12. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
14. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
26. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

A ​Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.) 3054 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Én ​nem vagyok jó. Semmi vagyok, és a lelkem, halhatatlan lelkem el van átkozva… Mintha a tüdőm is cserbenhagyott volna, de próbáltam levegőt venni, hogy ki tudjam mondani, hogy nem. Nem.
Miután Feyre kiszabadította szerelmét, Tamlint a gonosz tündérkirálynő karmai közül, már halhatatlanként, tündérmágiája birtokában tér vissza a Tavasz udvarába. De nem feledheti sem a szörnyűségeket, melyek révén megmentette Tamlin népét, sem az alkut, amit Rhysanddel, az Éjszaka udvarának rettegett főurával kötött.
Egyre jobban bevonódik Rhys ügyeibe és fellángoló érzelmei hálójába, ám háború közeleg: egy minden eddiginél hatalmasabb gonosz erő fenyeget azzal, hogy mindent elpusztít, amiért Feyre valaha küzdött.
Szembe kell néznie a múltjával, elfogadnia különleges adottságait és döntenie kell a sorsáról.
Oda kell adnia a szívét, hogy meggyógyítsa a kettéhasadt világot.
Sarah J. Maas New York Times bestseller szerző lélegzetelállító fantasy-sorozatának második… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
752 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570943 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
752 oldal · ISBN: 9789634570950 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
752 oldal · ISBN: 9789634570967 · Fordította: Hetesy Szilvia

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

ACOTAR

987 tag · 537 karc · Utolsó karc: 2023. november 20., 15:11 · Bővebben


Enciklopédia 47

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Cassian · Azriel · Lucien Vanserra · Morrigan (Mor) · Amren · Nesta Archeron · Suriel · Tamlin · Elain Archeron · Csontfaragó · Tarquin · Eris Vanserra · Alis · Varian · Amarantha · Ianthe · Miryam · Sárkány herceg · Hybern királya

Helyszínek népszerűség szerint

Velaris · Éjszaka udvara · Tavasz udvara · Hegyalja · Nyár udvara · Kőbe vájt város


Kedvencelte 1436

Most olvassa 130

Várólistára tette 280

Kívánságlistára tette 485

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

„Nem leszek többé gyenge. Nem akarok senkitől se függeni.”

Elfogytak a lapok…..MIÉRT?

Egyszerűen nem értem, hogy lehet ezt tenni az olvasóval, mégis, hogy lehet ilyen véget írni egy történetnek?

Befejeztem a hisztit….

Csodálatos volt…..te jó ég, nem tudom megfelelő szavakkal leírni, mennyire összetört és felemelt, mennyire fájt és végül mennyire szerettem.
Hol fájt a torkom, ordítani tudtam volna….hol lelkem minden szegletét melegség járta át és csak mosolyogtam.

Hiszem, hogy egy történet bele éghet a lelkembe, örökké velem lesz, míg csak lélegzem.

Az első részt is szerettem, bár a szereplőkkel nem voltam különösebben összhangban. Nagy meglepetésemre, ez most igen csak megváltozott.

Feyre: Most végre sokkal, de sokkal jobban adtad magad, végre szeretni tudtalak, végre értettelek, végre tudtam miért cselekszel így, miért fáj a lelked, miért vagy dühös, miért vagy ennyire emberi és mégsem!?
Érzéseid kavalkádja néhol elvakított, de mikor végre tisztult a kép, tudtam, hogy most már ott vagy a szívembe. Bele szálltam a lelkedbe, a szemeiden át láttam a világot. Éreztem a kétségbe esésed, éreztem és értettem a szabadság utáni vágyad, mert én is ilyen vagyok….A szerelem egy érzés, mely csodálatos, de láncra verve csak halál és fuldoklás.

Tamlin: Mit mondhatnék …sose kedveltelek, egy hülye majom vagy, aki azt hiszi, hogy mert érez bármit megtehet. Egyszerű vagy, mint az egyszer egy, mert hagyod, hogy az érzelmeid befolyásoljanak. Életem tudhatnád…egy nőt nem lehet megkötni….megvédeni igen, de nem úgy, ahogy te hiszed. És amit tettél….ugyan kérlek….üres vagy, mint egy héj….és amit te szerelmnek hiszel, az csak egy önzés….de majd rájössz kedvesem….milyen is ez a valóéletben….

Rhys: Most mit kezdjek veled….hm? Cuki fiú vagy, hatalmas lélekkel. Az előző részben nem hatottál meg, szép fiú, oké…de ezen kívül semmi. Most viszont, annyi mindent érzek, annyi mindent mondanék neked. Rajongód lettem? Nem hiszem, de oda vagyok érted. Kezdelek érteni, kezdelek tisztelni, minden vagy, amit keresek. Olyan lelked van, ami ritka és olyan elméd amit imádok. Kérlek ne változz meg, sőt inkább engedd el magad….nagyon kíváncsi lettem rád!!

Nos igen a Belső kőr…..erős, törődő, néhol kegyetlen és néhol olyan, mint a selyem….kicsúszik a kezeid közül, ha nem markolod meg …. Csodálatosak vagytok egytől egyig, mindegy hogy nő, vagy férfi, mindegy is mi a nevetek, kik vagytok. A lényetek a legfontosabb és a hűségetek.

Testvérek? Nos igen furcsák….de, mint karakterek színesek és sokkal több van bennetek, mint azt mutatjátok. Tudom, hogy most majd felszínre fog tőrni….ezt várom mióta léteztek.

Lucien: Az előző részben te voltál a kedvencem, és tulajdonképpen most is az vagy, bár kicsit csalódtam benned is. Miért? Sok mindent értek és még sem….olyan árnyalt személy vagy, annyira különleges és mégis hagyod, hogy bábként bánjanak veled? A sorsod a tied…a hosszú élet alatt te éled meg az életed minden pillanatát, mint a fájdalmat, mint a boldogságot….kérlek ne kelljen benned is csalódnom!!!!

Igen a gonosz olyan, mint mindenhol máshol, ravasz, türelmes, és végtelenül aljas. Nem lepődtem meg a gondolkodásán, sőt mi több csodálom. Nem hétköznapi elme rejlik eme sorok mögött, és valahol értem miért akarja ezt …….

A történet, a világ felépítése annyira egyedi, annyira csodálatos.

Számomra 750 oldal egy nap maximum, most mégis napokig húztam, de sajnos elfogytak a lapok. Kicsit nehezen térek vissza a valóságba, nem is nagyon akarok még. Jó nekem ebben a világban, mint egy súlyos lepel a hideg téli éjszakában…..

Nagyon szerettem és szeretem, nagy kedvenc és ajánlom! ♥♥♥♥

7 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Ritka az olyan író, akinek a könyvétől végig a hideg futkározik a hátamon, de Sarah J. Maas úgy ír, hogy libabőrös leszek tőle. Mesterien játszik az érzelmekkel, az orránál fogva vezeti az olvasót, aztán olyat mutat, amit a büdös életben nem gondoltál volna.

A könyv elején én boldogságra számítottam, de letaglózott a lapokból áradó kilátástalanság. Ez lassan, fokozatosan elmúlt, utat nyert az igazság, barátság, szerelem és önfeláldozás. Megszerettem az új helyeket, megszerettem az új szereplőket, csodálkoztam, az első rész után mennyi újdonságot tartogat Prythian.

Azért szerettem annyira a Köd és harag udvarát, mert két nagyon fontos dologra világított rá.
A tavasz előbb-utóbb átfordul télbe.
Éjszaka fényesen ragyognak a csillagok.
Neked köszönhetem, hogy már nem félek az éjszakáktól.

2 hozzászólás
MissFortune>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Hogy lehet valami ennyire elképesztően jó?! Egyszerűen imádom. Az első rész se volt semmi, de ez lekörözte. Ami pedig a legmegdöbbentőbb, hogy mennyire tudok gyűlölni egy nem létező karaktert. xD
Na, hát akkor kezdem is az elején.
Az elején, kicsit kapkodtam a fejem, ugyanis elég régen olvastam az első részt, így csak nagy vonalakban emlékeztem a könyvre. Jó lett volna, ha az elején van egy kis cselekményleírás az első részről. Kb. 50 oldal után újra elragadott ez a csodás, kreatív világ.
Tamlin nekem az első részben szimpatikus volt. Nem láttam benne így a rosszat, mint most. Ebben a kötetben már a könyv elejétől idegesített, amiért nem akart Feyrének teret adni. Felszínre tört a birtokló énje, ami roppant utálatos.. A könyv vége felé, pedig csak rossz döntéseket halmoz. Ennyire még könyves szereplőt nem gyűlöltem. Próbálom megérteni, hogy mindent a szerelemért tett, de ez már megrögzöttség.
Az Éjszaka udvara a legjobb dolog ami Feyrével történhetett. Érdekes, sokkal jobban tetszett, mint a Tavasz udvara. Velaris és a története pedig külön elbűvölt.
És a kedvencem.. drága Rhys. Imádtam mindent amit csinált, mondott. Nagyon jól kidolgozott karakter, jól bizonyítja, hogy nem csak a külsőségeket kell figyelembe venni. A világ eddigi legerősebb főura, rettegnek tőle, mégis annyira gyengéd és szeretettel teli. Mellesleg rohadt jó fan artokat készítenek róla.:DD

10 hozzászólás
Black_widow>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Ha maradt bármi kétségem a Tüskék és rózsák udvara olvasása után a sorozatot illetően, az most mind tovaszállt. Már az első részben szerettem volna többet megtudni az Éjszaka udvara főuráról, és annak birodalmáról, de SJM természetesen rendesen megváratott.
Nem is tudom, kibe, vagy inkább mibe szerettem bele jobban ebben a kötetben. Ahogy fokozatosan megismerhettük Velarist, úgy vált számomra egyre világosabbá, hogy a Tavasz udvara bizony a nyomába sem érhet. Az írónő művészi és precíz leírásainak köszönhetően elhittem, hogy ott vagyok a város közepén és szinte láttam magam előtt megelevenedni minden csodáját.
Annak ellenére, hogy voltak dolgok, amelyekre számítottam, vagy épp kikövetkeztethetőek voltak, az írónőnek még így is rengetegszer sikerült meglepnie. Érezhető, hogy elfogultabban ír Rhys birodalmáról és annak lakóiról, mint a többi udvarról. Viszont, ki vagyok én, hogy ezt felrójam neki?! Az új szereplőket tekintve nem tudom azt mondani, hogy bárki is kedvenc lenne. Mindannyian a maguk módján de a szívemhez nőttek. A megnyilvánulásaikban érződik, hogy itt többről van szó, mint főúr és alatvalói viszonyról. Összeköti őket a múlt rengeteg fájdalma és a bajtársiasság. Sokkal inkább tekintenek egymásra családként. Ez is ékes példája annak, hogy a családot nem a vér határozza meg.
Feyre és Rhys kapcsolata pedig annyira magávalragadó, annyira tiszta és annyira irigylésre méltó. Bár néha legszívesebben rákiabáltam volna valamelyikükre, mégis úgy volt tökéletes minden, ahogy. Tetszett, hogy nem lett túlzásba véve a romantikus szál, és az írónő hagyott teret más dolgoknak is… és nem, nem spoilerezhetek! Tessék elolvasni! :D
Egyszerűen lenyűgöző volt ez a rész.

13 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Hihetetlen, de pikk-pakk elfogyott a 750 oldal.
Izgalmas volt, még inkább, mint az első rész.
Tamlinban nagyot csalódtam, Rhys viszont igazi hős. Megértjük a mozgatórugóit, mit és miért áldozott fel. Jó kis vallomások vannak a könyvben.
Na és a legjobb barátait is elfogadnám, Cassiant és Azrielt. A vége viszont megdöbbentő és nagyon függővéges.

6 hozzászólás
Naiva>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Igazából ehhez a könyvhöz már semmi újat nem lehetne hozzáfűzni. Nem hiába az a nagy hype, ami még mindig körülveszi. Bár személy szerint nem örülök annak, hogy film(sorozat) készül belőle.
Ezen kívül csak annyi a problémám, hogy nem lehet rá 5 csillagnál többet adni és az sem lehetséges, hogy többször is a kedvencemnek jelöljem. Mégis, ami a legnagyobb gondom, hogy Rhysand csak a könyvben létezik. Ezek pedig nem is a könyv hibái, csupán telhetetlen vagyok.
Nagyon szerettem Rhys belső körét, annak minden tagjával. Annyira jó társaság. A fordítás nagyon jól sikerült.
Alig várom Nesta és Cassian saját történetét. Jöhetne már!

14 hozzászólás
reccs P>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Az írónő egy nagyon különleges történetet választott regényének alapjául. Hádész és Perszephoné kapcsolata egyszerre sötét és ijesztő, de átérezhető és megható is. Már az ókori görögök is tökéletesen tudták, hogy a szerelem mennyire összetett, bonyolult, és gyakran megmagyarázhatatlan fordulatokat hoz. Megeshet, hogy az ember éppen abba szeret bele, aki egykor fájdalmat okozott neki, és az érzelmek kavalkádjában végül átértékeli az eseményeket, és meglátja egyes dolgok mélyebb jelentését.
Feyre az első részben annyi mindenen megy keresztül, hogy egyáltalán nem meglepő, hogy mindez végül egy fájdalmas lelki betegségbe torkollik. Mikor az ember saját lelkével küzd egyfolytában, kizár mindent, ami körülötte történik, képtelen másra koncentrálni, mint saját szenvedésére. És ha a párkapcsolatban mindkét fél hasonlót él meg, akkor megeshet, hogy nem tudnak vele megbirkózni.
Rhysand más, mint Feyre és Tamlin. Ő könnyebben tudja kontrollálni hasonló érzéseit, mert a saját szenvedését a szeretteiért hozott áldozatként fogja fel. Olyan személyiség, akit a traumák nem megtörnek, hanem még erősebbé, önfeláldozóbbá tesznek.
Minden karakter rendkívül összetett, nagyon mély sebeket hordoznak a lelkükben, és talán pont ettől lesznek olyan hűséges társak, ebből gyűjtik az erőt az összetartáshoz.
A szereplők mind szenvedő, az elérhetetlen békét és boldogságot üldöző, megtört, mégis a végsőkig küzdő lelkek. Hosszú belső küzdelmekről olvashatunk. Semmi sem oldódik meg egyik pillanatról a másikra, minden apró változáshoz hosszú, nehéz út vezet.
Az írónő ezúttal jobban követi az eredeti történetet, amely az ihletet adta, mint az előző részben. Rhysand éppen olyan sötét és kegyetlen elsőre, mint Hádész; kapzsinak tűnik, mikor elragadja a lányt. Persze idővel Feyre éppúgy, mint Perszephoné, rájön, hogy a „sötét úrnak” mennyi titkot rejt a lelke, és elgondolkozik tettei valódi indíttatásáról.
Egy szövevényes, fordulatos, izgalmas történet fájdalomról, titkokról, hűségről, szeretetről. A lélek szenvedéséről.
Sötét. Fájdalmas. Megható.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
750 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570943 · Fordította: Hetesy Szilvia
2 hozzászólás
Ashriver>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Gyönyörű volt, de egyszerre fájdalmas is… és örömteli az egész. Nem találom a szavakat, amivel kifejezhetném, hogy milyen érzéseket is váltott ki belőlem a könyv – ugyanis egész egyszerűen kivájt magának egy darabot a szívemből, gondolván minek az nekem, majd a hiányzó darabka helyére bevetette magát és így vált a szívem egy részévé.
Ez a könyv az életről és a szerelemről szól és a bennük lévő szürke összes árnyalatáról.
Feyre….annyira büszke vagyok rá és arra akivé vált a könyv végére. Lenyűgöző és élénk és hihetetlenül erős. Az elején nem volt ilyen, ami nem csoda, az előző könyv végét tekintve, ahol belülről kifelé szétszaggatták és csupán egy héjat hagytak hátra abból a bátor lányból, aki volt. De újra rátalált önmagára – az igazi önmagára, a bátorságtól dobogó szívére, és ezzel együtt a ragyogóan fényes és merészül vad álmaira.

Kedveltem Tamlin-t. És meg is értem őt, egy kicsit. Hű volt önmagához. Mindent, amit tett azt szerelemből tette és a félelemből, hogy elveszíti Feyre-t. És mind tudjuk, hogy a szerelem által megvakult személyek gyakran követnek el hibákat – és Tam is hibázott. Sokat. A megértés hiányától megrészegült és a kényszeres szüksége az irányításra elhomályosította az ítélőképességét. Paradox módon jobban megismertük őt, még ha nem is volt jelen. Így, hogy jobban beleláttunk, már más fényben látjuk őt. Gondjai vannak és Amarantha komolyan elcseszte őt mentálisan, nem annyira mint Feyre-t, de komolyan kísértő sebeket hordoz, ami meglátszik a viselkedésén. Ezektől függetlenül, ezek nem kifogások a viselkedésére. A viselkedésére és tetteire, a döntéseire nincsenek kifogások, és a következményei ezeknek jogosak lesznek.
Rhysand viszont….. damn that man! Félreértés ne essék, még mindig Rowan fan vagyok teljes erőbedobással – ÖRÖKRE!, de Rhysand….can i have him? Just one day? Or a night? Pleeease!! :D
Rhysand megtestesíti a kitalált férfikarakterek legmagasabb színvonalát. Ő a csábító rossz fiú, arrogáns, ravasz, egy briliáns elme, de egyszer s mint elegáns, hihetetlenül erős. És ezekhez még hozzájárul a belső szépsége is – az önzetlensége, az idegtépő intenzitása, a gondosan kidolgozott maszk, amit a világ felé mutat, a lelki zűrzavara és a kedvessége. Az önbizalomhiánya térdre kényszerített, hiszen ő olyan értékes és fontos mások számára, és ezt ő észre sem veszi. És a múltja, ba****us…. az már egyszerűen túl sok volt – érzelmi káosz voltam / vagyok miatta.
És tudjátok mit? Feminista!! A mi Rhys-ünk egy istenverte feminista.Tényleg nem lehet az enyém??
Még hadd említsem meg az új karaktereket. Van néhány, de akik bevették magukat a szívembe, azok Rhysand Belső Köre. A vad Morrigan; a furcsa, de kickass Amren; a pimasz, arrogáns és képzett Cassian; a tartózkodó és figyelmes Azriel. Ők együtt Rhysand-dal egy családot alkotnak. Annyira tisztelik, szeretik és támogatják egymást, hogy az egyszerűen gyönyörű.
Egyszerűen…ahh nem tudok mit kezdeni magammal!
https://images.gr-assets.com/hostedimages/1462610486ra/…

Ez a könyv egyszerűen szexis és vonzó, tele van túlfűtött érzelmekkel. Azt hittétek, hogy az ACOTAR volt dögös? Hogy mi mind mennyire tévedtünk – készüljetek fel mind a hiperventillálásra, az őrült rajongásra, az elámulásra, mert SJM írói tehetsége gyilkos ezekben a jelenetekben. https://1.bp.blogspot.com/-H5TsBh0_HIU/Vy2lsJ9mo5I/AAAA…

Még annyi mindent tudnék írni, de nem akarok semmit sem elspoilerezni. Olvassátok el és ti is imádni fogjátok.
Az Üvegtrón sorozat az örök kedvenc SJM-től, de nincs kétség, hogy hihetetlenül tehetséges egy író, aki megérdemel minden gratulációt és tiszteletet. Imádom a stílusát és örökké hálás leszek, amiért megosztotta a világgal a zsenialitását.

7 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Bár rengeteg spoilerbe belefutottam az évek alatt, mégis képes volt meglepetéseket tartogatni. Hiába volt tudomásom a nagyobb csavarokról, az új szereplők, valamint az Éjszaka Udvarának bemutatása rengeteget dobott a történeten, és tudván a fordulatokról is érdekes maradt a számomra. Maga a történet is jobban tetszett, mint az első rész esetén, pörgősebb és eseménydúsabb volt, valamint jót tett neki, hogy eltértünk a Szépség és Szörnyeteg vonaltól. A végét is úgy sikerült lezárnia az írónőnek, hogy mindenképp folytatni akarjam.
Számomra egy ez egy különleges színfolt a fantasy világában, rengeteget olvastam már ebben a műfajban, mégis képes volt újat mutatni.

Katotoka>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

off
Huh. Hát ez másodjára sem lett rosszabb, mint elsőre.
Természetesen nem sok újat tudnék írni róla, hisz ez az a sorozat, ami a könyvmoly közösségekben akkora népszerűségnek örvend, hogy aki nem akarja, az is ismeri, vagy minimum hallott róla.

Így inkább szeretnék írni a szerelemről. A párválasztásról.

Amiben szerintem ennek a sorozatnak és kötetnek a legnagyobb sikere rejlik, az a párkeresés, a valódi szerelem/szeretet kutatásának, megtalálásának vágya. Minden emberben benne van az, hogy meg akarja találni a másik felét, a boldogságot, valakit, aki kiegészíti. Mindezt természetesen egy olyan helyen, amit otthonának nevezhet. Olyan embereket akar maga köré, akik megértik, akikkel családdá lesznek.
Feyre útja erre halad. Végignézheti az olvasó az érzékletes írást erről a tudat alatti kutatásról, kétségbeesett vágyról, a szeretet gyógyító erejéről, az önfeláldozásról.
Ezek olyan klisés szavaknak, ömlengésnek tűnhetnek, de Sarah valójában nagyon jól ír minderről, a sorain keresztül tökéletesen átjön, hogy neki megvan ez a bizonyos „otthon” érzés az életében. Minden kötete végén imádom elolvasni ahogy a férjéről, Josh-ról, később a fiáról, Taran-ról off ír, akik az ő társai szívének udvarában.

Szóval azt akarom mondnai ezzel, hogy ez a könyv megtestesíti az emberek mély vágyát a boldogságra. Ahogy az összetört lelkeket is, akik próbálják összekaparni szívük darabkáit, a toxikus kapcsolatokat, a mérgező szerelmet, és azt a bizonyos mentsvárat, az „otthont” ami az út végén várja őket.

Mindemellett azt is, hogy a világban talán nem minden fekete és fehér. A jó embereknek is van múltjuk, hibáznak, mégpedig rengeteget. Ahogy a „rossz” emberek sem feltétlenül gonoszak, csak pajzsot tartanak maguk elé, hogy megvédjék a saját világukat.
Feyre-t sokan azért nem kedvelik mert annyi hülyeséget csinál.Valóban. De még mennyit! De nem ez teszi emberivé? Nem a hibák hozzák közelebb a karaktereket az olvasókhoz? Hát a való életben sincs senki , aki csak tökéletes döntéseket hozna. És tényleg vannak logikátlanságok, marhaságok, ezt el kell ismerni. De a végkifejlettből ez mit sem von le.

Sajnálatosan viszont azt el kell mondanom, hogy ez a fordítás így újraolvasva legjobb szóval, legfinomabban szólva is siralmas. A stilisztika még haggyán', de ennyi elgépelést, ami itt felmerült off azt azért jobban lektorálhatták volna. De ezek olyan hibák, amiket egy utánnyomásra simán ki lehet javítani, szóval mondhatni; ez legyen a legkevesebb baj? :)

Én a saját tapasztalatomból mondom, hogy ezt a könyvet ne egyszer olvassa el az ember az életében, mert másodjára rengeteg olyan dolgot észrevehet, amit elsőre nem. Apróbb utalások, rejtett jelentések, és garantálom, második alkalomra is ugyanolyan élvezhető mint elsőre.

És köszönöm a közös olvasást @Fufu


Népszerű idézetek

hanna_emily_stone P>!

– A csillagokra, mert meghallgatnak bennünket, és az álmokra, amik teljesülnek.

410. oldal, 34. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
4 hozzászólás
freyatheslinger>!

Rhysand a legsármosabb főúr.
Rhysand a legszórakoztatóbb főúr.
Rhysand a legravaszabb főúr.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
Gothic I>!

Rhysand a nyugalom álarcát öltötte magára.
– Hová rejtették?
– Mondj egy olyan titkot, Éjszaka lordja, amiről senki nem tud, és én is elmondom neked az enyém.
Már valami borzalmas igazságra készültem, de Rhys így szólt:
– A jobb lábam hasogat, ha esik az eső. A háborúban sérült meg, és azóta fáj.
A Csontfaragó elröhögte magát, én pedig döbbenten bámultam Rhysre.
– Mindig is te voltál a kedvencem.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Csontfaragó · Rhysand
Lizka_93>!

– Követ létére koronát visel. Ez hagyomány Prythianben?
– Nem – felelte Rhysand udvariasan.- De annyira jól néz ki benne, hogy nem tudtam ellenállni.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
Lizka_93>!

– Gyere csak, Feyre! Nem harapunk, kivéve, ha megkérsz rá minket.
Meglepődve elindultam.
– Ha jól tudom, Cassian, eddig még senki nem vette igénybe az ajánlatod. – jegyezte meg Rhys zsebre tett kézzel.

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Feyre Archeron · Rhysand
Lizka_93>!

Rhysand lesepert egy láthatatlan porszemet Tamlin ingujjáról. A lelkem mélyén csodáltam vakmerőségét. Ha az én torkomat választotta volna el csupán néhány hüvelyk Tamlin fogaitól, akkor én biztos mekegtem volna a félelemtől.
Rhys tekintete rámvillant.
– Tévedsz. Ha jól emlékszem, amikor Tamlin fogai a torkod közelében voltak, akkor jól pofán vágtad.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand · Tamlin
3 hozzászólás
Lizka_93>!

– Egyszerre vagyok a vadászod és a tolvajod?
Lejjebb csúsztatta a kezeit a térdhajlatomhoz, és ádáz vigyorral így felelt:
-Te vagy az én megmentőm, Feyre.

261. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
Dsheavenofbooks>!

– Azokra igyunk, Rhys, akik kívánnak valamit, ha a csillagokra néznek.
[…]
– A csillagokra, mert meghallgatnak bennünket, és az álmokra, amik teljesülnek.

410. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
Gothic I>!

– Amrennek azért veszel ékszert, mert a kegyeiben akarsz maradni, vagy azért, mert együtt vagytok?
Rhys hatalmasat röhögött.
– Amikor fiatal és buta voltam, egyszer ágyba akartam hurcolni, de ő rekedtre röhögte magát rajta.

348. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amren · Feyre Archeron · Rhysand
Gothic I>!

Nem leszek többé gyenge. Nem akarok senkitől se függeni.

218. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · függetlenség

A sorozat következő kötete

Tüskék és rózsák udvara sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Aurora Lewis Turner: A hatalom köve
Kate Dramis: The Curse of Saints – A Szentek Átka
Terry Goodkind: A bukottak hite I-III.
Brent Weeks: Túl az árnyakon
Jacqueline Carey: Kushiel dárdája
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
John Gwynne: Az istenek árnyéka
Sarah Robbie: Repugno
Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja