A ​Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara (Tüskék és rózsák udvara 3,1) 84 csillagozás

Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

A ​remény még a legfagyosabb éjszakán is melegséget nyújt.

A téli napforduló egy hét múlva lesz. Még mindig újnak éreztem királynői szerepemet, és csak halvány elképzelésem volt hivatalos teendőimről.

Egy éve. Te jó isten! Rhys közel egy éve hajtotta be rajtam a megállapodásunkat, mert mielőbb ki akart engem szabadítani a mérgező Tavasz udvarából, és ezáltal megmenteni az összeomlástól kétségbeeséstől. Ha csak egy percet késik, csak a Jó Anya tudja, mi történt volna, és hol lennék most.

Eszembe jutott a párom, aki oly' keményen és önzetlenül küzdött, pedig semmi reménye nem volt arra, hogy mi együtt leszünk.

Mind a ketten megküzdöttünk a szerelmünkért, a vérünket adtuk érte. Rhys meg is halt érte.

A Hybern elleni háború nem múlt el nyomtalanul Feyre, Rhys és barátaik életéből, mégis mindent megtesznek, hogy újjáépítsék az Éjszaka udvarát. A küszöbön álló téli napforduló kiváló alkalmat kínálna arra, hogy végre egy kicsit kikapcsolódjanak. Ám… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576860 · Fordította: Hetesy Szilvia

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Rhysand · Feyre Archeron · Cassian · Azriel · Lucien Vanserra · Amren · Morrigan (Mor) · Tamlin · Nesta Archeron · Elain Archeron

Helyszínek népszerűség szerint

Tavasz udvara


Kedvencelte 14

Most olvassa 50

Várólistára tette 184

Kívánságlistára tette 349

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Enikő_Darai_Enii P
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Nem teljesen érdemli meg az 5 csillagot, de ezt most nézzétek el nekem, hogy Sarah iránti elfogultságom miatt megadom.
Imádtam újra a Feyre-Rhys párosról olvasni, hogy hogyan is telnek a napjaik a nagy háború után. Még mindig eszméletlen édesek és tökéletesen kiegészítik egymást. Rhys pedig továbbra is a „Leg-leg” főúr, férfi egyaránt. Egyszerűen nem tudok betelni velük, annyira különleges, mély a kapcsolatuk.
Cassian fejezeteit nagyon szerettem olvasni, érdekesnek találtam, már magát a karakterét is azon kívül, hogy a férfi szereplők közül Rhys-től eltekintve őt szeretem a legjobban.
Nestát az ACOWAR-ban kezdtem megkedvelni helyenként és a végére egészen barátságos viszony alakult ki közöttünk, most viszont megint nagyon unszimpatikus lett a karaktere, pont mint amilyennek a sorozat elején megismertük. Kár, de remélem hogy az írónőnek nagy tervei vannak vele. Hiszen tudjuk, hogy Sarah mesterien bánik az emberi érzelmekkel és olyanokat kedveltet meg velünk, akiről nem is sejtenénk. Ezért is vagyok kíváncsi a következő részre, ami már róla és Cassianről fog szólni.
Bár nem volt nagy történet, meglepő fordulatok, vagy megdöbbentő cselekmény, még is olyan élmémyt adott a könyv, amilyet csak kevés társa tud. Teljesen élvezhető volt, sőt még olvastam is volna tovább, de hát a terjedelemből most csak ennyire futotta.
Nagyon várom a következő spin-off-ot! És remélem azért abban is kapunk majd egy-két Feysand jelenetet!♥️ Bárcsak itt lenne már az a 2020!

17 hozzászólás
>!
csfannie P
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

„Hatalmas élmény volt visszacseppenni az egyik kedvenc világomba. Érezhető, hogy más hangulat járta át ezt a kötetet, mint az előzőeket. Itt már nincs vérontás sem háború, azonban az Inner Circle tagjainak bőven van még feladata. Habár Velaris egy része romokban áll a csata után, nagyobb gondot jelent az, hogy a kedvenc szereplőink milyen súlyos kárt szenvedtek lelkileg.”

Bővebben…
https://fannislibrary.blogspot.com/2019/11/sarah-j-maas…

>!
anikho P
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Nem kell ragozni a szót. Aki szereti a sorozatot és az írónőt, valamint ezt a tündéri világot, (na meg Ryhsand-et) az ezt a kötetet is szeretni fogja. Tényleg olyan, mint egy ráadás a legnagyobb rajongóknak. Egy karácsonyi ajándék, főleg, hogy a történetben is ünnepi a hangulat.

Mondhatnám, hogy néhol uncsi volt.., mert ez tény. De ez a kiegészítés nem azért született, hogy új csatákba menjünk. Ez a kötet a megnyugvásé, az újrakezdésé. Rhysand és Feyre párosa továbbra is TOP5; és valami azt súgja, hogy Cassian és Nesta is be fog kerülni ebbe a szűk körbe.

Ha jobban belegondolok, az ő szemszögük hatására adtam oda teljes szívemből az 5 csillagot. Borzasztóan felkeltette az érdeklődésemet, hogy mi lesz velük. Majdnem lefordultam a székről, mikor a következő kötet előzetesét olvashattam! Ti jó istenek!
Ennél jobb hírt a sorozat utolsó kötetét olvasva nem is kaphattam volna.

Nesta karaktere nagyon tetszik. Annyi minden van benne, olyan összetett a személyisége! Végre megtudtam, ő hogyan élte meg az üsttel való találkozást, mire gondolt, mit látott, és hogy ezek az élmények milyen elemi szinten hatnak a mostani, tündéri életére. Kicsit jobban megérti az olvasó, hogy miért olyan rideg és kemény. Alig várom, hogy Cassian hatására felengedjen. Nem hiszitek el, mennyire várom már, hogy olvashassam.

@Könyvmolyképző köszönöm szépen az élményt! Nem lehetek elég hálás Nektek! Kérlek, hozzátok el nekünk Nesta és Cassian történetét is! Illetve Sarah J Maas összes könyvét. Köszönöm. :)

>!
Faythe P
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Kicsit lassan indult be a történet, és igazából ettől a kötettől ne is várjunk csatákat, és izgalmakat, de olyan jó volt megtudni, hogy pontosan mi is történt a nagy csata után kedvenceinkkel. :)
Rhys és Feyre párosa még mindig verhetetlen, imádtam olvasni minden egyes sort, ami közöttük zajlott. Néhol kicsit kevesellettem a közös jeleneteket.
Olvasás közben olyan jókat nevettem a kis csapatunkon. A piszkálódások, a szeretetteljes poénok nagyon jól estek a lelkemnek, és rájöttem hogy hiányzott is ez nekem. :)

Remélem az írónő mihamarabb megírja a folytatást és hogy a Könyvmolyképző is elhozza nekünk! :)

>!
Dorina_S
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Hát én még könyvet csak egyszer vártam ennyire. :) Konkrétan számoltam vissza a napokat a megjelenésig, és egyfolytában az emailjeimet néztem, mikor szállítják ezt a gyönyörűséget végre. Imádtam. Egy tökéletes történet volt a trilógia után, amire minden SJM fannak és ACOTAR-fanatikusnak szüksége van.

A megjelenést nem is időzíthette volna jobbkor a kiadó. A könyvben téli napforduló, nálunk karácsony. Teljesen magával ragadott a hangulata és meg is hozta a karácsonyi hangulatomat. Ugyanakkor most sem volt minden rózsaszín és cukormáz.
Komoly problémák, sebek bőven akadnak. Akármelyik szereplőt is néztem…a felszín nyugodt volt, viszont a mélyben, a lelkükben nem volt minden rendben. A háborúnak vége, de most jött ez az az időszak, amikor fel kell ezt dolgozni. A sok borzalmat, veszteséget és fájdalmat. A rémálmokat, amelyek ébren is kísértenek. Tovább kell lépni, és felépíteni valami újat, valami jobbat. Ami sajnos biztosan nem fog könynen menni, amire az írónő rá is mutatott. Hiába az új világ, nincs még egyetértés, nincs egység…csak alakulóban van valami. És könnyen átfordulhat egy újabb ellenségrskedésbe. Olyan feszült hangulatot árasztott egyrészt, másrészt viszont lelkileg szüksége volt arra minden olvasónak, hogy végre egy kis romantikus részletet kapjon Feyre és Rhys életéből. Imádom az ő párosukat, nem is egészíthetnék ki jobban egymást. Tökéletesen illenek egymáshoz. A sok fájdalom, és sebek ellenére egymást meggyógyították és együtt mindenre képesek. Ez a szerelem szinte átüt a lapokon. Gyönyörű olvasni az érzelmeknek ezt a sokszínű és csodálatos kavalkádját, amivel kifejezik, hogy mit is éreznek egymás iránt. Rhys szerintem nem lett papucs vagy érzelgősebb, hanem végre boldog és szerelmes. Emészti magát a múltbeli tetteiért, ahogy Feyre is…de egymást támogatva szorítják ezeket háttérbe és lépnek túl a borzalmas emlékeken.

Érdekes vonás volt, hogy nemcsak Feyre szemszöge jelent meg, hanem Cassian és Mor is kapott önálló fejezetet. Utóbbival sajnos még nem tudtam rendezni a viszonyomat az előző kötetben tanusított viselkedése miatt. Azrielt nagyon hiányoltam, neki is járt volna az önálló fejezet. Cassianból viszont még többet akarok. Imádtam az ő részeit…belelátni a gondolataiba, a lelkébe…hogy min vívódik, mi aggasztja. És Nesta egyértelműen ide sorolható. Nestát sokáig utáltam. Az utolsó kötet óta kezdtem megkedvelni, és megérteni miért is olyan ő amilyen. Sokszor a kemény páncél, a pokróc viselkedés és az arrogancia nem azt fedi, ami valójában mélyen lapul. Sokszor azzal vagyunk durva, akit szeretünk. És persze a tündérré válását sem egyszerű neki feldolgozni, aminek a részleteit még nem ismerjük az ő szemszögéből. Pökhendi egy nőszemély, de én nagyon kíváncsi vagyok mi van az álarc mögött. Ugyanis, ha valakit nem szeretek, akkor nem lennék képes feláldozni magam érte…úgy, hogy elé vetem magam és a saját testemmel védem. Ez eléggé elgondolkodtatott. Szóval kíváncsian várom mi fog alakulni kettejük között Cassiannal. Talán az „illír baba” le tudja bontani a lány által emelt falat.

Elain viszont ebben a részben sokkal nyugodtabbá vált. Talán ő már elfogadta a sorsát, de nem értem miért ilyen kegyetlen Luciennel. Emiatt nem lettünk ebben a részben barátnők az tuti. Bár Lucienhez én nem is őt képzelném, hanem Vassát. Az emberi királynőt. Ők szuperül kiegészítenék egymást. Ennek ellenére ez a bunkó -mert mást nem tudok mondani- viselkedés kicsit bicskanyitogató volt számomra Elain részéről.

Minden összegezve egy tökéletes- csak nagyon rövid- SJM ACOTAR kötetet kaptam, ami leginkább a továbblépésről, a gyógyulásról szól. És ez előző rész után egy ilyen pont kellett. Bár az írónő azért itt sem hazudtolta meg önmagát.

>!
zsuzana P
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Jó volt nosztalgiázni a szereplőkkel. Kár, hogy nem történik semmi egetverő a történetben. Ettől független szinte egyszuszra kiolvastam, mert már nagyon hiányoztak. Főleg Rhysand. :D Nagyon szerettem a poénokat és a szekálásokat, megnevettettek. Főleg a spoiler rész. Nesta hozta a formáját és most nagyon nem szerettem, de kíváncsian várom a folytatásokat.

>!
Fruzsiv
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Minden sorát imádtam. *-*
Kimondhatatlanul vártam már, hogy olvassam, vagy csak a kezembe tarthassam.
A borító is csodálatos. *-* Most már ez a kedvenc borítóm. :D
Ami pedig belül van… Egyszerűen i-má-dom! :D
Ez a rész után azt hiszem, betegesen és visszafordíthatatlanul szerelmes lettem Rhysbe. *-*
A cselekmény a háború utáni időszakot írja le, illetve a télinapfordulót. A szereplőink a napfordulót úgy ünneplik, mint mi a karácsonyt. Szóval nagyon jó karácsonyi hangulatot is megadta nekem a könyv. A megszokott humort is hozta ismét Sarah.
Eddig is érzetem, hogy nagyon hiányzott ez a világ, illetve a karakterek, na de amikor elkezdtem olvasni, akkor jöttem rá, hogy sokkal jobban hiányzott, mint azt gondoltam volna.
Sajnos Nestát még mindig nem sikerült megkedvelnem, viszont nagyon kíváncsi vagyok rá. Főleg a kis előzetes után.
Most, hogy kiolvastam, ismét ürességet érzek magamban. Már most hiányoznak a szereplők és ez a világ. Szóval… Ide nekem a következőt! :D Sőt most már biztosra elhatároztam, hogy valamikor újraolvasom az egész sorozatot. :)
Rajongóknak kötelező darab! :) Ha pedig esetleg még nem olvasta volna valaki a sorozatot, akkor most álljon is neki! Garantálom, hogy tetszeni fog! :)

>!
Hencsulátor
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Nem tudom pontosan, hogy mit vártam ettől a könyvtől, de őszintén szólva csak az előzmények miatt adom meg a 4 csillagot.
Értem én, hogy a háború utáni törékeny béke időszakát írja le, meg hogy ki hogyan érzi magát, de nekem is kevés volt. Nagyon sokszor untam, a Nesta körüli hiszti pedig végképp nem érdekel, ezért a következő részből kapott ízelítő sem csigázott fel.
ezektől függetlenül imádom ezt a világot, a szereplőket, a tündérek képességeit, de legfőképpen ezt a páros dolgot.

>!
Sylvanas_Windrunner P
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Nekem nagyon tetszett, illett a kicsit lassítós napjaimba. :) Valóban, nem egy akció dús, pörgős történet, de ettől függetlenül én élveztem. Kellemes volt olvasni az ünnepségről, a boldogságukról, az ajándékkeresésekről… Mint egy karácsonyi készülődés, olyan volt az egész könyv, és hát ez tényleg nagyon illett most ehhez az időszakhoz. Ráadásul pont akkor olvastam a havazós részeket, mikor valóban, idekint is havazott, és nekem ezek az apróságok sokat tudnak hozzá tenni egy olvasásélményhez. :)) Felvezetésnek a következő sorozathoz, szerintem tökéletes. A lényegesebb szereplőinkről megtudhatjuk, hogy milyen ember lett belőlük a háború után, ez néhol biztató, néhol szomorú változásokat jelent, de mindenképpen érdekes látni ezeket. Emellett hangolódáshoz is tökéletes ez a kis könyv, bár elég rövid, de nálam megtette a hatását. :) Örülök, hogy olvashatunk majd Nestáról és Cassianről még, nagyon szeretem ezt a világot, és jó lesz majd látni a karaktereik fejlődését. Viszont én örülnék, ha Azrielről is megtudnánk majd még többet. :)

>!
Vien
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Velem jössz az illír hegyekbe.

Jajj, jajj, jajj.

Ez a kötet nem volt tele izgalommal, de szerintem nem is ez kellett most. Hatalmas háborún vagyunk túl, és SJM nagyon jól, érzékenyen bemutatta ennek a hatásait… a fő karakterekre , az egész városra és annak a lakóira nézve is.
Miközben egy hasonló ünnepre készülnek ott, amilyen nálunk a Karácsony, ezáltal nekem a mindennapi rohanásban, munkás fáradtságban és vizsga stresszben meghozta a hangulatom.

Különösen tetszett, hogy nem csak Feyre és Rhys szemszögeiből követhettük az eseményeket, hanem egy-két saját részt kapott Cassian, Mor , sőt, Nesta is.

Igazi felemelő érzés volt ha csak egy kicsit is – Sarah tud rövid könyvet is írni, wooow – újra visszatérni ebbe a világba, az imádott karakterekhez … és a végén a következő kötet előzetesétől még mindig kalapál a szívem.
Azok az utolsó szavak az értékelésem legtetején … hujaj. Gondolom, még íródik a kötet, de én már a legszívesebben most rohannék érte.

Bár nem olyan hosszú és eseménydús, mégis érdemes és kell a sorozat részei közé, mert visszavezet a múltbeli sérelmekhez és elővetíti az ezután jövő eseményeket… és te alig várod, mi történik ezután.❤


Népszerű idézetek

>!
csfannie P

– Huszonegy éves lesz, Cassian, huszonegy.
– És? Az anyád tizennyolc volt, az apád kilencszáz.

>!
csfannie P

Azért van a bor, hogy szolgáljátok ki magatokat. Vegyétek csak el, amelyiket csak akarjátok.
– Veszélyes ajánlat, Rhysand – figyelmeztette őt a belépő Amren, aki szinte eltűnt hatalmas fehér bundájában. Csak állig érő haja és ezüstös szemei tűntek fel a gallérja felett. Úgy nézett ki, mint egy…
– Úgy nézel ki, mint egy dühös hógolyó – mondta Cassian.

2 hozzászólás
>!
csfannie P

Olyan hihetetlenül boldoggá teszel. Az életem csupa öröm, és örökre hálás leszek neked azért, hogy az életemhez tartozol.

>!
csfannie P

– Szeretlek – súgta. – Jobban szeretlek az életemnél, a birodalmamnál, a koronámnál.

>!
csfannie P

Rhys leült, a szárnyait maga mögé hajtotta. Utánam nyúlt, az ölébe húzott volna, de én kitértem, és megtartottam tőle a tisztes távolságot.
– Először egyél!
– Akkor te leszel a desszert – kontrázott sötét vigyorral, és rávetette magát az ételre.

>!
ttiillyy

– Hógolyóznak.
Mor bólintott.
– Három illír harcos – mondtam. – Minden idők legnagyobb illír harcosai. Hógolyóznak.

198. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Azriel · Cassian · Rhysand
>!
csfannie P

A távolból pedig, mintha a hideg szél hordta volna ide, meghallottam a Suriel hangját.
Feyre Archeron. Egy kérés. Úgy hagyd itt ezt a világot, hogy kicsit jobb legyen utánad, mint volt.

>!
csfannie P

– Egész estére le akarod foglalni magadnak a csirkét? – kérdezett Cassian az asztal túlsó végéről.
Durcásan trappoltam oda hozzá, és levágtam a tálat a faasztalra.
– Beleköptem – mondtam kedvesen.
– Annál finomabb – poénkodott Cassian, és visszamosolygott.


Hasonló könyvek címkék alapján

Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne
Anna Banks: Szövetség
Brent Weeks: Túl az árnyakon
Stephanie Garber: Legendary
Sara Raasch: Hó mint hamu
Erika Johansen: Tear végzete
Brandon Sanderson: A korok hőse 1-2.