The ​Sugar Queen 7 csillagozás

Sarah Addison Allen: The Sugar Queen Sarah Addison Allen: The Sugar Queen Sarah Addison Allen: The Sugar Queen Sarah Addison Allen: The Sugar Queen Sarah Addison Allen: The Sugar Queen

In ​this irresistible novel, Sarah Addison Allen, author of the New York Times bestselling debut, Garden Spells, tells the tale of a young woman whose family secrets—and secret passions—are about to change her life forever.

Josey Cirrini is sure of three things: winter is her favorite season, she’s a sorry excuse for a Southern belle, and sweets are best eaten in the privacy of her closet. For while Josey has settled into an uneventful life in her mother’s house, her one consolation is the stockpile of sugary treats and paperback romances she escapes to each night…. Until she finds her closet harboring Della Lee Baker, a local waitress who is one part nemesis—and two parts fairy godmother. With Della Lee’s tough love, Josey’s narrow existence quickly expands. She even bonds with Chloe Finley, a young woman who is hounded by books that inexplicably appear when she needs them—and who has a close connection to Josey’s longtime crush. Soon Josey is living in a world where the… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Random House, 2009
294 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780553384840
>!
Hodder & Stoughton, London, 2009
290 oldal · ASIN: B002V092IS
>!
Bantam, 2009
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780553805499

2 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
PuPilla
Sarah Addison Allen: The Sugar Queen

Imádtam! Minden sorát. Nagyon olvastatta magát, jók a szereplők, sokkal súlyosabb dolgok is vannak benne, mint elsőre gondolná az ember, nem egy habcsók könnyedségű írássá kerekedik ki a történet, de így a legjobb. A kapcsolatok szövevényesek, de mégsem kell elveszni a szereplők rengetegében. A szerelem édes, de nem fulladunk cukormázba.. Ezen felül pedig tele volt apró, varázsos pillanatokkal, amik Joanne Harrist, Alice Hoffmant idézik. Borsmentaolaj, különös megérzések, titkok, a semmiből előbukkanó könyvek, a piros szín ereje, ígéretek, amiket nem lehet megszegni…
A blogban bővebben is: http://pupillaolvas.blogspot.hu/2012/08/sarah-addison-a…
Nemsoká megjelenik magyarul is ha minden igaz. :)

19 hozzászólás
>!
cinnamon
Sarah Addison Allen: The Sugar Queen

Sokkal jobban tetszett, mint a Waverley-kert – az túlságosan emlékeztetett az Átkozott Boszorkákra, emezt jóval egyénibbnek találtam, és a szereplők közötti furcsa-kusza viszonyok is felnőttesebbek. Némi varázslat innen sem hiányzik – a kedvencem Chloe különleges képessége: az. hogy soha nem kell könyvet vásárolnia, mert rendszeresen felbukkan az életében egy-egy könyv, mindig ahhoz a problémához kapcsolódva, ami foglalkoztatja. Nagyszerű, nem? Bár ő nem mindig örül nekik…
Szerettem a két kapcsolatot: Josey-ét Adammel és Chloe-ét Jake-kel; régen olvastam olyan könyvet, ahol mindenféle félreértések és tinédzseres „biztos-azt-gondolja-hogy”-ok nélkül is épp elég bonyolult az egész. Édes, vanília- és cukorillatú mesére számítottam, de egész mást kaptam. Meglepett, de örülök neki.

1 hozzászólás
>!
Mazsola01
Sarah Addison Allen: The Sugar Queen

A borítója ragadta meg a figyelmemet, aztán a történet. Két napig le sem bírtam tenni a kezemből, és bár az elején morogva olvastam az anya ridegségéről, vagy a megcsalásról, de a végére minden a helyére került. Megdöbbentett, megnevetetett, elgondolkoztatott. Az utolsó oldalakat szívdobogva olvastam, minden szőrszál felállt a karomon. Kár, hogy vége lett.
Olvasni fogok még az írótól.

>!
cobwebs
Sarah Addison Allen: The Sugar Queen

A borítója nagyon tetszik már alig várom hogy elolvashassam az írónő újabb könyvét :)


Népszerű idézetek

>!
Mazsola01

A szemei megteltek könnyel, ahogy a könyvre meredt.
Papír, madzag és ragasztó.
Külön-külön csak tárgyak voltak, és arra vártak, hogy valamilyen célra felhasználják őket. De együtt egységet alkottak. Fontos szerepük volt, összetartoztak.

275. oldal, 13. fejezet- Sugar Queen (Könyvmolyképző, 2012)


Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Dance with the Devil
Eowyn Ivey: The Snow Child
Erin Morgenstern: The Starless Sea
Mark Helprin: Winter's Tale
Richelle Mead: Frostbite
Ilona Andrews: On the Edge
Mary Robinette Kowal: Shades of Milk and Honey
Anna Banks: Of Poseidon
Nalini Singh: Shield of Winter
Lisa Kleypas: Devil in Winter