A ​varázslat tava 97 csillagozás

Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Gyönyörű, ​felejthetetlen történet régi és új szerelmekről, az eltéphetetlen kötelékek erejéről…

Eby Pim képeslapon látta először a Lost Lake-et. Egy régi fotó, rajta néhány vastag betűvel szedett szó, ám Eby úgy érezte, mintha a jövőjébe pillantana bele.
Mindez fél emberöltővel ezelőtt történt. Férje, George, már rég eltávozott. A fárasztó rokonok is elmentek. Semmi sem maradt, csak néhány tóparti kabin, ami sikeresen ellenállt a georgiai hőségnek és párának, továbbá a kallódók maroknyi csapata, akik – kimondatlan álmaiktól és vágyaiktól vezérelve – évről évre hűségesen ellátogatnak a Lost Lake-hez.
Ez nem csekélység, Eby ennek ellenére kijelenti, az idei lesz az utolsó nyár, amit a tónál tölt, aztán eladja a területet egy építési vállalkozónak. Amíg az utolsó szalmaszálat jelentő családtag be nem kopogtat hozzá.
Kate Pheris tizenkét évesen az utolsó legszebb vakációját töltötte a Lost Lake-nél; még azelőtt, hogy megismerte volna a magányt, a… (tovább)

Eredeti mű: Sarah Addison Allen: Lost Lake

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
284 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994603 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994610 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Bulahdeen Ramsey · Jack Humphry · Kate Pheris


Kedvencelte 4

Most olvassa 16

Várólistára tette 125

Kívánságlistára tette 124

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Sarah Addison Allen szövevényes gondolatmenete ismét le tudott venni a lábamról. Minden története egy kisebb csodával határos. Nagyon megszerettem az ő stílusát.
Minden könyve után elérzékenyülök kicsiit, nagyon tud hatni az olvasóra. Egyszerre szomorú és vidám történetek ezek.
Ami megrészegíti a sztorijait az a varázslat. Annyira tetszenek a leírásai. Például ha elkezd a levenduláról,a citromfűről vagy akár egy gyönyörű tájról írni, rögtön megelevenedik a szemem előtt és rendesen érzem az illatokat is. Ez csodás. Más írónál ezt nem igazán érzem.
Igazából a fél csillag levonás a vége miatt van, én annyira hiányosnak éreztem. Az eddigi könyveinél nem éreztem ezt a tanácstalanságot. Vajon a kiegészítő kötet bepillantást mutat a jövőbe is, vagy csak a múltba kalandozik vissza?
Lehet egyszer felkutatom.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

A fél csillag levonás azért, mert valami nagyobb csattanóra vártam. Aranyos a történet, a szereplők ( a többségük) és a misztikus szál is pont elég, hogy megfűszerezze az egészet. spoiler Az írónő nem igazán ír rózsaszín románcokat.

>!
Evelena
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

A múlt és a jelen savanykásan édeskés találkozása. Sarah Addison Allen könyvei annyira jól komponáltak. Mindben megjelenik az a kis jól ismert varázs, ami különlegessé teszi őket. Itt is.
Az összes szereplőt sorra járja az írónő, mindenkinek ad egy előzmény történetet, egy kirívó, erőteljes karaktert. A színes egyéniségek a Lost Lake utolsó nyarára gyűlnek össze, mindannyiuknak segít a hely és az itteni emberek vagy az ide ellátogatók abban, hogy alakítsanak az életükön.
Eby nem látja értelmét annak, hogy ugyanúgy folytassa az életét, ahogy eddig. Kate nagyjából ugyanekkor jön rá, hogy ezt ő sem teheti. A lánya annyira aranyos az egyedi öltözékeivel, felnőttes gondolkodásával.
Van itt még múlthoz kötődő szakácsnő, aki szavak nélkül is elbűvölő.
Egy fiú, akit szintén a múlt szele kísért.
No és két idősebb asszony. Az egyik nagy akaraterővel, kifogyhatatlan barátsággal. A másik pedig kora ellenére úgy csavarja el a férfiak fejét, ahogy csak akarja. Na, az ő története nem semmi, elég kreatívan lett kiatalálva.
Persze a találkozások helyét a Lost Lake nagyon tetszetős hellyé növi ki magát a végére, igazi otthonná.
Olyan semmihez sem hasonlítható történetet alkotott az írónő ismét, tetszettek az ötletei. Érdemes elolvasni.

>!
Sippancs P
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Nagy rajongója vagyok az írónő könyveinek, de különösen annak a varázsnak, annak a kis misztikumnak, amit belesző a történeteibe. Ez a könyv sem volt kivétel ez alól, hisz néhány óra alatt a végére értem, viszont a mágikus szál most valamiért nem tetszett. Picit soknak, picit erőltetettnek tűnt, még úgy is, hogy Devin a különcségével, a gyermeki bájával és cserfességével szinte az első pillanatban belopta magát a szívembe.
Ettől függetlenül magát a tavat, a közös estéket, az életre szóló barátságokat, a régi-új szerelmeket és mindazt, amit ez a hely képviselt nagyon szerettem, úgyhogy Lost Lake is felkerült a képzeletbeli bakancslistám tetejére.

>!
Csoszi P
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Elvarázsolt, szórakoztatott, kikapcsolt, és közben elgondolkoztatott. Szépen megírt történet, bölcs gondolatok gyászról és újrakezdésről. Az írónő stílusa ismét magával ragadott. Én is szeretnék magamnak egy olyan csodálatos helyet, mint Lost Lake, és olyan embereket magam mellett tudni, mint Eby, Bulahdeen, Kate, Wes, Jack és a többiek. A borító egyszerűen szemet gyönyörködtető. Akik szerették Sarah Addison Allen többi könyvét, ebben sem fognak csalódni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994610 · Fordította: Molnár Edit
>!
christine
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Kellemes, megszokott, épp olyan, amilyenre számítottam. SAA képes arra, hogy az egyszerű, hétköznapi történeteivel kirántson a mindennapjaimból, és elrepítsen egy olyan helyre, ahol még sosem jártam, és ahova egyszer mindenképp el szeretnék menni. :)
Bővebben: http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2017/12/s…

>!
Navi
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Ez most jól esett a lelkemnek :) Szép, szívmelengető történet arról, hogy vannak még jó emberek, tartós érzelmek, hogy az ember a barátaiért, a (fogadott) családjáért bármit képes megtenni, még az utolsó esélyt is képes feláldozni. Sajnáltam őket a veszteségeik miatt, de boldog vagyok, hogy egymásra támaszkodva képesek lesznek túljutni az akadályokon és boldogan élnek, amíg meg nem halnak :)
A gyerekek tényleg látják a szellemeket?
Mi lett Maudie-val?

>!
catilde
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Nem tetszett annyira, mint A barackfa titka.
A történet kicsit laposra, kiszámíthatóra sikerült.

>!
MLinda
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Hiába tetszett a könyv stílusa, az nem volt elég ahhoz, hogy lekössön a könyv. A történet egyszerű, nem sok varázslat van benne és bár sok elgondolkodtató mondatot olvastam, egyik se olyan, ami életem értelmét mutatja meg.
Sok volt a leírás, kicsit unalmas szereplők, egyedül Devin volt üdítő. Olyan volt, mint Katicalány. (https://moly.hu/konyvek/jacky-davis-katicalany). A nevek zavartak, a 3 idős hölgy (Eby, Selma és a megjegyezhetetlen nevű Bulahdeen) folyamatosan a Mamma Mia vagányaira emlékeztettek és egyértelmű párhuzam van a fejemben a két hármasról (a dögös, az alacsony és az ingatlanával szemvedő…).
Elolvastam az írónő összes könyvét, és azt mondom, talán az Édes élet a legjobb.

>!
Felixa P
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Nem lettem elvarázsolva… Már meg sem lepődtem rajta… Ugyanis az írónő előző könyvei sem váltották be a hozzá fűzött reményeimet. Ez sem lett kivétel. A borító szokás szerint csábítóan magával ragadó.
Amit egyedül értékelni tudok az a gyönyörű írásmód, ahogyan megjeleníti a természetet. Ezek olvasására vágytam leginkább, ahogy haladtam előre a könyvben. A történet maga szinte elsiklott a lapokon, nem tudott lekötni.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– (…) A könyvek, amiket húszévesen olvastam, hatvanéves koromban teljesen másképp hatottak rám. És tudjátok, miért? Mert más lett a befejezésük. Miután kiolvasol egy könyvet, a történet még sokáig ott zakatol a fejedben. A kezdést nem lehet megváltoztatni. A befejezést viszont bármikor.

>!
Belle_Maundrell 

Annyi boldogság van a világon. Csak észre kell venni. Csak érte kell nyúlni.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
>!
Belle_Maundrell 

– A múltadat nem tudod megváltoztatni, de a jövődet igen. Ez a könyvekre is igaz. Ha nem tetszik a befejezés, költesz egy másikat.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: jövő · könyv · múlt
>!
zuna19 P

– Hiába adsz szmokingot egy kecskére, attól még kecske marad.

148. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Jack úgy vélte, aki olvas, az nem lehet rossz ember.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Humphry · olvasás
>!
Belle_Maundrell 

Eby pontosan tudta, milyen kényes dolog a gyász. Ha nem törődünk vele, magától elmúlik, hogy aztán a legváratlanabb pillanatban csapjon le ránk. Ha viszont hagyjuk, hogy elhatalmasodjon rajtunk, és az életünk részévé váljon, vérszemet kap, és örökre a nyakunkon marad. Legokosabb, ha úgy kezeljük, mint egy látogatót. Betessékeljük, megvendégeljük, aztán útjára bocsátjuk.

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyász
>!
Evelena

– Boldogságra születtünk – súgta a lány fülébe. – Ezt soha ne feledd.

135. oldal

>!
zuna19 P

– Ha jól látom, működik a kémia. Szótagoljam? Ké-mi-a.

156. oldal

>!
zuna19 P

Néha a meglepő fordulat a legjobb befejezés. Néha pedig az, ami pontosan úgy alakul, ahogyan elképzeltük. De az abszolút tökéletes befejezés nem más, mint a kettő ötvözete.

277. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Robinette Kowal: Tünékeny illúziók
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Isaac Marion: Eleven testek
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Gayle Forman: Ha maradnék
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
Claudia Gray: Evernight – Örökéj
Jamie McGuire: Az őrző