Sugar ​Queen – Édes élet 334 csillagozás

Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet

A ​huszonhét éves Josey Cirrini három dologban biztos: hogy észak-karolinai szülővárosában a tél a kedvenc évszaka, hogy ő egy igazi déli szépség igencsak szánalmasra sikerült utódja, és hogy az édességet legjobb, ha szekrénye rejtekében fogyasztja el.
Josey élete hosszú éveken át eseménytelenül zajlik anyja házában. Vigaszt egyedül az édességekből és romantikus regényekből felhalmozott hatalmas készlet jelent számára, ezek közé menekül minden este…
Egészen addig, amíg egy napon rá nem döbben, hogy a szekrényét elfoglalták. Nem más rejtőzött el benne, mint a helyi pincérnő, Della Lee Baker, a goromba, de érző szívű nő, aki egyharmad részt maga a végzet – de kétharmad részt egy tündéri keresztanya…

Egy szerencsétlen, és hibákkal teli életből menekülve Della Lee úgy dönt, Josey titkos szekrénye a legbiztonságosabb hely számára. Cserébe megváltoztatja Josey életét – mert az bizony egyértelmű, hogy ez a szekrény nem egy boldog nő tulajdona. Della Lee nyers… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
294 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455488 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455495 · Fordította: Szakál Gertrúd

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Adam Boswell · Chloe Finley · Josey Cirrini · Della Lee Baker · Jake Yardley


Kedvencelte 71

Most olvassa 7

Várólistára tette 205

Kívánságlistára tette 151

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet

Nem is tudom hol kezdjem. Tudtam én mikor a kezembe vettem, hogy csak jó lehet ez a könyv, de bele se gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog. Sarah Addison Allen második könyve ez amit már olvasok és nem jutok szóhoz. Letaglózott. De olyan szinten, hogy nem igaz. Szövevényes cselekményszála egy cseppet sem hagyott unatkozni. Azt se tudom hol áll a fejem. Pörögnek a gondolatok ide-oda még most is.
Álmomban sem gondoltam, hogy meg fogja egyáltalán A barackfa titkát közelíteni, hiszen az is szó szerint mesés volt, de ez ugyanúgy nagyszerű mű. Cseppet sem rosszabb. Kellemes csalódás volt számomra. Magával ragadó történet. Nem sok könyvre szoktam ezt a szót használni de ez valami CSODÁLATOS!!!
A karakterek és a történet is megérdemli az öt csillagot.
(százat is adnék, ha lehetne *.*)
Mindenkinek csak ajánlani tudom.

8 hozzászólás
>!
christine P
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet

Kedves, édes, ragadósan cukormázas egy könyv volt!

Azt hiszem, erre nincs is jobb szó, tényleg édes egy élet az, amiben ezek az emberek a szereplők.

Szinte már el is felejtettem, milyen SAA stílusa, ugyanazt a kellemes meglepetést okozta, mint A barackfa titka. A szereplők érdekesek voltak, a kedvencem Chloé volt, ővele valahogy jobban tudtam azonosulni, mint Joseyal. Adam személyisége volt az, amelyik jobban megfogott a férfiak közül, viszont Julienre is kíváncsi voltam, ő valahogy jobban beleillett abba a rosszfiú táborba, akikért általában oda-vissza vagyok.

És, basszus, a vége az valami brutális volt, nagyon meglepődtem, konkrétan kirázott a hideg annál a résznél, amikor minden kiderült. SAA képes arra, hogy a legváratlanabb helyzetekben hullajtsa le a leplet a fantasy szálról.

Imádtam. Kellemes volt, jól esett fáradt kis lelkemnek.

>!
DarknessAngel
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet

Ez az első könyvem az írónőtől, kicsit ódzkodtam is tőle, pedig egyáltalán nem kellett volna. Még ha a történet lassú folyású is volt a számomra, érdekelt minden egyes sora. Nagyon tetszettek benne a misztikus részek, mint pl. Chloe könyvei, Josey és a piros szín, valamint a legnyilvánvalóbb, ami egyben spoiler is :)
spoiler
A szereplők mind igazán aranyosak és szerethetőek voltak. Habár én egy kicsit sajnáltam Joseyt, hogy 27 évesen egyáltalán nem éli az életét, meg hát Adam is csak tengődött, szóval ez miatt elég elszomorítóan hatott rám a történet. De később, szerencsére új barátságok, szerelmek szövődtek, szóval minden jó, ha a vége jó.
Egyedül Josey anyjával nem igazán tudok mit kezdeni. Valahol őt is megértem, de még így se tudom kedvelni.
A könyvet azzal csuktam be, hogy: „Hű, ez nagyon jó volt.”, szerintem ez mindent elmond :D

9 hozzászólás
>!
csillagka P
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet

Sahra megint megcsinálta, nem véletlenül imádom ezt a nőt. Harmadszor érzem úgy, hogy a fejemből származnak a gondolatok, nekem szólnak, az én jó tündérem meséli kicsit borongós estéken a langymeleg kandalló előtti karosszékben, miközben előtte hasalok a medvebőrön, és tátott szájjal ámulok a mágikus realizmus csodáin. Beácska felnőtt, pedig éppen olyan kövér és kiállhatatlan gyerekként indult mint Josey, ő se értette, mit is vétett a sorsnak, az anyukája miért érzi magát rosszul ha vele kell megjelenni. A szüleim más utat választottak, született egy csodálatos, szőke, tünemény húgom, akivel végre ellehetett menni társaságba, be lehetett mutatni, ezzel megkaptam a lehetőséget, hogy úgy élhessek amilyen vagyok, harsány, esetlen, modortalan, nagyszájú, SZABAD aki csak megtalálta azt az ember, aki mégis elfogadja és nem fél bemutatni a barátainak. Értettem miről beszél ez a könyv, talán jobban, mint a szerencsés kevesek, akik megfeleltek a mindenkori sztenderdeknek. Könyvek pedig engem is megtalálhatnának, bár amióta a Molyon kutatok egyre több kiabál, hogy tessék engem szeretni, ez az én csodám, amit nem cserélnék el semmiért.

3 hozzászólás
>!
Sippancs P
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet

Nálam ez a könyv már az első sorával betalált, úgyhogy nem is kérdéses, hogy megkapja-e az 5 csillagot. Annyira bájos, varázslatos és érzékletes (ez a nő aztán tudja, hogy hogyan kell hatni az ember érzékszerveire! :)) volt, hogy ha tehetném, most azonnal útra kelnék, és Bald Slope felé venném az irányt, hogy:
– gyönyörködjek a hegyekben, a hóban és a kisvárosi életben,
– Josey-t jó alaposan, büszkeséggel az arcomon megöleljem,
– Adamtől ellopjam azt a legendás sálat,
– Margaretnek elmondjam, valójában mennyire rossz anya,
– Chloe könyves titkát felkutassam, és a több száz könyves dobozt alaposan felforgassam,
– Jake karizmatikus személyiségét megismerjem,
– megkóstoljam a grillezett paradicsomos-háromsajtos szendvicset és a Josey gardróbjában eldugdosott édességeket.
Kedvenc lett.

>!
joopsy P
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet

Bevallom nem terveztem neki 5*-ot adni, mert rövidsége ellenére eléggé hullámzó volt a kapcsolatom a könyvvel.
Az első 100 oldalt nagyon élveztem, szinte suhant rajta a szemem. Aztán jött egy mélyrepülés a romantikába és sablonossá vált, untatott. A vége azonban annyira meglepett, hogy ez bizony nálam elérte kategóriájában a maximumot. :) Persze érdekes, hogy nem is tudom, milyen kategóriába lehet sorolni ezt a könyvet. Romantikusnak romantikus, de fantasynek azért nem mondanám. Talán leginkább a mágikus realizmus címke illik rá, bár a műfajban azt hiszem van még némi elmaradásom.
A szereplők: Josey néha szimpatikus volt, de egyébként idegesített, hogy ennyire kiszolgálja az anyját. Az élete annyira konzervatívan zajlik, hogy eleinte azt hittem, hogy a történet a múlt században játszódik. Persze a végén ez a szál is kapott egy olyan beteljesedést, amivel elégedett lehettem. Ezt nem a szerelmi részre, hanem inkább az anyjához való viszonyára értem.
A Chloe életében megjelenő könyveket egyszerűen imádtam. A kedvenc „mellékszereplőm” egyértelműen A megbocsátás művészete című könyv voltspoiler. :D Hát ez mekkora poén már! spoiler Bárcsak az én életembe pofátlankodnának be így a könyvek. :)
Della Lee egyszerűen csak egy bolond nőszemély látszatát kelti ott a gardróbban. spoiler
A pasik: Adam, Jake és Julian mind csak résztvevői a történetnek úgy a háttérből és csak mélyítik a bonyodalmat. Mindannyian nagyon vonzók, de csak Julian az, aki mindenki „kedvence”. Gödröcskeellenzőknek jelzem, hogy a könyv garantáltan gödröcskementes. :)
Kedvenc jelenetem – persze a könyvek megjelenésén túl – az, amikor Chloe újra rátalál a házra, vagy a ház talál őrá (?).
Egyébként voltak benne nagyon szép, szerintem nem kifejezetten sablonos, „coehlos” gondolatok, pl.:
„Nem azért kell megbocsátani, mert úgy gondolja az ember, hogy nincs más választása. Abból nem lesz megbocsátás, legfeljebb még mélyebb kétségbeesés.”
„Meglepődnél, milyen egyszerű olyan dolgokat megtenni, amiről azt hitted, soha nem lennél hajlandó, ha kiveszed az önbecsülést az egyenletből.”

Ui: Ez a könyv az utóbbi hetekben szabályosan vonzott magához. Lehet, hogy rám is mágikus hatással vannak a könyvek?! :))

>!
AniTiger MP
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet

Lassú, andalgós stílusú történetként indul, ami aztán begyorsul és nehéz letenni – sajnos (vagy nem sajnos), nem is bírtam és elolvastam egyhuzamban. Nagyon érdekelt, hogy mi van a fiatalokkal, pedig már majd leragadt a szemem!

Összességében jobban tetszett, mint A barackfa titka, és ha választanom kell, hogy melyik regényhős lennék, akkor egyszerre lennék Josey és Chloé. (Josey Adam és a történet vége miatt, Chloé pedig a könyvek miatt! Ha nincs karakter összegyúrás, akkor simán csak Chloe Finley szeretnék lenni.)

Hamar belerázódtam annak ellenére, hogy olyan komótosan indult csak el… A regény végére annyira megszerettem Bald Slope lakóit, hogy biztosan szomorú lettem volna, ha nem kapnak a fejükhöz az emberek!

„Szerettem”-szereplők: Josey, Chloé, Adam, Della Lee, Rawley. ~ Tulajdonképpen nagyon jó kis karakterei voltak a könyvek!

Nem szerettem: Margaret-et. ~ Legszívesebben odamennék hozzá és addig ráznám, amíg rá nem jön, hogy mennyire rossz anya…

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2016/03/sugar-queen.html

2 hozzászólás
>!
andicica1993
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet

Minél több könyvet olvasok az írónőtől ,egyre jobban beleszeretek a történeteibe. Varázslatos,egyszerűen nem tudom letenni, egyre több és több kell belőle. Csodálatos történet volt,ami egyszerűen rabul ejti az embert és nem ereszti <3

>!
Lynn
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet

A történet pont azt hozta, amit vártam. Könnyed kikapcsolódást szerethető szereplőkkel.
Volt benne mágikus vonal, több is, mint először gondoltam spoiler. Tetszett a helyszín és az, hogy a két nő ennyire egymásra talált.
spoiler

>!
Lisie87 P
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet

Nem vagyok maradéktalanul elégedett a könyvvel, de SAA-t nagyon szeretem, és szeretem a stílusát, olyan édes, cukros, léleksimogató, kedves. És igen, minden jó, ha a vége jó! :)))))
A problémám leginkább az egyik karakterrel volt, nevezetesen Chloe-val, aki számomra annyira unszimpatikus volt, rendben, hogy megcsalta Jake, de azzal, hogy folyamatosan hárítja és menekül előle nem fog megoldódni a dolog. Se elengedni, se megbocsátani nem fog tudni. Az egyetlen pozitívum, ami a karakteréhez fűződött az a könyvek voltak, amik hirtelen megjelentek neki, én is örülnék, ha csak úgy a semmiből megjelenne egy olyan könyv, amire szükségem van! :D Igaz Chloe esetében fejbe kellett volna vágniuk, hogy rájöjjön, hogy mi a helyes út! Joseyt jobban kedveltem, bár a személyisége távol áll tőlem, de örülök, hogy annyit fejlődött a könyv során. Őt kevesebbszer csapdostam volna meg, mint Chloe-t. Bah…! Az a nő!
Nagyon bele tudtam magam élni ebbe a kisvárosi hangulatba, késő ősz, kora tél…ahh, nagyon magával ragadott! :)
SAA könyveiben azt szeretem, hogy minden olyan varázslatosan, és látszólag könnyen megoldódik, jól esik az embernek olvasni, együtt örül a szereplőkkel! :)
Cukormázas kis habcsók volt. A végére a kis savanyú cukorkát is megbocsátottam! :D


Népszerű idézetek

>!
szil0214

– A könyvek képesek hatalmukba keríteni az embert, ugye? Gyanútlanul sétálgatunk egy könyvesboltban, amikor egyszer csak meglep bennünket, mintha magától került volna a kezünkbe, csak hogy felhívja magára a figyelmet. A benne leírtak olykor megváltoztatják az életünket, néha még csak el sem kell olvasnunk őket. Van úgy, hogy egyszerűen csak jobban érezzük magunkat attól, ha van a közelünkben könyv.

197. oldal

>!
Nita_Könyvgalaxis P

Könnyű megharagudni arra, aki arra kényszerít, hogy másképp lássuk a dolgokat.

206. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adam Boswell
>!
vgabi P

„Miért vesztek meg olyan könyveket, amelyeket azután el sem olvastok?” – kérdezi a lányunk. Ez éppen olyan, mint amikor megkérdezünk valakit, aki egyedül él, hogy miért vásárolt macskát. A társaság kedvéért, természetesen.

197. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv · macska
>!
zuna19 P

De jó lenne málnás karamellát szopogatni, vagy konyakos meggyet eszegetni, és közben romantikus regényeket olvasni!

67. oldal

5 hozzászólás
>!
Lucy_Saint

– A könyvek képesek hatalmukba keríteni az embert, ugye? Gyanútlanul sétálgatunk egy könyvesboltban, amikor egyszer csak meglep bennünket, mintha magától került volna a kezünkbe, csak hogy felhívja magára a figyelmet. A benne leírtak olykor megváltoztatják az életünket, néha még csak el sem kell olvasnunk őket. Van úgy, hogy egyszerűen csak jobban érezzük magunkat attól, ha van a közelünkben könyv. „Miért vesztek meg olyan könyveket, amelyeket azután el sem olvastok?” – kérdezi a lányunk. Ez éppen olyan, mint amikor megkérdezünk valakit, aki egyedül él, hogy miért vásárolt macskát. A társaság kedvéért, természetesen.

196-197. oldal,10. fejezet

>!
Nusii

Meglepődnél, milyen egyszerű olyan dolgokat megtenni, amiről azt hitted, soha nem lennél hajlandó, ha kiveszed az önbecsülést az egyenletből.

69. oldal

>!
Dandelion

Nem azért kell megbocsátani, mert úgy gondolja az ember, hogy nincs más választása. Abból nem lesz megbocsátás, legfeljebb még mélyebb kétségbeesés.

63. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Van úgy, hogy összetörik a szívünket. Nem tehetünk mást, mint megvárjuk, hogy begyógyuljon a seb.

92. oldal, 5. fejezet - Citromos finomságok

>!
zuna19 P

Egyszerre volt jóleső és félelmetes.
Együtt indultak útnak.

248. oldal

>!
szil0214

Van úgy, hogy nem célszerű megosztani a fájdalmadat senkivel. Olykor az a legjobb, ha magad birkózol meg vele.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adam Boswell

Hasonló könyvek címkék alapján

Eowyn Ivey: A hóleány
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány
Fiona Gibson: Anya randizni kezd
Laura Esquivel: Szeress Mexikóban!
Isabel Allende: Kísértetház
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Stacey Lee: A szerelem illata
Leslye Walton: Ava Lavender különös és szépséges bánata
Stephanie Garber: Caraval