Once ​and for All 8 csillagozás

Sarah Dessen: Once and for All Sarah Dessen: Once and for All Sarah Dessen: Once and for All

Louna, daughter of famed wedding planner Natalie Barrett, has seen every sort of wedding: on the beach, at historic mansions, in fancy hotels and clubs. Perhaps that’s why she’s cynical about happily-ever-after endings, especially since her own first love ended tragically. When Louna meets charming, happy-go-lucky serial dater Ambrose, she holds him at arm’s length. But Ambrose isn’t about to be discouraged, now that he’s met the one girl he really wants.

Sarah Dessen’s many, many fans will adore her latest, a richly satisfying, enormously entertaining story that has everything—humor, romance, and an ending both happy and imperfect, just like life itself.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Puffin, London, 2017
358 oldal · puhatáblás
>!
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780425290330

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

abstractelf>!
Sarah Dessen: Once and for All

Elég vegyes érzelmeim vannak a regény elolvasása után. Akadtak részek, amiket imádtam, mint például az esküvőszervezések, viszont olyan sokszor untam magam olvasás közben. Ehhez hozzátett, hogy a történet egyáltalán nem tetszett, így többször megfordult a fejemben, hogy félbehagyom (főleg a közepe táján).
A szerelmi szállal kapcsolatban is hasonlóan éreztem. Nagyjából a könyv 3/4-nél kezdtem el valamelyest drukkolni Louna és Ambrose párosának, addig viszont egyáltalán nem is értettem, miért akarja az írónő összehozni őket.
Ehhez mondjuk hozzájárult, hogy ebben az időszakban mérhetetlenül idegesített Ambrose. Persze idővel megkedveltem valamelyest a furcsaságait (bár inkább azt mondanám, hogy karakterfejlődött), de addig… fuh, próbára tette a türelmemet.

Azért voltak jó részei is a könyvnek, nem a semmire adtam 3,5*-ot. Egyfelől az esküvőszervezés, amit már kiemeltem, szerintem nagyon érdekes volt. Emellett ismét egy komoly témát dolgozott fel a könyv, amelyet mindig értékelek realista regényeknél.
Illetve magukat a szereplőket is kedveltem – Louna családja fantasztikus, nagyon szerettem azokat a részeket, amikor ők szerepeltek. Jilly szintúgy, bár ott sajnáltam, hogy nem tudtunk meg többet a lányról.

Mindent összevetve azért csalódott vagyok, eddig minden Sarah Dessen könyvet imádtam. Ezt viszont egyszerűen képtelen voltam hosszútávon szeretni. Még biztos adok esélyt az írónőnek, hiszen eddig fantasztikus olvasási élmények kötődnek hozzá; ezt a regényét viszont kétlem, hogy valaha is újraolvasnám.

rafaelo0824>!
Sarah Dessen: Once and for All

Nagyon szeretem Sarah Dessen írásait, nagyon vártam ezt a könyvét is, de sajnos csalódnom kellett. Az egész olyan érzést keltett, mintha már olvastam volna, a főszereplő, a srác, a legjobb barátnő, még a cselekmény egy része is, mintha a korábbi műveiből lett volna kitépve és elmondva más szavakkal. Kétség kívül Dessen nagyon jól tud írni, és imádom, amikor behozza a régi szereplőit és helyszíneit egy-egy apró jelenet erejéig, de nem kapott el az a tipikus érzés, amire számítottam, ha Dessent olvasok. Az esküvőszervezős részek és vége nagyon tetszett, csak sajnos ez még mindig nagyon kevés így.

Zöldszoknya>!
Sarah Dessen: Once and for All

Tetszett! Mert egy picit arról is beszél, amivel szerintem sokan küszködünk néha: hogy van egy idealizált képünk a szerelemről, a szikrákról meg unikornisokról, a sétáról a naplementében, arról, amikor minden tökéletes. És hogy nehéz és félelmetes elengedni ezt az álomképet, amikor szembejön velünk a tökéletlen, de létező.
Tipikusan Dessen-könyv, és főképp Ambrose karaktere nagyon emlékeztetett az irónő korábbi karaktereire. De ennél többet nem is vártam, kapjuk, amit mindig kapunk: szépen megírt, csupa érzelem sztorit egy lányról, aki szerelmes lesz. Néha ilyen is kell…


Népszerű idézetek

abstractelf>!

You stop believing in wishes when the only one you want to make can never come true.

Chapter 17

abstractelf>!

The dead aren't te only ones who vanish: you, too, can disappear in plain sight if enough is taken from you.

Chapter 21


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Marissa Meyer: Cress (angol)
Kelly Oram: Cinder & Ella
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Sarah J. Maas: Heir of Fire
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Jennifer Niven: All the Bright Places
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses
Susan Ee: World After
Ginger Scott: This Is Falling