To the stars who listen, Feyre.
To the dreams that are answered, Rhys.
Annyira jó volt végre olvasni egy új könyvet SJM-tól. Még ha ilyen rövid is volt.
Néhány hónappal a háború után vagyunk, mindenki gyógyul vagy afelé halad, vagy Nesta esetében nagy ívben kerüli azt. Komolyan kiakasztott ebben a részben a viselkedése, amíg nem kaptunk egy kis részletet az ő szemszögéből. Úgy már egy kicsit érthetőbb volt. De csak egy kicsit. Mert amúgy meg jól pofán kéne vágni és nem tutujgatni, meg mindent elnézni neki. Nem csak ő szenvedett károkat, más is sérült, de hát mit várhatunk egy Archeron nővértől, mindig is csak magukra gondoltak először, s senki más nem jöhetett utánuk. Elain fejlődik. Nem hiszem, hogy valaha is kedvelni fogom, de legalább ő próbálkozik és ezáltal több lesz. Bár ha az írónő összehozz őt Azriel-el én komolyan mondom kivágom a könyveket a kukába és francba az egésszel helyzet lesz. Mert nem hiszem el, hogy az írónő 500 évnyi egyoldalú vágyódás után, egy olyan nő után, aki kicsit sem érdemelte meg a kapott figyelmet, most egy olyan nőt vetne Azrielhez, aki más párja. Nincs abban a világban valaki olyan, aki csak Azrielhez tartozik és senki máshoz? Aki nem játszadozna vele, hitegetné és aztán semmibe venné? Valaki, aki mindenével elfogadja őt, valaki akivel olyan kapcsolata lehetne, mit Rhys-nek Feyrével? Vagy még annál is jobb?
Mor nem a kedvencem. Távolról sem. Pedig a második könyvben szerettem a karakterét, de miután elmondta Feyrének a titkát azóta egy kalap alá veszem őt Tamlinnal. Hiába kaptunk betekintést a múltjába, abba hogy mi történt vele, akkor sem bírom őt. Egy elkényeztette, gyáva személy ő, aki nem tudja vállalni a tettei következményeit és egy olyan személyre haragszik, aki azt tette, amit akart, még ha nem is oly módon, ami megfelelő lenne. Soha nem akart az Ősz Udvarába tartozni, ezért tette, amit tett és meg is bűnhődött érte. Tudta, hogy megbüntetik, tudta, hogy fájni fog, hisz abban az udvarban nőtt fel. Mi mást várt? Ha segített volna neki Eris, akkor ott kellett volna maradnia, azon a helyen, ahová nem akart tartozni, mégis gyűlöli őt azért, mert azzal, hogy nem segített Mor-nak a lány Rhysékkel maradhatott. Ő hozta ezt mind magára, de nem képes ezt elismerni. spoiler
És ha már Tamlin…. hát egy kicsit megsajnáltam. Megérdemli, ami vele történt, de azért megsajnáltam.
Rhys és Feyre! Annyira tökéletesek egymásnak. És Feyre ajándéka Rhysnek… alig várom, hogy valóra váljon!!! Ezer wattos mosoly virított a fejem, amikor azt a részt olvastam. Balzsam volt a lelkemnek olvasni az ő közös részüket.
Persze volt benne humor is bőven. A közös vacsorák, az ajándék bontás… Amren és a könnyítési szokásai…. szakadtam a röhögéstől. És a kedvencem, a három nagy harcos Solstice hagyománya :D
A végén kaptunk egy kis előzetest a következő részből. Az írónő nagyon ért ahhoz, hogy felcsigázza az olvasóit. Alig, hogy befejeztem ezt a könyvet máris a következő után ácsingózom. Mert én mondom nektek az aztán epic lesz! Reméljük Cassian túléli egy darabban :D