6. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
6. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
12. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

A ​Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.) 1769 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Én ​nem vagyok jó. Semmi vagyok, és a lelkem, halhatatlan lelkem el van átkozva… Mintha a tüdőm is cserbenhagyott volna, de próbáltam levegőt venni, hogy ki tudjam mondani, hogy nem. Nem.
Miután Feyre kiszabadította szerelmét, Tamlint a gonosz tündérkirálynő karmai közül, már halhatatlanként, tündérmágiája birtokában tér vissza a Tavasz udvarába. De nem feledheti sem a szörnyűségeket, melyek révén megmentette Tamlin népét, sem az alkut, amit Rhysanddel, az Éjszaka udvarának rettegett főurával kötött.
Egyre jobban bevonódik Rhys ügyeibe és fellángoló érzelmei hálójába, ám háború közeleg: egy minden eddiginél hatalmasabb gonosz erő fenyeget azzal, hogy mindent elpusztít, amiért Feyre valaha küzdött.
Szembe kell néznie a múltjával, elfogadnia különleges adottságait és döntenie kell a sorsáról.
Oda kell adnia a szívét, hogy meggyógyítsa a kettéhasadt világot.
Sarah J. Maas New York Times bestseller szerző lélegzetelállító fantasy-sorozatának második… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
752 oldal · ISBN: 9789634570950 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
752 oldal · ISBN: 9789634570967 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
752 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570943 · Fordította: Hetesy Szilvia · Illusztrálta: Adrian Dadich

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

ACOTAR

751 tag · 602 karc · Utolsó karc: 2021. január 8., 21:53 · Bővebben


Enciklopédia 34

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Cassian · Azriel · Lucien Vanserra · Amren · Morrigan (Mor) · Tamlin · Nesta Archeron · Suriel · Elain Archeron · Bone Carver · Alis · Amarantha · Ianthe · Miryam · Sárkány herceg

Helyszínek népszerűség szerint

Éjszaka udvara · Velaris · Tavasz udvara · Nyár udvara · Kőbe vájt város


Kedvencelte 931

Most olvassa 81

Várólistára tette 243

Kívánságlistára tette 378

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

„Nem leszek többé gyenge. Nem akarok senkitől se függeni.”

Elfogytak a lapok…..MIÉRT?

Egyszerűen nem értem, hogy lehet ezt tenni az olvasóval, mégis, hogy lehet ilyen véget írni egy történetnek?

Befejeztem a hisztit….

Csodálatos volt…..te jó ég, nem tudom megfelelő szavakkal leírni, mennyire összetört és felemelt, mennyire fájt és végül mennyire szerettem.
Hol fájt a torkom, ordítani tudtam volna….hol lelkem minden szegletét melegség járta át és csak mosolyogtam.

Hiszem, hogy egy történet bele éghet a lelkembe, örökké velem lesz, míg csak lélegzem.

Az első részt is szerettem, bár a szereplőkkel nem voltam különösebben összhangban. Nagy meglepetésemre, ez most igen csak megváltozott.

Feyre: Most végre sokkal, de sokkal jobban adtad magad, végre szeretni tudtalak, végre értettelek, végre tudtam miért cselekszel így, miért fáj a lelked, miért vagy dühös, miért vagy ennyire emberi és mégsem!?
Érzéseid kavalkádja néhol elvakított, de mikor végre tisztult a kép, tudtam, hogy most már ott vagy a szívembe. Bele szálltam a lelkedbe, a szemeiden át láttam a világot. Éreztem a kétségbe esésed, éreztem és értettem a szabadság utáni vágyad, mert én is ilyen vagyok….A szerelem egy érzés, mely csodálatos, de láncra verve csak halál és fuldoklás.

Tamlin: Mit mondhatnék …sose kedveltelek, egy hülye majom vagy, aki azt hiszi, hogy mert érez bármit megtehet. Egyszerű vagy, mint az egyszer egy, mert hagyod, hogy az érzelmeid befolyásoljanak. Életem tudhatnád…egy nőt nem lehet megkötni….megvédeni igen, de nem úgy, ahogy te hiszed. És amit tettél….ugyan kérlek….üres vagy, mint egy héj….és amit te szerelmnek hiszel, az csak egy önzés….de majd rájössz kedvesem….milyen is ez a valóéletben….

Rhys: Most mit kezdjek veled….hm? Cuki fiú vagy, hatalmas lélekkel. Az előző részben nem hatottál meg, szép fiú, oké…de ezen kívül semmi. Most viszont, annyi mindent érzek, annyi mindent mondanék neked. Rajongód lettem? Nem hiszem, de oda vagyok érted. Kezdelek érteni, kezdelek tisztelni, minden vagy, amit keresek. Olyan lelked van, ami ritka és olyan elméd amit imádok. Kérlek ne változz meg, sőt inkább engedd el magad….nagyon kíváncsi lettem rád!!

Nos igen a Belső kőr…..erős, törődő, néhol kegyetlen és néhol olyan, mint a selyem….kicsúszik a kezeid közül, ha nem markolod meg …. Csodálatosak vagytok egytől egyig, mindegy hogy nő, vagy férfi, mindegy is mi a nevetek, kik vagytok. A lényetek a legfontosabb és a hűségetek.

Testvérek? Nos igen furcsák….de, mint karakterek színesek és sokkal több van bennetek, mint azt mutatjátok. Tudom, hogy most majd felszínre fog tőrni….ezt várom mióta léteztek.

Lucien: Az előző részben te voltál a kedvencem, és tulajdonképpen most is az vagy, bár kicsit csalódtam benned is. Miért? Sok mindent értek és még sem….olyan árnyalt személy vagy, annyira különleges és mégis hagyod, hogy bábként bánjanak veled? A sorsod a tied…a hosszú élet alatt te éled meg az életed minden pillanatát, mint a fájdalmat, mint a boldogságot….kérlek ne kelljen benned is csalódnom!!!!

Igen a gonosz olyan, mint mindenhol máshol, ravasz, türelmes, és végtelenül aljas. Nem lepődtem meg a gondolkodásán, sőt mi több csodálom. Nem hétköznapi elme rejlik eme sorok mögött, és valahol értem miért akarja ezt …….

A történet, a világ felépítése annyira egyedi, annyira csodálatos.

Számomra 750 oldal egy nap maximum, most mégis napokig húztam, de sajnos elfogytak a lapok. Kicsit nehezen térek vissza a valóságba, nem is nagyon akarok még. Jó nekem ebben a világban, mint egy súlyos lepel a hideg téli éjszakában…..

Nagyon szerettem és szeretem, nagy kedvenc és ajánlom! ♥♥♥♥

7 hozzászólás
MissFortune>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Hogy lehet valami ennyire elképesztően jó?! Egyszerűen imádom. Az első rész se volt semmi, de ez lekörözte. Ami pedig a legmegdöbbentőbb, hogy mennyire tudok gyűlölni egy nem létező karaktert. xD
Na, hát akkor kezdem is az elején.
Az elején, kicsit kapkodtam a fejem, ugyanis elég régen olvastam az első részt, így csak nagy vonalakban emlékeztem a könyvre. Jó lett volna, ha az elején van egy kis cselekményleírás az első részről. Kb. 50 oldal után újra elragadott ez a csodás, kreatív világ.
Tamlin nekem az első részben szimpatikus volt. Nem láttam benne így a rosszat, mint most. Ebben a kötetben már a könyv elejétől idegesített, amiért nem akart Feyrének teret adni. Felszínre tört a birtokló énje, ami roppant utálatos.. A könyv vége felé, pedig csak rossz döntéseket halmoz. Ennyire még könyves szereplőt nem gyűlöltem. Próbálom megérteni, hogy mindent a szerelemért tett, de ez már megrögzöttség.
Az Éjszaka udvara a legjobb dolog ami Feyrével történhetett. Érdekes, sokkal jobban tetszett, mint a Tavasz udvara. Velaris és a története pedig külön elbűvölt.
És a kedvencem.. drága Rhys. Imádtam mindent amit csinált, mondott. Nagyon jól kidolgozott karakter, jól bizonyítja, hogy nem csak a külsőségeket kell figyelembe venni. A világ eddigi legerősebb főura, rettegnek tőle, mégis annyira gyengéd és szeretettel teli. Mellesleg rohadt jó fan artokat készítenek róla.:DD

10 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Hihetetlen, de pikk-pakk elfogyott a 750 oldal.
Izgalmas volt, még inkább, mint az első rész.
Tamlinban nagyot csalódtam, Rhys viszont igazi hős. Megértjük a mozgatórugóit, mit és miért áldozott fel. Jó kis vallomások vannak a könyvben.
Na és a legjobb barátait is elfogadnám, Cassiant és Azrielt. A vége viszont megdöbbentő és nagyon függővéges.

6 hozzászólás
Naiva P>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Igazából ehhez a könyvhöz már semmi újat nem lehetne hozzáfűzni. Nem hiába az a nagy hype, ami még mindig körülveszi. Bár személy szerint nem örülök annak, hogy film(sorozat) készül belőle.
Ezen kívül csak annyi a problémám, hogy nem lehet rá 5 csillagnál többet adni és az sem lehetséges, hogy többször is a kedvencemnek jelöljem. Mégis, ami a legnagyobb gondom, hogy Rhysand csak a könyvben létezik. Ezek pedig nem is a könyv hibái, csupán telhetetlen vagyok.
Nagyon szerettem Rhys belső körét, annak minden tagjával. Annyira jó társaság. A fordítás nagyon jól sikerült.
Alig várom Nesta és Cassian saját történetét. Jöhetne már!

14 hozzászólás
reccs P>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Az írónő egy nagyon különleges történetet választott regényének alapjául. Hádész és Perszephoné kapcsolata egyszerre sötét és ijesztő, de átérezhető és megható is. Már az ókori görögök is tökéletesen tudták, hogy a szerelem mennyire összetett, bonyolult, és gyakran megmagyarázhatatlan fordulatokat hoz. Megeshet, hogy az ember éppen abba szeret bele, aki egykor fájdalmat okozott neki, és az érzelmek kavalkádjában végül átértékeli az eseményeket, és meglátja egyes dolgok mélyebb jelentését.
Feyre az első részben annyi mindenen megy keresztül, hogy egyáltalán nem meglepő, hogy mindez végül egy fájdalmas lelki betegségbe torkollik. Mikor az ember saját lelkével küzd egyfolytában, kizár mindent, ami körülötte történik, képtelen másra koncentrálni, mint saját szenvedésére. És ha a párkapcsolatban mindkét fél hasonlót él meg, akkor megeshet, hogy nem tudnak vele megbirkózni.
Rhysand más, mint Feyre és Tamlin. Ő könnyebben tudja kontrollálni hasonló érzéseit, mert a saját szenvedését a szeretteiért hozott áldozatként fogja fel. Olyan személyiség, akit a traumák nem megtörnek, hanem még erősebbé, önfeláldozóbbá tesznek.
Minden karakter rendkívül összetett, nagyon mély sebeket hordoznak a lelkükben, és talán pont ettől lesznek olyan hűséges társak, ebből gyűjtik az erőt az összetartáshoz.
A szereplők mind szenvedő, az elérhetetlen békét és boldogságot üldöző, megtört, mégis a végsőkig küzdő lelkek. Hosszú belső küzdelmekről olvashatunk. Semmi sem oldódik meg egyik pillanatról a másikra, minden apró változáshoz hosszú, nehéz út vezet.
Az írónő ezúttal jobban követi az eredeti történetet, amely az ihletet adta, mint az előző részben. Rhysand éppen olyan sötét és kegyetlen elsőre, mint Hádész; kapzsinak tűnik, mikor elragadja a lányt. Persze idővel Feyre éppúgy, mint Perszephoné, rájön, hogy a „sötét úrnak” mennyi titkot rejt a lelke, és elgondolkozik tettei valódi indíttatásáról.
Egy szövevényes, fordulatos, izgalmas történet fájdalomról, titkokról, hűségről, szeretetről. A lélek szenvedéséről.
Sötét. Fájdalmas. Megható.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
750 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570943 · Fordította: Hetesy Szilvia
3 hozzászólás
Finn_Hudson P>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Bár rengeteg spoilerbe belefutottam az évek alatt, mégis képes volt meglepetéseket tartogatni. Hiába volt tudomásom a nagyobb csavarokról, az új szereplők, valamint az Éjszaka Udvarának bemutatása rengeteget dobott a történeten, és tudván a fordulatokról is érdekes maradt a számomra. Maga a történet is jobban tetszett, mint az első rész esetén, pörgősebb és eseménydúsabb volt, valamint jót tett neki, hogy eltértünk a Szépség és Szörnyeteg vonaltól. A végét is úgy sikerült lezárnia az írónőnek, hogy mindenképp folytatni akarjam.
Számomra egy ez egy különleges színfolt a fantasy világában, rengeteget olvastam már ebben a műfajban, mégis képes volt újat mutatni.

Ashriver>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Gyönyörű volt, de egyszerre fájdalmas is… és örömteli az egész. Nem találom a szavakat, amivel kifejezhetném, hogy milyen érzéseket is váltott ki belőlem a könyv – ugyanis egész egyszerűen kivájt magának egy darabot a szívemből, gondolván minek az nekem, majd a hiányzó darabka helyére bevetette magát és így vált a szívem egy részévé.
Ez a könyv az életről és a szerelemről szól és a bennük lévő szürke összes árnyalatáról.
Feyre….annyira büszke vagyok rá és arra akivé vált a könyv végére. Lenyűgöző és élénk és hihetetlenül erős. Az elején nem volt ilyen, ami nem csoda, az előző könyv végét tekintve, ahol belülről kifelé szétszaggatták és csupán egy héjat hagytak hátra abból a bátor lányból, aki volt. De újra rátalált önmagára – az igazi önmagára, a bátorságtól dobogó szívére, és ezzel együtt a ragyogóan fényes és merészül vad álmaira.

Kedveltem Tamlin-t. És meg is értem őt, egy kicsit. Hű volt önmagához. Mindent, amit tett azt szerelemből tette és a félelemből, hogy elveszíti Feyre-t. És mind tudjuk, hogy a szerelem által megvakult személyek gyakran követnek el hibákat – és Tam is hibázott. Sokat. A megértés hiányától megrészegült és a kényszeres szüksége az irányításra elhomályosította az ítélőképességét. Paradox módon jobban megismertük őt, még ha nem is volt jelen. Így, hogy jobban beleláttunk, már más fényben látjuk őt. Gondjai vannak és Amarantha komolyan elcseszte őt mentálisan, nem annyira mint Feyre-t, de komolyan kísértő sebeket hordoz, ami meglátszik a viselkedésén. Ezektől függetlenül, ezek nem kifogások a viselkedésére. A viselkedésére és tetteire, a döntéseire nincsenek kifogások, és a következményei ezeknek jogosak lesznek.
Rhysand viszont….. damn that man! Félreértés ne essék, még mindig Rowan fan vagyok teljes erőbedobással – ÖRÖKRE!, de Rhysand….can i have him? Just one day? Or a night? Pleeease!! :D
Rhysand megtestesíti a kitalált férfikarakterek legmagasabb színvonalát. Ő a csábító rossz fiú, arrogáns, ravasz, egy briliáns elme, de egyszer s mint elegáns, hihetetlenül erős. És ezekhez még hozzájárul a belső szépsége is – az önzetlensége, az idegtépő intenzitása, a gondosan kidolgozott maszk, amit a világ felé mutat, a lelki zűrzavara és a kedvessége. Az önbizalomhiánya térdre kényszerített, hiszen ő olyan értékes és fontos mások számára, és ezt ő észre sem veszi. És a múltja, ba****us…. az már egyszerűen túl sok volt – érzelmi káosz voltam / vagyok miatta.
És tudjátok mit? Feminista!! A mi Rhys-ünk egy istenverte feminista.Tényleg nem lehet az enyém??
Még hadd említsem meg az új karaktereket. Van néhány, de akik bevették magukat a szívembe, azok Rhysand Belső Köre. A vad Morrigan; a furcsa, de kickass Amren; a pimasz, arrogáns és képzett Cassian; a tartózkodó és figyelmes Azriel. Ők együtt Rhysand-dal egy családot alkotnak. Annyira tisztelik, szeretik és támogatják egymást, hogy az egyszerűen gyönyörű.
Egyszerűen…ahh nem tudok mit kezdeni magammal!
https://images.gr-assets.com/hostedimages/1462610486ra/…

Ez a könyv egyszerűen szexis és vonzó, tele van túlfűtött érzelmekkel. Azt hittétek, hogy az ACOTAR volt dögös? Hogy mi mind mennyire tévedtünk – készüljetek fel mind a hiperventillálásra, az őrült rajongásra, az elámulásra, mert SJM írói tehetsége gyilkos ezekben a jelenetekben. https://1.bp.blogspot.com/-H5TsBh0_HIU/Vy2lsJ9mo5I/AAAA…

Még annyi mindent tudnék írni, de nem akarok semmit sem elspoilerezni. Olvassátok el és ti is imádni fogjátok.
Az Üvegtrón sorozat az örök kedvenc SJM-től, de nincs kétség, hogy hihetetlenül tehetséges egy író, aki megérdemel minden gratulációt és tiszteletet. Imádom a stílusát és örökké hálás leszek, amiért megosztotta a világgal a zsenialitását.

6 hozzászólás
vikcs>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Vannak olyan könyvek, amikről azt hiszed, nem lehet jobb, mint az első rész. Vannak olyan könyvek, amik nehezen indulnak be, és azt hiszed, végig unni fogod. Vannak könyvek, amikre azt hiszed, már nem tud újat mutatni.
Ez a könyv, nem az a könyv.
Ez a könyv mindenen túl mutat. Übereli az összes eddigi olvasmányom, az összes könyves álompasit és kitalált világot. Ez a könyv teljesen megérinti a lelked.

Sarah J. Maas egy istennő! Nagyon ritka, amikor egy könyvben imádod az összes oldalt. Mindegyiket, kivétel nélkül. Némelyiket azért, mert izgalmas. Némelyiket azért, mert romantikus és érzéki. Némelyiket pedig azért, mert az írónő elkápráztat minket a tehetségével és a tudásával. Az ujjai köré csavar minket, olvasókat, néha megkínál minket széppel és jóval, hogy később kegyetlenül lecsapjon ránk.

A történet pedig ott folytatódik, ahol az előző részben abba maradt. Már az elején érezni lehetett, hogy ez a rész sokkal komorabb, sötétebb, baljósabb.. legalabbis egy darabig. Megértettem, miért utálják annyian Tamlint és miért imádják Rhysandot. És büszkén bevallom, hogy már én is Rhysand fan lettem. :) Ő egy nagyon erős és összetett karakter, csodálom és tisztelem, hiába van több arca, mi láttuk az igazit lényét.
Feyre még erősebb lesz, mint az előző részben, okos, bátor, merész, és minden áron megvédi a szeretteit. A sok nehézségen túljutva újra megtalálja önmagát, és elszántan néz szembe a gyülekező sötétséggel. Nem fél harcolni, ha arra kerül a sor, és szívében minden egyes embernek helyet ad.
A Belső kör tagjai abszolút kedvenceim lettek: Mor, Amren, Azriel és Cassian.. mindegyiküket imádom! Nagyon sokat hozzáadtak a történethez, az elején nem ismertem őket, a végére mintha a legjobb barátaim lettek volna.

Ha a kezedbe veszed ezt a sorozatot, soha többé nem szakadsz el tőle. Úgy fogod érezni, soha többet nem fogsz tudni még egy könyvet ilyen sok érzelemmel körbe ölelve olvasni. Úgy érzed, soha nem lesz még egy ilyen tökéletes világ és szereplők. Talán így van. De ha ezt a sorozatot olvasod, akkor már megérte élned és olvasnod. Az ilyen történetekért olvasunk és rajongunk a könyvekért. Leírhatatlan érzés költözik a lelkünkbe, mintha mi is a család, a könyv tagjai lennénk. Mintha a szereplőkkel együtt harcolnánk, csókolnánk és lélegeznénk.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/03/sarah-j-maas-…

*******

Második olvasásra is lenyűgözött, elvarázsolt és újra beleszerettem Rhysand-be… Imádtam. Annyira nagyon imádtam. ♥

3 hozzászólás
Niitaa P>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/01/sarah-j-maas-kod-…

"A Köd és harag udvara egy mesteri munka. Az egyik legjobb fantasy sorozat, amit valaha is olvastam, s nem is hiszem, hogy bármi is überelni fogja ezt az élményt. Az írónő sokkal többet ad, mint amit a magamfajta olvasó molyok megérdemelnének.
Lehet, hogy az elején nehezen barátkoztam össze újra Feyre-val és a kialakult helyzetekkel, de így, visszatekintve kellettek azok a jelenetek is, hiszen így tudott engem is felébreszteni, hogy nem minden az, aminek látszik. Meg kellett élnem a mélypontokat is ahhoz, hogy lássam, mennyire kiemelkedőek és kivételesek is az Éjszaka Udvarának vezetői és a népe. Látnom kellett, ahogy Feyre ismét visszatalál önmagához, hogy kellőképp tudjam értékelni a történteket.
Ez egy csodálatos könyv, amiben minden romantika és fantasy rajongó megtalálja a neki tetsző dolgot. Emellett nem csak a szereplők jellemét, hanem az olvasóét is építi. Kedvenc lett, s türelmetlenül várom a folytatást. Hiszen a történet még csak most kezdődik…"

2 hozzászólás
Evelena>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Fantasztikus volt! A szó minden értelmében.
Teljesen odáig voltam érte. Az első részben a sok Tamlin jelenet miatt nagyon dühös voltam a könyvre. Viszont ebben a második részben végre megkaptam a megfelelő Rhys adagomat. (Na jó, talán nem teljesen, mert bármennyit tudnék róla olvasni. ;) ) Rhys egy igazi álompasi, már az első részben is ő volt a kedvenc ám.
Odáig voltam a párosért, minden egyes jelenetükkor mosoly bujkált az ajkaimon, sokat nevettem, ábrándoztam, sóhajtoztam. A Belső kör tagjaiért ugyanúgy odáig voltam, nagyon szuper társaság, na és a remélhetőleg a jövőben kialakuló szerelmi szálak is nagyon érdekelnek.
Velaris elbűvölő hangulata is rögtön elvarázsolt, de emellett a Nyár udvara is nagyon tetszett, csupa víz…. hmmm.
A második rész elérte, hogy beleszeressek a történetbe, máris az újraolvasáson gondolkozom, a harmadik részt pedig mihamarabb be kéne szerezni, nem bírom hosszan nélküle. ;)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

HannaEmilyStone>!

– A csillagokra, mert meghallgatnak bennünket, és az álmokra, amik teljesülnek.

410. oldal, 34. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
4 hozzászólás
Çalsifer>!

Rhysand a legsármosabb főúr.
Rhysand a legszórakoztatóbb főúr.
Rhysand a legravaszabb főúr.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
Gothic01>!

Rhysand a nyugalom álarcát öltötte magára.
– Hová rejtették?
– Mondj egy olyan titkot, Éjszaka lordja, amiről senki nem tud, és én is elmondom neked az enyém.
Már valami borzalmas igazságra készültem, de Rhys így szólt:
– A jobb lábam hasogat, ha esik az eső. A háborúban sérült meg, és azóta fáj.
A Csontfaragó elröhögte magát, én pedig döbbenten bámultam Rhysre.
– Mindig is te voltál a kedvencem.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bone Carver · Rhysand
Lizka_93>!

– Követ létére koronát visel. Ez hagyomány Prythianben?
– Nem – felelte Rhysand udvariasan.- De annyira jól néz ki benne, hogy nem tudtam ellenállni.

Kapcsolódó szócikkek: Rhysand
Lizka_93>!

– Gyere csak, Feyre! Nem harapunk, kivéve, ha megkérsz rá minket.
Meglepődve elindultam.
– Ha jól tudom, Cassian, eddig még senki nem vette igénybe az ajánlatod. – jegyezte meg Rhys zsebre tett kézzel.

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Feyre Archeron · Rhysand
Lizka_93>!

– Egyszerre vagyok a vadászod és a tolvajod?
Lejjebb csúsztatta a kezeit a térdhajlatomhoz, és ádáz vigyorral így felelt:
-Te vagy az én megmentőm, Feyre.

261. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
Lizka_93>!

Rhysand lesepert egy láthatatlan porszemet Tamlin ingujjáról. A lelkem mélyén csodáltam vakmerőségét. Ha az én torkomat választotta volna el csupán néhány hüvelyk Tamlin fogaitól, akkor én biztos mekegtem volna a félelemtől.
Rhys tekintete rámvillant.
– Tévedsz. Ha jól emlékszem, amikor Tamlin fogai a torkod közelében voltak, akkor jol pofán vágtad.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand · Tamlin
2 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!

– Azokra igyunk, Rhys, akik kívánnak valamit, ha a csillagokra néznek.
(…)
– A csillagokra, mert meghallgatnak bennünket, és az álmokra, amik teljesülnek.

410. oldal

Gothic01>!

Nem leszek többé gyenge. Nem akarok senkitől se függeni.

218. oldal

Kapcsolódó szócikkek: erő · Feyre Archeron · függetlenség · szabadság
_Katie_ P>!

Lehet, hogy a lelkem mélyén mindig is össze voltam törve, és örök sötétség honolt bennem.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron

A sorozat következő kötete

Tüskék és rózsák udvara sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Sara Raasch: Hó mint hamu
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Alwyn Hamilton: A homok leánya
Stephanie Garber: Legendary
Kristen Ciccarelli: A hatalom tőre
Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Terry Goodkind: Az inkvizítor I-III.
Veronica Roth: Árnyak és jelek