Along ​for the Ride – Álom két keréken 460 csillagozás

Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Mióta a szülei elváltak, Auden képtelen aludni. Olyan rutint alakított ki, aminek a segítségével átvészeli az éjszakákat. De amikor úgy dönt, hogy a nyarat a tengerparton tölti apjával és új családjával, megpróbál felhagyni régi életmódjával.

A nyaralás több kihívást tartogat a számára, mint képzelte. Nemcsak apja új családjába kell beilleszkednie, de a környékbeli pletykás lányokkal is meg kell találnia a közös hangot. És ott van még Eli is, aki szintén álmatlanságtól szenved, és aki állandó éjszakai partnere lesz. A hosszúra nyúlt nyáréjszakákon szinte bármi megtörténhet…

„Dessen legújabb könyvében a barátság legmélyebb rétegeit járja körül. Egy nyári történet az önfelfedezésről.” – The Horn Book

„Az eddig megjelent össze Sarah Dessen-könyvet elolvastam. Annyira izgatott lettem, amikor megtudtam, hogy hamarosan az Álom két kerékent is kiadják, hogy bejelöltem a megjelenés dátumát a naptáramban. Megérte rá várni? Abszolút.” – Jennifer Wardrip

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
392 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633736579 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633736562 · Fordította: Benedek Dorottya

Enciklopédia 52

Szereplők népszerűség szerint

Eli Joseph Stock · Adam · Auden Penelope West · Dr. Victoria West · Esther · Heidi West · Hollis West · Leah · Wallace


Kedvencelte 52

Most olvassa 15

Várólistára tette 243

Kívánságlistára tette 195

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
zuna19
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Ó, te jó ég! Ez egy fantasztikus könyv. Az olvasása közben teljesen át tudtam élni az egész sztorit. Kicsit sem unatkoztam míg olvastam, ami mostanában ritka számba megy. De szerencsére, most épp egy ilyen szuper könyvre akadtam rá. Amit mindenkinek csak ajánlani tudok. De tényleg, olvassátok el, ha tehetitek. Nem fogjátok megbánni.
Annyira imádtam a két főszereplőt. Hihetetlenül és mérhetetlenül édesek voltak. Az egyik legösszeillőbb párosnak tartom Auden-t és Eli-t.
Kivételesen a mellékszereplőket is nagyon szerethetőnek találtam. Regényt írhatnék, azokból a nevekből, akik kedvencek lettek, annyian voltak.
A végére egyenesen rajongtam az egész történetért és a karakterekért is egyaránt. Egyedül az zavar, hogy nem tudtam tovább folytatni, annyira olvastam volna még. Túl rövid volt. Most egy picit elszomorodtam, de rögtön eszembe jutott, hogy úgy is újraolvasós lesz, ehhez kétség sem fér. Saját példány is kell belőle. Muszáj!
Annyira szép történet a barátságról, szerelemről és családról.
Felemelő érzés volt átélnem a könyv nyújtotta érzelmeket.
Csodálatos olvasmány!

11 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

„‒ Minden sérülés számít ‒ ismételte Adam megint. ‒ De a lényeg, hogy nem az határoz meg, hányszor esel le, hanem hogy hányszor szállsz vissza a biciklire.”

Megmondom őszintén, ez a én könyvem, mégis, a húgom polcáról emeltem le. o.O
Úgy érzem sürgősen elfogok vele erről beszélgetni. :D

A történet nem volt újdonság számomra, már egyszer olvastam és anno is és most is nagyon szerettem.

Sarah Dessen könyvei mindig olyan keserédes érzést hagynak bennem.
Keserűt, mert nagy igazságokat tartalmaznak a művei és édeset, mert a történetek és karakterek mind szerethetőek.

Ez a kötet is hozta a megszokott formát, pont annyira volt élvezetes, amennyire megkedveltem a főhősnőt.

Szerintem ennek a kötetnek nincs korosztályhoz köthető olvasótábora.
Ugyan úgy élvezhető tiniként, mint idősebb felnőttként is.
Sok tanulsággal és egy nagyon szerethető karakter listával összeállított történet.
Nagyon szerettem olvassátok ,megéri! ♥

>!
Orsi999
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Ez volt az első könyv amit Sarah Dessen től olvastam. Sok jót halottam róla ezért elég nagy elvárásokkal kezdtem el olvasni. Jó könyv, érdekes a cselekménye és van mondanivalója csak egy hátrányt találtam. Az pedig az, hogy nem pörgős, most pedig egy pörgős könyvre lett volna szükségem, és ezért nem úgy haladtam vele, ahogy szerettem volna.
Mind a főszereplőket, mind a mellékszereplőket nagyon megszerette. Bár Auden apukáját néha nagyon utáltam azért, hogy nem foglalkozik Isby-vel, se Heidivel. Szerencsére a végére megváltozott. Audennál volt a legnagyobb jelem fejlődés, jó volt arról olvasni, hogy hogyan próbál ki új dolgokat, és hogyan éli meg az egész Eli dolgot. Összességében jó könyv lett.

6 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Egyik kedvenc írónőmről van szó, most sem kellett csalódnom benne.
A szerző ebben a történetében is remek karaktereket alkotott. Auden változása fejezetről fejezetre nyomon követhető, hogyan alakul azzá, akinek eredetileg lennie kéne, koravén felnőtt agytröszt helyett egy szeretetre vágyó fiatallá. Imádtam a kettősüket Eli-vel, természetesen a kémia is dolgozott, de igazán a „küldetés” hozta össze őket, amit Eli talált ki Audennek.
Eli barátai és a lányok a ruhaboltból, ahol Auden is munkát vállalt, felvonultatják a kisvárosi fiatalság karaktereit, öröm volt olvasni, ahogy Auden egyre jobban beilleszkedik, osztozik velük a mindennapok eseményein, amik annyira hiányoztak az életéből.
A szüleire nagyon haragudtam, mindkettő rengeteget hibázik, különösen az anyja volt nehéz eset a szememben, ez a teljesítménykényszer amit ráerőltetett a gyerekeire nagyon helytelen, fogalma sincs róla, milyen lelki sérüléseket okozott.
Amiről feltétlenül szót kell ejtenem, az a helyszínek varázsa, szorosan összekötve az éjszakával. Biztos vagyok benne, hogy azért is szimpatikus az egész könyv hangulata, mert magam is éjjeli bagoly vagyok, sokszor és hosszan fenn maradok olvasni. Imádom, amikor elcsendesedik a világ és egész más neszek, hangok jelentkeznek, felfrissül a levegő, és valahogy megnyert időnek érzem ezeket az órákat. Auden és Eli éjjeli kalandjai irigylésre méltóak, legyen ez bevásárlás az üres szupermarketben, vagy bowlingozás, vagy sütizés egy titkos vendéglátóhelyen, mind nagyszerű alkalom, hogy mélyen elbeszélgessenek, távol a kíváncsi emberektől.
Fiataloknak és idősebb olvasóknak is szívből ajánlom a könyvet, megmutatja, hogy nem késő megadni magunknak egy második esélyt. A biciklire meg mindig újra fel kell ülni, amíg nem dob le magáról.

3 hozzászólás
>!
kiruu P
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Két hete ültem a buszon, az egyik kurzusomról tartottam hazafelé, amikor bekattant ez a könyv. Jött az érzés, hogy én ezt akarom olvasni. Nem tudom honnan, nem tudom miért pont ez. De akartam. Szemműtét miatt még nem olvashatok elvileg két hónapig, de nem bírtam ki. Egyszerűen muszáj volt. És milyen jó volt így négy év elteltével is. Még jobban imádtam, Eli még jobban megfogott, és még különlegesebbnek éreztem ezt a könyvet. Azt hiszem erre mondják azt, hogy bármikorújraolvasós kedvenc.

1 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Sokáig max. 4 csillagot adtam volna rá, vagy talán még kevesebbet, de aztán az utolsó fejezetek fordítottak mindezen. A vége már igazi Sarah Dessen-es volt, és végül mosollyal az arcomon tettem le a könyvet.

2 hozzászólás
>!
gabiica P
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Elég rég olvastam már, most döbbentem rá, hogy nem írtam értékelést.
Imádtam a történetet, emlékszem, hogy Auden karakterét nagyon hamar megszerettem. Csak úgy faltam a lapokat, és imádtam az egész történetet.

>!
Deziréé
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Nehezen szedem össze a gondolataimat a könyvről… valamiért nem éppen könnyen találom meg a szavakat.
Nem azt kaptam amit vártam. Legelőször is a borítója keltette fel a figyelmem, majd a tartalom, amelyet olvastam. Mikor pedig olvastam és olvastam, rájöttem, hogy fogalmam sincs, hogy most mi van. Nem tudtam, hogy hova fog kilyukadni a cselekmény.Egyszerűen történtek az események és mégis egy nagy semminek gondolom. Hiányzott nekem az izgalom. Nah és kérem szépen, hol a romantika? Mit kellett volna romantikusnak találnom? Az éjszakai vásárlást a Vegyesboltban? Húha, nem semmi élmény.
A szereplők idegesítettek, főleg a szülők. Te jó ég, úgy közéjük akartam csapni.
Auden-ről inkább nem is akarok beszélni, mi ez, hogy ő felsőbbrendűnek tartja magát, mert, hogy ő egy igazi zseni. Azért álljon már meg a menet. Nem nézek le mást azért, mert tanulás helyett dolgozik. Nem mindenki teheti meg, hogy elmegy egyetemre/fősulira vagy lehet nem is akar tovább tanulni. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy a jövőben mit akar csinálni. Na mégiscsak meséltem erről a bizonyos Audenről, de ezzel is csak felidegesítettem magam.
Megjegyzem nem azért ilyen ironikus és rossz értékelést írtam, mert rossz napom van, nyűgös vagyok vagy ilyesmi. Á-á, ehhez semmi köze, tök jó kedvem van. Ez a könyv annyi mindenről akart szólni, de tényleg, jók is a témák, mind nagyon fontos, erre az írónő mindbe belekapott és lett ez a könyv.
A vége még tetszett is, de így ennyi.
Fúú inkább be is fejezem, inkább csak örülök, hogy végig szenvedtem a könyvet, nem szeretek félbe hagyni könyveket.
Sajnálom, de ez a könyv nem nyerte el a tetszésem, mint vártam.
Nem akarok senkit sem megbántani az értékelésemmel, de nekem tényleg nem tetszett, akinek pedig tetszett, annak örülök, hogy örömet lelt a könyv olvasása közben.

2 hozzászólás
>!
h_orsi P
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Lényegében azt kaptam, amire számítottam. Nem jártam utána semminek sem, még a fülszövegét sem olvastam a könyvnek, de az írónőnek nem nagyon sikerült meglepnie. Újra egy nyarat kaptam. Pár tinivel, akik mindennapi életüket élik, próbálnak megfelelni a környezetük elvárásainak és boldogok akarnak lenni.

Mégis le tudott kötni.

Először utáltam a főszereplő Auden-t, aki állandóan csak panaszkodni tudott arról mennyire egysíkú az élete. Azonban a sztori előrehaladtával megkedveltem a csajt. Végül pedig láthattam, ahogyan kinövi magát, képes az előrehaladásra és a változásra.

Szerintem Elinek és az új barátoknak kijárt volna még pár oldal. Pláne azután, hogy képes voltam fejezeteken keresztül azt olvasni, hogy a főszereplőnk éppen mennyi kávét dönt magába, hogy dolgozni tudjon. A végét is kidolgozatlannak éreztem.

Amit megtanultam olvasás közben: Mindenkinek kell egy második esélyt adni. Ezért eltekintek ettől a könyvtől, a sok felesleges részétől és fogok még Sarah Dessentől olvasni.

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/08/sarah-dessen-alo…

>!
Ferger_Jolcsi P
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Az írónő nagyon nagy kedvencem volt fiatalabb koromban, épp ezért elég magasra helyeztem az igényeimet a könyvvel kapcsolatban. Lehet, hogy épp emiatt csalódtam benne olyan nagyot.
Végig untam az egészet, bár lehet, hogy csak nem jó lelkiállapotban olvastam. Egyáltalán nem tudott megfogni egyik szereplő sem. Van benne pár jó gondolat, de… Ez még mindig kevés ahhoz, hogy tetszen nekem. Semmi újat nem tudott mutatni. Van egy stréber, mindenkitől elzárkózó lány, aki elmegy nyaralni és hirtelen szemet vet rá egy helyes srác. Lerágott csont… Bár ettől függetlenül még jó is lehetett volna… De nem volt az… Számomra nem…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
MFKata

‒ Minden sérülés számít ‒ ismételte Adam megint. ‒ De a lényeg, hogy nem az határoz meg, hányszor esel le, hanem hogy hányszor szállsz vissza a biciklire.

323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adam · kerékpár
>!
Fay 

– Az emberek nem változnak. Minél idősebb vagy, annál inkább a megszokásaid rabjává válsz.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Victoria West · ember, emberiség · megszokás · változás
>!
Petrasek

Csak azoknak a dolgoknak van igazi értékük, amikért megküzdesz, mielőtt megszertnéd őket.

297. oldal

>!
zakkant

Talán az lehetett a titok nyitja, hogy a könnyű dolgok nem lehetnek ilyen csodálatosak. Mert akkor minden az lenne. Csak azoknak a dolgoknak van igazi értékük, amikért megküzdesz, mielőtt megszereznéd őket. Ha valami ilyen nehezen elérhető, akkor meg kell tenned azért, hogy még annál is nehezebb – vagy inkább lehetetlen – legyen elveszítened.

297. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Auden Penelope West · titok
>!
MFKata

‒ A szüleid közelében mindig gyerek maradsz ‒ felelte. ‒ Kivéve, ha ők viselkednek gyerekként. Akkor neked nincs rá esélyed.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyermek · Hollis West · szülő
>!
Petrasek

Mindannyiunknak megvannak a magunk sötét kis titkai, nemdebár?

123. oldal

>!
MFKata

Ki mondta, hogy kell, hogy értelme legyen? – kérdezte. – Vagy oka. Talán ez csak olyasmi, amit meg kell tenned.

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eli Joseph Stock

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Claire LaZebnik: Páros randi tesóknak
Morgan Matson: Páratlan nyár
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Jamie McGuire: Viharos szerelem
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig
Nicola Yoon: Minden, minden
John Green: Alaska nyomában
John Green: Papírvárosok
Ann Brashares: Négyen egy gatyában