Megjelenésének várható időpontja: 2017. május 19.
!

A ​varázslat tava 5 csillagozás

Sarah Addison Allen: A varázslat tava
1 2
Könyvmolyképző 2.459 Ft-tól
Molyok eladó könyvei
Könyvtár

Gyönyörű, ​felejthetetlen történet régi és új szerelmekről, az eltéphetetlen kötelékek erejéről…

Eby Pim képeslapon látta először a Lost Lake-et. Egy régi fotó, rajta néhány vastag betűvel szedett szó, ám Eby úgy érezte, mintha a jövőjébe pillantana bele.
Mindez fél emberöltővel ezelőtt történt. Férje, George, már rég eltávozott. A fárasztó rokonok is elmentek. Semmi sem maradt, csak néhány tóparti kabin, ami sikeresen ellenállt a georgiai hőségnek és párának, továbbá a kallódók maroknyi csapata, akik – kimondatlan álmaiktól és vágyaiktól vezérelve – évről évre hűségesen ellátogatnak a Lost Lake-hez.
Ez nem csekélység, Eby ennek ellenére kijelenti, az idei lesz az utolsó nyár, amit a tónál tölt, aztán eladja a területet egy építési vállalkozónak. Amíg az utolsó szalmaszálat jelentő családtag be nem kopogtat hozzá.
Kate Pheris tizenkét évesen az utolsó legszebb vakációját töltötte a Lost Lake-nél; még azelőtt, hogy megismerte volna a magányt, a… (tovább)

Eredeti mű: Sarah Addison Allen: Lost Lake

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994603 · Fordította: Molnár Edit · Megjelenés időpontja: 2017. május 19.
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994610 · Fordította: Molnár Edit · Megjelenés időpontja: 2017. május 19.

Hirdetés

Most olvassa 5

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 162

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
rafaelo0824
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Szeretem az írónő könyveit, de kicsivel többre számítottam. A mágikus rész ezúttal kicsit sok volt, igazából a Lost Lake világa varázsolt el. Eby és Lisette, a törzsvendégek, ahogy az ember szinte az orrában érzi a tó vizének vagy a kabinon korhadt fájának az illatát, amitől kicsit fájó, keserédes érzések törnek az emberre. Az írónő tökéletesen megragadta azt a vágyódást, amit érzünk, ha régi, elmúlt dolgokra gondolunk, mint mondjuk ez a régimódi üdülőhely a maga furcsa embereivel, akik belegondolva még csak nem is olyan furcsák, csak manapság már nem viselkednek így az emberek, hanem egyszerűen elmennek egymás mellett. Reményt ad ez a könyv, mert elhiszem, hogy léteznek még ilyen varázslatos helyek, ahol ez az érzés és barátok várnak az emberre.

>!
Mpattus P
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Sematikus szereplők, kiszámítható történet…mégis egy kellemes, nosztalgikus érzéseket keltő történet.

Bővebben itt:
http://szembetuno.blogspot.hu/2017/04/sarah-addison-all…

>!
Aurora_Michaelis P
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Nagyon vártam már ezt a könyvet, mert az írónő korábbi regényei is tetszettek. Tudtam, vagy inkább bíztam benne, hogy ez is fog. És így is lett! Annyira szeretem azt a hangulatot, amit képes megteremteni a soraival. Azt a pici varázst, apró természetfelettit, ami minden könyvében megvan. Meg hát a titkok.
Érdekes volt a visszatekintés a kölönböző emberek múltjába. Mindenkinek mennyire nehéz, de különleges élete volt. Belegondolva egészen fura, hogy a szereplők jó része nyugdíjas, mert egyáltalán nem úgy viselkednek, ahogy egy nyugdíjasnak képzelem, hogy viselkednie kellene. Bár egyszer az egyik hatvanas nőrokonom mesélte, hogy egy fiatalabb kollégája meg volt rökönyödve, amikor valamire tett egy (finoman szólva) pikáns megjegyzést, mire ő csak annyit mondott: „Nem fából vagyok, fiam, csak öreg”. :)
Úgy tűnik, az írónő kedveli az idegesítő öregasszony és a talpraesett kislány karaktereket, mert nem az első regény, ahol ők „állnak szemben” egymással. Talán neki is van/volt ilyen (nő)rokona, aki a korára hivatkozva azt hiszi, mindenbe beleszólhat, mert ő mindent jobban tud. A gyerkőc meg – úgy képzelem – az, aki kirángatja az embert a posványból, ha bármi miatt belesüpped.
Ez a regény is komoly dolgokról szól, akárcsak az előző könyvek. Ez éppen a gyászról, az elengedésről, de az újrakezdésről is. Mindenki máshogy dolgozza (vagy épp nem dolgozza) fel a veszteséget. Volt, aki emiatt nem lett szimpatikus karakter, vagy épp valóban sajnálatra méltó lett. Örültem azért, hogy a többségnek sikerült még időben felébrednie. Tetszettek a bimbózó szerelmi szálak is.

>!
Sofie
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Ha egy mondatban kellene összefoglalnom, mit gondolok a történetről, azt írnám: hogy ez egy bölcs regény.

A fülszöveg szépen összefoglalja a könyv tartalmát (ezért ezt nem is firtatnám), ám ennél sokkal többről van szó. A szerző több érdekes karaktert mozgat a cselekményben. Minden egyes szereplőnek más az életútja, és nehéz múltjukkal a szívükben jelennek meg a tónál. Ez ugyanis a közös kapocs minden szereplő életében: a Lost Lake. A hely, ahol boldogok voltak.

Mivel kapunk egy nagyobb adag visszaemlékezést is, és minden főbb karakternek megismerkedhetünk életének egy-egy tragikusabb pillanatával, az egész regény hangulatát a nosztalgia hatja át. Egy keserédes atmoszféra, amelyben azonban ott bujkál a remény.
A cselekmény maga kevésbé izgalmas, hiszen a konfliktus már az elejétől adott (Eby eladja a tavat, vagy nem), és a végkifejlet – egyes mozzanatok kivételével – elég kiszámítható, ugyanakkor a karakterek és a könyvben lapuló bölcsesség kárpótol minket.

Gyakran éreztem úgy olvasás közben, hogy ennek a varázslatos kis mesének saját filozófiája van. Tanító jellegű. Egyszerre könnyed, mégis mélységeket tartalmaz.
Teljes értékelés: http://szavakvilaga.blog.hu/2017/04/30/sarah_addison_al…


Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– (…) A könyvek, amiket húszévesen olvastam, hatvanéves koromban teljesen másképp hatottak rám. És tudjátok, miért? Mert más lett a befejezésük. Miután kiolvasol egy könyvet, a történet még sokáig ott zakatol a fejedben. A kezdést nem lehet megváltoztatni. A befejezést viszont bármikor.

>!
_vgabi SP

A párás éjszakai levegő, akár a kovakő, szikrákat szórva pattant vissza az utcalámpák üvegéről.

(első mondat)

>!
Sofie 

– A boldogság sosem egy dologhoz kötődik.

Sarah Addison Allen: A varászlat tava

>!
Sofie 

– (…)Előfordult már veled, hogy elkezdtél egy könyvet, és fogalmad sem volt, végül mi sül ki belőle? Ez a hely is ilyen. Az élet legszebb pillanatai is ilyenek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alice Hoffman: Hetedik mennyország
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák
Aimee Bender: A citromtorta különös szomorúsága
Eowyn Ivey: A hóleány
Steven Rowley: Lily és a polip
Jonathan Safran Foer: Rém hangosan és irtó közel
Toni Morrison: A kedves
Toni Morrison: Salamon-ének
Jonathan Safran Foer: Minden vilángol