5. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
6. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
15. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

A ​Court of Mist and Fury (A Court of Thorns and Roses 2.) 257 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Feyre has undergone more trials than one human woman can carry in her heart. Though she’s now been granted the powers and lifespan of the High Fae, she is haunted by her time Under the Mountain and the terrible deeds she performed to save the lives of Tamlin and his people.

As her marriage to Tamlin approaches, Feyre’s hollowness and nightmares consume her. She finds herself split into two different people: one who upholds her bargain with Rhysand, High Lord of the feared Night Court, and one who lives out her life in the Spring Court with Tamlin. While Feyre navigates a dark web of politics, passion, and dazzling power, a greater evil looms. She might just be the key to stopping it, but only if she can harness her harrowing gifts, heal her fractured soul, and decide how she wishes to shape her future―and the future of a world in turmoil.

Bestselling author Sarah J. Maas’s masterful storytelling brings this second book in her dazzling, sexy, action-packed series to new heights.

Eredeti megjelenés éve: 2016

10 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

ACOTAR

1027 tag · 547 karc · Utolsó karc: 2024. február 25., 22:11 · Bővebben


Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Cassian · Azriel · Lucien Vanserra · Morrigan (Mor) · Amren · Nesta Archeron · Suriel · Tamlin · Elain Archeron · Csontfaragó · Tarquin · Alis · Varian · Ianthe · Attor · Stryga (Takács)

Helyszínek népszerűség szerint

Velaris · Éjszaka udvara · Nyár udvara


Kedvencelte 123

Most olvassa 32

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

Már órák óta befejeztem, de egyszerűen nem találom a szavakat, amikkel kifejezhetném, hogy mit is érzek evvel a könyvvel kapcsolatban.
Kezdjük ott, hogy már az első néhány oldal után kiábrándultam Tamlinból, és Lucienben is csalódtam. :(
Szerencsére az Inner Circle tagjai hamar belopták magukat a szívembe, és Feyre nővéreit is kezdem megkedvelni.
Feyre nagyon erős személyiség, hihetetlen, amit a könyv végén tett, azokért, akiket szeret.
Rhysand ❤❤❤ Számomra nagyon szívszorító volt, amikor elmondott Feyre-nek mindent, ott könnyekig hatódtam. És a fejezet, ami az ő szemszögéből van írva… ami ott kiderül. ❤
Az első részt is nagyon szeretem, de ez ezerszer jobb annál; fantasztikus, ahogy pörögnek az események és egy pillanatra sincs megállás.
Nagyon-nagyon várom a 3. részt!!

4 hozzászólás
Naiva P>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

Sok újdonságot nem tudok hozzáfűzni. Már sokan megtették. Valaki többet is, mint az szükséges lenne, de próbálok semmi fontosat nem megemlíteni. Az előző kötet is tetszett, de ez a rész köröket vert rá! Kedvenc lett és rég nem nyűgözött le ennyire fantasy. Már értem, miért győzött tavaly, azon a bizonyos oldalon YA Fantasy műfajban. Sokszor éjfél után is csak azért fent maradtam, hogy ezt a könyvet olvassam. Sokkal izgalmasabb volt és sokkal több Rhysand jelenetet kaptam, spoiler Valahol gyönyörű és a szomorú közé tudnám helyezni azt a kapcsolatot, ami közöttük van/volt. Nagyon bírtam a hősnővel töltött közös jeleneteiket. Érthető okokból Feyre-nak fejlődnie kellett. Az ő jellemfejlődése különösen jól sikerült. spoiler Nem nagyon szoktam ilyet tenni, de a kedvenc jeleneteket újra és újra olvastam. Egyébként semmi gond nincs a magyar fordításokkal, de nem úgy jön át SJM írói tehetsége, mint eredeti nyelven olvasva. Szépen fogalmaz, miközben teljesen magával ragad az a világ, amit közben megteremt. Tele volt fordulatokkal és nagy részükről azt gondolod, hogy rájöttél, de nem, mert csak vársz és jön az újabb csavar. Új szereplők is bekerültek a képbe, Feyre családjáról pedig nem is gondoltam volna…..
Még valami. Rhysand. Istenem! Nem csak szexi High Fae, de nagyon eszes és pazar a humora. Sokszor hangosan felnevettem a beszólásain. (54. fejezet.) Agyeldobós fejezet. Örültem, hogy egy fejezet erejéig belepillanthattam a gondolataiba. Az előző kötetet megúsztam függővég nélkül, nem úgy, mint ezt a részt. Lesz okom várni a májust pedig…. http://i.imgur.com/sKBU7zV.gif

DarknessAngel>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

Kedvenc! Nem is kérdés. Ez a rész vagy ezerszer jobb volt, mint az első, és már az is mond valamit. De Rhysand… Ó, magasságos egek! *-* Rhys úgy melengeti meg a szívet, mint senki más. El sem hiszem, hogy Sarah mennyire becsapott vele kapcsolatban. (És Tamlinnal. Ki is ő tulajdonképpen?)
Az elején, csak úgy, mint Feyre, én is azt vártam vajon mikor fog Rhys felbukkanni, hogy beváltsa rá az igényét. Akkor még egy kicsit sajnáltam Tamlint, de fokozatosan elhidegültem tőle. Az írónő tényleg nagyon ért ahhoz, hogy leromboljon egy szeretett karaktert. Ennek ellenére én még így is nagyon szeretem a stílusát, mert a karakterei legalább összetettek, és tényleg senki nem az aminek látszik. Nagyon megleptek, amik Tamlinról és Rhys-ről kiderültek. Amikor Rhys elmesélte a történetét Feyre-nek, mielőtt az odaadta volna neki a levest… hát nekem ott lett teljesen végem.♥ Rhys egy igazi kincs. És a barátai – mindet imádom. :D
Mor, Azriel, Cassian, Amren csak még fényesebbé, érdekesebbé tették a történetet. Tetszett, hogy közöttük sokkal szorosabb a kapcsolat, mint Tamlien és Lucien között. Az utóbbiakban tényleg nagyot csalódtam. Reméltem azért Lucien észreveszi magát, és tökösebb lesz. Tamlin pedig… hát ő már nem is érdekel. Csinálhat, amit akar. Igen, megmondták, hogy így fogok érezni. :D Ez a rész is csupa kaland, ismerkedés – nemcsak az új Udvarokkal, hanem emberekkel egyaránt. Feyre önmagát is sokkal jobban megismeri, és egy igazi harcos lesz belőle. spoiler Jó volt látni, hogy mennyit tanult, mennyit segítettek neki mások, hogy újra önmaga legyen. És Feyre testvérei. Meglepetés, meglpetés. El sem hiszem, mik vannak. Most már tuti nem várok annyit a folytatással.
Nagyon tetszett minden egyes részlet, leírás. Teljesen magába szippantott ez a csodálatosan izgalmas világ.

hpatrik97>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

Engem már az első rész is teljesen elkápráztatott. Ez a folytatás pedig teljességgel levett a lábamról!

Komolyan mondom, HIHETETLEN, hogy mekkora különbség van az első rész meg a második között. Ehhez képest az első rész csak egy „rövid” bevezetőnek tűnik.

Hatalmas ez a könyv a maga 660 oldalával, de egyszer sem éreztem úgy, hogy unatkoznék. A cselekmény olyan fordulatokat vett, hogy nem győztem kapkodni a levegőt. Csodálatosan volt felépítve, az új karaktereket imádtam, mindegyiküket!

Annyira szuper, mikor egy fantasy világnak van jól megírt történelme. Sarah J. Maas fantasztikusat alkotott ezzel! Ezt a képzeletbeli világot szinte élővé varázsolta az oldalakon. A karaktereknek igazi, egyedi személyiséget adott, saját múlttal. Itt mindenkinek van egy története.

Szóval úgy mindentől le vagyok nyűgözve, semmibe nem tudok belekötni. Új kedvenc!

Most már csak arra kéne rájönnöm, hogy ilyen befejezés után, miként fogom kibírni a 3. részig?!

Deliriium>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

Mint a hogy a magyar könyv értékelésénél is leírtam, minél többször olvasom a könyvet, annál több részletet veszek észre és fogok fel.
Minden alkalommal rosszabb és rosszabb Feyre kinlódásáról olvasni a tavasz udvarában.
És érdekes, hogy amint Rhys elviszi az éjszaka udvarába, szó szerint az első két mondatával amit a lányhoz utal, több szabadságot kap mint Tamlintól egész ottléte alatt. Ekkora hatalma és tisztelete van Rhys-nek. Csodálatos.
Olyan mint egy pohár hideg limonádé a tűző nyári napon.

Milliószor újra tudnám olvasni, és millió-egyedjére off is imádnám!

Angoul is tökéletes, sőt ugye mint ahogy mindannyian tudjuk, milyen a magyar fordítás, lehet így még élvezetesebb is volt.
off

4 hozzászólás
zsebibaba007>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

NEm tudom csillagokkal értékelni ezt a könyvet, mert egyszerre imádom és utálom. Sarah J. Maas megint előhozta belőlem a fangirlt, még most is a padlón vagyok egy bizonyos szereplőtől, míg egy másikat olyan szinten megvetek, és utálok, hogy azt sose hittem volna. Folyamatosan történt valami a könyvben, kegyetlenül pörgős volt, egy percig nem unatkoztam, de közben majd szétvet az ideg a történtek miatt. Voltak előre kitalálható pillanatai és tele volt wtf momentummal, néhány rész miatt még mindig a padlón van az állam.
Szóval nem tudom, hogy hogy állok a könyvhöz, valamikor, egyszer biztos képes leszek értékelni, de az nem a közeljövőben lesz, ez biztos.

*update: 5000 csillag. A mai napig szenvedek a könyv hatásától, bookangover a köbön, és imádom, imádom, imádom!

avidreader>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

Meg korai ilyesmit bejelenteni februarban, de ez az ev konyve szamomra!
Egyszeruen hihetetlenul tokeletes, mar az elso szaz oldal utan tudtam, hogy ez nagy kedvenc lesz, es egyre biztosabb voltam ebben, ahogyan haladtam tovabb az olvasassal.
Annyira tudtam, hogy Tamlin a rosszfiu, mar az elso kotetben sejtettem, hogy Rhys nem olyan gonosz, mint amilyennek Feyre latta. Az uj szereploket nagyon megszerettem, de egyertelmuen Rhys a legkedveltebb karakterem, imadom, csokolom, olelem! Nekem is kell egy Rhys!! Ha nem rohogtem, akkor pirulva kuncogtam vegig a konyv nagy reszet, na meg sohajtoztam, mert ugy ereztem, tenyleg beleszerettem ebbe a konyvbe.
Egyetlen egy oldal sem volt unalmas, minden reszlet, parbeszed es jelenet izgalmas volt, nehanyszor megfagyott bennem a ver, a legvegen pedig leesett az allam…Meg most is alig tudom megfogalmazni, mennyire felemelt ez a konyv, mennyi erzest valtott ki belolem, a szomoru napjaimat feldobta, es ujra mertem abrandozni, almokat szoni, mert Feyre gondolatai nagyon jo hatassal voltak ram. Mondja mar meg nekem valaki, hogy lehet ilyen regenyt irni, en is akarok!!

budvigszandi>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

Még egy nappal az utolsó oldalak után is keresem a megfelelő szavakat, de úgy érzem, hiába várnék még tovább, nem tudnám kifejezni az érzéseimet.

Zseniális, ez az egy holtbiztos.

Eddig is tudtam, mekkora népszerűségnek örvend Sarah J. Maas, de most már teljesen meg is tudom érteni. Elképesztő, amit művel. Azt mindenképpen megemlíteném, hogy gyönyörűen fogalmaz. Nem unalmasak, nem túl terjengősek a leíró részek, nagyon szép a stílusa, a párbeszédek meg hihetetlenül eszesek. Furcsán fog hangzani, de szinte simogatnak a mondatai :D Nagyon örülök, hogy eredeti nyelven olvastam, így biztos sokkal jobban átjön ez a része is a könyvnek.

Kisebb olvasási válság miatt nehezen vettem rá magam erre a 624 oldalas, ráadásul kézben is hatalmas könyvre, de most, hogy vége, még még és még többet akarok belőle, és nagyon félek, mi lesz velem, ha az ACOWAR végére érek. Még szerencse, hogy megvan a harmadik rész is, mert ha nem lenne, az biztos, hogy a hajamat tépkedném :D

Nagyon-nagyon megszerettem az Inner Circle-t, Rhysandet, Feyre-t, szinte én is a család tagjának érzem magamat. Tamlinnel spoiler. Lucienben spoiler.

Mind a 624 oldal spoiler magával ragadt, imádom az egészet úgy, ahogy van. A karakterek jó és rossz irányba való fejlődése, a kapcsolatok alakulása spoiler, az új helyszínek, Feyre spoiler végig figyelemmel tartottak. Néha már pár sorral lejjebb is ugrált a szemem, annyira gyorsan akartam olvasni, hogy mi lesz már :D Imádtam a beszólásokat, a nevetős részeket, a sírós fejezeteket, a fejezetet, ami spoiler, imádtaaaaaaaam az egészet.

Na, de az az utolsó pár fejezet. spoiler Tűkön ülök – pedig itt van konkrétan a jobb könyökömnél a következő rész – annyira kíváncsi vagyok, mi lesz ebből. spoiler
Ja, és spoiler

Itt abba is hagyom az önmagában is csapongó gondolataim kifejtését, mert ha folytatnám, csak úúúúúzni és áááázni spoiler tudnék :D
Ezzel a lendülettel ide is biggyesztem Christine (polandbananasbooks) videóját, mert
1. minden egyes szavával egyetértek
2. sokkal jobban kifejezi helyettem is a gondolataimat
3. imádom Christine booktalkjait, és a videó 24 perce alatt gyorsan újraéltem a történteket mosolygások és könnyek közepette
https://www.youtube.com/watch…

10 hozzászólás
Tufuka>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

BEST.BOOK.EVER.
*Értékelés újraolvasáskor* Mert, hogy sokszor fogom újraolvasni, az biztos.

4 hozzászólás
andie88_Sentellion>!
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

RhysIsLife RhysIsEverything

Na kérem szépen, ez a könyv nem semmi. Folytatás így még sosem lepett meg. Persze rengetegszer találkoztam már hatalmas fordulatokkal, és Sarah is elég híres ezekről, de ott konkrétan most az egészet a feje tetejére állította. És én annyira boldog vagyok miatta, hogy madarat lehet velem fogatni. Ígérem próbálok spoiler mentes értékelést írni, bár szerintem ez lehetetlen küldetés, de hívjatok Ethannek. **

Csakhogy mindenkit megnyugtassak, kezdjük azzal, amire mindenki kíváncsi: IGEN, választ kaptunk arra, hogy mi az isten volt az a függővég az ACOTAR végén. És igen, az egyik legtöbbet spekulált teória a neten igaznak bizonyult (volt egy pár, de nem mondom el melyik :P).

A történet nagyjából 3 hónappal azután veszi fel a fonalat, ahol tavaly az előző véget ért és az őrületbe kergetett minket. Tamlinék próbálják visszaépíteni mindazt, amit Amarantha az 50 év alatt lerombolt, tönkretett. Tamlin és Feyre egyaránt mellékhatásoktól szenvednek a Hegy Alatt történtek után, és már egyáltalán nem ugyanazok, akik előtte voltak. A kérdés az, hogy vajon visszatudnak-e találni a végén önmagukhoz és egymáshoz vagy Amarantha elérte célját?

Mindezt jócskán megnehezíti az Éj Udvar uralkodója, a sötét, sármos, veszélyes Rhysand, aki havonta egy hétre kisajátíthatja Feyret, hála az alkujuknak. Idővel azonban Feyre számára a vele töltött idő inkább megváltás lesz, mintsem átok, és amikor Rhys a segítségét kéri Hybern királyának gonosz tervének megakadályozásában, Feyre belemegy és minden megváltozik. Míg az előző részt a Szépség és a Szörnyeteg története inspirálta, az A Court of Mist and Fury már inkább Hadész és Persephoné történetéből merít.

Az előző résszel ellentétben sokkal többet kapunk Rhysből, az éj udvarból és magából a Faek világából is, több játékossal ismerkedünk meg, több mellélszereplőt sorakoztat fel. Lényegében Rhys kitárja Feyre-nek a világ nagyrészét. Azokról a dolgokról/szereplőkről/történetekről is több információt tudunk meg, amikre az ACOTAR-ban csal céloztak vagy megemlítettek.

A sztorit még mindig a főszereplők és a romantika hajtja, így fontos, hogy az olvasó is beleszeressen egy picit (vagy nagyon) ezekbe a szereplőkbe és a köztük lévő kapcsolatokba. És itt szólok előre, hogy ez nem YA, és bizony van benne részletes szex jelenet – nem is egy. ;-) Szerencsére azért ismét volt néhány jelenet, ami jócskán felvitte az adrenalinszintünket és a vérnyomásunkat, viszont nem volt egyik sem olyan epic, mint az ACOTAR-ban. De például több szerepet kapott most a politika és a diplomácia is, a tervezgetés, mint az előző részben. Na nem kell aggódni, nem lett ettől vontatott egyáltalán. Én legalábbis nagyon élveztem, hogy láthatom hogyan működik ez a világ és egy-egy udvar.

Az átívelő cselekményszál a már említett Hybern király elleni küzdelem, akiről már hallottunk az előző részben. Most viszont találkozhatunk is majd vele. Erről nem beszélnél sokat, de a lényeg, hogy ha Feyréék nem állítják meg időben, annak fatális következményei lesznek a világ mindkét – emberek és faek – oldalára nézve. Minden reményünk a bosszúállókban… vagyis Rhys kis hat fős csapatában van.

Valójában viszont az egész könyv egy baromi nagy karakterfejlődés. Mindenkinek, még a fontosabb mellékszereplőknek is van egy útja, amit végigjár a könyv elejétől az utolsó oldalig. Előfordul azonban, hogy egyes szerepek felcserélődnek, pozitív karakterek negatívvá válnak és fordítva. Álmomban sem gondoltam volna, hogy Sarah meglépi azt, amit, és folyamatosan azt vártam, hogy mikor tépi ki a szívem (párszor megszorongatta a gonosz nőszemély). Megmondom őszintén először én is elég furcsán néztem ezekre a változásokra, nem igazán tudtam hová tenni, logikus magyarázatot találni, amivel mellettük érvelhetnek – a könyv végére mindez megérkezik, de addig mondhatni csak a vak rajongással találhatunk benne értelmet. Ez sok olvasónak negatívum, ahogy láttam, sokan emiatt nem fejezték be a könyvet, de én azt mondom, hogy ha az elején nem is érted, fel is idegesít, minden reményedet szétcincálja… tarts ki! Mert megéri, és idővel minden értelmet nyer majd.

Bővebben a szereplőkről nem könnyű beszélni, mert ami említésre méltó az spoiler, én pedig nem szeretném elrontani senkinek sem a meglepetéseket, de megpróbálok nagy vonalakban pár szót mondani róluk.

Kezdjük Feyrével, hisz mégiscsak a legfontosabb szereplője a történetnek. A könyv elején nem igazán szerettem, valóban úgy tűnt megtört és csak siránkozik, aztán ez szép lassan kezdett megváltozni és ismét sikerült megszeretnem, a könyv végére megint igazi badass lett. Persze ezt nem látom negatívumnak, hisz EZ a karakterfejlődés. Imádom, hogy intelligens, bátor, és nem kell másra számítania, ha pácba kerül – valahogy mindig megoldja.
Tamlint leginkább csak a könyv elején és végén látjuk, de visszaszívok mindent, amit az előző értékelésemben írtam róla (ha nem akarsz spoilert, ne nézd meg!). Ennél többet nem mondhatok róla. :P

Rhysről viszont napokig áradoznék. Imádta őt az első részben, még jobban az első feltűnésekor az ACOMAF-ban, a könyv közepénél pedig kezdtem azon gondolkozni, hogy távolságtartási végzést kérne ellenem, ha létezne. A teljes hárememet odaadnám érte (beleértve Raphit – Singh, és Bonest is, úgyhogy ez nagy szó). Komolyan úgy érzem meg kell látogatnom egy pszichiátert, mert ez a szintű rajongás már nem normális…vagy igen?? Na, de a lényeg, hogy aztarohadt! Hogy is mondaná Oscar? Tudtam én, hogy ennyire összetett karakter, csak nem sejtettem. Sarah – hálám örökké üldözni fog!! El nem tudom képzelni, hogy lesz, aki ne szeretné meg ebben a részben, ha eddig nem tette.

A mellékszereplők közt vannak régiek ( Lucien, Feyre tesói) és újak is. Lucient is kb. annyit látjuk, mint Tamlint, ám a végén egy jó kis fordulat szerencsétlen áldozata lesz. Nagyon kíváncsi vagyok ez hogy fog majd elsülni. Feyre tesói sem ússzák meg és fejjel esnek a lecsóba. Az egyik rajongói teória velük kapcsolatban bejött, de nem mondom el melyik. :P

Akikről muszáj picit bővebben beszélnem, azok az új szereplők, leginkább Rhys belső körének tagjai. Cassian, Amren, Morrigan és Azriel. Ennyire vegyes társaságot csak egy sorozatban láttam – Kenyon League sorozatában, és simán beillenének ők is oda. Mindegyikük egytől-egyig egy igazán különleges figura, sok titokkal, múlttal, bonyolult kapcsolatokkal. Cassian és Mor arzenáljába tartozik a humor és a harc, Azriel a bőbeszédű, kémmester (Aki ismeri Nalini Jasonjét, egy az egyben rá hasonlít), Amren pedig… hát a csaj egy teljesen más világ (szó szerint).

Ha már a humort említettem, rengeteg van a könyvben, erről Cassian Feyre Rhys és Mor gondoskodik. Feyre és Rhys párosítása telitalálat, eszméletlenül szórakoztatóak tudnak lenni. De még így sem volt egy lightos könyv, hiszen míg bőven van min nevetnünk, ugyanennyit bőghetünk, dühönghetünk, rengeteg WTF és OH SHIT pillanattal van tele.

Szerencsére akkora függővége nem volt, mint elődjének, vagyis mondjuk úgy, hogy nem volt annyira ködös, úgyhogy picit könnyebben élem majd túl ezt a várakozást és innen köszönöm a kedves írónőnek, hogy nem két oldallal előbb hagyta abba, mert az viszont 100x kegyetlenebb lett volna, mint az ACOTAR vége.

Ha jól emlékszem trilógia lesz és minden jel is erre mutat, úgyhogy izgatottan várom, hogy alakul a háború és a szerelmi szál és mennyire fogunk szenvedni közben.

Biztos tudnék mit mesélni, talán írok egy spoileres értékelést is, ha kijön itthon is az első rész. DE spoiler mentesen egyelőre ennyire futotta, remélem lejött, hogy ugyanúgy, sőt talán még jobban imádtam, mint az ACOTAR-t.

Kedvenc karakter(ek): Rhysand, Mor, Cassian, Feyre
Kedvenc jelenet(ek): A csillaghullás. Romantikus lélek vagyok na :-D

37 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cheril>!

“To the people who look at the stars and wish, Rhys.”
He picked up his glass, his gaze so piercing that I wondered why I had bothered blushing at all for Tarquin.
Rhys clinked his glass against mine. “To the stars who listen—and the dreams that are answered.”

337. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
Kinga0>!

„To the stars who listen—and the dreams that are answered.”

Kapcsolódó szócikkek: Rhysand
Masni>!

”Tell me a secret no one knows, Lord of Night, and I'll tell you mine."
I braced myself for whatever horrible truth was about to come my way.
But Rhysand said, ”My right knee gets a twinge of pain when it rains. I wrecked it during the War, and it's hurt ever since."

199. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Csontfaragó · Rhysand
Nymeria96>!

“And then—then I learned your name. Hearing you say it … it was like an answer to a question I’d been asking for five hundred years.”

525. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rhysand
Masni>!

„Feyre,” Rhys said smoothly, „meet my cousin, Morrigan. Mor, meet the lovely, charming, and open-minded Feyre.”

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Morrigan (Mor) · Rhysand
Nymeria96>!

“I wonder if, even in my despair and hopelessness, I was never truly alone. I wonder if I was looking for this place—looking for you all.”
[…]
“I was looking for you, too,” Rhys murmured.

488. oldal, 49. fejezet (Bloomsbury, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
Kinga0>!

„Come on Feyre. We don't bite. Unless you ask us to.”
[…]
„The last I heard, Cassian, no one has ever taken you up on that offer.”

157. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Feyre Archeron · Rhysand
lafayette>!

„There are no High Ladies.”
His brows furrowed, but he shook his head. “We’ll talk about that later, too. […]”

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
19 hozzászólás
Amren>!

I didn’t wait for him to stretch out his hand before I went to him. And looking up into his face I said, “I want to paint you.”
He gently lifted me into his arms. “Nude would be best,” he said in my ear.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand
DarknessAngel>!

Rhys’s voice was raw as he said to the floor, “What did you paint for yourself?”

[…] "I painted the night sky.”

He stilled. I went on, “I painted stars and the moon and clouds and just endless, dark sky.” […] “I never knew why. I rarely went outside at night—usually, I was so tired from hunting that I just wanted to sleep. But I wonder … ” […] “I wonder if some part of me knew what was waiting for me. That I would never be a gentle grower of things, or someone who burned like fire—but that I would be quiet and enduring and as faceted as the night. That I would have beauty, for those who knew where to look, and if people didn’t bother to look, but to only fear it … Then I didn’t particularly care for them, anyway. I wonder if, even in my despair and hopelessness, I was never truly alone. I wonder if I was looking for this place—looking for you all.”

[…]

“I was looking for you, too,” Rhys murmured.

Kapcsolódó szócikkek: Feyre Archeron · Rhysand

A sorozat következő kötete

A Court of Thorns and Roses sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: A Light in the Flame
Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire
Nikki St. Crowe: Their Vicious Darling
Raven Kennedy: Sheer Cupidity
Amy Harmon: The Bird and the Sword
T.S. Kinley: Straight on till Morning
Jay Kristoff: Empire of the Vampire
Victoria Vredevoogd: A Legend of Golden Shadows
A. K. Mulford: The Witches' Blade
Nisha J. Tuli: Rule of the Aurora King