The ​Girl Who Chased the Moon 12 csillagozás

Sarah Addison Allen: The Girl Who Chased the Moon Sarah Addison Allen: The Girl Who Chased the Moon Sarah Addison Allen: The Girl Who Chased the Moon Sarah Addison Allen: The Girl Who Chased the Moon Sarah Addison Allen: The Girl Who Chased the Moon

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

In ​her latest enchanting novel, New York Times bestelling author Sarah Addison Allen invites you to a quirky little Southern town with more magic than a full Carolina moon. Here two very different women discover how to find their place in the world.no matter how out of place they feel.

Emily Benedict came to Mullaby, North Carolina, hoping to solve at least some of the riddles surrounding her mother's life. For instance, why did Dulcie Shelby leave her hometown so suddenly? Why did she vow never to return? But the moment Emily enters the house where her mother grew up and meets the grandfather she never knew – a reclusive, real-life gentle giant – she realizes that mysteries aren't solved in Mullaby, they're a way of life.

Here are rooms where the wallpaper changes to suit your mood. Unexplained lights skip across the yard at midnight. And a neighbor bakes hope in the form of cakes.

Everyone in Mullaby adores Julia Winterson's cakes. She offers them to… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Hodder & Stoughton, London, 2011
262 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444706642
>!
Bantam, 2011
304 oldal · ISBN: 9780553385595

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Emily Benedict · Stella Ferris


Most olvassa 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
Arianrhod MP
Sarah Addison Allen: The Girl Who Chased the Moon

Ez már „wawerleysebb” darab, sokkal jobban tetszett,mint az előző kettő, amit olvastam. Megvan benne a varázslat is, és ha egy kicsit „délamerikaibb” lenne, elmenne mágikus realistának is. De mindig ott van az a ha. Ha nem lenne benne az a szerintem feleslegesen boldogvégesített régi-új szerelem. Az ízig-vérig Egyesült Államok-beli cukormázas felfogás.

Nagyon tetszett az álmos kisváros titokzatos hátterének fel-felcsillantása. Nagyon tetszett az emberkerülő óriás nagypapa alakja. Nagyon-nagyon tetszett a frissen sült süti szeretteinket hívó mágikus képessége. Csakúgy, mint az azt az illatot zsigerből érző emberek mágikus jellemvonása. És lenyűgöző volt az ötlet a sötétben világító bőrű emberek rejtélyével.

Ezekkel az ötletekkel egy igazán jó, irodalmi színvonalú mágikus regényt is lehetett volna írni. Csak azokat a romantikus kliséket kellene elhagyni, hogy ez sikerüljön is.

3 hozzászólás
>!
Dia9117
Sarah Addison Allen: The Girl Who Chased the Moon

Azt hiszem, erre a történetre teljes joggal mondhatjuk azt, hogy édes.
Évekkel ezelőtt egy Reader's Digest válogatásban futottam bele a történetbe, és a közelmúltban eszembe jutott, hogy el kellene olvassam teljes egészében is.
Nem rossz könyv, tetszett most is, bár kicsit kevésbé kötött le, mint amennyire az emlékeim alapján vártam volna.

>!
PuPilla
Sarah Addison Allen: The Girl Who Chased the Moon

Egy sütiillatú, kisvárosi tündérmese, ami kicsit kizökkent és elvarázsol. Vannak hibái, de a vége helyrebillenti a mérleget és szívesen olvastam volna még az elkövetkezőkről. :)

Bővebben: http://pupillaolvas.freeblog.hu/archives/2011/08/31/Sar…

>!
Meggie
Sarah Addison Allen: The Girl Who Chased the Moon

Áh, miért kellett véget érnie? :( Olyan szomorú vagyok!!

Az a fura, hogy szerintem ebben a könyvben nem történt semmi kb az égvilágon, legalábbis nem cselekményi szinten. Viszont SAA annyira jól tudja tálalni a semmit is, olyan különleges hangulatot tud kreálni, hogy nem lehet nem szeretni. Még akkor is, ha az egyik szerelmes pár kapcsolata szerintem 100%-osan irreális. Ha nem jobban. :D


Népszerű idézetek

>!
PuPilla

It took a moment for Emily to realize the car had come to a stop.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Emily Benedict
>!
PuPilla

Men of thoughtless actions are always surprised by consequences, Stella always said.

10. oldal (Hodder)

Kapcsolódó szócikkek: Stella Ferris

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Opposition
Maggie Stiefvater: The Scorpio Races
Becca Fitzpatrick: Silence
Sara Shepard: Wanted
Andrew M. Greeley: Irish Eyes
J. D. Robb: Innocent in Death
Nalini Singh: Kiss of Snow
Kelly Oram: Cinder & Ella
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Tiffany Reisz: The King