A ​varázslat tava 51 csillagozás

Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Gyönyörű, ​felejthetetlen történet régi és új szerelmekről, az eltéphetetlen kötelékek erejéről…

Eby Pim képeslapon látta először a Lost Lake-et. Egy régi fotó, rajta néhány vastag betűvel szedett szó, ám Eby úgy érezte, mintha a jövőjébe pillantana bele.
Mindez fél emberöltővel ezelőtt történt. Férje, George, már rég eltávozott. A fárasztó rokonok is elmentek. Semmi sem maradt, csak néhány tóparti kabin, ami sikeresen ellenállt a georgiai hőségnek és párának, továbbá a kallódók maroknyi csapata, akik – kimondatlan álmaiktól és vágyaiktól vezérelve – évről évre hűségesen ellátogatnak a Lost Lake-hez.
Ez nem csekélység, Eby ennek ellenére kijelenti, az idei lesz az utolsó nyár, amit a tónál tölt, aztán eladja a területet egy építési vállalkozónak. Amíg az utolsó szalmaszálat jelentő családtag be nem kopogtat hozzá.
Kate Pheris tizenkét évesen az utolsó legszebb vakációját töltötte a Lost Lake-nél; még azelőtt, hogy megismerte volna a magányt, a… (tovább)

Eredeti mű: Sarah Addison Allen: Lost Lake

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994603 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994610 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Bulahdeen Ramsey · Jack Humphry · Kate Pheris


Kedvencelte 3

Most olvassa 11

Várólistára tette 101

Kívánságlistára tette 145

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Sarah Addison Allen szövevényes gondolatmenete ismét le tudott venni a lábamról. Minden története egy kisebb csodával határos. Nagyon megszerettem az ő stílusát.
Minden könyve után elérzékenyülök kicsiit, nagyon tud hatni az olvasóra. Egyszerre szomorú és vidám történetek ezek.
Ami megrészegíti a sztorijait az a varázslat. Annyira tetszenek a leírásai. Például ha elkezd a levenduláról,a citromfűről vagy akár egy gyönyörű tájról írni, rögtön megelevenedik a szemem előtt és rendesen érzem az illatokat is. Ez csodás. Más írónál ezt nem igazán érzem.
Igazából a fél csillag levonás a vége miatt van, én annyira hiányosnak éreztem. Az eddigi könyveinél nem éreztem ezt a tanácstalanságot. Vajon a kiegészítő kötet bepillantást mutat a jövőbe is, vagy csak a múltba kalandozik vissza?
Lehet egyszer felkutatom.

>!
Evelena
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

A múlt és a jelen savanykásan édeskés találkozása. Sarah Addison Allen könyvei annyira jól komponáltak. Mindben megjelenik az a kis jól ismert varázs, ami különlegessé teszi őket. Itt is.
Az összes szereplőt sorra járja az írónő, mindenkinek ad egy előzmény történetet, egy kirívó, erőteljes karaktert. A színes egyéniségek a Lost Lake utolsó nyarára gyűlnek össze, mindannyiuknak segít a hely és az itteni emberek vagy az ide ellátogatók abban, hogy alakítsanak az életükön.
Eby nem látja értelmét annak, hogy ugyanúgy folytassa az életét, ahogy eddig. Kate nagyjából ugyanekkor jön rá, hogy ezt ő sem teheti. A lánya annyira aranyos az egyedi öltözékeivel, felnőttes gondolkodásával.
Van itt még múlthoz kötődő szakácsnő, aki szavak nélkül is elbűvölő.
Egy fiú, akit szintén a múlt szele kísért.
No és két idősebb asszony. Az egyik nagy akaraterővel, kifogyhatatlan barátsággal. A másik pedig kora ellenére úgy csavarja el a férfiak fejét, ahogy csak akarja. Na, az ő története nem semmi, elég kreatívan lett kiatalálva.
Persze a találkozások helyét a Lost Lake nagyon tetszetős hellyé növi ki magát a végére, igazi otthonná.
Olyan semmihez sem hasonlítható történetet alkotott az írónő ismét, tetszettek az ötletei. Érdemes elolvasni.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

A fél csillag levonás azért, mert valami nagyobb csattanóra vártam. Aranyos a történet, a szereplők ( a többségük) és a misztikus szál is pont elég, hogy megfűszerezze az egészet. spoiler Az írónő nem igazán ír rózsaszín románcokat.

>!
Ács_Milán P
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Egy nagyon jól megírt történetet olvashattam. Tetszett, hogy a valóságba egy kis „mese” is keveredett. Ettől egy kicsit gyereknek érezheti magát az olvasó.
Eby és George 50 évvel ezelőtti közös életükről, utazásaikról szívesen olvastam volna még többet.
Lost Lake egy varázslatos kis nyugodt hely lehet. Szinte sokszor láttam magam előtt a tavat, a kis kabinokat, a szereplőket és a festői környezetet.
Eby, Lisette és a visszatérő vendégeik szinte egy nagy családot alkottak együtt. A kedvencem az egyik idős hölgy volt, Selma. És amilyen áldozatot hozott Selma a végén, szerintem arra senki nem számított.

>!
catilde
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Nem tetszett annyira, mint A barackfa titka.
A történet kicsit laposra, kiszámíthatóra sikerült.

>!
csokitorta
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Meg kell hogy mondjam, nem csalódtam Sarah A. Allen ebben, az újonnan megjelent regényében sem. Szerintem nyugodt szívvel kijelenthetjük, az írónőnek a védjegyévé vált az, hogy a történeteit egy kis mágikus realizmussal szövi át, ezáltal kiszakít minket a hétköznapok megszokott rutinjából. Tetszett még, hogy a cselekményt egy olyan varázslatos helyszínbe helyezte, mint a Lost Lake. Szinte már éreztem a tónak a kissé mocsaras, ám kirándulások alkalmával mindig otthonosnak tűnő illatát, hallottam ahogy a fák susognak a szélben, és a békák egész álló nap csak beszélnek, és beszélnek…
Bővebb értékelés: http://varazstinta.blogspot.hu/2017/05/mini-konyverteke…

>!
rafaelo0824
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Szeretem az írónő könyveit, de kicsivel többre számítottam. A mágikus rész ezúttal kicsit sok volt, igazából a Lost Lake világa varázsolt el. Eby és Lisette, a törzsvendégek, ahogy az ember szinte az orrában érzi a tó vizének vagy a kabinon korhadt fájának az illatát, amitől kicsit fájó, keserédes érzések törnek az emberre. Az írónő tökéletesen megragadta azt a vágyódást, amit érzünk, ha régi, elmúlt dolgokra gondolunk, mint mondjuk ez a régimódi üdülőhely a maga furcsa embereivel, akik belegondolva még csak nem is olyan furcsák, csak manapság már nem viselkednek így az emberek, hanem egyszerűen elmennek egymás mellett. Reményt ad ez a könyv, mert elhiszem, hogy léteznek még ilyen varázslatos helyek, ahol ez az érzés és barátok várnak az emberre.

>!
minnie
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

SAA-nek megint sikerült elvarázsolnia…. :) Ezek a déli államok.. beleszerettem. Köszi @Közveszélyes_Krumpliszedő, ez a te hibád :D

>!
fruzs86
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Ez a könyv maga egy kis csoda.
Nagyon nehezen vettem fel a fonalat, mivel első arany pöttyösként teljesen másra számítottam, nem varázslatra.
Gyönyörű történet, egytől egyig szerethető főhősökkel. Kicsi „mese” az összetartásról, az önzetlenségről, a barátságról és a szerelemről. Minden van benne amitől egy regény jó regény lesz.
Én csak ajánlani tudom! Olvassátok és álmodjatok nagyokat!

>!
Jean
Sarah Addison Allen: A varázslat tava

SAA ismét elvarázsolt. Szívmelengető olvasni olvasni a történeteit. Persze egy kis szívfájdalom elmaradhatatlan, de nélküle nem is lenne az igazi, ahogy a végére mindig, minden a helyére kerül. Azért is szeretem nagyon, mert hiába kiszámítható, amíg végigjárjuk az utat, rengeteg kis titkot rejt el.
A fél csillagot azért vontam le, mert nem érzem teljesen lezártnak. Nekem szükségem lett volna még egy szóra/mondatra. De csak egyre :)


Népszerű idézetek

>!
Sheila_7 

– (…) A könyvek, amiket húszévesen olvastam, hatvanéves koromban teljesen másképp hatottak rám. És tudjátok, miért? Mert más lett a befejezésük. Miután kiolvasol egy könyvet, a történet még sokáig ott zakatol a fejedben. A kezdést nem lehet megváltoztatni. A befejezést viszont bármikor.

>!
zuna19 P

– Hiába adsz szmokingot egy kecskére, attól még kecske marad.

148. oldal

>!
Belle_Maundrell

Annyi boldogság van a világon. Csak észre kell venni. Csak érte kell nyúlni.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
>!
Belle_Maundrell

Jack úgy vélte, aki olvas, az nem lehet rossz ember.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Humphry · olvasás
>!
Belle_Maundrell

– A múltadat nem tudod megváltoztatni, de a jövődet igen. Ez a könyvekre is igaz. Ha nem tetszik a befejezés, költesz egy másikat.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: jövő · könyv · múlt
>!
zuna19 P

– Ha jól látom, működik a kémia. Szótagoljam? Ké-mi-a.

156. oldal

>!
vgabi SP

A párás éjszakai levegő, akár a kovakő, szikrákat szórva pattant vissza az utcalámpák üvegéről.

(első mondat)

>!
Sofie

– (…)Előfordult már veled, hogy elkezdtél egy könyvet, és fogalmad sem volt, végül mi sül ki belőle? Ez a hely is ilyen. Az élet legszebb pillanatai is ilyenek.

>!
zuna19 P

Néha a meglepő fordulat a legjobb befejezés. Néha pedig az, ami pontosan úgy alakul, ahogyan elképzeltük. De az abszolút tökéletes befejezés nem más, mint a kettő ötvözete.

277. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Robinette Kowal: Tünékeny illúziók
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Isaac Marion: Eleven testek
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Gayle Forman: Ha maradnék
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
Claudia Gray: Evernight – Örökéj
Jamie McGuire: Az őrző