A ​Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara (Tüskék és rózsák udvara 3,1) 643 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

A ​remény még a legfagyosabb éjszakán is melegséget nyújt.

A téli napforduló egy hét múlva lesz. Még mindig újnak éreztem királynői szerepemet, és csak halvány elképzelésem volt hivatalos teendőimről.

Egy éve. Te jó isten! Rhys közel egy éve hajtotta be rajtam a megállapodásunkat, mert mielőbb ki akart engem szabadítani a mérgező Tavasz udvarából, és ezáltal megmenteni az összeomlástól kétségbeeséstől. Ha csak egy percet késik, csak a Jó Anya tudja, mi történt volna, és hol lennék most.

Eszembe jutott a párom, aki oly' keményen és önzetlenül küzdött, pedig semmi reménye nem volt arra, hogy mi együtt leszünk.

Mind a ketten megküzdöttünk a szerelmünkért, a vérünket adtuk érte. Rhys meg is halt érte.

A Hybern elleni háború nem múlt el nyomtalanul Feyre, Rhys és barátaik életéből, mégis mindent megtesznek, hogy újjáépítsék az Éjszaka udvarát. A küszöbön álló téli napforduló kiváló alkalmat kínálna arra, hogy végre egy kicsit kikapcsolódjanak. Ám… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576860 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
296 oldal · ISBN: 9789635610754 · Fordította: Hetesy Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
296 oldal · ISBN: 9789635610761 · Fordította: Hetewsy Szilvia

1 további kiadás


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Cassian · Azriel · Lucien Vanserra · Amren · Morrigan (Mor) · Tamlin · Nesta Archeron · Elain Archeron

Helyszínek népszerűség szerint

Tavasz udvara


Kedvencelte 88

Most olvassa 38

Várólistára tette 194

Kívánságlistára tette 294

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

reccs P>!
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Megvívták és megnyerték a háborút. De vajon mi történt velük utána? Ebben a kötetben erre a kérdésre kapunk választ.
Az átélt borzalmak, a veszteségek mindenkit megviseltek. Fel kell valahogy dolgozniuk, hogy tovább élhessék az életüket, de ez nem mindenkinek megy könnyen.
Ez a kötet nem olyan, mint a korábbi részek. Izgalmas kalandok helyett a mindennapokba kapunk betekintést. Ettől persze még érdekes, csak könnyedebb olvasmány.
Egy ilyen kiegészítő kötet akár le is rombolhatja a korábbi részek élményét, de szerencsére itt ez nem történt meg, és valószínűleg a további kötetekkel sem fog.
Kellemes nosztalgiázás volt ebben az érzelmekkel, mágiával, kalandokkal teli világban.

Naiva P>!
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Szerintem SJM-hoz képest ez eléggé visszafogott, mondhatni azt is, hogy gyenge eresztés. A trilógia utáni epilógus a melankólia jegyében és hangulatában; karácsonnyal, meztelenül szaunázó illír harcosokkal, akik még hócsatázni is szoktak, szürke hétköznapokkal és spoiler Komoly!
Nesta idegesítő és önző és nyilván depressziós. Valahol meg lehet őt is érteni, de a többiek meg sem próbálták.
Azriel-ről olvastam volna szívesebben. Tudom, aligha van esély arra, hogy valaha ő is saját kötetet kapjon. Jóindulatú négyes, hiszen a trilógiát nagyon szerettem.

19 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Olvastam már jópár könyvet nagy csatákról, háborúkról, de itt a szerző le is zárta a történetet. S. J. M. ebben a részben megmutatja, hogy mi van azután, hogyan folytatódik az élet, hogyan dolgozzák fel az emberek/tündérek a veszteségeket. Próbáltam Nestát és Tamlint utálni, de annyira megtörtek, hogy csak sajnálni lehet őket. A szerző Rhys és Feyre után szerintem a többiek sorsát is el akarja rendezni, mert lesz még folytatás, így ezt akár átvezető kötetnek is nevezhetjük.
Akkor hát kedves írónő várom, mit kezdesz Nestával.

MissFortune>!
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Nagyon halogattam ezt a kötetet, de közben nagyon kíváncsi voltam, hogy mi történt a szereplőkkel. Egy kihívás miatt így hát belevágtam.

Annyira jó volt újra belecsöppenni ebbe a világba. Imádtam minden percét. Külön kiemelném, hogy rohadt jó ötlet volt Sarahtól, hogy minden számomra fontos karakter szemszögéből írt fejezeteket.
Ez a sorozat nagyon nagy kedvenc lett, amit őszintén szólva nem gondoltam. A Harry Potter után ez a kedvencem.*-*
Rhys még mindig elbűvölő, Nesta még most is undok. Az az igazság, hogy ebből a történetből nekem sose lenne elég. Most is annyi megválaszolatlan kérdés merült fel bennem.:'D
Most olyan mindennek vége érzésem van…. :'D Pedig csak a sorozatot végeztem ki

Törpillaa P>!
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Imádom. :-) ❤ Nekem nagyon tetszett, jó volt olvasni a nagy háború utáni évről, hogy alakul Feyre és Rhys élete, és persze a többieké is. :-) Volt egy két jelenet, amin nagyon nevettem, és imádtam a párbeszédeket is. :-) Az különösen tetszett, hogy több szemszögből állt, de azért Azriel szemszögét hiányoltam. Még mindig imádom Rhyst, Cassiant, és Azrielt is nagyon, de nagyon. ❤ Mind a hárman álompasik, és már az elejétől kezdve rajongom értük. :-) ❤ Feyre-t, Mort, és Amrent is nagyon szeretem, és még Elaint is, annyira aranyos csendes egy karakter, teljes ellentéte Nestának. Őt is bírom, vele sincs bajom, egyrészt őt is meglehet érteni, miért ilyen tartózkodó magának való. Azért jó volt Tamlinről is olvasni, de nem sajnálom, megérdemelte, csak szegény Lucient sajnálom. A végén az előzmény teljesen felspannolt, és kíváncsi lettem rá nagyon, hogy lesz-e még folytatása. Remélem, hogy igen, nagyon kíváncsi lennék mi lesz Nestával és Cassiannel, Azriellel és Morral, Luciennel és Elainnel, na meg Feyre-val és Rhys-al. :-D Nekem nagyon tetszett, és mindenkinek csak ajánlani tudom. :-) Még mindig imádom az írónő stílusát. :-)

Enikő_Darai_Enii P>!
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Nem teljesen érdemli meg az 5 csillagot, de ezt most nézzétek el nekem, hogy Sarah iránti elfogultságom miatt megadom.
Imádtam újra a Feyre-Rhys párosról olvasni, hogy hogyan is telnek a napjaik a nagy háború után. Még mindig eszméletlen édesek és tökéletesen kiegészítik egymást. Rhys pedig továbbra is a „Leg-leg” főúr, férfi egyaránt. Egyszerűen nem tudok betelni velük, annyira különleges, mély a kapcsolatuk.
Cassian fejezeteit nagyon szerettem olvasni, érdekesnek találtam, már magát a karakterét is azon kívül, hogy a férfi szereplők közül Rhys-től eltekintve őt szeretem a legjobban.
Nestát az ACOWAR-ban kezdtem megkedvelni helyenként és a végére egészen barátságos viszony alakult ki közöttünk, most viszont megint nagyon unszimpatikus lett a karaktere, pont mint amilyennek a sorozat elején megismertük. Kár, de remélem hogy az írónőnek nagy tervei vannak vele. Hiszen tudjuk, hogy Sarah mesterien bánik az emberi érzelmekkel és olyanokat kedveltet meg velünk, akiről nem is sejtenénk. Ezért is vagyok kíváncsi a következő részre, ami már róla és Cassianről fog szólni.
Bár nem volt nagy történet, meglepő fordulatok, vagy megdöbbentő cselekmény, még is olyan élményt adott a könyv, amilyet csak kevés társa tud. Teljesen élvezhető volt, sőt még olvastam is volna tovább, de hát a terjedelemből most csak ennyire futotta.
Nagyon várom a következő spin-off-ot! És remélem azért abban is kapunk majd egy-két Feysand jelenetet!♥️ Bárcsak itt lenne már az a 2020!

21 hozzászólás
Deszy P>!
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Őszinte leszek: hiába készültem rá nagyon, hogy ez „csak” egy összekötő kötet lesz, így is csalódást okozott ez a könyv. 300 oldalon keresztül sajnos nem elég a semmi… történet kell, konfliktus kell, izgalom kell. A regény legnagyobb gyengesége szerintem az lett, hogy az írónő még kicsit ragaszkodni akart a Feyre-Rhys pároshoz – kár volt. Az ő történetük lezárult és ha nincs új konfliktus, akkor nincs újra megnyitva a sztorijuk. A karácsonyozásuk érdekes lett volna egy novella vagy egy kisregény szintjén, érdekességképp, de egy teljes regényt, még ha az rövidebb is, mint a többi kötet, már nem bír el. Azt viszont érezni, hogy ott van egy sor szereplő, akik a sorukra várnak végre: Lucien, Nesta, Cassian, Mor… akármelyikük lett volna a fókuszban, sokkal jobb sztori kerekedett volna.

A teljes értékelésem:
http://www.deszy-konyv.hu/2019/12/sarah-j-maas-court-of…

Niitaa P>!
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2020/01/sarah-j-maas-co…

"Még most is jó ötletnek tartom, hogy az évet Sarah J. Maas Fagy és csillagfény udvara című könyvével nyitottam meg. Jó érzés volt egy kicsit újra a Szivárvány hídról megszemlélni az újjáépülő várost, miközben a gyász fekete felhőin átütöttek a remény apró sugarai. Bár ennek a történetnek a megírása nem volt szükségszerű, egyáltalán nem érzem feleslegesnek, sőt mi több: egy nagyon jó kiegészítősorozat első részeként könyveltem el. A szerző több szálat is felelevenített, amik a későbbiekben okozhatnak még meglepő fordulatokat. Sőt, bízom benne, hogy minden karakter megkapja a neki járó befejezést, elfogadja a sors által nyújtott kompromisszumokat – különösen Feyre testvéreire gondolva.
Bár az én ízlésemhez mérten kicsit sok volt benne a dacos hozzáállás és a szexuális vágy, de el kell ismernem, hogy az adott helyzetben ez elkerülhetetlenül megjelenik. A könyv jellegét és hosszát tekintve pedig úgy vélem, a szerző jó arányba keverte az események és gondolatok súlyát. Többször kaptam magam azon, hogy egy-egy jelenet fölött elmosolyodom. Legkedvesebb pillanatom az az ajándékátadás volt, mely Elain-től származott. Humoros és lelket melengető jelenet volt, mely igazi karácsonyi csoda hangulatot idézett a számomra – noha a történet egy teljesen másik ünnepet elevenít meg.
Remélem, az idei olvasmányaim mind legalább ilyen hatást gyakorolnak majd rám, mint a Fagy és csillagfény udvara."

Dsheavenofbooks>!
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Bevallom, kicsit csalódott vagyok.
Valamiért azt éreztem, mintha hiányozna a történet, és szerintem kissé unalmasra sikeredett a könyv. Igen, tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy önálló nagy regény szeretett volna lenni, de attól függetlenül szerintem kellett volna valaminek történnie, valaminek kialakulnia, de igazából majdhogynem ahonnan elindultunk, oda is lyukadtunk ki. Nem változott semmi sem különösebben, és itt inkább az emberi kapcsolatokra gondolok.

Amit különösen nem értek: spoiler

Erre a regényre inkább az aranyos jelzőt tudnám mondani. Értem a funkcióját, a célját, de valahogy mégsem volt meg az a tipikus letehetetlen érzés, amit már Sarah regényeinél megszokhattam.:(

Remélem, hogy a folytatás már sokkal jobban fog sikerülni, hiszen imádom ezt a világot, ezeket a karaktereket, és most is jó érzés volt visszatérni hozzájuk, csak kicsit hiányoltam a turbó fokozatot.

Rhys pedig szokásosan csodálatos. Imádom. Ahogyan Cassiant és Azrielt is. ♥

2 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Tüskék és rózsák udvara 3.1

Jó novella volt, de nem voltam maradéktalanul elégedett vele, azért tetszett, ha kedvenc nem is lett. A borítója nagyon szép.
A főszereplő páros élete a harcok elcsitulta uráni törékeny békében, szépen alakult, elégedett voltam a fejleményekkel. A napfordulós ünnepre készülődött a tündérnép, olyan volt, mint az embereknél a karácsony, ünneplés, ajándékozás, családi összejövetelek.
Viszont a többi szereplőnek egyáltalán nem rendeződött az élete, pillanatképeket és befejezetlen történeteket kaptam ebben a novellában, ami több kérdés vetett fel bennem, mint amennyi választ találtam.
Szóval nem értem a koncepciót, hacsak a szerző nem akar még további novellákat írni, amikben a kisebb, de legalább annyira fontos szereplők élete is rendeződik.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

ttiillyy>!

– Hógolyóznak.
Mor bólintott.
– Három illír harcos – mondtam. – Minden idők legnagyobb illír harcosai. Hógolyóznak.

198. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Azriel · Cassian · Rhysand
1 hozzászólás
csfannie P>!

Azért van a bor, hogy szolgáljátok ki magatokat. Vegyétek csak el, amelyiket csak akarjátok.
– Veszélyes ajánlat, Rhysand – figyelmeztette őt a belépő Amren, aki szinte eltűnt hatalmas fehér bundájában. Csak állig érő haja és ezüstös szemei tűntek fel a gallérja felett. Úgy nézett ki, mint egy…
– Úgy nézel ki, mint egy dühös hógolyó – mondta Cassian.

2 hozzászólás
csfannie P>!

– Szeretlek – súgta. – Jobban szeretlek az életemnél, a birodalmamnál, a koronámnál.

csfannie P>!

– Huszonegy éves lesz, Cassian, huszonegy.
– És? Az anyád tizennyolc volt, az apád kilencszáz.

kittenn>!

– Az év leghosszabb éjszakáján születtél. – Végigsimította a hátamat. Aztán még mélyebbre vándoroltak az ujjai. – Már a kezdetektől fogva az volt megírva neked a csillagokban, hogy mellettem állj.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rhysand
csfannie P>!

A távolból pedig, mintha a hideg szél hordta volna ide, meghallottam a Suriel hangját.
Feyre Archeron. Egy kérés. Úgy hagyd itt ezt a világot, hogy kicsit jobb legyen utánad, mint volt.

csfannie P>!

Olyan hihetetlenül boldoggá teszel. Az életem csupa öröm, és örökre hálás leszek neked azért, hogy az életemhez tartozol.

csfannie P>!

Rhys leült, a szárnyait maga mögé hajtotta. Utánam nyúlt, az ölébe húzott volna, de én kitértem, és megtartottam tőle a tisztes távolságot.
– Először egyél!
– Akkor te leszel a desszert – kontrázott sötét vigyorral, és rávetette magát az ételre.


Hasonló könyvek címkék alapján

Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Stephanie Garber: Finale
Brent Weeks: Túl az árnyakon
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Anna Banks: Nemezis
Veronica Roth: Árnyak és jelek
Sara Raasch: Hó mint hamu
Erika Johansen: Tear végzete