Lost ​Lake (Lost Lake 1.) 4 csillagozás

Sarah Addison Allen: Lost Lake Sarah Addison Allen: Lost Lake Sarah Addison Allen: Lost Lake Sarah Addison Allen: Lost Lake

From the New York Times bestselling author of Garden Spells comes a novel about heartbroken people finding hope at a magical place in Georgia called Lost Lake

Suley, Georgia, is home to Lost Lake Cottages and not much else. Which is why it's the perfect place for newly-widowed Kate and her eccentric eight-year-old daughter Devin to heal. Kate spent one memorable childhood summer at Lost Lake, had her first almost-kiss at Lost Lake, and met a boy named Wes at Lost Lake. It was a place for dreaming. But Kate doesn't believe in dreams anymore, and her Aunt Eby, Lost Lake's owner, wants to sell the place and move on. Lost Lake's magic is gone. As Kate discovers that time has a way of standing still at Lost Lake can she bring the cottages—and her heart—back to life? Because sometimes the things you love have a funny way of turning up again. And sometimes you never even know they were lost . . . until they are found.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
St. Martin's, London, 2014
304 oldal · ISBN: 9781250019806
>!
Center Point, 2014
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781628990072

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Arianrhod>!
Sarah Addison Allen: Lost Lake

Meg kell mondanom, kellemesen csalódtam, ez a könyv szintekkel jobban tetszett, mint a Waverly-kert. Persze nem mentes az amerikai betegségtől, – néhol enyhén giccses, máshol szenvedős-nyávogós – a műfaj felhozatalából azonban tekintélyes helyen tartom számon.

Voltaképpen ez a könyv, mint a híressé vált elődje, sanyarú gyermek- és felnőttkorú, tragikus életű kívülállókat hoz össze a gyógyulásra való hely mágikus hívószava által egymás felé vezetve-lökve-toloncolva. Ezen belül találunk idős és fiatal embereket, akik végre párjukra találnak, és magányos gyerekre, aki otthonra. Klisé, persze, de jó érzést hagy maga után a történet. Ami kiemeli a hasonló történetek sorából, az a csöppnyi varázslat, misztikum, ami megnyugvást hoz az űzöttek és elkeseredettek életébe végül.

Emiatt tartják ezt a könyvet is a mágikus realizmus egyik darabjának, ám utána járva a stílusjegyeknek és jellemzőknek, én ezzel vitatkoznék. De szívem joga. Én úgy emlékszem vissza a mágikus realista művekre, melyeket olvastam, hogy a történeteik nem banálisak, a csudálatos dolgok éppen azért meghökkentők, mert természetesnek hatnak, mert a teljes szereplőgárda hisz abban, hogy a csudás történések valóságosak. Hiszen valóságosak. Itt nem erről van szó, itt egyedül a gyerek hiszi igaznak a maga által kitalált mesét, és a szereplők nagyobb része nem is szerez tudomást erről. Így a mágikus nem hatja át az életüket, nem része a világuknak.

A másik különbség, amit érzékelek, hogy a mágikus realista világban a jellemek kidolgozottak, semmi soha nem fekete vagy fehér, jó vagy rossz. Itt minden szereplő csak néhány vonással skiccelt típus képviselője, nem hús-vér emberek, inkább olyanok, mint egy fantázia-regény szereplői. Azaz mesehősökként körülírtak, jók vagy rosszak, nincs középút. Viszont a történetben semmi fantasztikus nincs, szimpla szerelmi történet. Akár Susan Elizabeth Phillips is írhatta volna, derűs, kedves és egyszerű.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Bibi_️3>!

…..she always said the middle of a lake was the best place to fall in love.

Bibi_️3>!

….But then the girl calmly turned back to the water.
And jumped.

Bibi_️3>!

He didn't want to lose Eby too. He knew the end of Lost Lake didn't mean the end of Eby, but he was still going to miss her, miss knowing where to find her.

Bibi_️3>!

Lisette thinks evening meals are bad luck, so she doesn't like to be around food afters sunset.

Bibi_️3>!

The only part of her visible vintage green cap she was now wearing. It had a long dramatic feather pinned to it, and as she moved her head, the feather wrote invisible letters in the air.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alessandra Torre: Hollywood Dirt
Abbi Glines: The Vincent Brothers
Abbi Glines: After the Game
Abbi Glines: Just for Now
Aly Martinez: Retrieval
Becky Albertalli: Simon vs. the Homo Sapiens Agenda
Wendy Higgins: Sweet Evil
Charles Martin: The Mountain Between Us
Sarah Dessen: This Lullaby
Estelle Maskame: Just Don't Mention It