de ezesetben végképp jogosnak érzem, hogy kérdőre vonjam a viszonyulását egyes dolgokhoz, személyekhez. vagy akár pontosíthatunk is: Nestához. egyszerűen furának tartom, hogy ő, mint (kép- és) példamutató egyéniség ennyire utálja a felesége nővérét, aminek ráadásul a gyökere az volt, hogy Rhys nem tudott megbocsátani Nestának egy olyat, amihez neki az égvilágon semmi köze nem volt, merthogy ez egy Feyre-Nesta konfliktus volt. még valahol meg is érteném, ha Feyre nem tette volna túl magát rajta és ha nem a nővéréről, akit szeret, lenne szó. aztán ez elfajult odáig, hogy már mindkét oldal kölcsönösen utálta a másikat, azzal a kivétellel, hogy Nesta súlyos önutálattal küzd és lehetősége sincs jobbá válni, amikor senki sem ad neki egyetlen esélyt sem. és lehet azért, mert Nesta érzéseit és gondolatait is olvashattam, lehet nem, de az teljesen kikészített, hogy amikor csak alkalmuk adódott rá, akkor Rhys és társai (Cass és Az kivételével, természetesen) elhitették Nestával, hogy bármit is tesz, az csak rossz lehet, rossz szándékkal. — és azt még hozzátenném, hogy szerintem nem kell terapeutának lenni ahhoz, hogy észrevedd, ha valaki mentálisan nincs jól/szenved. de mindegy … spoiler
    na, a „kis” Rhysand és Inner Circle roast után újra vehet mindenki levegőt, mert vége van. off      ami még tetszett: Nesta kapcsolata a Házzal, Gwynnel és Emerievel; spoiler feminizmus; Azriel mind a tíz megjelenése a 800 oldalban; fogalmazásmód; az, hogy egy jó üzenetet hordoz magával és ad át.

     “In the beginning
     And in the end
     There was Darkness
     And nothing more.”

    összességében nagyon szerettem, és még kicsit örülök is neki, hogy eddig tartott befejeznem, mert most így egy ideig biztos nem felejtem el. ♥️

>!
Bloomsbury, London, 2021
768 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781526602312
1 hozzászólás

Népszerű idézetek

lovEVly >!

Never again.
Never again would she be weak.
Never again would she be at someone's mercy.
Never again would she fail.
Never again, never again, never again.

Kapcsolódó szócikkek: Nesta Archeron
DarknessAngel >!

“The book,” Nesta said, a bit breathlessly, “is about …” Her nostrils flared and her eyes went a bit unfocused. “A book.”
“Interesting,” Cassian murmured. “Sounds great.”

Chapter 16

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Nesta Archeron
lovEVly >!

”My room's a level above that.”
”Why would I need to know that?” The words snapped out of her.
He began walking toward the glass doors that led into the mountain's interior. ”In case you have a bad dream and need someone to read you a story,” he drawled, a half smile dancing on his face. ”Maybe one of those smutty books you like so much.”

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Nesta Archeron
lovEVly >!

”The only thing that's obvious is that you're talking to yourself.”
”I'm talking to the House. Which is a considerable step up from talking to you.”
”It doesn't talk back.”
”Exactly.”
He snorted. ”I walked into that one.”

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Nesta Archeron
lovEVly >!

She batted him away and gestured to the muscles hidden beneath his shirt. ”You're going to make me look like that?”
His low laugh rippled over her body. ”No one can look like this but me, Nes.”
Arrogant ass.
”Rhysand and Azriel do,” she said sweetly.
”I've got one or two muscles on them.”
”I don't see it.”
He winked. ”Maybe they're in other places.”

Kapcsolódó szócikkek: Azriel · Cassian · Nesta Archeron · Rhysand
lovEVly >!

Rhys lifted his head. ”This is a bad idea.”
Cassian winked. ”That should be written on the Night Court crest.”

Chapter 42

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Rhysand
lovEVly >!

The High Lord of Day considered Cassian and Azriel, then frowned. ”Where's my beautiful Mor?”
Az said tightly, ”Away.”
”Pity. She's far nicer to look at than either of you.”

Kapcsolódó szócikkek: Azriel · Helion · Morrigan (Mor)
lovEVly >!

Amren put a hand above Nesta's heart. ”That's the key, isn't it? To know the darkness will always remain, but how you choose to face it, handle it… that's the most important part. To not let it consume. To focus upon the good, the things that fill you with wonder.” She gestured to the stars zooming past. ”The struggle with that darkness is worth it, just to see such things.”

Chapter 61

Kapcsolódó szócikkek: Amren

Hasonló könyvek címkék alapján

V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Leigh Bardugo: Shadow and Bone
Holly Black: The Wicked King
Kristin Cashore: Graceling
Jennifer L. Armentrout: From Blood and Ash
Soman Chainani: Quests for Glory
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows
Claire Eliza Bartlett: The Winter Duke
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken
Marie Rutkoski: The Winner's Crime