6. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján

Puha ​boldog puffancs (Sarah's Scribbles-gyűjtemény 2.) 288 csillagozás

Sarah Andersen: Puha boldog puffancs

Itt a fürdőruhaszezon! Készítsd fel strandoláshoz a tested! Dolgozz azon a hasfalon! Emeld meg a feneked!
Ööö… vagy mégsem. Felejtsd el, és légy inkább puffancs! Puha, boldog puffancs!

A Sarah Andersen összegyűjtött képregényeit tartalmazó második kötet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt – vagyis összegömbölyödve egy kupac paplan alatt, figyelmen kívül hagyva a való világ kötelezettségeit. Ezek az új képregények és rajzokkal ellátott személyes jegyzetek a fiatal felnőttlét ádáz érzelmi hullámvasútjának magasságait-mélységeit követik: anyagi problémák, nyűglődések, a pulcsilopás rejtelmei, és egy otthonmaradós-pizzázós nap örömei. Mindenki a fedélzetre!

Sarah Andersen fiatal brooklyni képregényrajzoló és illusztrátor. Igazából menő és kiegyensúlyozott életet él. De tényleg.

Eredeti mű: Sarah Andersen: Big Mushy Happy Lump

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Fumax, Budapest, 2017
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155514951 · Fordította: Tót Barbara · Illusztrálta: Sarah Andersen

Kapcsolódó zóna

!

Sarah Andersen

71 tag · 28 karc · Utolsó karc: 2018. május 13., 10:27 · Bővebben


Enciklopédia 3


Kedvencelte 30

Most olvassa 4

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 173

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Tünde_JLT IP
Sarah Andersen: Puha boldog puffancs

Kell annál nagyobb dicséret, hogy egész nap kézről kézre járt a könyv az irodában, és egymás kezéből tépték ki a kollégáim :)

2 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Sarah Andersen: Puha boldog puffancs

Tessék feltartott kézzel jelentkezni, ha a könyv elolvasása után (kortól és nemtől függetlenül) nem találunk benne egyetlen olyan rajzocskát sem, amelyben nem ismerünk saját magunkra… :)
Humoros, ironikus, szellemes és nem utolsó sorban találó helyzetek, problémák vagy éppen annak hitt szituációk tárháza, egy cuki kis csokorba gyűjtve… Simogató kívül-belül :)

>!
Pandalány P
Sarah Andersen: Puha boldog puffancs

Annyira humoros, annyira eredeti! És lehet simizni! :D

Tetszik a kék szín, a stílus, minden. Rögtön az első oldalon kacagnom kellett, de igazából minden oldal teli van élettel, humorral és lehetetlenség érzelmek nélkül végiglapozni a könyvet. Valamit biztosan kivált az emberből egy-egy mini képregény: ráismersz magadra, vagy épp valaki másra a környezetedből, vagy csak egyszerűen viccesnek találod a szövegeket, még ha nem is tudod magadra vonatkoztatni. Olyan ez a könyv számomra, mint egy kis bonbon, időről időre csak lekapom a polcról, belelapozok és máris jobb kedvem lesz tőle.
A rajzokhoz írt szövegek sokszor ironikusak, de abszolút érződik belőle az önkritika és az, hogy Sarah a dolgok jó oldalát nézi mindig. Sarah nagyon jól ért ahhoz, hogy a hétköznapi élet apró problémáit humorral megspékelve mutassa be. Ez jellemezte az első könyvét is. A vége felé a macskás oldalak is kimondottan tetszettek és örültem, hogy bebizonyította: a macskák igenis szerethetőek.
Egy valami volt, ami bennem hiányérzetet keltett: a puffancs. Ez alatt azt értem, hogy úgy indultam neki a könyvnek, hogy ebben bizony a pár felcsúszott kiló általi élethelyzetekről kapok majd vicces rajzokat, azonban ebből elég kevés volt benne. Kicsit sajnáltam a dolgot, hiszen a cím is ezt sugallná, de ettől függetlenül nagyon tetszett a könyvecske. Nagyon örülök, hogy a polcomon tudhatom.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/06/puha-boldog-p…

>!
AniTiger MP
Sarah Andersen: Puha boldog puffancs

Jobban tetszett, mint az első gyűjtemény, mert a vége felé több, hosszabb történetet is kapunk! Jó volt még jobban belepillantani az illusztrátor / képregényrajzoló életébe és kicsit jobban megismerni őt, illetve azt, hogy látja a világot. Érdekes volt például megtudni, hogyan szerette meg a macskákat! Annyira nevetséges, ahogy elolvad Mici láttán – ezt a pár oldalt többször is újra meg újra elolvastam.

Aranyosan humoros, szerethető stílusban írt és rajzolt képregényekkel teli kötet, amit kortól és nemtől függetlenül bárki élvezetesnek találhat! ^^ Bár elég sok csajos (menstruációs) témájú történet szerepel benne, mégis sok pasi odavan ezekért a képregény szösszenetekért. (Nem viccből mondom. Az öcsém rám írt, amikor mentem Könyvfesztre, hogy ezt a gyűjteményt még véletlenül se felejtsem el beszerezni, nélküle haza se menjek. Tündéri, mi?)

Kedvenceim: Mici sztorija, Elfogyasztva ( :D ), Férfipamacs, Buksifüles, Hogyan ragad meg egy dal a fülemben?

Rajongás a blogon (is):
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/05/sarah-ande…

>!
Fumax, Budapest, 2017
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155514951 · Fordította: Tót Barbara · Illusztrálta: Sarah Andersen
1 hozzászólás
>!
vikcs P
Sarah Andersen: Puha boldog puffancs

Hát ez hihetetlen cuki volt! :D És annyira magamra ismertem néhány résznél, hogy pár percig csak ültem és nevettem. Nagyon reális, hétköznapi dolgokat kapunk ebből a kis képregényből, szerintem mindenkinek van egy-két olyan rész vagy pillanat, amiben magára talál, és felkiált, hogy : Jééé, én is ilyen vagyok!.
A legjobban a cicás rész fogott meg, mivel az teljesen én vagyok. Én sem vagyok odáig értük, de amikor lett egy kis tökmagunk, azóta odaadó szerelemmel vagyok iránta. :D
Én is fagyos vagyok, a pulcsis rész is nagyon találó, és télen én is állandóan magam köré csavart takaróval mászkálok a házban. :)
Nagyon vicces, szórakoztató olvasmány, többször is szívesen leveszem majd a polcról! :)

Olvassátok!

>!
malnakivi 
Sarah Andersen: Puha boldog puffancs

Régóta követem Sarah oldalát facebookon, örültem, hogy néhány személyes kedvencem is bekerült a könyvbe, amit természetesen – az első részhez hasonlóan – végignevettem.

Ötletes a borítón a puha rész, a fordító munkáját külön dicséret illeti, és tetszett, hogy ebben a részben már összefüggő történetek is vannak.

Kutyásként a macskás részek annyira nem érintettek meg, ellenben némelyik – más témájú – képregénynél olyannyira magamra ismertem, hogy komolyabban elgondolkodtam azon, ha a jövőben állásinterjúra megyek és szembetalálom magam a rettegett „Beszéljen magáról x percet!” felszólítással, nemes egyszerűséggel csak előkapom a táskámból a könyvet és végigmutogatom a HR-esnek, hogy „Kíváncsi vagy a személyiségemre? Tessék, olvasd el ezt!”, „Ó és feltétlen nézd meg ezt is, mert ez is totál én vagyok!”.

Hibátlan és vicces összefoglalója az introvertált személyiségtípusnak, humoros megközelítése a hétköznapi problémáknak, a felnőtt élet hullámhegyeinek és hullámvölgyeinek.
Megy is a kedvenceim közé és jó szívvel ajánlom mindenkinek!

>!
Fumax, Budapest, 2017
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155514951 · Fordította: Tót Barbara · Illusztrálta: Sarah Andersen
>!
Naiva P
Sarah Andersen: Puha boldog puffancs

Nálam hozta az előző rész színvonalát. Talán ez egy fokkal komolyabb témákat tartalmazott. Egy óra alatt lazán el lehet olvasni és közben még jól szórakozol a helyzeteken. Némelyiknél annyira magamra ismertem. Már én is annyit gondolkoztam azon, hogy mennyivel több értelme van egy dalszövegnek, amikor hallgatod. Viszont amikor olvasod, gyakorlatilag semmi értelme.
Aranyos, jópofa olvasmány, amely felrázza a hangulatod ebben a borús, szomorkás időben. Szerintem kifejezetten csajos képregény/olvasmány, mivel főleg lányokat érintő témákat tartalmaz.

>!
Niitaa P
Sarah Andersen: Puha boldog puffancs

Számomra ez a rész kevésbé volt tetszetős, mint az előző.
Félre ne értsetek, még mindig csípem a stílust, imádom a teljesen valós helyzeteket, kedvenc részem a boldog nyamm :)
De a vége felé, ahol már magyarázatok vannak egy-egy képkockányi történethez… az valahogy elvett a hangulatából :/
Sajnálom :/
De imádom simizni *.* munka közben, rossz kedvet eltünteti ;)

>!
joopsy P
Sarah Andersen: Puha boldog puffancs

Nekem ez sokkal jobban tetszett, mint az első rész. A beltartalmat is többnek éreztem és sokkal-sokkal többet adott nekem.
Nagyon bírom a mosolygós, tényleg cukin ábrázolt petefészket. Annyira bizarr és egyedi ötlet. :D A kedvenc részem a cicás volt, de a legjobban a „Túllihegés” és az introvertáltság kapcsán ismertem magamra. Igen, az állatokat pillanatok alatt a szívembe zárom, míg az emberekről napról-napra romlik a véleményem. spoiler
Akarok egy „Teszek rá” hőst magam mellé és azt hiszem idén nyáron is puha boldog (!) puffancs akarok lenni. Teszek rá, másnak mi a véleménye rólam. :)

1 hozzászólás
>!
puncsoscukor63
Sarah Andersen: Puha boldog puffancs

Ugyanannyira tetszett, mint az első rész, csak talán annyival jobb volt, hogy a könyv 2. felétől többoldalas sztorik is találhatóak benne, nem csak a megszokott 1-2 kockás képregények.
Leginkább a humora és a valódisága miatt szeretem, mert szinte minden viccesen feldolgozott probléma/szituáció igaz az én életemre is. És természetesen a plüssbevonatú borító miatt *-*, nagyon jó fogdosni.
Összességében minden nőnemű molynak ajánlott ez a kis képregény-szösszenet. Férfiak is olvassák el nyugodtan, csak nem biztos, hogy mindent meg fognak érteni, kifejezetten nőknek íródott (rajzolódott) :D.


Népszerű idézetek

>!
AniTiger MP

HOGYAN RAGAD MEG EGY DAL A FÜLEMBEN?

[Agy] – ÉNEKELNEM… KELL.
[Ember] – Ne most. Meló van.
[Agy] – EGY, KÉT, HÁ' ÉS!!
[Ember] – NE.

♪ ♪ ♪ DE HA A SZENT PÉTER-SZIGETEKRE MÁR BE VAN FIZETVE AZ ÚTJA ÖNNEK A MENNYORSZÁG TOURIST A LEGJOBB SZOLGÁLTATÁS NYÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJTJA ♪ ♪ ♪

59. oldal

18 hozzászólás
>!
AniTiger MP

– KEMÉNY VAGYOK, MINT A KÁD SZÉLE!
– NEM ÉRDEKEL, MIT MONDANAK MÁSOK!! AZT CSINÁLOK, AMIT CSAK AKA-
– Valaki olyat mondott, amivel megbántott, igaz?
– …
– Talán.

26. oldal

>!
mrsp

ELSŐ TETOVÁLÁS: Ezt apám rajzolta, amikor kicsi voltam, szóval sokat jelent nekem.
2-3. TETOVÁLÁS: Ja, azt hiszem, ezek az életem különleges részeit szimbolizálják…
4., 5., 6. TETOVÁLÁS: Őszintén szólva, csak jól mutatnak.
???. TETOVÁLÁS: Mit varrassak MA?? Mondjuk, egy zsiráfot?? Bírom a zsiráfokat. Tök mindegy.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tetoválás
2 hozzászólás
>!
Deidra_Nicthea IP

A SZÜLEIM KOROSZTÁLYA A HÚSZAS ÉVEIK KÖZEPÉN:
– Na, mindketten lediplomáztunk és jó munkánk van.
– Pénzt spóroltunk és lakást is kerestünk.
– ÉÉÉS!! Összeházasodunk!
– BIZONY! Készen állunk elköteleződni és családot alapítani.

ÉN:
– Készen állok elköteleződni erre a sajtra.

72. oldal

>!
AniTiger MP

EREDMÉNYEK

Ébresztő nélkül keltem!
Tényleg megreggeliztem!
Végre beágyaztam!
Tiszta és egymáshoz passzoló zoknikat találtam!

– Láttad, hogy egy újabb gimis barátnődnek született gyereke?
– Csend!

70. oldal

>!
Deidra_Nicthea IP

Néhányan közösségi lepkék.
Néhányan kaméleonok.
Mások árvácskák.
Én meg…
Egy bluggyhal vagyok. Egy közösségi bluggyhal.

75. oldal

>!
KATARYNA

– Na, szimpik voltak a barátaim?
– Ööö…

– Igen FANTASZTIKUSAK!

KORÁBBAN

– Helló mindenki, itt az új pasim!

– HA BÁNTANI MERED
– MEG FOGUNK ÖLNI
– LASSAN

50. oldal

>!
KATARYNA

A FÉRFIALAK MESTERMŰVEI

Dávid
Bacchus
Napóleon átkel az Alpokon
Az a FENÉK abban a FARMERBAN
IGAZI MŰREMEK…

118. oldal

>!
KATARYNA

Én vagyok
a LEGJOBB!
A világ ura!
VUHUHÚÚ!!

CSAK VICCELTEM.
UTÁLOM MAGAM.

9. oldal AZ ÖNBECSÜLÉSEM részlet

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Sarah's Scribbles-gyűjtemény sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jonathan Swift – Lewis Helfand: Gulliver utazásai
Jim Davis: Garfield – Jubileumi válogatás – Az első húsz év
Bill Watterson: Kázmér és Huba
Bill Watterson: Kázmér és Huba képeskönyve lusta vasárnapokra
Jim Davis: Indulhat a buli!
Bill Watterson: Kázmér és Huba jubileumi válogatás
Charles M. Schulz: Kutya egy élet ez, Snoopy
Charles M. Schulz: Snoopy világhírű író lesz!
Charles M. Schulz: Nagy ez a világ, Charlie Brown
Jim Kraft: Garfield ego könyve