A ​varázslat tava 276 csillagozás

Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Gyönyörű, ​felejthetetlen történet régi és új szerelmekről, az eltéphetetlen kötelékek erejéről…

Eby Pim képeslapon látta először a Lost Lake-et. Egy régi fotó, rajta néhány vastag betűvel szedett szó, ám Eby úgy érezte, mintha a jövőjébe pillantana bele.
Mindez fél emberöltővel ezelőtt történt. Férje, George, már rég eltávozott. A fárasztó rokonok is elmentek. Semmi sem maradt, csak néhány tóparti kabin, ami sikeresen ellenállt a georgiai hőségnek és párának, továbbá a kallódók maroknyi csapata, akik – kimondatlan álmaiktól és vágyaiktól vezérelve – évről évre hűségesen ellátogatnak a Lost Lake-hez.
Ez nem csekélység, Eby ennek ellenére kijelenti, az idei lesz az utolsó nyár, amit a tónál tölt, aztán eladja a területet egy építési vállalkozónak. Amíg az utolsó szalmaszálat jelentő családtag be nem kopogtat hozzá.
Kate Pheris tizenkét évesen az utolsó legszebb vakációját töltötte a Lost Lake-nél; még azelőtt, hogy megismerte volna a magányt, a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
284 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994610 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
284 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994603 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Bulahdeen Ramsey · Eby Pim · Jack Humphry · Kate Pheris · Lisette Durand · Selma Koules · Wesley Patterson


Kedvencelte 16

Most olvassa 8

Várólistára tette 150

Kívánságlistára tette 109

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Sarah Addison Allen szövevényes gondolatmenete ismét le tudott venni a lábamról. Minden története egy kisebb csodával határos. Nagyon megszerettem az ő stílusát.
Minden könyve után elérzékenyülök kicsiit, nagyon tud hatni az olvasóra. Egyszerre szomorú és vidám történetek ezek.
Ami megrészegíti a sztorijait az a varázslat. Annyira tetszenek a leírásai. Például ha elkezd a levenduláról,a citromfűről vagy akár egy gyönyörű tájról írni, rögtön megelevenedik a szemem előtt és rendesen érzem az illatokat is. Ez csodás. Más írónál ezt nem igazán érzem.
Igazából a fél csillag levonás a vége miatt van, én annyira hiányosnak éreztem. Az eddigi könyveinél nem éreztem ezt a tanácstalanságot. Vajon a kiegészítő kötet bepillantást mutat a jövőbe is, vagy csak a múltba kalandozik vissza?
Lehet egyszer felkutatom.

Evelena P>!
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

A múlt és a jelen savanykásan édeskés találkozása. Sarah Addison Allen könyvei annyira jól komponáltak. Mindben megjelenik az a kis jól ismert varázs, ami különlegessé teszi őket. Itt is.
Az összes szereplőt sorra járja az írónő, mindenkinek ad egy előzmény történetet, egy kirívó, erőteljes karaktert. A színes egyéniségek a Lost Lake utolsó nyarára gyűlnek össze, mindannyiuknak segít a hely és az itteni emberek vagy az ide ellátogatók abban, hogy alakítsanak az életükön.
Eby nem látja értelmét annak, hogy ugyanúgy folytassa az életét, ahogy eddig. Kate nagyjából ugyanekkor jön rá, hogy ezt ő sem teheti. A lánya annyira aranyos az egyedi öltözékeivel, felnőttes gondolkodásával.
Van itt még múlthoz kötődő szakácsnő, aki szavak nélkül is elbűvölő.
Egy fiú, akit szintén a múlt szele kísért.
No és két idősebb asszony. Az egyik nagy akaraterővel, kifogyhatatlan barátsággal. A másik pedig kora ellenére úgy csavarja el a férfiak fejét, ahogy csak akarja. Na, az ő története nem semmi, elég kreatívan lett kiatalálva.
Persze a találkozások helyét a Lost Lake nagyon tetszetős hellyé növi ki magát a végére, igazi otthonná.
Olyan semmihez sem hasonlítható történetet alkotott az írónő ismét, tetszettek az ötletei. Érdemes elolvasni.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

A fél csillag levonás azért, mert valami nagyobb csattanóra vártam. Aranyos a történet, a szereplők ( a többségük) és a misztikus szál is pont elég, hogy megfűszerezze az egészet. spoiler Az írónő nem igazán ír rózsaszín románcokat.

gabiica P>!
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Ez a hely tényleg nagyon varázslatos. Tetszett, hogy olyan tökéletesen és szépen volt leírva a helyszín, és fokozatosan ismerhettük meg a szereplőket is.
Örültem, hogy gyorsan lehetett haladni vele, mert érdekelt, hogy mi lesz a végkimenetele, még ha érezhető is volt.
Az az egy bajom van vele, hogy azon kívül, hogy egyszerűen tetszett, nem tudott többet adni, ezért is nem adok neki öt csillagot.
Hiányoltam, hogy kicsit többet ismerhessünk meg a múltból, volt bár ott játszódó jelenet, de én szívesen megismertem volna Matt és Kate életét is, mi volt, ami miatt gondok voltak.
Varázslatos a könyv, ahogy a cím is mutatja, de nekem egy picit kevés volt.

Sippancs P>!
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Nagy rajongója vagyok az írónő könyveinek, de különösen annak a varázsnak, annak a kis misztikumnak, amit belesző a történeteibe. Ez a könyv sem volt kivétel ez alól, hisz néhány óra alatt a végére értem, viszont a mágikus szál most valamiért nem tetszett. Picit soknak, picit erőltetettnek tűnt, még úgy is, hogy Devin a különcségével, a gyermeki bájával és cserfességével szinte az első pillanatban belopta magát a szívembe.
Ettől függetlenül magát a tavat, a közös estéket, az életre szóló barátságokat, a régi-új szerelmeket és mindazt, amit ez a hely képviselt nagyon szerettem, úgyhogy Lost Lake is felkerült a képzeletbeli bakancslistám tetejére.

Navi P>!
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Ez most jól esett a lelkemnek :) Szép, szívmelengető történet arról, hogy vannak még jó emberek, tartós érzelmek, hogy az ember a barátaiért, a (fogadott) családjáért bármit képes megtenni, még az utolsó esélyt is képes feláldozni. Sajnáltam őket a veszteségeik miatt, de boldog vagyok, hogy egymásra támaszkodva képesek lesznek túljutni az akadályokon és boldogan élnek, amíg meg nem halnak :)
A gyerekek tényleg látják a szellemeket?
Mi lett Maudie-val?

Csoszi>!
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Elvarázsolt, szórakoztatott, kikapcsolt, és közben elgondolkoztatott. Szépen megírt történet, bölcs gondolatok gyászról és újrakezdésről. Az írónő stílusa ismét magával ragadott. Én is szeretnék magamnak egy olyan csodálatos helyet, mint Lost Lake, és olyan embereket magam mellett tudni, mint Eby, Bulahdeen, Kate, Wes, Jack és a többiek. A borító egyszerűen szemet gyönyörködtető. Akik szerették Sarah Addison Allen többi könyvét, ebben sem fognak csalódni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
284 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994610 · Fordította: Molnár Edit
WindStorm>!
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Annyi boldogság van a világon. Csak észre kell venni. Csak érte kell nyúlni.

Második könyvem Sarahtól, de ezzel sem volt különösen problémám. Igazából szeretem a könnyed történeteket. Néha amikor már nem birom tovább a stresszt, vagy egyfajta mindent olvasnék egyszerre időszak kap el, akkor előveszek egy ilyen kis pehelykönnyű regényt és már olvasom is. Kedvelem Sarah világait. Olyan egyszerűek és nagyszerűek, nem kell ájulásig gondolkodnom. Illetve olvasás közben boldog vagyok, s közben szomorú is.
A karakterei szinte akár a szomszédaim is lehetnének, annyira valósághűen vannak megalkotva és a természetük sem árulkodik semmi hihetetlenségről.
Ami Addisonra mindig jellemző, az a misztikum. Na, ebben a regényében is van, de nem túlzottan sok, így a végére érve én is egy nagyobb csattanóra számítottam. Több varázslatra..
Kellemesen kikapcsolódtam olvasás közben, fellélegeztem, természetesen meleg szívvel ajánlom mindenkinek, aki egy kis szórakozásra vágyik. :)

oldmoviegirl01>!
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Ez a némi varázslattal átszőtt történet mesél az élet során útmutatóként szolgáló jelekről, a múltból hozott meghatározó, személyiséget formáló élmények, családi minták jelentőségéről, de mindenekelőtt a közösség erejéről, a továbblépésről. Egy maroknyi különc ember bebizonyítja számunkra, hogy „A kezdést nem lehet megváltoztatni. A befejezést viszont bármikor.”

christine>!
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Kellemes, megszokott, épp olyan, amilyenre számítottam. SAA képes arra, hogy az egyszerű, hétköznapi történeteivel kirántson a mindennapjaimból, és elrepítsen egy olyan helyre, ahol még sosem jártam, és ahova egyszer mindenképp el szeretnék menni. :)
Bővebben: http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2017/12/s…


Népszerű idézetek

Belle_Maundrell >!

Annyi boldogság van a világon. Csak észre kell venni. Csak érte kell nyúlni.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · Eby Pim
2 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– […] A könyvek, amiket húszévesen olvastam, hatvanéves koromban teljesen másképp hatottak rám. És tudjátok, miért? Mert más lett a befejezésük. Miután kiolvasol egy könyvet, a történet még sokáig ott zakatol a fejedben. A kezdést nem lehet megváltoztatni. A befejezést viszont bármikor.

Kapcsolódó szócikkek: Bulahdeen Ramsey
Belle_Maundrell >!

– A múltadat nem tudod megváltoztatni, de a jövődet igen. Ez a könyvekre is igaz. Ha nem tetszik a befejezés, költesz egy másikat.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: jövő · könyv · múlt
Belle_Maundrell >!

A világ nem olyan, amilyennek látni szeretnénk, és nem is fog megváltozni a kedvünkért. A legokosabb, amit tehetünk, hogy nem méltatlankodunk, ha az emberek nem egészen úgy viselkednek, ahogy elvárjuk tőlük.

82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: világ
zuna19>!

– Hiába adsz szmokingot egy kecskére, attól még kecske marad.

148. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Selma Koules
Belle_Maundrell >!

Jack úgy vélte, aki olvas, az nem lehet rossz ember.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Humphry · olvasás
zuna19>!

[…] az írott szó veszélyes fegyver.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lisette Durand
Belle_Maundrell >!

Eby pontosan tudta, milyen kényes dolog a gyász. Ha nem törődünk vele, magától elmúlik, hogy aztán a legváratlanabb pillanatban csapjon le ránk. Ha viszont hagyjuk, hogy elhatalmasodjon rajtunk, és az életünk részévé váljon, vérszemet kap, és örökre a nyakunkon marad. Legokosabb, ha úgy kezeljük, mint egy látogatót. Betessékeljük, megvendégeljük, aztán útjára bocsátjuk.

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eby Pim · gyász
Neysa>!

Ha kiürül a csészéd, egy percig se búsulj.
Különben sosem tudod újratölteni.

272. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lisette Durand
zuna19>!

Néha a meglepő fordulat a legjobb befejezés. Néha pedig az, ami pontosan úgy alakul, ahogyan elképzeltük. De az abszolút tökéletes befejezés nem más, mint a kettő ötvözete.

277. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bulahdeen Ramsey

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
Amy Harmon: Arctalan szerelem
J. A. Redmerski: A soha határa
L. J. Shen: Vagány
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Vi Keeland: A beosztott
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
B. N. Toler: Lélekvesztők