A ​csodálatos Waverley-kert (Waverley család 1.) 600 csillagozás

Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

A ​magas fallal körülvett kertben, elrejtve egy kicsiny, csendes ház mögé, a legkisebb kisvárosban van egy almafa, melyről az a hír járja, hogy különleges gyümölcsöt terem. Ebben a ragyogó első regényben Sarah Addison Allen erről az elvarázsolt fáról mesél, és azokról a rendkívüli emberekről, akik a kertet gondozzák…
A varázslatos Waverley-kert
A Waverley család tagjai mindig is különös emberek voltak. Sajátos képességeiknek köszönhetően még szülővárosukban, az Észak-Karolina állambeli Bascomban is idegenekként kezelik őket. Még a kertjük is messze földön híres makacs almafájáról, mely jövőbelátó almákat terem, és ehető virágairól, melyek különleges hatással vannak arra, aki elfogyasztja őket. A Waverley-k generációi gondozták már ezt a kertet. Múltjuk a földjébe ivódott. Ahogyan a jövőjük is.
Claire Waverley sikeres party-szerviz vállalkozást működtet: különleges növényeiből ételeket készít. Sarkantyúvirágból, ami segít megőrizni a titkokat, és árvácskából, ami… (tovább)

Eredeti mű: Sarah Addison Allen: Garden Spells

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452968 · Fordította: Szakál Gertrúd

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Claire Waverley · Evanelle Franklin · Tyler Hughes · Bay · Sydney Waverley · Fred Walker · Henry Hopkins · Hunter John Matteson · Lester Hopkins

Helyszínek népszerűség szerint

Bascom


Kedvencelte 148

Most olvassa 10

Várólistára tette 305

Kívánságlistára tette 248

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

Ezért a könyvért megéri egész este fent maradni. Szóhoz sem jutok az ámulattól. Sarah Addison Allen mindig tud valami újat nyújtani a történeteivel. Már A barackfa titka és az Édes élet is nagyszerű volt. Ennél a történetnél is csak magasztalni tudom az írónőt. Semmi hibát nem találtam a könyveiben. Csodásak! Mind a három történet levett a lábamról. Nem tudok köztük dönteni, hogy melyik a jobb. Mindegyik egyaránt fenséges.
Tökéletes álomvilágot alkot SAA, aminek én is szeretnék a részese lenni. Habár csak az olvasása maradt nekem, ezzel is megelégszem. Ha ennyi jut nekem az is boldogsággal tölt el.
A történet itt is nagyon megható, vicces, romantikus és kalandos volt. A szereplők többségét a szívembe zártam örökre. A kedvencem Claire lett. Számomra az ő karaktere lett a legvarázslatosabb. Szívesen olvastam volna tovább is a történetet, de úgy látom, hogy van második része is. Akkor nem ért véget a Waverley varázs. Tovább folytatódik az álom. ❤❤❤

5 hozzászólás
>!
gabiica P
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

Gyönyörű történet volt. Nem csak a cselekmény volt lenyűgöző, hanem az írásmód is. Csodálatos volt az egész, úgy, ahogy volt. Megmelengette a szívemet ez a kis család, a maguk mindennapjaival. Elvarázsolt, élveztem minden egyes oldalát. Biztosan nem ez az utolsó, amit az írónőtől olvastam.

4 hozzászólás
>!
Belle_Maundrell
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

Ez a bűbájos könyv a két puha, virágillatú kacsójába vette az én borongós kis lelkületemet, és mágiával, napsugárral, szellőben hajladozó virágokkal, nyári harmattal és lágy szirmokkal simogatta. Aztán megdobált almával. :)

4 hozzászólás
>!
Evelena
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

Nagyon régóta várakoztattam a történetet. Talán most volt itt az ideje, hogy elolvassam. :)
A történet helyszínéül választott Bascomban a családoknak mind-mind van egy különleges jellegzetessége. Ám a Waverley család tagjai még ennél is különlegesebbek. Akárcsak a kertjük.
A város lakói közé tartozik Evanelle, aki mindenkinek ajándékokat ad, melyek fordulatos utakon-módokon át valóban hasznosakká lesznek. Claire Waverley, aki a virágokkal bolondítja meg az ételeket és italokat és, aki rögtön szimpatikus is volt már a történet kezdetétől, mert annyira szereti az otthonát, a családi hagyományokat, a kertet. Olyan kis visszafogott, szerény és csupa szív.
Az új lakó a városban: Tyler, aki hihetetlenül édes, semmi sem tántoríthatja el. Tudja, hogy kell udvarolni :)
Sydney Waverley, a lázadó, aki sok 'kaland' és dráma után hazatér, hogy maga mögött hagyhassa a múltja sötét árnyait. Na vele nehezebb volt megbarátkoznom, mert nem értettem az indokait arra, hogy miért hagyta ott a testvérét.
Bay, Sydney tüneményes kislánya, akihez nagyon illik az adottsága. Végre egy szereplő, aki olvas a sorok között. ;)
No és persze Henry, akit mindig is csak egy nő érdekelt igazán… :)
Olyan könyv ez, ami könnyű virágsziromként magához ölel.
Pompás, illatos, finom és üde, mint egy lágy tavaszi szellő.
Ne várjatok vele annyit, mint én, minél hamarabb kezdjetek bele ebbe a nem mindennapi történetbe, melyben ott lapul egy csipetnyi mágia.

>!
csillagka P
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

Egyszerűen jól érzem magam attól, hogy elolvashattam ez a könyvet. Fiatalabb lettem, szerelmes, bohókás, és nagyon nagy jó kedvű. Reményt ad a tudat, hogy még vannak ilyen romantikus könyvek, ahol nem a testiség hanem az érzelmek szikrázása a fontos. Megint egy nagyon tetsző déli könyv, tagadhatatlanul érezni a szelet ami sok-sok rossz dolgot elfúj jó messzire. Nagyon jól ki lettek fundálva ezek a csodálatos Waverley lányok, a egész perzselő déli világgal együtt, ahol a mágia is a földből, a fából és a hagyományokból építkezik. Megint egy csudálatos könyv, mostanában nagyon elvagyok kényeztetve, már előre félek milyen rossz élményekre készíti fel a lelkemet a sors, ennyi kiemelkedő mesterművel. Minden esetre nem szeretnék almát kapni, a jövő semmilyen formában nem érdekel.
A virágos recepteket pedig esküszöm kipróbálom.

>!
AniTiger MP
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

Minden karakter egyedi és fantasztikus a könyvben – különösen szeretem, hogy olyan látványosan szerelmesek tudnak lenni Sarah Allen Addison férfi szereplői! ♥ :))) Nagyon drukkoltam Tylernek is és a Hopkins fiúnak is, hogy végre sikerüljön megértetni ezekkel a butus, szemellenzős nőkkel, hogy tényleg szeretik őket.

Az írónő kajás és édességes hasonlatai még mindig bejönnek, de az ebben a regényben szereplő – főleg virágos és gyógyfüves – kajákkal nem tudtam azonosulni. Nem szeretem a levendula limonádét, se a töltött tökvirágot, a csipkebogyós levest, se a citromfüves sörbetet tulipános csészében.

Problem? Ez a regény Alice Hoffman boszis regényeinek a másolatának tűnt (Átkozott boszorkák: testvér konfliktus a mágikus képességű lánytesók között; A tizenharmadik boszorkány: mágikus ház és területe vonulat, városiak elfogadása, stb.). Szóval nem voltam maradéktalanul oda a könyvért, de mégis jó volt.

Nekem az Édes élet és A barackfa titka című regényei sokkal jobban tetszettek!

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/04/waverley-kert.html

2 hozzászólás
>!
christine
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

Hozta azt, amit vártam tőle. Az elején nem nagyon szippantott magába, szinte már untam, aztán valahogy mégis rákaptam. A mágikus realizmus kedvelőinek elengedhetetlen. :)
http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2017/12/s…

>!
Kkatja P
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

Rég olvastam már kimondottan romantikusat, nem az én stílusom, de erre már régóta fájt a fogam, a mágikus realizmus címkének is köszönhetően.
Kellemes kis limcsi volt, mint egy jól behűtött szűz mojito, ami finom és jól esik egy forró nyári délután, de még egy kis mélység a karakterekből úgy hiányzott nekem belőle, mint egy löttyentésnyi fehér rum a szűz koktélból. Szívesen megtudtam volna többet a lányok belső gondolatairól, így kicsit kétdimenziósak maradtak. De a szerelem, na az nagyon szépen lett lefestve, igazi mesébe illő és valóságban szinte fellelhetetlen mélységeket mutat meg az írónő (csöpögős nyálasság nélkül) bár elég hihetetlen és álomból szalasztott pasikkal.
Ilyen kertet én is elfogadnék a csodaalmafával együtt, mely megdobál a gyümölcseivel, amik látomásokat idéznek elő, ha ráharapsz.
Evanelle adottsága volt a legszimpibb, aki mindig tudja, hogy mit kell adnia az embereknek, és hogy miért azt amit, az csak később derül ki, de a többiek is szerethetőek voltak a hibáikkal együtt. Kivéve Davidet. spoiler
A mesebeli környezeten túl, rá is ébreszthet, hogy mindannyiunknak van valami különleges és egyéni adottsága, amit érdemes megkeresni és kiaknázni önmagunk, szeretteink, barátaink vagy bárki más boldoggá téltelének érdekében. :)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452968 · Fordította: Szakál Gertrúd
3 hozzászólás
>!
Szilvi1111
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

Nagyon nagy kedvenc!! ♥♥♥ Ez volt az első könyvem az írónőtől, megkedveltem, aztán a többi könyvét is mind elolvastam, de egyik sem tudja überelni ezt.
Nem tudom hányadik újraolvasás volt ez a mostani, de ugyanannyira élveztem, mint a többit, mindegyik alkalommal elvarázsolt és nem akartam abbahagyni, olvasnám tovább Claire, Sydney, Bay és Evanelle történét (hogy csak a szeretnivaló hölgyeket említsem). spoiler

>!
Trudiz P
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

Újra egy kedvenc könyv :) de jóóó
Szép, könnyed, szerethető, varázslatos, izgalmas történet.
Tetszettek a szereplők, leginkább Evanelle, s a sokat sejtető ajándékozási szokása, Tyler a hódító, Bay a kicsi lány és az egyedi almafa.
Olvasd ezt a könyvet,
ha kikapcsolódni,
ha feltöltődni,
ha izgulni,
ha szórakozni szeretnél.


Népszerű idézetek

>!
Nita_Könyvgalaxis

Van valami művészi a férfiak fenekében. Ez minden, amit el lehet róluk mondani. Vagy legalábbis ez a lényeg.

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evanelle Franklin
26 hozzászólás
>!
Nita_Könyvgalaxis

Férfiak! Nem vagy képes együtt élni velük, de arra sem, hogy lelődd őket.

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evanelle Franklin
6 hozzászólás
>!
brena

Az vagy, aki vagy, akár tetszik, akár nem, akkor már miért ne tetszene?

213. oldal

>!
Sund3lion I

Ha magad miatt örülsz, tele vagy örömmel. De ha másvalaki örömében osztozol, túlcsordul a boldogságod.

298. oldal

>!
Shanara

Olykor azok az emberek, akik hosszú időt töltöttek együtt, egyszer csak azt képzelik, hogy egykor jobban mentek a dolgok, pedig nem. Az emlékek, még a rossz emlékek is megszépülnek, puhává érnek idővel, mint a barack a fán.

59. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2010.)

>!
Sund3lion I

Ha elárulsz valakinek egy titkot, bármilyen zavarba ejtő, az kapcsolatot létesít kettőtök között. Az a személy jelenteni kezd számodra valamit, pusztán azért, mert tud valamit.

220. oldal

>!
Shanara

Az, hogy senki nem számít rá, hogy megteszed, még nem jelenti azt, hogy képtelen vagy rá.

114. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Waverley
>!
Maria_pillowbook P

– Megyek, megfürdök.
– De hát most fürödtél, délután.
– Bűzlök a kétségbeeséstől.

243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Claire Waverley · Sydney Waverley

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Joyland
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Whitney G.: Alapos kétely
Cookie O'Gorman: Nindzsalány
William R. Forstchen: Egy másodperccel később
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák
Karen Chance: Holdvadász
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Kresley Cole: Vámpírvér
Nora Roberts: Sötét boszorkány