2. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
3. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
3. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

A ​Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.) 322 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Én ​nem vagyok jó. Semmi vagyok, és a lelkem, halhatatlan lelkem el van átkozva… Mintha a tüdőm is cserbenhagyott volna, de próbáltam levegőt venni, hogy ki tudjam mondani, hogy nem. Nem.
Miután Feyre kiszabadította szerelmét, Tamlint a gonosz tündérkirálynő karmai közül, már halhatatlanként, tündérmágiája birtokában tér vissza a Tavasz udvarába. De nem feledheti sem a szörnyűségeket, melyek révén megmentette Tamlin népét, sem az alkut, amit Rhysanddel, az Éjszaka udvarának rettegett főurával kötött.
Egyre jobban bevonódik Rhys ügyeibe és fellángoló érzelmei hálójába, ám háború közeleg: egy minden eddiginél hatalmasabb gonosz erő fenyeget azzal, hogy mindent elpusztít, amiért Feyre valaha küzdött.
Szembe kell néznie a múltjával, elfogadnia különleges adottságait és döntenie kell a sorsáról.
Oda kell adnia a szívét, hogy meggyógyítsa a kettéhasadt világot.
Sarah J. Maas New York Times bestseller szerző lélegzetelállító fantasy-sorozatának második… (tovább)

Eredeti mű: Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
750 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570943 · Fordította: Hetesy Szilvia

Kapcsolódó zóna

!

ACOTAR

309 tag · 382 karc · Utolsó karc: 2018. február 15., 09:33 · Bővebben


Enciklopédia 25

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Lucien Vanserra · Tamlin · Cassian · Azriel · Morrigan (Mor) · Amren · Nesta Archeron · Bone Carver · Elain Archeron · Amarantha · Ianthe

Helyszínek népszerűség szerint

Éjszaka udvara · Velaris · Tavasz udvara · Summer Court / Nyár udvara


Kedvencelte 177

Most olvassa 74

Várólistára tette 153

Kívánságlistára tette 262

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

„Nem leszek többé gyenge. Nem akarok senkitől se függeni.”

Elfogytak a lapok…..MIÉRT?

Egyszerűen nem értem, hogy lehet ezt tenni az olvasóval, mégis, hogy lehet ilyen véget írni egy történetnek?

Befejeztem a hisztit….

Csodálatos volt…..te jó ég, nem tudom megfelelő szavakkal leírni, mennyire összetört és felemelt, mennyire fájt és végül mennyire szerettem.
Hol fájt a torkom, ordítani tudtam volna….hol lelkem minden szegletét melegség járta át és csak mosolyogtam.

Hiszem, hogy egy történet bele éghet a lelkembe, örökké velem lesz, míg csak lélegzem.

Az első részt is szerettem, bár a szereplőkkel nem voltam különösebben összhangban. Nagy meglepetésemre, ez most igen csak megváltozott.

Feyre: Most végre sokkal, de sokkal jobban adtad magad, végre szeretni tudtalak, végre értettelek, végre tudtam miért cselekszel így, miért fáj a lelked, miért vagy dühös, miért vagy ennyire emberi és mégsem!?
Érzéseid kavalkádja néhol elvakított, de mikor végre tisztult a kép, tudtam, hogy most már ott vagy a szívembe. Bele szálltam a lelkedbe, a szemeiden át láttam a világot. Éreztem a kétségbe esésed, éreztem és értettem a szabadság utáni vágyad, mert én is ilyen vagyok….A szerelem egy érzés, mely csodálatos, de láncra verve csak halál és fuldoklás.

Tamlin: Mit mondhatnék …sose kedveltelek, egy hülye majom vagy, aki azt hiszi, hogy mert érez bármit megtehet. Egyszerű vagy, mint az egyszer egy, mert hagyod, hogy az érzelmeid befolyásoljanak. Életem tudhatnád…egy nőt nem lehet megkötni….megvédeni igen, de nem úgy, ahogy te hiszed. És amit tettél….ugyan kérlek….üres vagy, mint egy héj….és amit te szerelmnek hiszel, az csak egy önzés….de majd rájössz kedvesem….milyen is ez a valóéletben….

Rhys: Most mit kezdjek veled….hm? Cuki fiú vagy, hatalmas lélekkel. Az előző részben nem hatottál meg, szép fiú, oké…de ezen kívül semmi. Most viszont, annyi mindent érzek, annyi mindent mondanék neked. Rajongód lettem? Nem hiszem, de oda vagyok érted. Kezdelek érteni, kezdelek tisztelni, minden vagy, amit keresek. Olyan lelked van, ami ritka és olyan elméd amit imádok. Kérlek ne változz meg, sőt inkább engedd el magad….nagyon kíváncsi lettem rád!!

Nos igen a Belső kőr…..erős, törődő, néhol kegyetlen és néhol olyan, mint a selyem….kicsúszik a kezeid közül, ha nem markolod meg …. Csodálatosak vagytok egytől egyig, mindegy hogy nő, vagy férfi, mindegy is mi a nevetek, kik vagytok. A lényetek a legfontosabb és a hűségetek.

Testvérek? Nos igen furcsák….de, mint karakterek színesek és sokkal több van bennetek, mint azt mutatjátok. Tudom, hogy most majd felszínre fog tőrni….ezt várom mióta léteztek.

Lucien: Az előző részben te voltál a kedvencem, és tulajdonképpen most is az vagy, bár kicsit csalódtam benned is. Miért? Sok mindent értek és még sem….olyan árnyalt személy vagy, annyira különleges és mégis hagyod, hogy bábként bánjanak veled? A sorsod a tied…a hosszú élet alatt te éled meg az életed minden pillanatát, mint a fájdalmat, mint a boldogságot….kérlek ne kelljen benned is csalódnom!!!!

Igen a gonosz olyan, mint mindenhol máshol, ravasz, türelmes, és végtelenül aljas. Nem lepődtem meg a gondolkodásán, sőt mi több csodálom. Nem hétköznapi elme rejlik eme sorok mögött, és valahol értem miért akarja ezt …….

A történet, a világ felépítése annyira egyedi, annyira csodálatos.

Számomra 750 oldal egy nap maximum, most mégis napokig húztam, de sajnos elfogytak a lapok. Kicsit nehezen térek vissza a valóságba, nem is nagyon akarok még. Jó nekem ebben a világban, mint egy súlyos lepel a hideg téli éjszakában…..

Nagyon szerettem és szeretem, nagy kedvenc és ajánlom! ♥♥♥♥

2 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Hihetetlen, de pikk-pakk elfogyott a 750 oldal.
Izgalmas volt, még inkább, mint az első rész.
Tamlinban nagyot csalódtam, Rhys viszont igazi hős. Megértjük a mozgatórugóit, mit és miért áldozott fel. Jó kis vallomások vannak a könyvben.
Na és a legjobb barátait is elfogadnám, Cassiant és Azrielt. A vége viszont megdöbbentő és nagyon függővéges.

6 hozzászólás
>!
Ashriver
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Gyönyörű volt, de egyszerre fájdalmas is… és örömteli az egész. Nem találom a szavakat, amivel kifejezhetném, hogy milyen érzéseket is váltott ki belőlem – ugyanis a könyv egyszerűen a lelkem egy részévé vált, együtt dobogott a szívemmel és az elmém legsötétebb zugaiba is bevilágított.
Ez a könyv az életről és a szerelemről szól és a bennük lévő szürke összes árnyalatáról.
Feyre….annyira büszke vagyok rá és arra akivé vált a könyv végére. Lenyűgöző és élénk és hihetetlenül erős. Az elején nem volt ilyen, ami nem csoda, az előző könyv végét tekintve, ahol belülről kifelé szétszaggatták és csupán egy héjat hagytak hátra abból a bátor lányból, aki volt. De újra rátalál önmagára – az igazi önmagára, a bátorságtól dobogó szívére, a ragyogóan fényes és merészül vad álmaira. És a hősnő, akivé válik tele van elszántsággal, hatalmas bátorsággal és meghökkentő együttérzéssel.

Kedveltem Tamlin-t. És meg is értem őt, egy kicsit. Hű volt önmagához. Mindent, amit tett azt szerelemből tette és a félelemből, hogy elveszíti Feyre-t. És mind tudjuk, hogy a szerelem által megvakult személyek gyakran követnek el hibákat – és Tam is hibázott. Sokat. A megértés hiányától megrészegült és a kényszeres szüksége az irányításra elhomályosította az ítélőképességét. Paradox módon jobban megismertük őt, még ha nem is volt jelen. Így, hogy jobban beleláttunk, már más fényben látjuk őt. Gondjai vannak és Amarantha komolyan elcseszte őt mentálisan, nem annyira mint Feyre-t, de komolyan kísértő sebeket hordoz, ami meglátszik a viselkedésén. Ezektől függetlenül, ezek nem kifogások a viselkedésére. A viselkedésére és tetteire, a döntéseire nincsenek kifogások, és a következményei ezeknek jogosak lesznek.
Rhysand viszont….. damn that man! Félreértés ne essék, még mindig Rowan fan vagyok teljes erőbedobással – ÖRÖKRE!, de Rhysand….can i have him? Just one day? Or a night? Pleeease!! :D
Rhysand megtestesíti a kitalált férfikarakterek legmagasabb színvonalát. Ő a csábító rossz fiú, arrogáns, ravasz, egy briliáns elme, de egyszer s mint elegáns, hihetetlenül erős. És ezekhez még hozzájárul a belső szépsége is – az önzetlensége, az idegtépő intenzitása, a gondosan kidolgozott maszk, amit a világ felé mutat, a lelki zűrzavara és a kedvessége. Az önbizalomhiánya térdre kényszerített, hiszen ő olyan értékes és fontos mások számára, és ezt ő észre sem veszi. És a múltja, ba****us…. az már egyszerűen túl sok volt – érzelmi káosz voltam / vagyok miatta.
És tudjátok mit? Feminista!! A mi Rhys-ünk egy istenverte feminista.Tényleg nem lehet az enyém??
Még hadd említsem meg az új karaktereket. Van néhány, de akik bevették magukat a szívembe, azok Rhysand Belső Köre. A vad Morrigan; a furcsa, de kickass Amren; a pimasz, arrogáns és képzett Cassian; a tartózkodó és figyelmes Azriel. Ők együtt Rhysand-dal egy családot alkotnak. Annyira tisztelik, szeretik és támogatják egymást, hogy az egyszerűen gyönyörű.
Egyszerűen…ahh nem tudok mit kezdeni magammal!
https://images.gr-assets.com/hostedimages/1462610486ra/…

Ez a könyv egyszerűen szexis és vonzó, tele van túlfűtött érzelmekkel. Azt hittétek, hogy az ACOTAR volt dögös? Hogy mi mind mennyire tévedtünk – készüljetek fel mind a hiperventillálásra, az őrült rajongásra, az elámulásra, mert SJM írói tehetsége gyilkos ezekben a jelenetekben. https://1.bp.blogspot.com/-H5TsBh0_HIU/Vy2lsJ9mo5I/AAAA…

Még annyi mindent tudnék írni, de nem akarok semmit sem elspoilerezni. Olvassátok el és ti is imádni fogjátok.
Az Üvegtrón sorozat az örök kedvenc SJM-től, de nincs kétség, hogy hihetetlenül tehetséges egy író, aki megérdemel minden gratulációt és tiszteletet. Imádom a stílusát és örökké hálás leszek, amiért megosztotta a világgal a zsenialitását.

6 hozzászólás
>!
Niitaa P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/01/sarah-j-maas-kod-…

"A Köd és harag udvara egy mesteri munka. Az egyik legjobb fantasy sorozat, amit valaha is olvastam, s nem is hiszem, hogy bármi is überelni fogja ezt az élményt. Az írónő sokkal többet ad, mint amit a magamfajta olvasó molyok megérdemelnének.
Lehet, hogy az elején nehezen barátkoztam össze újra Feyre-val és a kialakult helyzetekkel, de így, visszatekintve kellettek azok a jelenetek is, hiszen így tudott engem is felébreszteni, hogy nem minden az, aminek látszik. Meg kellett élnem a mélypontokat is ahhoz, hogy lássam, mennyire kiemelkedőek és kivételesek is az Éjszaka Udvarának vezetői és a népe. Látnom kellett, ahogy Feyre ismét visszatalál önmagához, hogy kellőképp tudjam értékelni a történteket.
Ez egy csodálatos könyv, amiben minden romantika és fantasy rajongó megtalálja a neki tetsző dolgot. Emellett nem csak a szereplők jellemét, hanem az olvasóét is építi. Kedvenc lett, s türelmetlenül várom a folytatást. Hiszen a történet még csak most kezdődik…"

2 hozzászólás
>!
Wandamaci P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

A történet számomra nagyon nehézkesen indult be. Nem tudtam mit kezdeni az új Feyre-val és Tamlinnel. Eszméletlenül idegesítettek mindketten. Nem tudtam mi lesz ebből, de azon gondolkoztam, hogy ha ez így marad nagyon nem leszünk jóban. Alig vártam már, hogy megjelenjen Rhys. A másik dolog, aminél felszaladt a szemöldököm, az az erotika. Ebbe a történetbe nekem sokkal jobban illett volna, ha finom utalásokkal vagy sokkal érzékletesebben van leírva, nem ilyen nyíltan.
Ennyi rosszat tudok mondani, most már áradozni fogok :D Se perc alatt az Éjszaka udvarának világában találtam magam, megszűnt körülöttem a külvilág és olyan élethűen láttam magam előtt, hogy szinte éreztem a hópelyhek hidegét és hallottam a szél zúgását elnyomó, megnyugtató csendet.
Rhys legbelső köre talán a legjobban kitalált szereplők közé tartoznak. Ilyen szereplőkkel és világokkal csak Nalini Singh könyveiben találkoztam, szinte ugyan azt érzetet is adta olvasás közben, mégis volt benne valami plusz. Nagyon a szívemhez nőtt Cassian, Mor, Armen és Azriel. Sőt az egész Éjszaka Udvara és Rhysand. Tökéletesen illett hozzá minden és örülök, hogy jobban megismerhettem, erre vártam már az egész első részben. És végre egy írónő, aki azt adja a kiéhezett olvasónak, amire vár, nem taktikázza túl vagy nyújtja el. Megnyugodott a lelkem, erre vártam, és a végeredmény még felül is múlta az elvárásaimat.
Nem tudom, hogy ezt a történetet hova lehet még fokozni, mivel ezzel a résszel egy olyan élményt kaptam, amitől nagyon nehezen tudok elszakadni. Egyértelműen hatalmas kedvenc lett!

Bővebben:
https://wandamaci.blogspot.hu/2018/02/sarah-j-maas-kod-…

8 hozzászólás
>!
Gothic01 
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Az év legeslegjobban várt, legtöbb tépelődést és a kézhez vételéig legtöbb kínt okozó olvasmánya. Mind a 750 oldala egyenként burkolta ködbe a tudatomat és érte el, hogy napokig még gondolni se bírjak más könyvre vagy az értékelésére, ami után kénytelen-kelletlen el kell engednem a történetet.
Sarah műveinek a hátlapjára nem ártana egy termetes mezőbe ágyazva kitenni egy figyelmeztetést, miszerint olvasás után ajánlott kerülni az összetett koncentrálást igénylő tevékenységeket, ugyanis ez a nő ördögien taccsra bírja vágni az embert. Köszönőviszonyban sincsenek a könyvei egy pszicho-thrillerrel… mégis valahogy módszeresen kizsigereli az olvasót, aki hol a zsenialitásától ámuldozik, hol a pokolba kívánja az összes, bájos moly-szadista ötletével együtt. Nem fogok úgy tenni, mintha az első oldaltól az utolsóig le lettem volna nyűgözve, mintha csak istenítő jelzőket tudnék dobálni, mikor az eszembe jut a könyv, mert bármennyire is imádtam sokszor a történetet, nem kapott el az a bizonyos minden objektivitásra való hajlamot elszívó rózsaszín mámor, mint a fandom többi tagját. Akadtak olyan momentumok, amiknél kifejezetten csalódott is voltam. Egyre csak gyötört ilyenkor az érzés, hogy biztos velem van a baj, amiért pont azokra a fordulatokra ráncolom a homlokomat, ami másokat annyira lehengerelt… de végül arra jutottam, ez mégis jobb. Jobban jártam, hogy nem olyan mélységes rajongással, mint vártam, hanem ésszerűbben tudom a kedvencemnek nevezni ezt a történetet, hogy pontosan tudatában vagyok, mik azok a hibák, amiket a hátam közepére se kívántam benne, amik elkeserítettek, mégis ezekkel együtt elfogadva szeretem. Hasonló módon talált rá az újdonsült gerlepár is egy sokkal… egészségesebb fajta szerelemre egymás oldalán, mint amit az első rész során meg lehetett ismerni és ezzel valahogy a Tüskék és rózsák udvara és a Köd és harag udvara is kapott egyféle szimbolikus töltetet. Az első rész testesítette meg Tamlint és azt, amit Feyre akkor iránta érzett, mikor először belekóstolt a varázslatba, ez a kötet pedig Rhyst és Feyre már valamivel érettebb hozzáállását, úgyhogy ha egy csöppet más értelemben is, mint ahogy azt a beszámolók alapján sejtettem, ez tényleg Rhysand könyve lett. Ennek a létrejöttéhez, felismeréséhez és végső soron értékeléséhez, pedig kezdő löketként Feyre-nek és nekem is arra volt szükségünk, hogy csalódjunk a korábban szeretett tündérben és szembesüljünk vele, félreismertük őt vagyis mivel eltérő személyről van szó, inkább őket. Az alaphangulat depresszívebb volt, mint amire számítottam, de bevallom, ez bejött, érződött, hogy ilyen szempontból is mennyire idomul Sarah a főhősnője belső állapotához, azokhoz az ACOTAR során szerzett sebeihez, amik behegedhetnek… de maradéktalanul nem szívódhatnak fel. Fájdalmamra viszont néha, pontosabban a Nyár udvarából való visszatérést követő, Drámaszaurusz Rex passzusban ez a nagyon reális és tetszetős megoldás átcsúszott egy sor logikátlan, nevetségesen eltúlzott nyavalygásba. Utána csüggedtebben pörgettem a lapokat, de az utolsó „nagy hajrá” kárpótolt minden előtte felmerülő problémámért, a színvonal hamvaiból feltámadva megint a csúcsra tört és elérte, hogy ugyanolyan kétségbeesetten epekedjek a folytatás után, mint amikor tavaly december elején becsuktam a nyitó kötetet. Arról nem is beszélve, mekkora élvezettel merültem el újfent Prythian sötétebb bugyraiban, az Éjszaka udvara összességében kevésbé volt elvetemült, mint ahogy azt előtte reméltem, de a Rémálmok udvara, a Csontfaragó, Amren, a vérrubinok és a takács… valaki árulja el, mi volt az eredeti neve, mert nekem ez egy kicsit… érdekesen hangzott :D hozták azt a horrorisztikus adalékot, amire ki voltam éhezve. Erősebb lett-e szerintem ez a kötet, mint az első? Nem tudok egyértelmű választ adni, bizonyos tekintetben igen, bizonyos tekintetben nem. Különben is rá fogtok jönni, ha elolvassátok, hogy nehezen juttatjátok majd épkézláb, érhető formába a benyomásaitokat a könyv többi kedvelője előtt is. Akkor is, ha abszolút fanatikus imádatot fogtok érezni és akkor is, ha az enyémhez hasonló, visszafogottabb rajongást.
Teljes értékelés a blogomon:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2017/12/sarah-j-maas…

21 hozzászólás
>!
Snow_White P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Nem is tudom mi olyat tudnék mondani, amit még nem mondtak el előttem mások erről a csodás könyvről. De az azért sokat elárul, hogy meglehetősen morcos voltam, amikor az elmúlt pár napban le kellett tennem, mert vendégek jöttek, vagy éppen dolgoznom kellett. A lényeg, hogy nagy szerelem lett ez a könyv. 750 oldal, de egy pillanatig sem unatkoztam. Ugyan volt pár olyan dolog, aminél felvontam a szemöldököm, mert kissé környezetidegennek hatott (például a bankszámlás dolog), de annyira jó volt a cselekmény és a karakterek felépítése, hogy simán túlléptem rajta. A karakterek közül nem meglepő módon Rhyst továbbra is imádtam, bár nekem Tamlinnel sem volt különösebb bajom, ő inkább semleges maradt. Természetesen kedvenc lett, tűkön ülve várom a folytatást.

>!
Via_BertaღVivienღ P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Úristen!!! *-* Kell nekem egy Rhys!
De most komolyan… valaki teremtse meg!!!
Hahó Isten, ott fent! Te! Te igen!!!! Tanulj Maastól! :D Minden nőnek egy Rhysandet!!!!

Hiába húztam-halasztottam a végét, az is eljött.
Sarah J. Maas egy szadista, zseniális írónő!!!!
Imádtam ezt a részt!
Feyre az egyik legkedvesebb női karakter a szívemnek. Nagyon tetszett, hogy az első részben történtek után ő küzd a lelkiismeretével, a hibáival. Mélyen éli meg a tündérek elvesztését. Érző, mély és őszinte szíve van.
Sajnos megértettem Feyret, hogy miért nem képes már szeretni Tamlint. Jó volt a lassú átmenet a két férfi között és a harca az érzelmekkel. Mert persze szegénynek nem elég az, hogy Amarantha és a próbák miatt lidérces álmai vannak, retteg és szenved… még a személyes életében is hatalmas változások mennek végbe. Tamlin pedig egy kicsit sem könnyítette meg a helyzetét.
Nem tudom azt mondani, hogy meggyűlöltem a karakterét, de egy csepp sajnálatot nem fogok érezni az ACOWAR-ban sem, mint ahogy most sem tudtam elnézni a tetteit, annak következményeit. Haragszok rá, dühít, jól megverném, de megértem.
A sok veszteség után és az elnyomás után az egyetlen jó az életében Feyre volt. Lehet hogy őszintén szerette, de Amarantha után spoiler Tamlinban pedig egy túlzó, elnyomó féltő érzés alakult ki. A nagy védésben pedig nem vette észre milyen messze megy el, hogy ezzel fájdalmat okoz a lánynak.
Az utolsó fejezetek kikészítettek. De most komolyan… Brrrrr -.-
Olyan szépen fokozta a történet egésze alatt a feszültséget Maas, hogy az utolsó jó néhány fontos jelenetet egyszerre izgultam végig és bőgtem. Ennyire kikészített.Sosem volt unalmas, lassú a történet.
Maga a könyv az izgalmakon és a megható/fájdalmas részeken kívül még jó pár érzelmet felsorakoztat.
Rhysnek hála kaptunk egy adag önhittséggel teli csupa pasis jelenetet, amik sokszor megmosolyogtattak, összeszorították vagy éppen megdobogtatták a szívemet. Annyira értem minden egyes tettét, döntését. Olyan mély, sok rétű karakter Rhysand. Csodálatos! Élvezet volt olvasni arról, ahogy Rhys megnyílik és megmutatja az igazi arcát, közben pedig nem lett egy kiherélt, antipasi.
Cassian, Azriel, Mor és Amren megmutatja nekünk az igazi barátság, bajtársiasság érzelmeit. Ahol egyszerre jelenik meg az egymás iránt érzett baráti szeretet, aggódás, ugyanakkor a játékos csipkelődéseknek és beszólogatásoknak köszönhetően ők is jó néhány mosolyt csaltak az arcomra. Amúgy meg ilyen kotnyeles bandát… :D Imádom őket!!!
A legjobban közülük mégis talán Nesta és Cassian néhány szócsatáját bírtam. Jesszus, de shippelem őket!!!! XD Komoly fangirl üzemmódba léptem :D

Ami a legjobban tetszett az egész könyvben az a Rhys és Feyre közös jelenetek voltak. Tökéletesek egymásnak. Rhysand mellett szerintem minden nő spoiler A kettejük jelenetei hol viccesek, hol érzelmesek, izgalmasak voltak. Maas pedig megcsillogtatta az erotikus vonalban is a tehetségét.
WOW! *-* Ennyire érzéki és őszinte jelenetet már régen olvastam. A lapokról szinte rám kiáltott a szenvedély és a szerelem.
A festékes jelenet olyan mélyen az agyamba égett, hogy az bizony rajzért kiált, szóval… azt hiszem le kell festenem/rajzolnom.

Most pedig várhatom, hogy mi a fene fog történni még itt. Egy év…. belebolondulok. Még jó, hogy van Bookdepository :D

>!
molybarby
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Anyám, ilyen történetet egyáltalán kitalálni! Elsöpört akár a vihar :D Térden állva könyörgök, valaki adja oda a folytatást magyarul. Persze tisztában vagyok vele, hogy még nincs. De remélem mihamarabb sikerül kiadni, mert ez egyszerűen leteheteten volt. Éjjel, nappal csak olvastam, egyszerűen nem bírtam kiadni a kezeim közül.
Feyre olyan elképesztő jellemfejlődésen megy keresztül és Rhys ebben tökéletesen kisegíti. Viszont Tamlint is tökéletesen megértem, akárki akármit is mond. Nagyon szereti Feyret és ezért sajnos nagyon rossz dolgokat is csinál. Remélem később rájön a hibáira. Lucien is most már igazán helyrerázhatná a tökeit és egy kicsit kiállhatna a nézetei mellett, elvégre főúr vagy mi a fene. Nagyon várom a folytatást, mert ezek után el se merem képzelni, hogy még mi fog történni. :)

11 hozzászólás
>!
perpetua P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Lehet jobban be kellett volna osztanom ezt az érzést, amit egy Sarah J. Maas könyv olvasása tud okozni. Olyan mintha függő lennék, és épp emiatt úgy se bírtam volna tovább várni. Az biztos, hogy ez a történet is igazán lehengerlő volt. Kíváncsi leszek, mikor találok legközelebb ilyen regényt.
Nem is tudom kivel vagy mivel kezdjem, hiszen minden tökéletes volt. De talán legyen Rhysand az első. Éppen csak egy kicsit ismertük meg a Tüskék és rózsák udvarában, én viszont már akkor tudtam, hogy ő válik a kedvenc könyves álompasimmá. Az biztos, hogy most még jobban bebiztosította magának ezt a helyet. Kemény és távolságtartó, de ezzel egyszerre végtelenül gyengéd és melegszívű. Sok arcát ismerhetjük meg, míg a külvilág csak egy szeletet lát belőle. Ádáz harcos, gyors észjárással megáldva és ezeket népe védelmére használja. Talán még ha a történet lapos is lett volna, az ő jelenléte kárpótolni tudott volna. A Feyre-val kötött alkuja volt élete legjobb döntése, ez vezetett egy ilyen izgalmas részhez.
Egy újabb udvart ismerhettünk meg most, az Éjszaka udvarát. A Tavasz az öröm, a vidámság jelképe lehet, az Éjszaka ennek az ellentéte, de számos szépséget tartogat a sötétség is. Feyre ezt tapasztalhatja meg most. Könnyen beilleszkedik és szoros barátságot köt Ryshand kis csapatával. Amarantha-t sikerült legyőzni, de tőle nagyobb fenyegetés veszélyezteti az udvarokat, erre a csatára készülnek szereplőink. Mivel Feyre is igazi harcos amazon, szeretné ő is kivenni a részét mindenből és itt meg van a lehetősége arra is, hogy képezze magát. El kell fogadnia új énjét és fel kell fedeznie, mire képes az új Feyre.
Ez a könyv mindenestül tökéletes volt. Minden egyes szó a helyén volt, az érzelmeim csak úgy hullámoztak. Sokszor kellett egy-két lélegzetvételnyi szünetet tartanom két fejezet között, mert le kellett kicsit nyugodnom. És az biztos, hogy nem volt még csók, amire ennyit és ennyire vártam volna. *-*

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Leihsar

Rhysand a legsármosabb főúr.
Rhysand a legszórakoztatóbb főúr.
Rhysand a legravaszabb főúr.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
>!
fsara9

– A csillagokra, mert meghallgatnak bennünket, és az álmokra, amik teljesülnek.

410. oldal, 34. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
4 hozzászólás
>!
Gothic01

Rhysand a nyugalom álarcát öltötte magára.
– Hová rejtették?
– Mondj egy olyan titkot, Éjszaka lordja, amiről senki nem tud, és én is elmondom neked az enyém.
Már valami borzalmas igazságra készültem, de Rhys így szólt:
– A jobb lábam hasogat, ha esik az eső. A háborúban sérült meg, és azóta fáj.
A Csontfaragó elröhögte magát, én pedig döbbenten bámultam Rhysre.
– Mindig is te voltál a kedvencem.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bone Carver · Rhysand
>!
Lizka_93

– Egyszerre vagyok a vadászod és a tolvajod?
-Te vagy az én megmentőm, Feyre.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
>!
vgabi SP

Lehet, hogy a lelkem mélyén mindig is össze voltam törve, és örök sötétség honolt bennem.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron
>!
Lizka_93

-Követ létére koronát visel. Ez hagyomány Prythianben?
-Nem – felelte Rhysand udvariasan.- De annyira jól néz ki benne, hogy nem tudtam ellenállni.

Kapcsolódó szócikkek: Rhysand
>!
Lizka_93

– Gyere csak, Feyre! Nem harapunk, kivéve, ha megkérsz rá minket.
Meglepődve elindultam.
– Ha jól tudom, Cassian, eddig még senki nem vette igénybe az ajánlatod. – jegyezte meg Rhys zsebre tett kézzel.

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Feyre Archeron · Rhysand
>!
Lizka_93

Rhysand lesepert egy láthatatlan porszemet Tamlin ingujjáról. A lelkem mélyén csodáltam vakmerőségét. Ha az én torkomat választotta volna el csupán néhány hüvelyk Tamlim fogaitól, akkor én biztos mekegtem volna a félelemtől.
Rhys tekintete rámvillant.
– Tévedsz. Ha jól emlékszem, amikor Tamlin fogai a torkod közelében voltak, akkor jol pofán vágtad.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand · Tamlin
>!
anikho P

Örülj, hogy emberi szíved van, Feyre. Csak sajnálhatod azokat, akiknek nincsenek érzéseik.

>!
Gothic01

Nem leszek többé gyenge. Nem akarok senkitől se függeni.

218. oldal

Kapcsolódó szócikkek: erő · Feyre Archeron · függetlenség · szabadság

Hasonló könyvek címkék alapján

Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont
Colleen Houck: A tigris küldetése
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Alwyn Hamilton: A homok leánya
Sara Raasch: Hó mint hamu
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Marie Rutkoski: The Winner's Curse – A nyertes átka
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Terry Goodkind: Az első szabály I-II.