3. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
3. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
3. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

A ​Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.) 829 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Én ​nem vagyok jó. Semmi vagyok, és a lelkem, halhatatlan lelkem el van átkozva… Mintha a tüdőm is cserbenhagyott volna, de próbáltam levegőt venni, hogy ki tudjam mondani, hogy nem. Nem.
Miután Feyre kiszabadította szerelmét, Tamlint a gonosz tündérkirálynő karmai közül, már halhatatlanként, tündérmágiája birtokában tér vissza a Tavasz udvarába. De nem feledheti sem a szörnyűségeket, melyek révén megmentette Tamlin népét, sem az alkut, amit Rhysanddel, az Éjszaka udvarának rettegett főurával kötött.
Egyre jobban bevonódik Rhys ügyeibe és fellángoló érzelmei hálójába, ám háború közeleg: egy minden eddiginél hatalmasabb gonosz erő fenyeget azzal, hogy mindent elpusztít, amiért Feyre valaha küzdött.
Szembe kell néznie a múltjával, elfogadnia különleges adottságait és döntenie kell a sorsáról.
Oda kell adnia a szívét, hogy meggyógyítsa a kettéhasadt világot.
Sarah J. Maas New York Times bestseller szerző lélegzetelállító fantasy-sorozatának második… (tovább)

Eredeti mű: Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
750 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570943 · Fordította: Hetesy Szilvia

Kapcsolódó zóna

!

ACOTAR

497 tag · 541 karc · Utolsó karc: 2019. január 21., 15:03 · Bővebben


Enciklopédia 25

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Lucien Vanserra · Cassian · Azriel · Morrigan (Mor) · Amren · Tamlin · Nesta Archeron · Elain Archeron · Bone Carver · Amarantha · Ianthe

Helyszínek népszerűség szerint

Éjszaka udvara · Velaris · Tavasz udvara · Summer Court / Nyár udvara


Kedvencelte 473

Most olvassa 85

Várólistára tette 181

Kívánságlistára tette 287

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

„Nem leszek többé gyenge. Nem akarok senkitől se függeni.”

Elfogytak a lapok…..MIÉRT?

Egyszerűen nem értem, hogy lehet ezt tenni az olvasóval, mégis, hogy lehet ilyen véget írni egy történetnek?

Befejeztem a hisztit….

Csodálatos volt…..te jó ég, nem tudom megfelelő szavakkal leírni, mennyire összetört és felemelt, mennyire fájt és végül mennyire szerettem.
Hol fájt a torkom, ordítani tudtam volna….hol lelkem minden szegletét melegség járta át és csak mosolyogtam.

Hiszem, hogy egy történet bele éghet a lelkembe, örökké velem lesz, míg csak lélegzem.

Az első részt is szerettem, bár a szereplőkkel nem voltam különösebben összhangban. Nagy meglepetésemre, ez most igen csak megváltozott.

Feyre: Most végre sokkal, de sokkal jobban adtad magad, végre szeretni tudtalak, végre értettelek, végre tudtam miért cselekszel így, miért fáj a lelked, miért vagy dühös, miért vagy ennyire emberi és mégsem!?
Érzéseid kavalkádja néhol elvakított, de mikor végre tisztult a kép, tudtam, hogy most már ott vagy a szívembe. Bele szálltam a lelkedbe, a szemeiden át láttam a világot. Éreztem a kétségbe esésed, éreztem és értettem a szabadság utáni vágyad, mert én is ilyen vagyok….A szerelem egy érzés, mely csodálatos, de láncra verve csak halál és fuldoklás.

Tamlin: Mit mondhatnék …sose kedveltelek, egy hülye majom vagy, aki azt hiszi, hogy mert érez bármit megtehet. Egyszerű vagy, mint az egyszer egy, mert hagyod, hogy az érzelmeid befolyásoljanak. Életem tudhatnád…egy nőt nem lehet megkötni….megvédeni igen, de nem úgy, ahogy te hiszed. És amit tettél….ugyan kérlek….üres vagy, mint egy héj….és amit te szerelmnek hiszel, az csak egy önzés….de majd rájössz kedvesem….milyen is ez a valóéletben….

Rhys: Most mit kezdjek veled….hm? Cuki fiú vagy, hatalmas lélekkel. Az előző részben nem hatottál meg, szép fiú, oké…de ezen kívül semmi. Most viszont, annyi mindent érzek, annyi mindent mondanék neked. Rajongód lettem? Nem hiszem, de oda vagyok érted. Kezdelek érteni, kezdelek tisztelni, minden vagy, amit keresek. Olyan lelked van, ami ritka és olyan elméd amit imádok. Kérlek ne változz meg, sőt inkább engedd el magad….nagyon kíváncsi lettem rád!!

Nos igen a Belső kőr…..erős, törődő, néhol kegyetlen és néhol olyan, mint a selyem….kicsúszik a kezeid közül, ha nem markolod meg …. Csodálatosak vagytok egytől egyig, mindegy hogy nő, vagy férfi, mindegy is mi a nevetek, kik vagytok. A lényetek a legfontosabb és a hűségetek.

Testvérek? Nos igen furcsák….de, mint karakterek színesek és sokkal több van bennetek, mint azt mutatjátok. Tudom, hogy most majd felszínre fog tőrni….ezt várom mióta léteztek.

Lucien: Az előző részben te voltál a kedvencem, és tulajdonképpen most is az vagy, bár kicsit csalódtam benned is. Miért? Sok mindent értek és még sem….olyan árnyalt személy vagy, annyira különleges és mégis hagyod, hogy bábként bánjanak veled? A sorsod a tied…a hosszú élet alatt te éled meg az életed minden pillanatát, mint a fájdalmat, mint a boldogságot….kérlek ne kelljen benned is csalódnom!!!!

Igen a gonosz olyan, mint mindenhol máshol, ravasz, türelmes, és végtelenül aljas. Nem lepődtem meg a gondolkodásán, sőt mi több csodálom. Nem hétköznapi elme rejlik eme sorok mögött, és valahol értem miért akarja ezt …….

A történet, a világ felépítése annyira egyedi, annyira csodálatos.

Számomra 750 oldal egy nap maximum, most mégis napokig húztam, de sajnos elfogytak a lapok. Kicsit nehezen térek vissza a valóságba, nem is nagyon akarok még. Jó nekem ebben a világban, mint egy súlyos lepel a hideg téli éjszakában…..

Nagyon szerettem és szeretem, nagy kedvenc és ajánlom! ♥♥♥♥

7 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Hihetetlen, de pikk-pakk elfogyott a 750 oldal.
Izgalmas volt, még inkább, mint az első rész.
Tamlinban nagyot csalódtam, Rhys viszont igazi hős. Megértjük a mozgatórugóit, mit és miért áldozott fel. Jó kis vallomások vannak a könyvben.
Na és a legjobb barátait is elfogadnám, Cassiant és Azrielt. A vége viszont megdöbbentő és nagyon függővéges.

6 hozzászólás
>!
Ashriver 
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Gyönyörű volt, de egyszerre fájdalmas is… és örömteli az egész. Nem találom a szavakat, amivel kifejezhetném, hogy milyen érzéseket is váltott ki belőlem – ugyanis a könyv egyszerűen a lelkem egy részévé vált, együtt dobogott a szívemmel és az elmém legsötétebb zugaiba is bevilágított.
Ez a könyv az életről és a szerelemről szól és a bennük lévő szürke összes árnyalatáról.
Feyre….annyira büszke vagyok rá és arra akivé vált a könyv végére. Lenyűgöző és élénk és hihetetlenül erős. Az elején nem volt ilyen, ami nem csoda, az előző könyv végét tekintve, ahol belülről kifelé szétszaggatták és csupán egy héjat hagytak hátra abból a bátor lányból, aki volt. De újra rátalál önmagára – az igazi önmagára, a bátorságtól dobogó szívére, a ragyogóan fényes és merészül vad álmaira. És a hősnő, akivé válik tele van elszántsággal, hatalmas bátorsággal és meghökkentő együttérzéssel.

Kedveltem Tamlin-t. És meg is értem őt, egy kicsit. Hű volt önmagához. Mindent, amit tett azt szerelemből tette és a félelemből, hogy elveszíti Feyre-t. És mind tudjuk, hogy a szerelem által megvakult személyek gyakran követnek el hibákat – és Tam is hibázott. Sokat. A megértés hiányától megrészegült és a kényszeres szüksége az irányításra elhomályosította az ítélőképességét. Paradox módon jobban megismertük őt, még ha nem is volt jelen. Így, hogy jobban beleláttunk, már más fényben látjuk őt. Gondjai vannak és Amarantha komolyan elcseszte őt mentálisan, nem annyira mint Feyre-t, de komolyan kísértő sebeket hordoz, ami meglátszik a viselkedésén. Ezektől függetlenül, ezek nem kifogások a viselkedésére. A viselkedésére és tetteire, a döntéseire nincsenek kifogások, és a következményei ezeknek jogosak lesznek.
Rhysand viszont….. damn that man! Félreértés ne essék, még mindig Rowan fan vagyok teljes erőbedobással – ÖRÖKRE!, de Rhysand….can i have him? Just one day? Or a night? Pleeease!! :D
Rhysand megtestesíti a kitalált férfikarakterek legmagasabb színvonalát. Ő a csábító rossz fiú, arrogáns, ravasz, egy briliáns elme, de egyszer s mint elegáns, hihetetlenül erős. És ezekhez még hozzájárul a belső szépsége is – az önzetlensége, az idegtépő intenzitása, a gondosan kidolgozott maszk, amit a világ felé mutat, a lelki zűrzavara és a kedvessége. Az önbizalomhiánya térdre kényszerített, hiszen ő olyan értékes és fontos mások számára, és ezt ő észre sem veszi. És a múltja, ba****us…. az már egyszerűen túl sok volt – érzelmi káosz voltam / vagyok miatta.
És tudjátok mit? Feminista!! A mi Rhys-ünk egy istenverte feminista.Tényleg nem lehet az enyém??
Még hadd említsem meg az új karaktereket. Van néhány, de akik bevették magukat a szívembe, azok Rhysand Belső Köre. A vad Morrigan; a furcsa, de kickass Amren; a pimasz, arrogáns és képzett Cassian; a tartózkodó és figyelmes Azriel. Ők együtt Rhysand-dal egy családot alkotnak. Annyira tisztelik, szeretik és támogatják egymást, hogy az egyszerűen gyönyörű.
Egyszerűen…ahh nem tudok mit kezdeni magammal!
https://images.gr-assets.com/hostedimages/1462610486ra/…

Ez a könyv egyszerűen szexis és vonzó, tele van túlfűtött érzelmekkel. Azt hittétek, hogy az ACOTAR volt dögös? Hogy mi mind mennyire tévedtünk – készüljetek fel mind a hiperventillálásra, az őrült rajongásra, az elámulásra, mert SJM írói tehetsége gyilkos ezekben a jelenetekben. https://1.bp.blogspot.com/-H5TsBh0_HIU/Vy2lsJ9mo5I/AAAA…

Még annyi mindent tudnék írni, de nem akarok semmit sem elspoilerezni. Olvassátok el és ti is imádni fogjátok.
Az Üvegtrón sorozat az örök kedvenc SJM-től, de nincs kétség, hogy hihetetlenül tehetséges egy író, aki megérdemel minden gratulációt és tiszteletet. Imádom a stílusát és örökké hálás leszek, amiért megosztotta a világgal a zsenialitását.

6 hozzászólás
>!
Naiva P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Igazából ehhez a könyvhöz már semmi újat nem lehetne hozzáfűzni. Nem hiába az a nagy hype, ami még mindig körülveszi. Bár személy szerint nem örülök annak, hogy film(sorozat) készül belőle.
Ezen kívül csak annyi a problémám, hogy nem lehet rá 5 csillagnál többet adni és az sem lehetséges, hogy többször is a kedvencemnek jelöljem. Mégis, ami a legnagyobb gondom, hogy Rhysand csak a könyvben létezik. Ezek pedig nem is a könyv hibái, csupán telhetetlen vagyok.
Nagyon szerettem Rhys belső körét, annak minden tagjával. Annyira jó társaság. A fordítás nagyon jól sikerült.
Alig várom Nesta és Cassian saját történetét. Jöhetne már!

5 hozzászólás
>!
vikcs P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Vannak olyan könyvek, amikről azt hiszed, nem lehet jobb, mint az első rész. Vannak olyan könyvek, amik nehezen indulnak be, és azt hiszed, végig unni fogod. Vannak könyvek, amikre azt hiszed, már nem tud újat mutatni.
Ez a könyv, nem az a könyv.
Ez a könyv mindenen túl mutat. Übereli az összes eddigi olvasmányom, az összes könyves álompasit és kitalált világot. Ez a könyv teljesen megérinti a lelked.

Sarah J. Maas egy istennő! Nagyon ritka, amikor egy könyvben imádod az összes oldalt. Mindegyiket, kivétel nélkül. Némelyiket azért, mert izgalmas. Némelyiket azért, mert romantikus és érzéki. Némelyiket pedig azért, mert az írónő elkápráztat minket a tehetségével és a tudásával. Az ujjai köré csavar minket, olvasókat, néha megkínál minket széppel és jóval, hogy később kegyetlenül lecsapjon ránk.

A történet pedig ott folytatódik, ahol az előző részben abba maradt. Már az elején érezni lehetett, hogy ez a rész sokkal komorabb, sötétebb, baljósabb.. legalabbis egy darabig. Megértettem, miért utálják annyian Tamlint és miért imádják Rhysandot. És büszkén bevallom, hogy már én is Rhysand fan lettem. :) Ő egy nagyon erős és összetett karakter, csodálom és tisztelem, hiába van több arca, mi láttuk az igazit lényét.
Feyre még erősebb lesz, mint az előző részben, okos, bátor, merész, és minden áron megvédi a szeretteit. A sok nehézségen túljutva újra megtalálja önmagát, és elszántan néz szembe a gyülekező sötétséggel. Nem fél harcolni, ha arra kerül a sor, és szívében minden egyes embernek helyet ad.
A Belső kör tagjai abszolút kedvenceim lettek: Mor, Amren, Azriel és Cassian.. mindegyiküket imádom! Nagyon sokat hozzáadtak a történethez, az elején nem ismertem őket, a végére mintha a legjobb barátaim lettek volna.

Ha a kezedbe veszed ezt a sorozatot, soha többé nem szakadsz el tőle. Úgy fogod érezni, soha többet nem fogsz tudni még egy könyvet ilyen sok érzelemmel körbe ölelve olvasni. Úgy érzed, soha nem lesz még egy ilyen tökéletes világ és szereplők. Talán így van. De ha ezt a sorozatot olvasod, akkor már megérte élned és olvasnod. Az ilyen történetekért olvasunk és rajongunk a könyvekért. Leírhatatlan érzés költözik a lelkünkbe, mintha mi is a család, a könyv tagjai lennénk. Mintha a szereplőkkel együtt harcolnánk, csókolnánk és lélegeznénk.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/03/sarah-j-maas-…

3 hozzászólás
>!
Niitaa P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/01/sarah-j-maas-kod-…

"A Köd és harag udvara egy mesteri munka. Az egyik legjobb fantasy sorozat, amit valaha is olvastam, s nem is hiszem, hogy bármi is überelni fogja ezt az élményt. Az írónő sokkal többet ad, mint amit a magamfajta olvasó molyok megérdemelnének.
Lehet, hogy az elején nehezen barátkoztam össze újra Feyre-val és a kialakult helyzetekkel, de így, visszatekintve kellettek azok a jelenetek is, hiszen így tudott engem is felébreszteni, hogy nem minden az, aminek látszik. Meg kellett élnem a mélypontokat is ahhoz, hogy lássam, mennyire kiemelkedőek és kivételesek is az Éjszaka Udvarának vezetői és a népe. Látnom kellett, ahogy Feyre ismét visszatalál önmagához, hogy kellőképp tudjam értékelni a történteket.
Ez egy csodálatos könyv, amiben minden romantika és fantasy rajongó megtalálja a neki tetsző dolgot. Emellett nem csak a szereplők jellemét, hanem az olvasóét is építi. Kedvenc lett, s türelmetlenül várom a folytatást. Hiszen a történet még csak most kezdődik…"

2 hozzászólás
>!
Evelena
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Fantasztikus volt! A szó minden értelmében.
Teljesen odáig voltam érte. Az első részben a sok Tamlin jelenet miatt nagyon dühös voltam a könyvre. Viszont ebben a második részben végre megkaptam a megfelelő Rhys adagomat. (Na jó, talán nem teljesen, mert bármennyit tudnék róla olvasni. ;) ) Rhys egy igazi álompasi, már az első részben is ő volt a kedvenc ám.
Odáig voltam a párosért, minden egyes jelenetükkor mosoly bujkált az ajkaimon, sokat nevettem, ábrándoztam, sóhajtoztam. A Belső kör tagjaiért ugyanúgy odáig voltam, nagyon szuper társaság, na és a remélhetőleg a jövőben kialakuló szerelmi szálak is nagyon érdekelnek.
Velaris elbűvölő hangulata is rögtön elvarázsolt, de emellett a Nyár udvara is nagyon tetszett, csupa víz…. hmmm.
A második rész elérte, hogy beleszeressek a történetbe, máris az újraolvasáson gondolkozom, a harmadik részt pedig mihamarabb be kéne szerezni, nem bírom hosszan nélküle. ;)

1 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Még mindig imádom! Még mindig hatalmas kedvenc!
Rhysand itt megmutatja valódi arcát, betekintést enged nekünk, hogy lássuk, a zord maszk egy igazán érző, szerető szívet takar.♥ És ezáltal az olvasót annyira magába bolondítja, hogy Tamlinról egy életre megfeledkezünk.
Az egyik ok, amiért ez a kedvenc részem a trilógiából, hogy Feyre mennyit fejlődik itt. Tudom, hogy már az első részben is megváltozott valamennyire, de itt komolyan a padlóról indul, és úgy kapaszkodik felfelé, amíg el nem éri a hegyeket. ^-^
Sarah mindig olyan nagyszerű és erős női karaktereket teremt, akikről az ember büszkén olvashat. Mert itt nem csak Feyre az, aki szerintem kivívja a tiszteletet magának, hanem Amren és Mor is. Igaz, később néha az utóbbit jól megrázogatnám, hogy ébredjen már fel, de hát mindenkinek vannak hibái.
Rhys belső körének férfi tagjai is igazán figyelemre méltóak. Cassian a csibészes sármjával és Azriel a csendes titokzatosságával. Mind a kettő teljesen a szívemhez nőtt.

Ami a fordítást illeti. spoiler
Viszont megtanultam a leckét, és mostantól minden, ami Sarah J. Mass, csak angolul olvasom. :)

5 hozzászólás
>!
Wandamaci
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

A történet számomra nagyon nehézkesen indult be. Nem tudtam mit kezdeni az új Feyre-val és Tamlinnel. Eszméletlenül idegesítettek mindketten. Nem tudtam mi lesz ebből, de azon gondolkoztam, hogy ha ez így marad nagyon nem leszünk jóban. Alig vártam már, hogy megjelenjen Rhys. A másik dolog, aminél felszaladt a szemöldököm, az az erotika. Ebbe a történetbe nekem sokkal jobban illett volna, ha finom utalásokkal vagy sokkal érzékletesebben van leírva, nem ilyen nyíltan.
Ennyi rosszat tudok mondani, most már áradozni fogok :D Se perc alatt az Éjszaka udvarának világában találtam magam, megszűnt körülöttem a külvilág és olyan élethűen láttam magam előtt, hogy szinte éreztem a hópelyhek hidegét és hallottam a szél zúgását elnyomó, megnyugtató csendet.
Rhys legbelső köre talán a legjobban kitalált szereplők közé tartoznak. Ilyen szereplőkkel és világokkal csak Nalini Singh könyveiben találkoztam, szinte ugyan azt érzetet is adta olvasás közben, mégis volt benne valami plusz. Nagyon a szívemhez nőtt Cassian, Mor, Armen és Azriel. Sőt az egész Éjszaka Udvara és Rhysand. Tökéletesen illett hozzá minden és örülök, hogy jobban megismerhettem, erre vártam már az egész első részben. És végre egy írónő, aki azt adja a kiéhezett olvasónak, amire vár, nem taktikázza túl vagy nyújtja el. Megnyugodott a lelkem, erre vártam, és a végeredmény még felül is múlta az elvárásaimat.
Nem tudom, hogy ezt a történetet hova lehet még fokozni, mivel ezzel a résszel egy olyan élményt kaptam, amitől nagyon nehezen tudok elszakadni. Egyértelműen hatalmas kedvenc lett!

Bővebben:
https://wandamaci.blogspot.hu/2018/02/sarah-j-maas-kod-…

8 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

Főjek meg az Üstben, ha nem ez volt életem legjobb fantasy könyve! Minden elvárásomat túlszárnyalta! Szinte hozzám nőtt a könyv, nem bírtam letenni. Nagy bánatomra, túlságosan gyorsan elfogyott mind a 750 oldal.
Felsorolni sem tudom, mi mindent szerettem benne. MINDENT! Azért szeretném kiemelni Velaris városát. Elvarázsolt és megrészegített a hangulata. A könyv cselekménye pedig lebilincselt. Izgultam, dühöngtem, nevettem! Valószínűleg senkit sem lepek meg azzal, ha kijelentem, hogy halálosan szerelmes lettem az Éjszaka udvarának főurába. Amikor a hegyi kunyhóban, spoiler, nem bírtam ki sírás nélkül. Képzeletben már akkor kedvencnek jelöltem a regényt.
Egy ilyen fantasztikus könyv után, mindig iszonyatosan szerencsés embernek érzem magam, mert olyan hobbim van, ami ennyi élménnyel gazdagít. Annyira örülök, hogy elérhető közelségben van a harmadik rész! Bár erősen kétlem, de ha csak fele ilyen jó lesz, én boldog leszek!

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Leihsar

Rhysand a legsármosabb főúr.
Rhysand a legszórakoztatóbb főúr.
Rhysand a legravaszabb főúr.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
>!
fsara9

– A csillagokra, mert meghallgatnak bennünket, és az álmokra, amik teljesülnek.

410. oldal, 34. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
4 hozzászólás
>!
Gothic01 

Rhysand a nyugalom álarcát öltötte magára.
– Hová rejtették?
– Mondj egy olyan titkot, Éjszaka lordja, amiről senki nem tud, és én is elmondom neked az enyém.
Már valami borzalmas igazságra készültem, de Rhys így szólt:
– A jobb lábam hasogat, ha esik az eső. A háborúban sérült meg, és azóta fáj.
A Csontfaragó elröhögte magát, én pedig döbbenten bámultam Rhysre.
– Mindig is te voltál a kedvencem.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bone Carver · Rhysand
>!
Lizka_93

– Követ létére koronát visel. Ez hagyomány Prythianben?
– Nem – felelte Rhysand udvariasan.- De annyira jól néz ki benne, hogy nem tudtam ellenállni.

Kapcsolódó szócikkek: Rhysand
>!
Dsheavenofbooks P

– Azokra igyunk, Rhys, akik kívánnak valamit, ha a csillagokra néznek.
(…)
– A csillagokra, mert meghallgatnak bennünket, és az álmokra, amik teljesülnek.

410. oldal

>!
Lizka_93

– Egyszerre vagyok a vadászod és a tolvajod?
-Te vagy az én megmentőm, Feyre.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
>!
Lizka_93

– Gyere csak, Feyre! Nem harapunk, kivéve, ha megkérsz rá minket.
Meglepődve elindultam.
– Ha jól tudom, Cassian, eddig még senki nem vette igénybe az ajánlatod. – jegyezte meg Rhys zsebre tett kézzel.

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Feyre Archeron · Rhysand
>!
Gothic01 

Nem leszek többé gyenge. Nem akarok senkitől se függeni.

218. oldal

Kapcsolódó szócikkek: erő · Feyre Archeron · függetlenség · szabadság
>!
Lizka_93

Rhysand lesepert egy láthatatlan porszemet Tamlin ingujjáról. A lelkem mélyén csodáltam vakmerőségét. Ha az én torkomat választotta volna el csupán néhány hüvelyk Tamlim fogaitól, akkor én biztos mekegtem volna a félelemtől.
Rhys tekintete rámvillant.
– Tévedsz. Ha jól emlékszem, amikor Tamlin fogai a torkod közelében voltak, akkor jol pofán vágtad.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand · Tamlin
>!
vgabi SP

Lehet, hogy a lelkem mélyén mindig is össze voltam törve, és örök sötétség honolt bennem.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron

A sorozat következő kötete

Tüskék és rózsák udvara sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Terry Goodkind: Az első szabály I-II.
Sara Raasch: Hó mint hamu
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Anna Banks: Nemezis
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Naomi Novik: Rengeteg
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
Brian McClellan: Karmazsin hadjárat
Raymond E. Feist: Az érzőszívű mágus