66. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján

Csodabogár (Sarah's Scribbles-gyűjtemény 4.) 198 csillagozás

Sarah Andersen: Csodabogár

Random pózok! Furcsa hangok! Kattanj és függj rá megszállottan a legfrissebb őrületre! Egyébként is, kit érdekel a való világ, amikor akár egész álló nap helyszínelős krimisorozatokról és természetfölötti lényekről cseveghetsz?

Csatlakozz Sarah-hoz és a kisállataihoz ebben a kötetben, ahol a felnőtté válás tipikus problémáitól egészen a démonidézésig juthattok. Csodabogárként csodaszép az élet.

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Fumax, Budapest, 2022
112 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634702634 · Fordította: Tót Barbara · Illusztrálta: Sarah Andersen

Kedvencelte 11

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Sarah Andersen: Csodabogár

A macskás és introvertált poénok mindent vittek, a generációs különbségekkel meg nem tudtam mit kezdeni, ahhoz már öreg vagyok :)

4 hozzászólás
Molymacska>!
Sarah Andersen: Csodabogár

Még születésnapomra kaptam, és mint Sarah rajongó, nagyon örültem az új kötetnek (bár taqlán az furcsa volt, hogy valahogy nem hallottam, láttam akkora hírverést. Mintha a negyedik kötetre kicsit már mindenki… hát lecsillapodott volna). Izgatottan vágtam bele a kötetbe, és meglepően tapasztaltam, hogy cicasztikus lett!
Alapvetően szerintem az a vonal, ami megjelent a Macskapásztorban, itt kristályosodott ki. Több kategóriákba tudnám sorolni a képregényeket, melyekről lentebb majd fogok szót ejteni, de úgy éreztem, hogy ezek a képregények sokkal mélyebbek (van, ami tartalom szintjén, van, ami pedig hitelesség szintjén), és sokkal inkább a magamfajta „cicás alkotó fura lányokra” lő. Lehet, hogy emiatt a célközönség szűkül(hetett), de mégis jó érzés volt olyasmit olvasni, ami tényleg engem szólított meg, ami „rólam” az én kis világomról szól.
Mint írtam, többféle típusú strip jelent meg ebben a kötetben: ami nekem nagyon tetszett, hogy megjelentek a nem feltétlenül humoros, de mélyebb témák is. Egyrészről, mert sok strip még 2020-ban készült, így az akkori gondolatokat tudta a szerző egyfajta életbölcsességbe szintetizálni. Ezek a képsorok néha tényleg nem viccesek, inkább olyan rácsodálkozóak: tényleg, ilyen az élet, tényleg milyen érdekes is ez, velem is ez szokott lenni. Néha már a képsorokban benne van a megoldás, a pozitív töltet, ami miatt annyira tetszett ez a típusú képregény.
Aztán vannak a sorozatokkal foglalkozó részek. Sorozatokat valahogy minden szempontból górcső alá vette: milyen amikor nézed, amikor beszélnél róla, amikor jönnek a fanfic írók… Mint olvasó ilyenkor rengeteg történet futott le előttem, ami pont olyan, mint ami a stripben is megjelenik, és így nem csak azért nevettem rajta, mert milyen vicces, hanem mert ezek a gondolatok, élmények is kicsit hozzátettek magamban.
Na és a leginkább kedvelt téma ebben a kötetben a CICÁK! Vagyis igazából egy cica, a sajátja, mégis rengeteg dolgot tudhatunk meg a cicákról, a cicaszokásokról, furcsaságaikról. Na én elolvadtam, mert egy dologgal lehet nagyon levenni a lábamról, és az a macska. Ez a kötet pedig igazán, nagfyon macskás volt. A Macskapásztor bevezetés volt a macskás témák felé, a Csodabogár viszont kinyitja ezt a kaput, és nem csak Sarah mutatkozik meg, mint csodabogár, hanem a macska is, mint a lény, aki nem tud nem furcsa lenni. És ez iszonyat cuki.
Szerintem ahogy haladunk előre az időben, úgy fejlődik Sarah minden tekintetben, és úgy tud egyre érdekesebb, fókuszáltabb, és viccesebb képregényeket csinálni. AQ Csodabogár abszolút kedvenc lett, és csak ajánlani tudom Sarah rajongóinak, és azoknak is, akik csak cicás képregényeket szeretnének olvasni.

theodora P>!
Sarah Andersen: Csodabogár

Nagyon jól esett most ennek a vicces, cuki képregénynek az újraolvasása. Cicák, fura dolgok, a 20-as évek bizonytalansága jelenik meg.
Mindig vevő leszek Sarah Andersen alkotásaira, sok dolgában magamra ismerek :))
„Azért szorongunk mert.” – oldalon most hangosan fel is nevettem xD

Clementine_929>!
Sarah Andersen: Csodabogár

Őt én még instáról ismerem, asszem, de most megláttam a kötetet a polcon és muszáj volt elolvasni. Nagyon szeretem a stílusát, az írókkal kapcsolatos képregényei pedig a lelkemhez szólnak. A kutyák is teljesen hitelesen vannak ábrázolva, meg hát úgy átérezhetőnek tartom a legtöbb képsort. Cukik a matricák is a végén!

Pandalány P>!
Sarah Andersen: Csodabogár

Végre Sarah visszatért egy újabb zseniális képregénnyel!
Annyira nagyon vártam már – közel egy éve –, hogy megjelenjen ez a könyv. Szerencsére nem kellett csalódnom, mert ismét nagyon szórakoztató mini történeteket kaptam, olykor magamra ismertem és az elmaradhatatlan macska is felbukkant.
Az pedig, hogy a könyv végén ajándék matricás oldal van, nagyon kedves gesztus az olvasóknak.

oscuridad>!
Sarah Andersen: Csodabogár

Szuper, mint mindig.
Vicces és mégis egy kicsit olyan néhol, mint én. Ráadásul macska, és csodabogárság. Ennél több nem is kell. :D
Ám nem értem minek a matrica, úgysem merem leragasztani őket. Vicceltem, ez így tökéletes. spoiler Egyébként örülök azért, hogy a magyar nyelvű kiadásban is helyet kaptak a matricák. Elég menő.
Sarah rajongóknak kötelező, mint az előzőek. Bár én ezt most kicsit rövidebbnek éreztem, de azért jár az 5 csillag.

perpetua P>!
Sarah Andersen: Csodabogár

Továbbra is nagyon élvezetesek ezek a könyvecskék, de valahogy ezt éreztem most a leggyengébbnek. Sok oldal volt, amin nevettem, ez egyáltalán nem meglepő, de voltak laposabb részek is. Vagy csak ez a kötet kevésbé érintett meg, kevesebb hasonlóságot véltem felfedezni magamban a lapokon lévő szituációkkal. Azért természetesen nem bánom a beszerzést, várom, hogy újabb gyűjtemények szülessenek meg.

mrsglass P>!
Sarah Andersen: Csodabogár

Néha azt hiszem, hogy Sarah minden olyan témát kiforgatott már, ami közös lehet bennünk – tágabb értelemben a generációnkban – de még a negyedik kötetre is maradt bőven sok-sok olyan jelenet, amiben magamra ismertem, vagy ha nem, akkor valamelyik barátomra. Örülök, hogy mindegyik gyűjtemény a polcomon van, ritkán ugyan, de bele-belelapozok. Mivel követem instagramon, sok átfedés volt, de magyarul némelyik talán még viccesebb is. Részemről bármennyi jöhetne még!

Lilla_Miko>!
Sarah Andersen: Csodabogár

Egy újabb vicces kötet. Sarah hozza a szokásos szintet, amit megszokhattunk tőle. Én nem vagyok macskás, de a barátnőim azok, és jókat mosolygok, mikor látom ezeket a képsorokat, mert ők jutnak ilyenkor eszembe. A másik a művészvonal, ez is kapcsolódik barátnőmhöz, aki alkot, de az írásos dolgokon én is sokat derültem. :D Kellemes olvasni, ajánlom mindenkinek lazításképpen.

Angieolvas P>!
Sarah Andersen: Csodabogár

Imádom :D Bármikor tudnám olvasni. A végén a matricák különösen tetszettek ♥️ A macskák pedig jó sokat szerepeltek a könyvben. :)


Népszerű idézetek

Clementine_929>!

Néhány író: Gyere velem! Varázslatos utat járunk majd be együtt!
Többi író: Tönkreteszlek.

102. oldal

1 hozzászólás
Dávidmoly>!

– Mit várnak a nők a divattól?
– Én csak kényelmet szeretnék.
– Legyen… cuki? …Szexi?
– Kényelmes.
– Tervezhetnék…
– Kényelmeset. Légyszi, csak legyen kényelmes.

39. oldal

1 hozzászólás
Dávidmoly>!

Kriptidek klubja
Jeti: Szeretem az ünnepeket. De nem annyira, mint molyember.
Űrlény: …Á, közel sem annyira, mint Molyember.
Molyember: FÉNY

65. oldal

1 hozzászólás
Dávidmoly>!

Eredeti szerző: Igen, gyakran hagyom, hogy a szereplőim őrült helyzetekbe kerüljenek. De van egy határ, amit sosem lépek át.
Fanfiction-író: -ujjropogtatás-

13. oldal

Dávidmoly>!

– Üdv a mennyben! Itt a kutyád!
– És hol van a macskám? HOL vannak a macskák?

9. oldal

Dávidmoly>!

– Lett egy pasim. Igazi angyal.
– Tényleg?
– <értelmezhetetlen angyali hangok>
– Aha.

30. oldal

pevike>!

Több nyelven beszélni:
Elképzelés: Milyen nyelven olvassak legközelebb Goethét, hmmm…
Valóság: Három nyelven is hülye vagyok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Catana Chetwynd: Bekuckózunk
Bill Watterson: Varázslatos világ
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok
Richard Thompson: Zsákutca – Kertváros
Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 3.
Simon Tofield: Simon's Cat legsajátabb könyve
Jim Davis: Garfield nagyban 2.
Joann Sfar: A rabbi macskája 1. – A bár micva
Matt Groening: Simpson család – Képregénykavalkád
Yuval Noah Harari – David Vandermeulen – Daniel Casanave: Sapiens: Rajzolt történelem – Az emberiség születése