Csalóka ​szerelem 233 csillagozás

Sarah Adams: Csalóka szerelem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Barátokból ​lett szerelmesekről szóló TikTok-szenzáció, az év romkomja

Örökre barátok maradunk?

Bree Camden titkolja, hogy reménytelenül szerelmes legjobb barátjába, Nathan Donelsonba, aki mellesleg az NFL, az észak-amerikai futball liga legendás játékosa.
De ez Bree legkisebb problémája. Egy autóbaleset következtében már soha nem lehet belőle balerina, úgyhogy táncstúdiót nyitott – és továbbra is nyitva tartaná, ha sikerül kiköhögnie a bérleti díjat.
Amikor Nathan a segítségére siet, és megvásárolja az egész épületet, Bree örülhetne, de ő még mindig nem boldog. Felhajt egy-két tequilát – jó, talán többet, mint kettő –, és legmélyebb, legsötétebb titkait elkotyogja egy TMZ riporternek.
Miután a videó virális lett, az egész világ azt hiszi, Nathan és Bree egy párt alkotnak. Ők a tökéletes pár. És Nathan sajtósának támad egy ötlete, ami Bree-nek is anyagi biztonságot jelenthet.
Mi a bökkenő? Úgy kell tenniük, mintha szerelmesek lennének… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
Next21, Budapest, 2022
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156414380 · Fordította: Nagy Marietta
>!
Next21, 2022
350 oldal · ISBN: 9786156414397 · Fordította: Nagy Marietta

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Nathan (Nate) Donelson · Bree Camden


Kedvencelte 15

Most olvassa 8

Várólistára tette 163

Kívánságlistára tette 238

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Málnika >!
Sarah Adams: Csalóka szerelem

”Még ha felkészülsz is a legrosszabbra az életben, attól sem fog kevésbé fájni az esés, ha bekövetkezik.”

Az álkapcsolat trendi, kedvelt témává vált az utóbbi időkben a YA könyvek szerzőinél, a hatalmas sikert arató Ali Hazelwood: A szerelem képlete után a Csalóka szerelem is egy olyan kapcsolatot mutat be, ahol spoiler a szereplők arra kényszerülnek, hogy környezetük előtt eljátsszák, ők bizony egy párt alkotnak.

Bree régóta reménytelenül bele van zúgva legjobb barátjába, Nathan-be, ám nem mert színt vallani, nehogy az értékes barátságuk is rámenjen. Egy részeg pillanatot bemutató virális videónak köszönhetően azonban a fulballcsapat kapitányát arra kéri menedzsere, hogy írjanak alá Bree-vel egy reklámszerződést, s emellett szerelmespárként jelenjenek meg nagyobb eseményeken és a közösségi médiában. A féltve őrzött barátságzóna erősen veszélybe kerül, miközben Bree kóstolót kap a celebek életéből is. A könnyed romantika mellett a pánikrohamok, a teljesítménykényszer és a segítség elfogadásának nehézségei is fontos hangsúlyt kapnak a regényben. Bár korántsem egy tökéletes irodalmi alkotás, mégis olyan, mint mi magunk, a maga tökéletlenségében imádnivaló. Vitt magával a jól felépített történet, a szeretetreméltó karakterek, ráadásul ezúttal végre egy olyan szerzőt kapunk, aki nem érezte kényszernek, hogy pikáns, részletekbe menő szexjelenetekkel turbózza fel írását, megelégedhetünk Nathan elképesztően feszes, izmos testének érzékletes leírásaival. Tökéletes, kikapcsoló olvasmány volt így az év elejére.

Kollár_Betti IP>!
Sarah Adams: Csalóka szerelem

– A barátok nem nézegetik a meztelen barátaikat. Ez az emberiség legalapvetőbb szabálya.

Annyira vártam ezt a könyvet, de sajnos nekem most csalódást okozott.

Alapvetően egy tök cuki, édes limonádé lehetne, de hát már lényegében az első fejezetben nyilvánvalóvá válik, hogy a főszereplők szerelmesek egymásba. És nem az a fajta nyilvánvaló, mikor sejted, de azért lehet húzni a dolgot, hanem a váltott szemszög miatt konkrétan tudjuk mindkét fél részéről, hogy nem csak szikra van itt, hanem szerelem. Innentől kezdve minden „jaj, csak barátként tekint rám” kezdetű monológ és vívódás valahol értelmét is veszti. Arról nem is beszélve, hogy rajtuk kívül mindenki tudja. A haverok, a család, de még az újságíró is a mosdóban… De mindent le lehet persze tagadni, csakhogy ragaszkodjunk ahhoz, hogy „nem, nem tetszünk egymásnak”… Szóval nekem vontatottnak és néhol szürreálisnak érződött.

Persze a fiúk táblás jelentén jól mulattam, és sokszor volt olyan aranyos helyzet, amin mosolyogtam, de maga a sztori nem tudott úgy magába szippantani.

Köszönöm szépen a 21. Század kiadónak a recenziós példányt, ez most nem volt nekem akkora siker, mint mondjuk a Nem mézes hetek, de cseppet sem bánom, hogy elolvashattam!

bemese05 P>!
Sarah Adams: Csalóka szerelem

Azért kap csak 4,5 csillagot ez a könyv, mert volt egy pont ahol úgy éreztem, ha mégegyszer valamelyikük visszatáncol én sikítok! :D Egyébként szerettem, mert aranyosak, sőt édesek voltak a szereplők! Nagyon tetszett, h mindenki cuki volt. A nagy macsó focisták már kicsit irreálisan voltak tündibündik, de egyefene, elhittem nekik :D
Nathan egy tökéletes pasi, nem tudnék rá mondani egy rossz jelzőt sem azon kívül, h MIÉRT NEM CSELEKEDTÉL ELŐBB?! Egyébként imádtam ahogy imádja Breet! És igen, Bree is előbb a sarkára állhatott volna és nem kellett volna minden izzasztóbb pillanatban kereket oldania! De a lényeg a lényeg, h a vége olyan cuki lett ♥ off

Dsheavenofbooks>!
Sarah Adams: Csalóka szerelem

A Csalóka szerelem című könyvet alapjáraton egy nagyon aranyos, szerethető regénynek gondolom, amely a barátságból szerelmesek és a fake dating típusú történetek rajongóinak kedvez. Bree és Nathan karaktere is szimpatikus volt, szerintem könnyű velük azonosulni. Tetszett, hogy mindig nagyon tisztelettudóak voltak egymással szemben, érezhető volt, hogy mennyire szoros kötelék fűzi össze őket, de néha kissé gyerekesnek gondoltam a viselkedésüket, azt pedig nehézkes volt elképzelnem, hogy 6 évig titkolták egymás elől az érzéseiket.
A könyv felépítése tekintetében jobban örültem volna, ha a karakterek fokozatosan döbbennek rá az egymás iránt érzett szerelmükre, mivel így kissé túlnyújtottnak éreztem a történetet, amelyből egyértelműen hiányoltam a kissé spicybb jeleneteket.
Ezeken a kis negatívumokon kívül azonban nagyon szerettem, sokat mosolyogtam olvasás közben, Nathan pedig egyértelműen belopta magát a szívembe.

Bátran ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, akik szereti a kevésbé fülledt romantikus olvasmányokat, és csak egy aranyos, kikapcsolódásra tökéletes regényre vágynak.

B_Kittina P>!
Sarah Adams: Csalóka szerelem

Úúúúúrrristeeennn…ennyire még a rétes tésztát sem lehet elnyújtani, mint ennek a könyvnek a cselekményét. :/
Komolyan, mikor már a nyolcvanadik próbálkozásuk sem sikerült, azt hittem, hogy a vakolatot fogom lekaparni a falról, hogy „ILYENAMESÉBENSINCS!!!!”.
Nagyon cuki, nagyon aranyos, nagyon minden, de valahogy nem fogott meg.
Viszont a váltott szemszög kifejezetten bejött, meg Nathan napbarnított kockahasa is valamint gyorsan is lehetett az olvasással haladni.
Nathan csapattagjai kellemes színfoltjai voltak a könyvnek, teljesen lököttek voltak. A festett lábujjkörmöktől egészen a randipuskát kiötlő fejükig. :D :D :D

A borító is kifejezetten tetszik!
Annyira én nem éreztem hatalmas szenzációnak…Egyszer olvasós kategóriába esett nálam.

Egy tanulság mégis levonható, az, hogy merd bevallani az érzéseidet!

>!
Next21, Budapest, 2022
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156414380 · Fordította: Nagy Marietta
Voreena>!
Sarah Adams: Csalóka szerelem

“Félve, de egyúttal reménykedve kezdtem el a könyvet, mivel nem voltam benne teljesen biztos, hogy a friends-to-lovers, avagy a barátokból szerelmesek kategóriát tulajdonképpen szeretem-e. Határozottan több a pozitív, mint a negatív élményem ezzel kapcsolatban, de hát sose lehet tudni… Szerencsére ezúttal sem csalódtam, sőt, határozottan úgy érzem, hogy ez az eddigi legjobb könyv, amit ebben a kategóriában olvastam.”

Bővebben a blogomon: https://voreena.blogspot.com/2022/11/sarah-adams-csalok…

Titina>!
Sarah Adams: Csalóka szerelem

Úgy látszik őszig kellett várnom, hogy ilyen könnyed, szórakoztató romantikus történeteket olvashassak. Jót szórakoztam, ez is kellően édes volt, szerettem a szereplőket. A történet is pont olyan volt, amit szívesen olvasok. itt még a váltott szemszög sem zavart, sőt néha kifejezetten szerettem Nathan szemszögét és a csapattársait. Viccesek voltak, és feldobták a történetet.
spoiler
Mindenesetre szívesen olvasnék még hasonló könyvet, mert teljesen kikapcsolt.

csfannie P>!
Sarah Adams: Csalóka szerelem

„Már értem, hogy miért lett ilyen sikeres a könyv. Nagyon cuki, könnyed olvasmány, és az ember akkor sem tudja letenni, ha tudja, hogy mi a vége. Nem kell tőle hatalmas csavarokat és fondorlatos cselekményszálat várni, a kötet célja a szórakoztatás, és ennek a feladatnak eleget is tesz.
Viszont van egy dolog, amivel az írónő megkönnyíthette volna mindenki életét, ez pedig nem más, mint a kommunikáció. Legalábbis garantáltan kevesebb tortúrán ment volna keresztül a két szereplő, ha ténylegesen beszélnek is egymással, ezáltal én is kevesebbszer fogtam volna a fejem a hülyeségeiken – bár ebben az esetben a sztori nem lenne több száz oldalnál, mert annyira látszódott Bree-n és Nathan-en, hogy összetartoznak. :)”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2022/11/sarah-adams-…

noni55 P>!
Sarah Adams: Csalóka szerelem

Bree és Nathan évek óta szoros barátságban vannak egy pár év kieséstől eltekintve. Ha Nathan egyik barátnője válaszút elé állítja, hogy válasszon közte és Bree között, minden esetben Bree-t választja. A váltott szemszögnek köszönhetően hamar kiderül, hogy barátságuk kezdete óta szerelmesek egymásba. Egyikük sem meri felfedni valós érzelmeit, félve, hogy esetleg tönkremenne a barátságuk. Bree egy este kissé ittasan egy mosdóban kiönti a szívét egy nőnek, mit sem sejtve arról, hogy egy riporternek árulja el legféltettebb titkait. Nathan kapva kap a menedzsere által javasolt álkapcsolaton, mivel így közelebb kerülhet a lányhoz. Bree-nek is sokáig tart míg saját magának is megengedi, hogy ne csak álmodozzon Nathan-nal kapcsolatban, hanem valóra váltsa az álmait.
Nagyon aranyos kis limonádé, bár én jobban szeretek olvasni az elsöprő, szenvedélyes kapcsolatokról.

vivi_reads>!
Sarah Adams: Csalóka szerelem

Hűha, hát én imádtam ezt a könyvet! Annyira berántott az egész felállás, a karakterek, hogy észre sem vettem, de már nem volt tovább a történet. Nem volt túlírva, nem volt hamis. Bree gondolatait annyira áttudtam érezni.. hiszen saját tapasztalatom is van ebben a témában, szóval tényleg nem volt nehéz beleképzelnem magam az egész szituba. Irtó cuki jelenetekkel tűzdelte meg az írónő a romantikus részeket. Szerintem nagyon szépen bontakozott ki az egész szerelmi kapcsolatuk. Közben örülök, hogy mélyebben is betekinthettünk a szereplők gondolataiba a váltott szemszög miatt. Sokkal közelebb tudtam hozzájuk kerülni érzelmileg is. A sportos része is kimondottan tetszett a dolognak, habár nem sok ilyen típusú könyvet olvasok, de egészen megnyert magának.
A lezárása pedig egyenes mellbevágott! Annyira meglepődtem! Bevallom őszintén sokszor elérzékenyültem az olvasás során is. Egy igazi érzelmi hullámvasúton ültem. Nathan pedig egyszerűen maga a TÖKÉLETESSÉG!♥

Humoros, szórakoztató és aranyos. Ha szereted a friends to lovers, a sport románc vagy csak szimplán a romantikus történeteket akkor ezt semmiképpen se hagyd ki!✨


Népszerű idézetek

Málnika >!

[…] minden jobban működik, ha csak a mában élek, és azzal gazdálkodom, amim van. Nincs értelme olyasmire számítani, ami hivatalosan nincs a kezemben jelenleg. Az élet mindig kirántja a szőnyeget alólunk, szóval, ha boldog tudok lenni azzal, amim jelen pillanatban van, akkor egészségesebb életet fogok élni.

103. oldal (Next21, 2022)

bemese05 P>!

– Haver, te komolyan nem tudod? Csak a megfelelő időben a vak oldalára kell kerülnöd, és bumm, fel kell rúgnod a csajt.
Észre sem fogja venni.

1 hozzászólás
bemese05 P>!

Egyik felem azt mondja, szörnyülködnöm kellene amiatt, hogy egy ilyen férfi körbehurcol, de nem hallom, mert a másik felemet túlságosan leköti, hogy azt kiabálja: IGEN! Vigyél vissza a barlangodba, és vadul szeretkezz velem!

Kapcsolódó szócikkek: Bree Camden
bemese05 P>!

Márpedig nem tudhatja meg, hogy azért szakítottam Martinnal, mert ő nem Nathan. Talán ha hunyorogtam volna, ha bedugtam volna fülemet és ide-oda hintáztattam volna a fejemet, akkor elhitethettem volna magammal, hogy ő az. De ki akar így élni?

Kapcsolódó szócikkek: Bree Camden
bemese05 P>!

– Ez romantika, emberek. Nem amerikai futball. Nem használhatunk focis trükköket és X-eket meg karikákat arra, hogy egy teljes kapcsolatot ábrázoljunk. Csak semmi homályos metafora. Amire itt szükségünk van, azok a szavak.

1 hozzászólás
bemese05 P>!

Lawrence megfordítja a táblát, Price pedig figyelmeztet bennünket, hogy viselkedjünk természetesen. Abban a másodpercben, amikor Bree befordul a konyhába, én felugrom az asztalra, Jamal a falnak támasztja a könyökét, és a kezére hajtja a fejét, Lawrence pedig lehuppan a földre, és úgy tesz, mintha nyújtózna. Derek nem tudja eldönteni, mit tegyen, szóval ott ragad középen. Mindannyian felöltjük a műmosolyt.
Szarul játsszuk a szerepünket.
Bree megdermed, és azonnal észreveszi, hogy nem viselkedünk természetesen.
– Mit csináltok, srácok?

3 hozzászólás
bemese05 P>!

Valójában sohasem szabadna szexi dolgokat gondolnom Nathanről, csakhogy ez… ez NEHÉZ, oké? Hisz mégiscsak nő vagyok, konok petefészekkel, és hadd mondjam el, hogy ez utóbbi egy igazi ringyó.

Kapcsolódó szócikkek: Bree Camden · Nathan (Nate) Donelson
bemese05 P>!

A fizikai érintés szavak hallatán összeugrik a gyomrom, és azonnal úgy érzem magam, mint egy tizenkét éves, aki fél az első randevújától. És ami még rosszabb, a lehető legképzetlenebb oktatóktól kapok tanácsokat.

Kapcsolódó szócikkek: Nathan (Nate) Donelson
bemese05 P>!

– Szerintem normálisan viselkedem.
– Nem, nem viselkedsz normálisan, és nem megyek veled a partira! TEGYÉL LE! Várj, fel tudnád kapni a teniszcipőmet? Ott van a kanapé mellett. És ne felejtsd a pulóveremet!

Kapcsolódó szócikkek: Bree Camden · Nathan (Nate) Donelson
bemese05 P>!

A rövidre nézek, aztán vissza Nathanre. Mennyi az esélye, hogy azt mondom neki: gyerekeket akarok tőle, ha egynél több pohárral iszom ezekből ma este?

Kapcsolódó szócikkek: Bree Camden · Nathan (Nate) Donelson

Hasonló könyvek címkék alapján

Nicole Williams: Crash – Zuhanás
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Ella Maise: Imádlak, Jason Thorn
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: A beosztott
Christina Lauren: Nem mézes hetek
Cassandra Clare: Árnyak ura
Vi Keeland: Fiatal szerető