Tökéletes 637 csillagozás

Sarah Dessen: Tökéletes

Jason tökéletes. A zárkózott, maximalista Macy is az akar lenni, ezért jár a fiúval. De létezik-e tökéletes ember, és egyáltalán jó-e hibátlannak lenni? Macy sokáig úgy érzi, a válasz igen. Ezen a nyáron azonban megismerkedik egy egyáltalán nem tökéletes csapattal: a Wish partiszervíz fiatal munkatársaival. Ez a barátság és az új szerelem a büntetett előéletű, de jóravaló és művészi hajlammal megáldott Wesszel felszabadítja, boldogabbá teszi, s átértékelteti a lánnyal egész addigi életét, kapcsolatát „tökéletes” édesanyjával. Végre elkezdheti feldolgozni imádott apja halálát is, amiért alaptalanul felelősnek érzi magát.

Eredeti mű: Sarah Dessen: The Truth About Forever

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639708976 · Fordította: Bosnyák Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639708976 · Fordította: Bosnyák Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2008
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639708976 · Fordította: Bosnyák Viktória

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Wesley Baker (Wes) · Macy Queen · Kristy Palmetto · Delia · Bert Baker · Caroline Queen · Jason Talbot


Kedvencelte 193

Most olvassa 39

Várólistára tette 309

Kívánságlistára tette 206

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
KönyvParfé P
Sarah Dessen: Tökéletes

Nincs a könyvben természetfeletti szál, sem csöpögős szerelmi jelenetek, ennek ellenére képes elvarázsolni, mert annyira hétköznapi, hogy elhiszed, ez akár veled is megtörténhet. Dessen ért a fiatalok nyelvén, remekül ír hozzájuk. A szereplői jól kidolgozottak, a történetek realisták és hiába ír a hétköznapi életről, problémákról, ezt annyira lehengerlően teszi, hogy képtelenség nem kedvelni.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2016/07/22/sarah_dessen_tokel…

17 hozzászólás
>!
vmonika_
Sarah Dessen: Tökéletes

Tökéletes. Hogy miért? Mert cseppet sem az. :)

>!
MVivien
Sarah Dessen: Tökéletes

Sarah Dessen remekül ír. Már olvastam tőle az Álom két keréken-t és imádtam! Ez a könyv azonban még annál is jobban tetszett.A fülszöveg alapján azt hittem, hogy Ha az enyém lennél-re fog hasonlítani, de nem lett igazam Remekül megírt kis történet, amivel nagyon gyorsan lehet haladni. Minden megvan benne ami egy jó regényhez kell: humor, barátság szerelem. .
Macy-t az elején nem kedveltem, de a végére nagyon megszerettem. Wes-t imádtam, az egyik kedvenc szereplőm volt. Macy és Wes nagyon összeillő páros. Imádtam az igazmondós játékukat is. Kristy-t is nagyon kedveltem, igazi jó barát. Delia is kedvelhető karakter.
Jason volt az akit nem kedveltem, csak sajnálni tudom.
Ezt a könyvet csajk ajánlani tudom. Gyönyörűen megírt történet komoly mondanivalóval, nem csak fiataloknak. Nálam biztosan újraolvasós lesz. Sarah Dessen-től pedig biztosan fogok még olvasni.

>!
Niitaa P
Sarah Dessen: Tökéletes

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.com/2018/03/sarah-dessen-tok…

„A Tökéletes nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Az alap elgondolás nagyon jó volt, de a kivitelezés már más lapra tartozik, viszont pont emiatt alakult ki a tökéletes ellentét cím és tartalom között, hiszen még ez is azt jelzi, hogy a tökéletesség vajmi kevés az ember boldogságához. Még most is kétes érzések uralkodnak bennem. Úgy érzem, ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni, s rengeteg ki nem használt lehetőséget rejt még magában. Nem fogom a későbbiekben újraolvasni, nem szeretném a polcomon tudni, de mindentől eltekintve magammal fogom hordozni Macy történetét, mert megérintett. Ez tipikusan egy olyan ifjúsági irodalom, ami soha nem fog kimenni a divatból. Remélem jön egy újabb hullám, amivel újfent felkapják majd, s még több kamaszhoz eljut. ”

>!
J_Evie_Lina
Sarah Dessen: Tökéletes

Különösebb bajom nincs a könyvvel, sőt egyébként tetszett, de hiányoltam belőlük a fordulatok, és a nagy csattanókat..De ezektől eltekintve, jól összerakott és megírt egy könyv, egyszer mindenképp el kell olvasnia mindenkinek, mert jó a mondanivalója, és nagyon sok mindent lehet belőle tanulni..Szóval aki még nem olvasta annak ajánlom, és Jó olvasást hozzá!=)

2 hozzászólás
>!
kiruu P
Sarah Dessen: Tökéletes

– Perfect?
– Yes.

Ui: A második komoly könyvem 2012 nyarán Sarah Dessen Figyelj rám! volt, ezért még kis kezdő molyként egyből rákerestem az írónőre. A Tökéletes c. könyvét találtam meg és rohantam a könyvtárba. Nem kellett hozzá sok idő, hogy elolvassam. 13 évesen imádtam és még többet akartam. Nevettem, sírtam, örültem, szomorú voltam. Nagyon jó könyv :)

>!
tündérrózsa P
Sarah Dessen: Tökéletes

Sarah Dessentől ez volt a második könyvem, és azt hiszem, az előzőt túlértékeltem. Ez annál sokkal jobb volt. :) Kicsit nehezen álltam neki, nem voltam biztos benne, hogy pont ilyen történetet akarok most olvasni, de hamar elkapott, és onnantól kezdve nem tudtam letenni. A főszereplők szimpatikusak voltak, és persze rajtuk kívül is akadt, aki az volt és akadt, aki nem. Arra még nem tudtam rájönni, hogy Monica karaktere végül is mit keres benne, mert szerintem teljesen felesleges. Nem éreztem, hogy bármennyivel is előrébb vitte volna a történetet.
Ami nagyon tetszett: Macy és Wes játéka, hogy azáltal ismerik meg a másikat.
A történet nekem ötcsillagos, ami miatt mégsem annyi, az a sok hiba, amikor az egyik pillanatban még jön le a lépcsőn, két sorral lejjebb meg, minden átmenet nélkül, már az étteremben ül…
Talán még ez sem zavart volna, de a vége felé az a megszámlálhatatlanul sok „a mamám” már elég idegesítő volt. Szinte 2-3 soronként le volt írva… „mondta a mamám…”, „állt fel a mamám..”, „nézett a szemembe a mamám..”, a mamám így, a mamám úgy….:S ha nem lettem volna olyan fáradt, megszámoltam volna, de 10 oldalon minimum 80-szor tuti, hogy le van írva :S Miért nem lehetett legalább egyszer-kétszer azt használni, hogy „mondta anyu…” vagy „szólt anya…” vagy tényleg bármit…
Olvasás közben Wesről végig ez a kép élt bennem:
http://images2.fanpop.com/image/photos/11000000/Topher-… ne kérdezzétek….:P

>!
ZeiMinn
Sarah Dessen: Tökéletes

Első Sarah Dessen regényem. És mit ne mondjak, egy ilyen könyv kell ahhoz, hogy egy szerzőt nagyon megkedveljek!
Tökéletes volt. Gyönyörű volt, a szereplők majdnem egytől egyik mindannyian belopták magukat a szívembe. Annyira tetszett, hogy mindannyian máshogy tapasztalják meg a veszteséget és dolgozzák fel. A szerelem csodás volt: Az első valós szerelem, az igazmondó játék, annyira jó volt nézni ahogy napról napra egyre közelebb és közelebb kerülnek egymáshoz. Wes pedig… Hát, ő Wes! Ilyen srác kell mindannyiunknak. Az alábbi 2 mondat a könyv befejező soraiból van (valahogy ha belerakom a kimaradt mondatot, olyan spoiler-gyanúsnak érzem):

„De csak egy valami számított: az örökké akkor volt, és ez az egyetlen igazság. Odanézz! Most. Most. Most.”

>!
Csoszi P
Sarah Dessen: Tökéletes

Kellemes, gyorsan olvasható könyv szerethető karakterekkel. Na jó, a nagyképű, tökéletes Jason-t kifejezetten utáltam. Monica pedig akár kommunikációs tréningeket is tarthatna választékos szókincsével (Aha, Nanemá, Haggyá!). Nagyon sokat nevettem rajta. Macy igyekezett mindenkinek megfelelni. Nagyon jót tett neki, hogy otthagyta a könyvtári munkáját és inkább a Wish partiszervízhez csatlakozott, ahol egy remek társaság jött össze.
A könyvet elsősorban fiataloknak ajánlom.

>!
rita_66
Sarah Dessen: Tökéletes

Jaj hát ez tökéletes volt. Macy vívódása, a szerelmük Wesszel, az egész wishes dolog, ahogy feldolgozták, a kapcsolata az anyukájával, a nővérével, minden, annyira nagyon jó, hogy Sarah Dessen rögtön belopta magát a szívembe. :)

Ahogy ráébred hogy a boldogsághoz több kell, mint rendezett élet, hogy néha a káosz maga a gyönyörűség, nagyon nagyon tetszett.

A kedvenc szereplőm persze Monica:DD „Hát nem látod mennyire feldúlt?” De. Pont mint egy zombi:DD Nagyon birom Monotont.

És hát az a bizonyos kérdés, mennyire is szól az örökké… Szerintem pont annyi időre, amennyi ideig te úgy gondolod :) Van akinek egy nap is maga az örökkévalóság, van akinek ez csak halálakor nyilvánul meg. De nem szabad ezen gondolkodni. Semmi nem tart tovább, mint ameddig te akarod, és ha úgy akarod, akkor az örökké örökké tart.

Mindenki abban hisz, amiben akar :) De ez a könyv megtanította, hogy ne agyaljak mindig azon, hogy meddig tart valami. Élvezzem, hogy TART, és élezzem az örökkémet. Mert ez így tökéletes


Népszerű idézetek

>!
Zozii

    − De ha mindig minden simán menne (…), akkor túlságosan is hozzászoknánk. Szükség van néha egy kis zűrzavarra. Különben nem élvezed igazán, ha jól mennek a dolgok.

100. oldal - Ötödik fejezet (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Delia
1 hozzászólás
>!
tataijucc P

(…) azt gondolom, bizonyos dolgoknak jobb, ha el vannak törve. Tökéletlenek. Kaotikusak. Így gondoskodik a világmindenség az ellentétekről. Kell lennie néhány gödörnek az úton. Ilyen az élet.

99. oldal - Ötödik fejezet (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Delia
6 hozzászólás
>!
tataijucc P

    − Sosem megfelelő a hely és az időpont az igaz szerelemre. (…) Véletlenül történik, egy szívdobbanás alatt, egyetlen felvillanással, egy lüktető pillanatban.

363. oldal - Huszadik fejezet (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Kristy Palmetto · szerelem
>!
Fay 

– Azt kell eldöntened – hajolt közelebb Kristy –, hogy milyennek szeretnéd az életedet. Ha holnap itt lenne a vége, elégedett lennél azzal, ahogy eltöltötted?

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kristy Palmetto
>!
beaaa93

– (…) az élet rövid. Túl rövid ahhoz, hogy egyetlen másodpercig is olyasvalakire pazarold, aki nem becsül meg, nem értékel.

141. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kristy Palmetto
>!
Cheril 

Az a baj azzal, ha az ember a négy fal között van: a világ odakint megy tovább, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy neked örökre megállt az idő.

315. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Macy Queen
>!
csillagka P

Neked olyan srácra van szükséged, olyat érdemelsz,
aki imád, úgy, ahogy vagy. Aki nem feladatnak, hanem jutalomnak tekint.

Kapcsolódó szócikkek: Kristy Palmetto
>!
Cheril

Bárki elbújhat. De szembenézni a dolgokkal, átrágni magad rajtuk, ez az, ami erőssé tesz.

Kapcsolódó szócikkek: Caroline Queen
>!
Piedra

Tudod, az érzelmek és a tettek mindig összefüggnek. Egyik nem létezhet a másik nélkül.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wesley Baker (Wes)
>!
tataijucc P

Az örökre olyan sok különböző dolgot jelenthet. Állandóan változik, és minden erről szól. Húsz perc, vagy száz év, vagy csak ez a pillanat, vagy bármely pillanat, melyről azt kívánom, sose múljon el. De csak egy valami számított: az örökké akkor volt, és ez az egyetlen igazság.

381. oldal - Huszonkettedik fejezet (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Macy Queen

Hasonló könyvek címkék alapján

Jandy Nelson: Az ég a földig ér
Gayle Forman: Ha maradnék
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
John Green: Csillagainkban a hiba
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig
Nicole Williams: Crash – Zuhanás
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
Cassandra Clare: Csontváros
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő