What ​Happened to Goodbye 6 csillagozás

Sarah Dessen: What Happened to Goodbye Sarah Dessen: What Happened to Goodbye Sarah Dessen: What Happened to Goodbye

What Happened to Goodbye is about a high school senior who, after her parents’ divorce, has taken up the practice of assuming a new identity in each of the four towns she’s lived in.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Speak, New York, 2013
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780142423837
>!
402 oldal · ISBN: 0670012947

Kedvencelte 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
SmileyRéka_31
Sarah Dessen: What Happened to Goodbye

Nagyon szeretem Sarah Dessen stílusát, és azt, hogy milyen jó érzékkel nyúl a témákhoz. A What happened to goodbye-nak is igazán ütős témája van, de ez nem az volt, amit Sarah-tól vártam.
A téma, miszerint Mclean négy különböző személyiséget vesz fel a különböző helyeken, szerintem nagyon jó lett volna, de nem lett megfelelően kibontva. A másik problémám az volt, hogy nem kapott el a történet. Nagyon nehezen indult be, egy pont volt, ahol felpörgött, utána pedig belassult, és talán ezért nem tudtam beleélni magam.
Nagyon sajnálom ezt könyvet, mert tele volt szép és jó gondolatokkal, de nem úgy lett felépítve, ami méltó lett volna az írónőhöz.

>!
StillWolf
Sarah Dessen: What Happened to Goodbye

Sarah Dessent mindig is imádtam, de egy ideje kezdem már úgy érezni, hogy lassacskán kinövök a könyveiből. Végül is nem meglepő, a könyvei már sajnos nem az én korosztályomnak szólnak, mindenesetre azért még mindig találok bennük megszívelendő tanácsot.
Most se volt másképp; beismerem, szerintem vannak az írónőnek sokkalta jobb könyvei, mint ez, mindenesetre olvasás közben Dessennek megint sikerült ráébresztenie arra, mennyire fontosak a szülői kapcsolatok – nem csak egy tizenhat éves tini számára. Úgyhogy ezúton is hálát adtam az égnek, amiért a kapcsolatom édesanyámmal a lehető legjobb és bármit meg tudok vele beszélni. Kikapcsolódásnak jó könyv volt, bár még egyszer nem venném a kezembe.
(U.I.: Dessen már majdnem olyan profi idióta nevek kitalálásában, mint Colleen Hoover. Mclean, most komolyan??)

>!
Dreamwalker
Sarah Dessen: What Happened to Goodbye

Kicsit nehezen indult, de utána nem tudtam letenni. Egy válás, egy széttört család, négy iskola két év alatt és valahogy Mclean, a főszereplő/elbeszélő lány már nem találja a helyét, önmagát… azt hiszem ehhez az érzéshez még csak ilyen zűrös háttér sem kell. Nehéz szembenézni a félelmeinkkel, egyedül meg főleg, jó ha van egy ’2am barát' (akit az ember hajnal kettőkor is simán felhívhat, ha szükség van rá).
Sarah Dessen karakterei nagyon tetszenek – Mclean, Dave, Deb, a szülők… élet(étel)szagú a történet – mivel Mclean apukája lepukkant éttermek rendbehozatalával foglalkozik :-). A könyvei mindig tanítanak is, arról hogy a nehéz döntéseket is meg kell hozni. Kellenek a barátok és a család támogatása az életben.Plusz pont, hogy nem csak párbeszédből áll az egész könyv – ami mostanában a YA könyvekre annyira jellemző….igaz néha lehetne több is benne, mert az felpörgetné egy kicsit a történetet…
Na és mint mindig, most is van a történetben egy szösszenetnyi kis utalás S.D. másik könyvére (Last Chance :-) Remélem hamarosan magyarul is megjelenik..


Népszerű idézetek

>!
SmileyRéka_31

Two a.m. You know. The person you can call at two a.m. and, no matter what, you can count on them. Even if they're asleep or it's cold our you need to be bailed out of jail…they'll come for you. It's like the highest level of friendship

>!
SmileyRéka_31

So much happened that morning. Yet it was this image, this moment that I kept going back to hours later, after we made it safely to the walkway and gone our separate ways to classes. How it felt to have the world moving beneath me, a hand gripping mine knowing if I fell, at least I wouldn't do it alone.

>!
SmileyRéka_31

You could just tell when a person belonged somewhere. That is something you can't fake, no matter how hard you try.


Hasonló könyvek címkék alapján

Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses
Stephen Chbosky: The Perks of Being a Wallflower
Tommy Wallach: Thanks for the Trouble
C. D. Payne: Youth in Revolt
J. D. Salinger: The Catcher in the Rye
Marissa Meyer: Cress (angol)
Kelly Oram: Cinder & Ella
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Sarah J. Maas: Heir of Fire