Along ​for the Ride – Álom két keréken 598 csillagozás

Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Mióta a szülei elváltak, Auden képtelen aludni. Olyan rutint alakított ki, aminek a segítségével átvészeli az éjszakákat. De amikor úgy dönt, hogy a nyarat a tengerparton tölti apjával és új családjával, megpróbál felhagyni régi életmódjával.

A nyaralás több kihívást tartogat a számára, mint képzelte. Nemcsak apja új családjába kell beilleszkednie, de a környékbeli pletykás lányokkal is meg kell találnia a közös hangot. És ott van még Eli is, aki szintén álmatlanságtól szenved, és aki állandó éjszakai partnere lesz. A hosszúra nyúlt nyáréjszakákon szinte bármi megtörténhet…

„Dessen legújabb könyvében a barátság legmélyebb rétegeit járja körül. Egy nyári történet az önfelfedezésről.” – The Horn Book

„Az eddig megjelent össze Sarah Dessen-könyvet elolvastam. Annyira izgatott lettem, amikor megtudtam, hogy hamarosan az Álom két kerékent is kiadják, hogy bejelöltem a megjelenés dátumát a naptáramban. Megérte rá várni? Abszolút.” – Jennifer Wardrip

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635972593 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
408 oldal · ISBN: 9789635972609 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
408 oldal · ISBN: 9789635972616 · Fordította: Benedek Dorottya

2 további kiadás


Enciklopédia 58

Szereplők népszerűség szerint

Eli Joseph Stock · Adam · Maggie · Auden Penelope West · Dr. Victoria West · Esther · Heidi West · Hollis West · Leah · Wallace


Kedvencelte 58

Most olvassa 20

Várólistára tette 261

Kívánságlistára tette 226

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Ó, te jó ég! Ez egy fantasztikus könyv. Az olvasása közben teljesen át tudtam élni az egész sztorit. Kicsit sem unatkoztam míg olvastam, ami mostanában ritka számba megy. De szerencsére, most épp egy ilyen szuper könyvre akadtam rá. Amit mindenkinek csak ajánlani tudok. De tényleg, olvassátok el, ha tehetitek. Nem fogjátok megbánni.
Annyira imádtam a két főszereplőt. Hihetetlenül és mérhetetlenül édesek voltak. Az egyik legösszeillőbb párosnak tartom Auden-t és Eli-t.
Kivételesen a mellékszereplőket is nagyon szerethetőnek találtam. Regényt írhatnék, azokból a nevekből, akik kedvencek lettek, annyian voltak.
A végére egyenesen rajongtam az egész történetért és a karakterekért is egyaránt. Egyedül az zavar, hogy nem tudtam tovább folytatni, annyira olvastam volna még. Túl rövid volt. Most egy picit elszomorodtam, de rögtön eszembe jutott, hogy úgy is újraolvasós lesz, ehhez kétség sem fér. Saját példány is kell belőle. Muszáj!
Annyira szép történet a barátságról, szerelemről és családról.
Felemelő érzés volt átélnem a könyv nyújtotta érzelmeket.
Csodálatos olvasmány!

11 hozzászólás
Simon_Ziti>!
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Kedves történet, szép befejezéssel.
Nagyvilági emberek, nagyvilági önzéssel, akik megtalalták a „gyógyulás” útját.
Nem vált a kedvencemmé, de igazi kikapcsolódást nyújtott.
Annyiszor átfogalmaztam ezt az értékelést, hogy ne a DE domináljon benne.
Összességeben tetszett, de csak egyszeri könyvnek tartom. Könnyed és olvasmányos, szépen megírt történet. :)
Ui. A lényeget szinte kifelejtettem, a borító szerintem egy éjszakát kellene ábrázoljon. Valaki van még ezzel így?

2 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

„‒ Minden sérülés számít ‒ ismételte Adam megint. ‒ De a lényeg, hogy nem az határoz meg, hányszor esel le, hanem hogy hányszor szállsz vissza a biciklire.”

Megmondom őszintén, ez a én könyvem, mégis, a húgom polcáról emeltem le. o.O
Úgy érzem sürgősen elfogok vele erről beszélgetni. :D

A történet nem volt újdonság számomra, már egyszer olvastam és anno is és most is nagyon szerettem.

Sarah Dessen könyvei mindig olyan keserédes érzést hagynak bennem.
Keserűt, mert nagy igazságokat tartalmaznak a művei és édeset, mert a történetek és karakterek mind szerethetőek.

Ez a kötet is hozta a megszokott formát, pont annyira volt élvezetes, amennyire megkedveltem a főhősnőt.

Szerintem ennek a kötetnek nincs korosztályhoz köthető olvasótábora.
Ugyan úgy élvezhető tiniként, mint idősebb felnőttként is.
Sok tanulsággal és egy nagyon szerethető karakter listával összeállított történet.
Nagyon szerettem olvassátok ,megéri! ♥

Orsi999>!
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Ez volt az első könyv amit Sarah Dessen től olvastam. Sok jót halottam róla ezért elég nagy elvárásokkal kezdtem el olvasni. Jó könyv, érdekes a cselekménye és van mondanivalója csak egy hátrányt találtam. Az pedig az, hogy nem pörgős, most pedig egy pörgős könyvre lett volna szükségem, és ezért nem úgy haladtam vele, ahogy szerettem volna.
Mind a főszereplőket, mind a mellékszereplőket nagyon megszerette. Bár Auden apukáját néha nagyon utáltam azért, hogy nem foglalkozik Isby-vel, se Heidivel. Szerencsére a végére megváltozott. Audennál volt a legnagyobb jelem fejlődés, jó volt arról olvasni, hogy hogyan próbál ki új dolgokat, és hogyan éli meg az egész Eli dolgot. Összességében jó könyv lett.

6 hozzászólás
Márk_2011>!
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Szóval. Három csillag, mert, az első 200 oldal teljesen unalmasan telt számomra! Már félbe akartam hagyni 100 oldal után, de gondoltam, ha eddig eljutottam, és eddig olvastam arról, mennyit sír egy újszülött, és mennyire fáj a pocija, csak kivárom szegény mikor hagyja már abba, mitől nyugszik meg. Aztán a 200.oldal után, elkezdett kicsit, (tényleg kicsit) érdekesebb lenni a történet,és valaki végre megnyugtatta a babát is! Szóval három csillag! Kevesebbet adtam volna, de egyetlen pozitív dolgot meg kell említsek, a főszereplőnk Auden jellemfejlődése. Csak ezért három csillag.

6 hozzászólás
kellyolvas P>!
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Egyik kedvenc írónőmről van szó, most sem kellett csalódnom benne.
A szerző ebben a történetében is remek karaktereket alkotott. Auden változása fejezetről fejezetre nyomon követhető, hogyan alakul azzá, akinek eredetileg lennie kéne, koravén felnőtt agytröszt helyett egy szeretetre vágyó fiatallá. Imádtam a kettősüket Eli-jal, természetesen a kémia is dolgozott, de igazán a „küldetés” hozta össze őket, amit Eli talált ki Audennek.
Eli barátai és a lányok a ruhaboltból, ahol Auden is munkát vállalt, felvonultatják a kisvárosi fiatalság karaktereit, öröm volt olvasni, ahogy Auden egyre jobban beilleszkedik, osztozik velük a mindennapok eseményein, amik annyira hiányoztak az életéből.
A szüleire nagyon haragudtam, mindkettő rengeteget hibázik, különösen az anyja volt nehéz eset a szememben, ez a teljesítménykényszer amit ráerőltetett a gyerekeire nagyon helytelen, fogalma sincs róla, milyen lelki sérüléseket okozott.
Amiről feltétlenül szót kell ejtenem, az a helyszínek varázsa, szorosan összekötve az éjszakával. Biztos vagyok benne, hogy azért is szimpatikus az egész könyv hangulata, mert magam is éjjeli bagoly vagyok, sokszor és hosszan fenn maradok olvasni. Imádom, amikor elcsendesedik a világ és egész más neszek, hangok jelentkeznek, felfrissül a levegő, és valahogy megnyert időnek érzem ezeket az órákat. Auden és Eli éjjeli kalandjai irigylésre méltóak, legyen ez bevásárlás az üres szupermarketben, vagy bowlingozás, vagy sütizés egy titkos vendéglátóhelyen, mind nagyszerű alkalom, hogy mélyen elbeszélgessenek, távol a kíváncsi emberektől.
Fiataloknak és idősebb olvasóknak is szívből ajánlom a könyvet, megmutatja, hogy nem késő megadni magunknak egy második esélyt. A biciklire meg mindig újra fel kell ülni, amíg nem dob le magáról.

3 hozzászólás
kiruu>!
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Két hete ültem a buszon, az egyik kurzusomról tartottam hazafelé, amikor bekattant ez a könyv. Jött az érzés, hogy én ezt akarom olvasni. Nem tudom honnan, nem tudom miért pont ez. De akartam. Szemműtét miatt még nem olvashatok elvileg két hónapig, de nem bírtam ki. Egyszerűen muszáj volt. És milyen jó volt így négy év elteltével is. Még jobban imádtam, Eli még jobban megfogott, és még különlegesebbnek éreztem ezt a könyvet. Azt hiszem erre mondják azt, hogy bármikorújraolvasós kedvenc.

1 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Sokáig max. 4 csillagot adtam volna rá, vagy talán még kevesebbet, de aztán az utolsó fejezetek fordítottak mindezen. A vége már igazi Sarah Dessen-es volt, és végül mosollyal az arcomon tettem le a könyvet.

2 hozzászólás
gabiica P>!
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Elég rég olvastam már, most döbbentem rá, hogy nem írtam értékelést.
Imádtam a történetet, emlékszem, hogy Auden karakterét nagyon hamar megszerettem. Csak úgy faltam a lapokat, és imádtam az egész történetet.

Zsuzsanna_Makai>!
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Nem volt ez rossz, csak nem én vagyok a célközönség. Bár szerintem, ha nyaralós-tengerparton-olvasósnak vittem volna magammal, máshogy gondolkodnék róla! (Pozitív értelemben)
Szóval; a két főszereplőn kívül mindenki tök érdekesen felépített karakter volt. Anya, Apa, Heidi, Hollis, Maggie még Adam is, v Eli anyja, Thisbe éppen nem, de neki sem kellett volna sok, mondjuk ha imádja a Nirvanát, vagy a madárcsicsergést, máris jobb karakter lett volna, mint a nővére. Azt vettem észre, h Eli és Auden beleszürkültek abba, h rajtuk kívül mindenki érdekesebb, mint ők.
A történet se volt túlbonyolítva, ez pl pont tetszett benne, nem akart több lenni, mint ami.
Ja, igen, amit hiányoltam; miért nem fürdött soha senki a tengerben?


Népszerű idézetek

MFKata>!

‒ Minden sérülés számít ‒ ismételte Adam megint. ‒ De a lényeg, hogy nem az határoz meg, hányszor esel le, hanem hogy hányszor szállsz vissza a biciklire.

323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adam · kerékpár
Fay>!

– Az emberek nem változnak. Minél idősebb vagy, annál inkább a megszokásaid rabjává válsz.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Victoria West · emberek · megszokás · változás
zakkant>!

Talán az lehetett a titok nyitja, hogy a könnyű dolgok nem lehetnek ilyen csodálatosak. Mert akkor minden az lenne. Csak azoknak a dolgoknak van igazi értékük, amikért megküzdesz, mielőtt megszereznéd őket. Ha valami ilyen nehezen elérhető, akkor meg kell tenned azért, hogy még annál is nehezebb – vagy inkább lehetetlen – legyen elveszítened.

297. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Auden Penelope West · titok
MFKata>!

‒ A szüleid közelében mindig gyerek maradsz ‒ felelte. ‒ Kivéve, ha ők viselkednek gyerekként. Akkor neked nincs rá esélyed.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyermek · Hollis West · szülő
Petrasek>!

Csak azoknak a dolgoknak van igazi értékük, amikért megküzdesz, mielőtt megszertnéd őket.

297. oldal

MFKata>!

Ki mondta, hogy kell, hogy értelme legyen? – kérdezte. – Vagy oka. Talán ez csak olyasmi, amit meg kell tenned.

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eli Joseph Stock
Fay>!

– […] Ki mondta, hogy valaki vagy okos, vagy szép, vagy lányos, vagy sportos? Az életnek nem a vagy-vagyokról kell szólnia. Ennél az ember többre képes, érted?

207. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · emberek
Petrasek>!

Mindannyiunknak megvannak a magunk sötét kis titkai, nemdebár?

123. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: Ég veled
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Morgan Matson: Páratlan nyár
Kasie West: Szívességből szerelem
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
Leiner Laura: Bábel