Altatódal 668 csillagozás

Sarah Dessen: Altatódal

A szakítás tudománya… Remy mindig tudja, mikor kell megtartania A Beszéd-et egy srácnak – rögtön azután, hogy az első romantikus roham lecseng, de még mielőtt a dolgok túl komolyra fordulnának. Számtalan fiúval járt már, és rengeteget tanult az anyjától is, aki éppen az ötödik férjét fogyasztja. De akkor miért van az, hogy valahogy sehogy sem akarja ejteni Dextert? Pedig a srác olyan esetlen. És rendetlen. És szétszórt. Ráadásul zenész – épp úgy, mint Remy apja, akit a lány sohasem ismert, mert a férfi lelépett, még mielőtt ő megszületett volna. Lehetséges volna, hogy Remy kapcsolatokra vonatkozó szabályai egyszerre érvényüket vesztik? A regény az elismert szerző, Sarah Dessen magával ragadó története egy kőkemény fiatal lányról és egy fiúról, aki arra hivatott, hogy megpuhítsa.

Eredeti megjelenés éve: 2002

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455808 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455815 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
398 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455815 · Fordította: Pásztor Judit

1 további kiadás


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Dexter Jones · Remy Starr · Christopher Starr · Jess · John Miller · Lissa · Barbara Starr


Kedvencelte 122

Most olvassa 26

Várólistára tette 246

Kívánságlistára tette 170

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Sarah Dessen: Altatódal

Már egy ideje tervezgettem, hogy el kéne olvasnom ezt a könyvet. Egyszer már ki is hoztam, de akkor nem volt hozzá kedvem és visszavittem a könyvtárba. Ez vagy 3 hónapja lehetett. Pár hete ismét megláttam a könyvtárban és most rászántam magam, hogy tényleg el is olvasom, mivel az Álom két keréken az írónőtől borzalmasan megtetszett (fantasztikus könyv!!!) gondoltam, ha egy picit hasonlít akkor már nyert ügyem van. Sajnos cseppet sem sikerült levennie a lábamról ezzel a történettel. Sem a történet sem a szereplők nem tetszettek. Az alapsztori nagyon jó lett volna, de ez a kidolgozás nekem most nem tetszett. :(
A karakterek borzalmasan idegesítőek voltak. Remy-t nem tudom hova tenni, a viselkedése kiábrándító volt. Amit leművelt végig, engem idegesített. Dexter kicsit szerethetőbb, de ő se lett kedvenc. A rokonok és a barátok közt sem kedveltem meg senkit, úgy istenigazából.
Ez az olvasás nem lesz maradandó emlék. Most egy időre el is ment a kedvem az ifjúsági regényektől. Mindig így járok. Remélem a következő megint kellemes csalódást fog okozni. (Az biztos, hogy nem mostanában lesz.)

3 hozzászólás
Csakegyolvasólány P>!
Sarah Dessen: Altatódal

Érdekes történet volt. Remy elég bonyolult és összetett szereplő. Megértettem a nézeteit, de nem tetszett, ahogy viselkedett fiúkkal. Csak kihasználta őket. Bár nem volt jó példája, ugyanis anyjának legalább öt férje volt. Vagyis a mostohaapák egymásnak adogatták a kilincset. Igaz, ott volt neki Chis, a bátyja, kinek csodálatos kapcsolata volt. Ám neki sem volt mindig nyugodt élete.
Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.sk/2017/02/sarah-desse…

Evelena>!
Sarah Dessen: Altatódal

Remynek sok barátja volt már, ám ahhoz kifejezetten ért, hogyan is szakítson velük. Az édesanyja híres regényíró, aki már sokadik esküvőjére készül.
Egy napon Remy összefut egy különcnek tűnő sráccal, aki eddig számára ismeretlen hatással van rá.
Dextert és a bandát kedveltem, ha felröppent az együttes 'slágerének' címe, azaz a Salátadal , mindig nevethetnékem támadt. Monkey is (Dexter kutyája) édes színfoltja volt a történetnek.
Remy és a szintén pasifogyasztó baráti köre viszont nem igazán lett szimpatikus. Nem voltak a történetben magyarázatok, csak annyi, hogy így van és kész. Nem láttam át, hogy Remy miért teszi azt, amit, hogy lehet ennyire saját maga ellensége. Többször beleugrottam volna a könyvbe, hogy megrázzam és elbeszélgessek vele.
Pedig a történet eleje még meg is fogott, rögtön el is olvastam 100 oldalt. Aztán laposodni kezdett kicsit. A cím pedig kevéssé illett a történethez.
Talán ami még tetszett, az Remy anyukájának regénye, amiből többször is ízelítőt kapunk, azt szórakoztatónak találtam.
Olyan hétköznapi, veled is előfordulhatna típusú történet, de kicsit nekem kiforratlan volt.

WindStorm>!
Sarah Dessen: Altatódal

Valahányszor meghozol egy döntést, különösen egy olyat, ami ellen sokáig küzdesz előtte, az mindig másra is hatással lesz, amely olykor annyira jelentős, hogy megremegteti a lábad, máskor pedig olyan elenyésző, hogy alig veszed észre a változást. De ott van.

Szabályok, szabályok, szabályok, amelyek egész életünket végigkísérik. A szemünk elé kerül egy lehetőség, ami nagyon kecsegtető, mégis kihagyjuk, mert azzal magunk ellen vallanánk. Megéri? Megéri később 20év múlva visszagondolni a múltra és azt mondani: elrontottam?! Szerintem nem éri meg! Minden alkalmat megkell ragadni és végigcsinálni, hiszen csak egyszer élünk!
Ha pedig kiderül, hogy kár volt, jobb lett volna a szabályunk szerint cselekedni, akkor sincs semmi baj, hiszen a hibáinkból tanulunk.

♥ Imádtam és most is imádom! Egyszerűen Dessen valami fenomenálist írt! Elképesztő, talán az egyik legjobb könyve, ha nem a legjobb! ♥
Remy kőkemény csaj, rend-tisztaságmániás. Mindent megtett és megtesz, hogy mindenfajta csalódástól megóvja szívét, de egy valakivel nem számol…
…Dexterrel. A fiú, aki annyira ügyetlen, hogy az már botrányos, és kijelenthetem, hogy egy nagy káosz.
Ez a kettő személyleírás pedig ütközik egymással. Szó szerint ütköznek egymással. Mit főzött ebből Dessen? Egy humoros, civakodós szerelmi történetet, amelyben mély gondolatok és érzések vannak elrejtve, csak észre kell venni, elfogadni, megérteni őket.

Annyira félni, hogy meg se próbáld – ez az igazi veszteség. Elmondhatom, hogy sok hibát követtem el, de nem sajnálok semmit. Mert legalább nem azzal töltöttem az életem, hogy a pályán kívül álltam, és azon töprengtem, vajon milyen lehet az élet.

Mindenkinek ajánlom, akik nem akarnak sokat gondolkozni, szomorkodni és fantasztikus lényekről olvasni. :)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455808 · Fordította: Pásztor Judit
5 hozzászólás
h_orsi P>!
Sarah Dessen: Altatódal

Régóta a polcomon van ez a könyv. Az utóbbi 4 évben összesen kétszer futottam neki, de mindig abbahagytam, mert egyszerűen beleuntam.
Volt egy mélypont a történetben, amin alig tudtam átvergődni magamat. Már majdnem ott voltam, hogy újra félbehagyom a könyvet, amikor újra beindultak az események és elkezdett egy kicsit izgalmassá válni az egész.
Összességében azt kell mondanom, hogy sikerült mind a két főszereplőt megkedvelnem, bár Dexterből el tudtam volna viselni egy kicsit többet is.
Nem volt olyan jó, mint a Figyelj rám!, de fogok még Sarahtól olvasni, ebben biztos vagyok.

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/06/sarah-dessen-alt…

klaraboglarka P>!
Sarah Dessen: Altatódal

Enyhén molyfüggő lettem, és erre csak most jöttem rá, mivel most nincs korlátlan internetem. Nem tudtam – egyszerűen képtelen voltam – belekezdeni a könyvbe, anélkül, hogy nem néztem meg, hogy hány százalékot kapott, milyen címkék vannak hozzácsatolva, és hogy mennyien csillagozták. De utána mertem. És rajongtam!

Azt hiszem, én is egy olyan ember vagyok, aki egy akciós műanyag evőeszközkészletből képes arra eljutni, hogy „szeretem örökkön örökké azt az embert, akinek ezt veszem”. És mellé két napig szerencsétlenkedek, miután megvettem. És én vagyok, aki világ legegyszerűbb dolgaiból eljut odáig, hogy mikor, hogyan, és miben akar meghalni…és ilyenekkel volt tele a könyv, ami miatt én annyira, de annyira imádtam!<3

Elvesztem, féltem, hogy vége lesz, és kb minden 3. oldalon kiírtam valami érdekességet, amit meg kellene jegyeznem, és nem elfelejtenem, mert ilyen a való élet, és ezt…hát ezzel jobb, ha tisztában vagyok.:)

christine>!
Sarah Dessen: Altatódal

Első Dessen könyvem. Nem okozott csalódást.
Bátran fogom a kezembe venni az összes többi alkotását is. :)

4 hozzászólás
Hópárduc P>!
Sarah Dessen: Altatódal

Nekem ez a könyv kevés volt….de nagyon.
Az alaptörténet jó lett volna, de valahogy mégsem jött be igazán.
A szereplőket sem tudtam megkedvelni, és még csak szimpatikusak sem lettek.
Remy-t egyáltalán nem tudtam megérteni, se azonosulni a bajaival. Sokszor felidegesített és jól megráztam volna. Dexter sem lett szimpatikus, nem szerethető karakter a számomra. Kis szerencsétlen, ennek ellenére sem.
Valami többet vártam, pedig már régóta itt lapult a könyves polcomon….sajnos.
A borító szép. :)

Eszandics>!
Sarah Dessen: Altatódal

Valamiért egyfolytában halogattam ezt a könyvet. Mindig előkerült, de pihentettem a kapcsolatunkat és milyen jól tettem. Minden műfajhoz nekem kell egy hangulat és ez a könyv most pont jó hangulatomban talált meg, mert élveztem :) Igaz Remyt annyira nem sikerült megkedvelnem(de valószínűleg azért mert már nem egy korosztály vagyunk és teljesen máshogy gondolkozom már mint ő :)) Dextert viszont nagyon megszerettem, a maga esetlenségével, szeleburdiságával :)) Ki más, ha nem ő puhítja meg a kemény szívet? :) Végre a barátok is olyanok voltak, mint a való életben, nem szeret mindenki mindenkit és ez így is volt jól. Igazából még olvastam volna a folytatást, mert így annyi minden van a fejemben, hogy milyen irányba ment a sorsuk stb…egy szó, mint száz szerintem aranyos kis könyv :)

Wello_Book>!
Sarah Dessen: Altatódal

Imádom Sarah könyveit. Mindegyik jelentőséggel bír, ami elvarázsolja az embert, miközben olvassa.:)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Réka_Körtvélyi>!

E kis altató néhány szó,
Egyszerű dallam csupán,
Halkan szól e kis szobában,
Mégis hallod, kicsi lány.
Utadat bármerre járod,
E dal mindig megtalál,
S bár én, hűtlen, cserbenhagylak,
Ő örökké társad már…

madárka>!

Ha elveszítesz valamit, akkor az örökre eltűnik. De ha csak nem találod… az azt jelenti, hogy megvan, csak nem ott, ahol hiszed.

380. oldal

Fay>!

– Szerinted kinek mondod mindezt? – kérdezte hitetlenkedve. – Az én anyámnak hat férje volt. Így vagy úgy rokonom a fél ország!

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dexter Jones
Nita_Könyvgalaxis>!

Az anyám erős volt, minden olyan módon, ahogy én gyenge. Elesett, megsérült, érzett. Élt. És az összes kudarc átélése után még mindig remélt.

373. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Barbara Starr
ilovemycoffee>!

– Ó, istenem! – nyögtem fel.
– Nem, Dexter vagyok – felelte kedélyesen, és a kezét nyújtotta, amit én persze figyelmen kívül hagytam.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dexter Jones · Remy Starr
1 hozzászólás
mcborzaska>!

– Egyetlen szó – válaszolta Ted véresen komoly ábrázattal – az egész világot megváltoztathatja.

168. oldal

Gwendolyn>!

Nekem nem voltak már illúzióim a szerelemről. A szerelem időnként jön, aztán megy, olykor komoly sérüléseket hagy maga után, olykor nem annyira komolyakat. Az embereket nem arra teremtették, hogy örökre együtt maradjanak, nem számít, mit mondanak a szerelmes dalok.

72. oldal

Fay>!

Talán a házasság, ahogy maga az élet is, nem csak a Nagy Pillanatokról, a legcsodálatosabbakról vagy a legszörnyűbbekről szól. Hanem talán éppen az apró dolgok – mint például finom, de biztos kézzel vezetni vagy vezetve lenni nap mint nap –, ezek azok, amik a legvékonyabb köteléket is megerősítik.

314. oldal

Fay>!

Egyes csajoknak nincs szégyenérzetük.

169. oldal

Dxlr>!

A szerelem időnként, jön aztán megy, olykor komoly sérüléseket hagy maga után, olykor nem annyira komolyakat. Az embereket nem arra teremtették, hogy örökre együtt maradjanak, nem számít, mit mondanak a szerelmes dalok…

72. oldal, 3. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Sz mint szűz
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Késtél
Morgan Matson: Páratlan nyár
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Kasie West: A távolság relatív
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Leiner Laura: Maradj velem
Rainbow Rowell: Szív küldi
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!