First ​Frost (Waverley Family 2.) 7 csillagozás

Sarah Addison Allen: First Frost Sarah Addison Allen: First Frost Sarah Addison Allen: First Frost

Autumn has finally arrived in the small town of Bascom, North Carolina, heralded by a strange old man appearing with a beaten-up suitcase. He has stories to tell, stories that could change the lives of the Waverley women forever. But the Waverleys have enough trouble on their hands. Quiet Claire Waverley has started a successful new venture, Waverley's Candies, but it's nothing like she thought it would be, and it's slowly taking over her life. Claire's wild sister Sydney, still trying to leave her past behind, is about to combust with her desire for another new beginning. And Sydney's fifteen-year-old daughter Bay has given her heart away to the wrong boy and can't get it back.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Hodder & Stoughton, London, 2015
304 oldal · ASIN: B00N9AVBYM
>!
St. Martin's, London, 2015
304 oldal · ISBN: 9781250019837
>!
Center Point, 2015
500 oldal · keménytáblás · ASIN: 9781628994674

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Jaina>!
Sarah Addison Allen: First Frost

Sarah Addison Allen mindig el tud varázsolni, még akkor is, amikor olyan történetet folytat, amit nem biztos, hogy kellene. A Garden Spells úgy volt kerek egész, ahogy volt. Örülök a folytatásnak, de szomorú is vagyok, mert nem bűvölt annyira el, mint az első rész. Ennek ellenére szívesen olvastam Claire, Sidney és Bay mindennapjairól (és szívesen olvastam volna kicsit többet Evanelle-ről, Tylerről és Henryről). Hiányzott az egyensúly és a titokzatos idegen sem kavart akkora vihart, amit vártam – sőt számomra teljesen érthetetlen volt a megjelenése, majd távozása.

Arianrhod>!
Sarah Addison Allen: First Frost

Mit mondhatnék? Mást, mint amit már eddig is? Mindig azok a klisék, beivódott alapminták. A titokzatos almafáskert történetének folytatása még inkább előre kiszámítható, mint az első részé. Viszont kevésbé varázsos. És nagyon amcsi, már megint. Semmi izgalom, semmi váratlan fordulat, néhol egyenesen unalmas. Sajnálom.

Viszont szórakoztató irodalomként – bár egy a sok közül, – alapvetően élvezhető.

theodora>!
Sarah Addison Allen: First Frost

Igazából ez a könyv egy elnyújtott epilógus, ami azoknak fog igazán örömöt okozni, akik nagyon szerették az első regényt. Sokszor ismétli önmagát, az egy-két rejtélyt, igazából ki is lehet következtetni. Egy kicsit gyengébb, de viszonylag kellemes kis könyv. Ha őszi hangulatra vágytok akkor is jó választás.

Avilda>!
Sarah Addison Allen: First Frost

Az a nagy igazság, hogy a Lost Lake után azt hittem, Allen írt egy kicsit rosszabbul sikerült regényt, van ez így. Most azonban az a sanda gyanúm, hogy Allen talán elfáradt. Ha nem az előző folytatása lenne a történet, és nem ismernénk már az almafát és a családot övező rejtélyt, akkor alig érződött volna a varázslat.

Nem igazán tetszett, hogy nagyon kevés időt ölel fel a történet minimális visszaemlékezéssel.
Érdekelt volna, hogy az elmúlt tíz évben mi minden változott még, jól esett volna némi anekdota, ha nem is a narráción, de a karaktereken keresztül.

Úgy éreztem, hogy Allen az egyensúlyt se nagyon tudta tartani a három lány között. Claire sokáig csak robot módjára viselkedik, Sydney csak gyereket akar és felháborítóan elnéző, Bay pedig egy árnyalattal érdekesebb volt a saját adottsága és kirekesztettsége miatt. Plusz pont viszont Allennek, hogy a helyi gimnáziumban nem voltak pszichopata lányok, akik arra szentelték az életüket, hogy tönkretegyék Bayt. Sima tini volt mindenki.

Hiányzott a férfi karakterek megjelenése is. Tyler és … már el is felejtettem, Sydney férjét hogy hívják, annyira nem voltak jelen… Szóval keveselltem őket. Az első rész annyira elevenen él a fejemben, kinőtte magát, olyan szinten, mint a Csokoládé, erre mintha Allennek most nem jelentett volna annyit.

Az öregúrral kapcsolatos történet is furcsa és kevéske volt ilyen belengetés után. Nem éreztem a feszültséget, mint pl. a The Peach Keepernél, és nem is annyira piszkított bele a Waverley-k életébe, mint gondoltam volna.
Annak viszont örültem, hogy több mindent megtudtunk a lányok nagymamájáról, illetve édesanyjukról.

Összegzésként sajnos elmondható, hogy ez a regény semmilyen volt, lehet, túl nagyok voltak az elvárásaim. Felejthető volt a története, pedig akadtak benne jó, mókás, megható részek, de már nem hasonlít Allen régebbi regényeihez, mintha nem tudna újat mutatni és fáradna. Remélem, ha magyarul újraolvasom majd, jobban fog tetszeni, és a következő könyve pedig levesz a lábamról.

vgabi >!
Sarah Addison Allen: First Frost

Nem igazán érzem úgy, hogy erre a kötetre nagy szükség lett volna, számomra semmi pluszt nem adott hozzá az első részhez. A történetet SAA eddigi 6 könyve közül itt éreztem a legvérszegényebbnek, egyedül a szereplők egy-egy szebb pillanata kaparta össze ezeket a csillagokat.


Népszerű idézetek

Jaina>!

She looked down to see that the fake zombie blood he was wearing was smeared all over the side of her great-grandmother's beautiful dress. It made her want to cry. Her mom and aunt Claire were going to kill her.
„It's fake,” she said, trying to keep her voice even. „I can tell everyone I was going for a Stephen King Carrie look.”

124. oldal

Chili87 P>!

Maybe it was Bay’s imagination, but the house always seemed to preen a little when she entered, the dim windows shining a little brighter, the quilts straightening themselves on the backs of couches.


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Watt: Paper Princess
Alice Hoffman: Practical Magic
Cora Reilly: Bound by Hatred
Tijan: Fallen Crest High (angol)
Katie McGarry: Pushing the Limits
Jamie McGuire: Happenstance 2
Winter Renshaw: P.S. I Hate You
Emma Chase: Royally Screwed
Lisa Kleypas: Sugar Daddy
Rebecca Donovan: Reason to Breathe