Ha ​Rómában jársz (Ha Rómában jársz 1.) 440 csillagozás

Sarah Adams: Ha Rómában jársz

„Audrey ​Hepburn klasszikus filmjének, a Római vakációnak felújítása – mókás, szellemes: igazi lassan kiforró romkom.” – Abby Jimenez, a Barátnak tartalak című bestseller szerzője
NPR – Az év egyik legjobb könyve

Amelia Rose-t Rae Rose művésznéven ismerik rajongói. Kiégett, már évek óta fenn kell tartania a „pophercegnő” imázst. Ihletet merít kedvenc Audrey Hepburn filmjéből, a Római vakációból, és az éjszaka közepén autóba ül, hogy Rómába hajtson. Na jó, a Kentucky állambeli Rome-ba.
Amikor Noah Walker rátalál Ameliára a háza előtt, lerobbant autóval, rögtön közli, se ideje, se türelme problémás celebekre, így is elfoglalt. Jobb belátása ellenére megengedi a lánynak, hogy ott maradjon nála a vendégszobában – de csak ameddig megjavítják az autót, utána mehet Amelia, amerre lát.
Noah-nak lassan feltűnik, hogy a sztárallűröket félretéve milyen kedves és mókás ez a lány, aki a rivaldafényben töltött évek alatt egészen magányos lett. A fiú akarata ellenére… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Next21, Budapest, 2023
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156414526 · Fordította: Nagy Marietta
>!
Next21, Budapest, 2023
352 oldal · ISBN: 9786156414533 · Fordította: Nagy Marietta

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Noah Walker · Amelia Rose


Kedvencelte 36

Most olvassa 20

Várólistára tette 280

Kívánságlistára tette 375

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Málnika P>!
Sarah Adams: Ha Rómában jársz

”…teljesen helyénvaló, ha nemet mondasz. Hogy teljesen rendben van, ha időnként becsukod az ajtót, és kiraksz egy táblát, amin az áll, hogy: Ma magammal foglalkozom.”

A Csalóka szerelem szerzője újragondolja és átülteti napjainkba Audrey Hepburn klasszikus filmjét, ebből pedig egy olyan sziporkázó regény születik, mint a Ha Rómában jársz. A főszereplő ezúttal nem egy hercegnő, hanem egy híres popsztár, Rae Rose, aki éppen egy 9 hónapos világkörüli turné előtt áll. Azonban már egy jó ideje azt érzi, nem önmaga, mások vágyait éli és borzalmasan magányos. Keserves állapotában ahhoz a személyhez fordul, aki sosem hagyja cserben, ő pedig nem más, mint Audrey Hepburn. A Római vakáció indíttatására kinézi a legközelebbi Rome nevű várost, ami ugyan nem Olaszországban, hanem az amerikai Kentucky államban található. A kaland nem indul éppen gördülékenyen, két órán belül ugyanis lerobban a kocsija és egy morgós pitebolt-tulajdonos előkertjében találja magát. Hamarosan beindul a kisvárosi pletykagépezet és természetesen a kettejük közötti kémia is, azonban tisztában vannak vele, hogy Anna hercegnőhöz és Joe-hoz hasonlóan, nekik sincs közös jövőjük. A történet hatalmas lendülettel, humorbombákkal, csipkelődő párbeszédekkel és mókás becenevekkel indul, majd a közepére érve egy kicsit ellaposodik, de még így is messze kiemelkedik romkom társai közül. Tökéletes kikapcsolódást nyújt, miközben hadat üzen a félelmeknek.

bodor_regina>!
Sarah Adams: Ha Rómában jársz

Hát én ezt imádtam! Annyira egy szívet melengető történet volt..
A címe és a borítója alapján teljesen másra asszociáltam, mint amit kaptam, de így csak még jobb volt. Azt hittem, hogy valamilyen Rómás olasz főzősulis románcot kapunk, de szerencsére nem.
Lehet hogy már el kellene fogadnom hogy imádom a morcos, szűkszavú, férfias pasikat Akik mellett mégis biztonságban érzed magad? Akik képesek lekommunikálni az érzéseiket, és a határaikat? Igen ez kell nekem.
Rome kisvárosa és Noah háza, egyszerűen annyira otthonos és kuckós volt, úgy elkapott a hangulata, hogy este 10 körül nekiálltam a könyvnek és hajnal 3 fele erőltetve kellett félbehagynom, hogy aludjak egy kicsit mostmár..
Ameliától kicsit tartottam, hogy kapunk egy popsztáros, nagyképű karaktert, de egyszerűen annyira magányos, szeretethiányos, érző emberré vált a szememben. Legszívesebben odamentem volna hozzá megölelgetni, főleg az elején.
Olyan csodálatos dolgok voltak benne, kezdve a kis rutinjukkal, a hétköznapi legszebb és legérzelmesebb dolgaikkal, a kis palacsintasütésekkel és konyhafelgyújtásával. <3
Olyan pillanatok, amikor Amelia rosszul volt és kiütötte magát és Noah inkább elvitte a nővére otthonába, hogy másnap ne aggódjon azon, hogy bármi baja eshetett volna egy idegen férfi társaságában.. elképesztő
Imádtam a pletykás közösséget, akik mégsem árulták be Ameliát és kitartottak, számíthattak egymásra bármikor. Az összes karaktert szerettem és egy család voltak..
Eddig nem szerettem volna kedvenccé avatni, de most egy ilyen nyáladzós értékelés után mit tudnék én tenni?
Már ki voltam éhezve egy igazán jó könyvre és most olyan jól esett ez a könyv a szívemnek. Úgy érzem, hogy újra megláttatta velem a hétköznapi meghitt pillanatokat és az egyszerűbb élet boldogságát.
Kedveseim gyújtsatok ezeken az őszi napokon egy gyertyát, kuckózzatok be sok takaróval, vegyetek magatok mellé élelmet, és olvassátok el ezt a csodálatos könyvet. <3

7 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Sarah Adams: Ha Rómában jársz

Már nagyon régóta vártam erre a könyvre! Aranyos, vicces, romantikus, mondanivalóval és felesleges konfliktusok nélkül.
A történet az elejétől a végéig szépen fel volt építve, szerethető karakterekkel és kedves háttértörténetekkel. Nagyon tetszett, ahogy az írónő bemutatta Rome-t, a Kentucky-i kisvárost, ahol mindenki ismer mindenkit, mindenki beleüti az orrát mások dolgába, de bajban mégis segítenek egymásnak. A kapcsolatok tengeréből kiemelkedett Noah és Mabel, valamint Noah és a kishúgai kapcsolata. Nagyon jó volt olvasni a közöttük lévő szoros kötelékről, ami néhol ugratásokban nyilvánult meg, máskor meg mély beszélgetésekben.
A történet másik ékköve Amelia útkeresése, ahogy a magányos énekesnőnek sikerül önmagához visszatalálnia és beilleszkednie egy olyan közösségbe, amely nagyon távol áll az ő világától. Az írónő aranyosan mutatta be, ahogy egyre közelebb kerül Noah-hoz, a férfi világához, és hogy ők ketten hogyan hatnak pozitívan a másik életére.

A könyv nem tökéletes, de annyira magával ragadott, hogy most nincs kedvem a hibáit megfogalmazni. Aki picit is szereti Audrey Hepburnt, vagy a Római vakációt, annak kötelező olvasmány.

Kollár_Betti I>!
Sarah Adams: Ha Rómában jársz

– Számomra te Amélia vagy. A szar palacsintákat sütő lány, akinek a mosolya vetekszik a napéval. Csak téged akarlak.

Hű! Szóval nekem Sarah Adams Csalóka szerelem című könyve a nagy hype ellenére óriási csalódás volt (vagy talán pont amiatt is?), ezért kicsit félve kezdtem neki ennek a könyvnek. Ugyanakkor úgy voltam vele, hogy csak mert az nem tetszett, ez még simán bejöhet, szóval igyekeztem elvárások nélkül nekiindulni. És bakker, már az első oldalon éreztem, hogy ez bizonyás más… Azonnal megfogott.

Imádtam a kisvárosi légkört, a mindenki ismer mindenkit felállást, hogy mindenki tud mindenről és összetart a város, de mégsem zárkózik el az új emberektől sem. Bírtam Noah-t: a pitesütő, virágimádó Noah-t, aki férfias volt, vonzó és olyan ember, akinek hatalmas szíve van. Érthető volt a zárkozottsága, de egy fantasztikus embert ismerhettünk meg a személyében, ahogy fokozatosan megnyílt az olvasó és Amelia előtt. Amelia is jófej volt: vicces, édes, magányos, aki meg is érdemelt mindent, amit megtalált Rome-ban. Nagyon bizsergető volt a kettejük közötti kémia, együtt éreztem velük: a félelmeikkel, a nehézségeikkel, a vágyaikkal.

Szóval nagyon szerettem olvasni ezt a kis történetet, szívből örülök, hogy az első rossz benyomás ellenére nem zárkóztam el az írónő további regényeitől, mert ezt az édes szerelmi sztorit kár lett volna kihagynom!

Köszönöm szépen a @21_Század_Kiadó-nak a recenziós példányt!

nicosia P>!
Sarah Adams: Ha Rómában jársz

Igazi, bájos amerikai romcom Audrey Hepburn stílusában.
Semmi extra, mégis… Nagyon aranyos történet volt. Amelia (Rae) a híres énekesnő kalandja a hamisítatlan déli kisvárossal. A cselekmény is, és a környezet is abszolút idealista, ahogy maguk a szereplők is. Az egyetlen negatív személy alaposan ki is lóg a történetből. Abszolút nem életszerű, viszont mesének tökéletes. Vidám, és kedves. A szereplők nagyon édesek, nemcsak a főhősök, hanem a kisváros lakói is. Noah egy tipikus tökéletes férfi, az pedig, hogy részben ő narrálja a történetet remek írói fogás volt. Ki ne szeretne belátni az álompasi fejébe? Amelia minden sztárságával együtt szintén szeretnivaló, kedves és egyszerű. Ők ketten nagyszerű párost alkotnak. A történet maga annyira nem volt kiugró, semmi nagy dráma, semmi érzelmi hullámvasút, viszont a kisvárosi hangulat bőven kárpótolt. Fel is veszem gyorsan az éves tervbe a szerző másik két könyvét. Szuper kikapcsolódás volt.

RTMariann P>!
Sarah Adams: Ha Rómában jársz

Én tényleg sajnálom, de nem tudok több csillagot adni erre a könyvre.
Pont az ellenkezője történt, mint az előző könyve, a Csalóka szerelem esetében. Akkor csak azért kezdtem el a könyvet, mert kellett egy kis levegő. Egy hosszú, durva könyvet olvastam és azzal akartam lazítani. Nem gondoltam, hogy közben még imádni is fogom a sztorit.
Jelen esetben hasonló frissítő, vidám történetet vártam, egy kis felüdülést, mégsem kaptam meg, amire vágytam.

Nem volt ez rossz könyv, azt máris szögezzük le. Csak ez nem talált meg annyira. Nem tudom, hogy ennek az oka maga a történet vagy talán az én adott hangulatom e. Nem is nevezném felhőtlenül vidámnak az alapkoncepciót, mégis lehetett rajta nevetni. Talán az elveszettség vagy a magány nyomta rá a bélyegét és emiatt nem tudtam feloldódni ebben a love storyban. Olykor nekem sok volt az érzelmi feszültség, sajnos többször túlírtnak is éreztem. A tulajdon férjem szeme színét nem tudnám ennyire sokszor, ennyiféleképpen körülírni, pedig nem egy hete nézem. Az a sok apró kis ismételgetés is zavaró volt, amiben épp a másik külcsínét vagy épp belbecsét taglalta. Igen, tudjuk, hogy a csaj gyönyörű, csodás a hangja, esetlen a konyhában, formás a teste és szeretetre éhes míg a pasi bár mogorvának látszik de hatalmas a szíve, felelősséget érez a családja iránt, szokatlan tetkót rejteget (ami nem enyhe túlzás is szerintem, sőt már-már nevetséges), süti a pitét bár nem szereti, istenien faragott izmokkal rendelkezik és olyan kibeba@ott zöld a szeme, hogy arra egyszerűen nem találunk jelzőt, ezért biztos, ami biztos nekifutunk vagy 48-szor hátha sikerül eltalálni a megfelelő árnyalatot.

Na, de nem akarok én epét hányni, mert nem nevezném szörnyűnek. Csak nekem most kevés / sok(k) volt. Cuki hugicák is dukálnak a mogorva bratyóhoz, akik visznek némi színt a poros kisvárosba (ami egyébként valószínűtlenül idilli és összetartó). Nagyon nem kell rajta agyalni; egyszerű, érzelmi viharokban taposó főhősök, akik képtelenek mást tenni, mint a szívükre hallgatni, egy rossz irányba terelgetó „felső erő”, javuló családi kapcsolatok és kiszámítható végkifejlet.

Kikapcsolódásnak kiváló.

dontforgettosmileandread P>!
Sarah Adams: Ha Rómában jársz

Sarah Adams második itthon megjelent regényét, a Ha Rómában jársz kötetét olvastam el április második felében, élményével pedig egyértelműen és hivatalosan is az egyik kedvenc szerzőmmé vált az írónő. Ez a könyv olyan volt, mint egy meleg ölelés. Azonnal újrakezdeném, olyan nehezen hagytam ott ezt a világot, Amelia és Noah történetét. Egy kicsit most helyre is állt a világ rendje ezzel a könyvvel.
Már a Csalóka szerelem is nagyon tetszett , de ez egyenesen belopta magát a kedvenc könyveimnek fenntartott sulcusba a szívemen. Az érzelmek és a romantikus komédiák királynőjévé lett, nagyon érti a dolgát. Még – még – még többet a hazai olvasóknak, nagyon bízom benne, hogy mihamarabb olvashatunk még tőle.

Néha mindannyian fognánk és minden előzmény nélkül kicsit szabadságot vennénk ki a hétköznapokból. Amelia megteszi ezt, ám Róma túl messze van, a Kentucky állambeli Rome viszont csak néhány mérföldnyire.

S persze hol máshol robbana le, mint Rome Pitebolt tulajdonosának, a jóképű Noahnak a háza előtt! Itt kezdődik a bonyodalom.
Csöppet sem probléma-mentesen, de végül egy éjszakára a fiú vendégszobájában húzhatja meg magát, amíg másnap felhívnak egy automentőt. Ez a telefonhívás viszont tovább csavarja a szálakat, ugyanis az autójához több idő, mire a kellő alkatrész megérkezik. Amelia így kénytelen a városban maradni és kiélvezni annak vendégszeretetét. Ebben a vároban pedig van valami, ami mindenkit megindít. Az érzelmek akaratlanul is működésbe lépnek.

Szükséged lesz rá! Léleksimogatóan békés , kellemes érzés volt olvasni. Édes, mint a porcukor, megspékelve a kis koktélcseresznyével a tetején. Vicces, édes, lezser és lágy szívű. Készen állsz egy könyvre, mely úgy érkezik, mint egy lágy tavaszi szellő?

Bővebben a blogomon! https://dontforgettosmileandread.blogspot.com/2023/04/s…

bemese05 P>!
Sarah Adams: Ha Rómában jársz

Nagyon sokáig kerülgettem ezt a könyvet, mert valamiért sosem volt hozzá túl sok kedvem,h neki kezdjek. De igazából jól szórakoztam! Nem volt olyan vicces, mint amire számítottam, de határozottan voltak benne jó pillanatok is.
Kedveltem Ameliát! Teljesen megértettem, h miért is indult útnak és sajnáltam azért, h ennyire drasztikus lépésre volt szüksége, h újra magára találjon. Tetszett ahogyan Noaht kóstolgatta és piszkálta :)
Imádom az ilyen kosvárosi sztorikat! Mindig megnevettetnek a minden lében kanál városi lakók :D
Noah számomra túlságosan is ragaszkodott az elképzeléseihez, de szerencsére időben észbe kapott!
Kellemes, könnyed olvasmány volt, de azért volt 1-2 rész ahol egy kicsit elszomorodtam!

Gelso>!
Sarah Adams: Ha Rómában jársz

Egész aranyos kis regény volt, amiben hál'Istennek nem egy hisztis, elkényeztetett, kislányos csajszika volt a főszereplő, hanem egy végtelenül elmagányosodott, sikeres, tehetséges zenész, aki szerencsére még nem fordult teljesen magába és magányába, hanem nyitott az új ismeretségekre. Így veszi kezdetét a mese, amikor szeretett kocsija Rome-ban (sajnálatára, de némi megoldásképpen ott) robban le, és azáltal botlik bele egy morgós pittbull (sic!)-ba – spoiler.
A mese szépen halad előre, amelyben – és talán azzal még nem írok spoilert –, ha elárulom, a két szóló ember egymásbaszeret, de rengeteg energiát fektetnek abba, hogy leplezzék és tagadják, ha nem is a világ, de mindenek előtt a kisváros lakói előtt; de a kisváros, már csak kisváros, ott mindenki ismer mindenkit, mindeki tud majdnem mindent mindenkiről – a kedvenc pitesütőjükről pedig végképp.
Amelia nem tudja, mert még sosem tapasztalta, milyen egy kisváros és abban élni – hát persze, hogy a nagyvárosi zsúfolt élet és a vele járó minden tumultus, zsivaj, embertömeg, személytelenség ellentétét találja Rome-ban. Azt hiszem, több romantikus történet operál ezekkel a környezeti atmoszféraberendezésekkel, és nem is egy elveszett dolog ez – sőt, szívesen olvasható az olvasók többségének – nekem is jól esett, bár tőlem nem áll távol a kisvárosi miliő. Jól esett olvasni ebben a környezetben előbuborékozó történetet, ami – bár többször is arra késztetett a cselekmény, hogy az ellenkezőjét higgyem – nem dőlt dugába, attól sokkal belevalóbbak voltak hősei: Amelia és Noah – spoiler – mindkettő szimpatikus, akik felülemelkedtek sebeik nyalogatásán, aminek köszönhetően egy jó, könnyed és rendkűvül vidám hangulatú kis történettel ajándékoztak meg engem, olvasót.
Lehet, hogy elolvasom a folytatást is. off

8 hozzászólás
Katica_98 P>!
Sarah Adams: Ha Rómában jársz

Nem szeretek a törénetről írni, azt ismerteti a fülszöveg, de most az értékelés megkívánja, hogy írjak néhány szót, de csak a kezdésről.
A főszereplő egy népszerű énekesnő, Rae Rose. Rea példaképe Audrey Hepburn, és a filmbeli szerepeivel próbál azonosulni. Egy kis pihenőre vágyik, ezért a Római vakációnak köszönhetően Rómába szeretne utazni, de mivel az lehetetlen, így a Kentucky állambeli Rome-ba köt ki. Ezzel indít a történet. A könyv végére érve azt a következtetést vontam le, hogy Rea Rose élete, sokkal jobban hasonlít Grace Kelly-hez, mint A Római vakációból, Anna hercegnőjéhez. spoiler Érdekes is, hogy Graceből off off hercegnő lett.
A maga műfajában megállta a helyét, de nekem néhol túl gyerekes volt. A Sarah Adams: Csalóka szerelemhez képest pedig nagyon gyenge. Szokásomhoz híven ehhez mértem a csillagozást.


Népszerű idézetek

Málnika P>!

Félig rendben vagyok, és ez remek.

9. oldal (Next21, 2023)

Málnika P>!

Azt mondom, hogy francba a félelmekkel.

315. oldal (Next21, 2023)

Kollár_Betti I>!

– Szóval, mi a kedvenc pitéd?
– Nem szeretem a pitét – mondja határozottan.
Csak pislogok rá.
– De hiszen piteboltod van.
– Valószínűleg ezért nem szeretem a pitét.

Kollár_Betti I>!

– Számomra te Amélia vagy. A szar palacsintákat sütő lány, akinek a mosolya vetekszik a napéval. Csak téged akarlak.

Kollár_Betti I>!

– Seggfej vagyok, és tudom is.
– Oké, nos, azt mondják, hogy a beismerés az első lépés.

Kollár_Betti I>!

– Nem baj, ha beismered, hogy odavagy a virágokért, ettől még ugyanúgy férfiasnak tűnsz.
[…]
– Piteboltom van. Gondolod, érdekel, hogy férfiasnak tartanak-e?

Puska >!

És az a furcsa, hogy ritkán vagyok egyedül, de mégis állhatok egy több száz emberrel teli teremben, akik állítólag szeretnek engem, miközben teljesen elszigeteltnek érzem magam.

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Rose
2 hozzászólás
Kollár_Betti I>!

– […] Mióta olyan nagy bűn időnként önzőnek lenni?


A sorozat következő kötete

Ha Rómában jársz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
Emily Henry: A könyvek szerelmesei
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú
Karina Halle: A lázadó herceg
Farkas Andrea: A Főnök ajánlata
R. S. Grey: Hotshot Doc – A menő doki
Vi Keeland: Fiatal szerető
Vi Keeland: A beosztott
Christina Lauren: Nem mézes hetek