Big ​Mushy Happy Lump (Sarah's Scribbles 2.) 74 csillagozás

Sarah Andersen: Big Mushy Happy Lump

Swimsuit season is coming up! Better get beach-body ready! Work on those abs! Lift those butts!

…Um, or how about never mind to all that and just be a lump. Big Mushy Happy Lump!

Sarah Andersen's hugely popular, world-famous Sarah's Scribbles comics are for those of us who boast bookstore-ready bodies and Netflix-ready hair, who are always down for all-night reading-in-bed parties and extremely exclusive after-hour one-person music festivals.
In addition to the most recent Sarah's Scribbles fan favorites and dozens of all-new comics, this volume contains illustrated personal essays on Sarah's real-life experiences with anxiety, career, relationships and other adulthood challenges that will remind readers of Allie Brosh's Hyperbole and a Half and Jenny Lawson's Let's Pretend This Never Happened. The same uniquely frank, real, yet humorous and uplifting tone that makes Sarah's Scribbles so relatable blooms beautifully in this new longer form.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Andrews McMeel, Kansas, 2017
128 oldal · ASIN: B01JHM5J5W
>!
Andrews McMeel, Kansas, 2017
126 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781449479619 · Illusztrálta: Sarah Andersen

Enciklopédia 3


Kedvencelte 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Sarah Andersen: Big Mushy Happy Lump

A második rész hozta az első színvonalát, sőt annyiban még jobb is volt, hogy tartalmazott több oldalas sztorikat, melyeket az írónő a saját életéből merített. Megmaradt a cuki, édes hangulat, és továbbra is rólam szól a könyv. Nagyon jól elmeséli hogy milyen is egy introvertált ember élete. Szórakoztató, kikapcsoló könyv, remek humorral és némi iróniával. Imádom ezt a nőt. :D Tessék olvasni!

gabiica P>!
Sarah Andersen: Big Mushy Happy Lump

Hasonlóan az első könyvhöz, ezt is nagyon szerettem. Újra magamra és saját életemre ismertem a képekben.

Először furcsa volt az a rész, mikortól a szerző saját életéből vett kommentekkel látta el a képeket, pontosabban a szövegeket látta el illusztrációkkal, de hamar megszoktam. Bár szöveg nélkül is humorosak voltak, de volt, amit a körítéssel értettem meg igazán.

NannyOgg>!
Sarah Andersen: Big Mushy Happy Lump

Az előzőből hiányoltam egy csomó kedvencet, itt meg annyi új van, hogy el se hittem. A többi meg a szokásos. Story of my life.*

*Kivéve a macskás részt. Nincs az a macska.

>!
Andrews McMeel, Kansas, 2017
126 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781449479619 · Illusztrálta: Sarah Andersen
1 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Sarah Andersen: Big Mushy Happy Lump

Attól függetlenül, hogy az első rész jobban tetszett, ezt is imádtam, a mensis poénokon többször felsírtam.

Morcant>!
Sarah Andersen: Big Mushy Happy Lump

Már nagyon kíváncsi voltam erre a kis szösszenetnyi könyvecskére, hiszen sok helyről láttam már, hogy mennyire imádják. Vannak képek, amelyekkel nagyon tudtam azonosulni, viszont voltak, amiket kicsit kínosnak éreztem. Nem tudom miért, csak úgy. Alapjáraton ezek a rajzok se nyerték el a tetszésemet, gondolom ugyanazért, amiért a mangáktól és aféléktől ódzkodom. Nekem olyan fura, nem az én ízlésem. Szóval egyszeri olvasásra tökéletes, de több ezer forintot biztos nem adnék ki érte.

2 hozzászólás
felícia97>!
Sarah Andersen: Big Mushy Happy Lump

Szerintem ez a rész hozta az első színvonalát,mert most is sikerült jókat mosolyognom,pláne azoknál a képeknél ahol ismét magamat láttam viszont bizonyos szitukban. :D Remek szórakozás és figyelemelterelés volt számomra a sok tanulás és a vizsgák mellett,szóval tuti hogy nem most néztem bele utoljára ebbe az imádnivaló képregénybe.Barátnőknek is ajánlani fogom ez nem is kérdés. :D És most jöhet a jelenlegi utolsó rész. :)

csucsorka IP>!
Sarah Andersen: Big Mushy Happy Lump

Kevésbé nyűgözött le, mint az első kötet, mintha abba tették volna a legfenomenálisabbakat, ebbe pedig a happy end utáni szürke hétköznapok jutottak volna.
Az meg az én szegénységi bizonyítványom lehet, hogy csöppet sem érdekeltek a szerzői kommentárok. Sarah Andersen-t azért szeretem, amiket rajzban mond el. Ez a lényeg -hogy a művei beszélnek helyette, és azok olyan beszédesek, hogy a világon semmi szükség többmondatos kiegészítésre. De mondom, lehet, hogy ez csak az én véleményem.

1 hozzászólás
pikkupilvi P>!
Sarah Andersen: Big Mushy Happy Lump

Ugyan sok hasonlóság van köztünk, pont a naplószerű önvallomások nem tetszettek ebben a kötetben. Rajzolja meg, azon nevetek, de nem kérek részletes leírást róla :/

sasviki95 P>!
Sarah Andersen: Big Mushy Happy Lump

Továbbra is rendkívül humoros és nagyon jó hangulatú sorozat.
Ebben a részben nem mindig nevettem hangosan, sajnos voltak oldalak, amikor csak néztem, mint panda a moziban, hogy ez nem is vicces, így sajnos egy csillaggal kevesebb. Viszont biztos vagyok benne, hogy másoknak továbbra is nagy kedvenc, csupán én nem tudtam azonosulni minden viccel és helyzettel.
A rajzok viszont továbbra is magasan viszik a pálmát :)

Deidra_Nicthea I>!
Sarah Andersen: Big Mushy Happy Lump

Erről a könyvről nem itt írok hosszabban, hanem majd a magyar kiadásnál – esetlegesen beszélek fordítói kihívásokról, a szóviccek borzalmairól (nem is sikerült mindet megoldani), magyarításról és egyéb ilyen-olyan huncutságokról. :)

Annyit viszont már most elárulok, hogy ez a kötet (szerintem) bőven übereli az Adulthood is a Mythet/Felnőni kiábrándítót. Sokkal komolyabb, érettebb, és valahogy épp ezáltal jóval gyorsabban és erőteljesebben váltott ki belőlem könnyesre-visszafojtott-röhögést (hátrány, ha az embernek éjszaka van ideje fordítani, mindenki alszik, te meg próbálsz minél halkabban – és minél kínosabban – kacarászni). Jobb a régi-új képregény arány is, és nemcsak a hossz miatt; a szöveges stripek meg óriásit dobnak az egész összeállításon. Sikerült felülmúlni a felülmúlhatatlant. :) Habár ez is rövidkének tűnik (nem az!), az olvasó csak az elején rágja át magát kicsit gyorsabban, a végén igenis lehet olvasgatni hosszabban is – szerintem legalább duplaannyira nőtt így a könyvre fordítandó időintervallum. Ami kétségkívül előnyére vált.

Óh és hát az elmaradhatatlan finom… puha… borító. FÜGGŐSÉGET OKOZ. :D

Persze nehéz nem elfogultan beszélni és nem ordítani a világba, hogy AJÁNLOOOOM!, de tényleg, halálkomolyan: ajánlom. Egy kicsit még uniszexebb lett az előzőnél is, hiszen nemcsak női puffancsok tojnak a strandra kész testkép kialakítására, hanem bizony férfiak is. spoiler Nettó 125 oldal tömény élvezet és „relating” meg fangörcs. :)


Népszerű idézetek

Perly>!

I'M A TOUGH B****!!
I DON'T CARE WHAT PEOPLE SAY!! I'LL DO WHATEVER I WA –

Somebody said something that hurt your feelings, didn't they?

Maybe.

Perly>!

I'm sleepy. Where shall I nap?
The cat bed?
The human bed?
The couch?
This is it. This is the spot I need.

nodael>!

I always imagined that cats were the Paris Hiltons of the pet world: They didn't quite deserve all the attention but they got it anyway.

Kapcsolódó szócikkek: figyelem · macska · Paris Hilton
Perly>!

HOW THE ANIMAL KINGDOM SAYS „DON'T TALK TO ME”
Defensive poses

Threatening stances

Warning sounds
Tsssss

Headphones

Humans do not always understand nature's subtle signals.
WATCHA LISTENING TO?!

Perly>!

So! Did you like my friends?
Uh…
Yes! They're GREAT!

EARLIER
Everyone, this is my new boyfriend!

IF YOU HURT HER
WE WILL KILL YOU
SLOWLY


A sorozat következő kötete

Sarah's Scribbles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gemma Gene: Living With Mochi
Catana Chetwynd: Little Moments of Love
Bill Watterson: The Complete Calvin and Hobbes
Richard Thompson: Cul de Sac: This Exit
Noelle Stevenson – Grace Ellis – Shannon Watters: Lumberjanes – Beware the Kitten Holy
Catana Chetwynd: Snug
Catana Chetwynd: In Love & Pajamas
Simon Tofield: Simon's Cat: It's a Dog's Life
Ngozi Ukazu: Hockey
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Stranger And Stranger