A ​néma gyermek 196 csillagozás

Sarah A. Denzil: A néma gyermek

Wall ​Street Journal és Amazon charts bestseller.

2006 nyarán Emma Price tehetetlenül nézte, ahogy a hatéves fia piros kabátját kihalásszák az Ouse-folyóból. Az év tragikus története: egy kisfiú, Aiden egy szörnyűséges áradás során elcsatangolt az iskolából, a folyóba esett, és megfulladt.

A testét sosem találták meg.

Tíz évvel később Emma végre újra felfedezte az élet örömeit. Férjhez ment, gyermeket vár, és ismét kézben tartja az életét…

… amíg fel nem bukkan Aiden.

Aident túlságosan megviselték a történtek ahhoz, hogy beszélni tudjon róluk. Feltűnése végtelenszámú kérdést vet fel, de a fiú egyre sem válaszol. Csak a teste árulkodik az egy évtizeddel korábbi eltűnésének a történetéről. A múlt törött csontjai és sérülései rámutatnak mindarra a borzalomra, amit Aidennek el kellett szenvednie. A fiú sosem fulladt meg. Elrabolták.

Ahogy Emma próbál újra kapcsolatot teremteni az immár kamasz fiával, le kell lepleznie azt a szörnyeteget,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789635610419 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789635610426 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575207 · Fordította: Benedek Dorottya

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Emma Price · Jake Hewitt


Kedvencelte 11

Most olvassa 4

Várólistára tette 177

Kívánságlistára tette 152

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Sarah A. Denzil: A néma gyermek

Aki szereti a lassú thrillereket, annak tökéletes olvasmány.

mate55 P>!
Sarah A. Denzil: A néma gyermek

Minden szülő rémálma, hogy a gyermekét valaki erőszakkal magával viszi, fogságban tartja, ahol akár évekig mentálisan, fizikailag és a legrosszabb esetben szexuálisan is bántalmazza. Sajnos legtöbb esetben nem kerülnek elő ezek a gyerekek, vagy ha igen, már csak a holttestükre talál rá a rendőrség. Vannak azonban csodával határos menekülések is, amik reményt adhatnak….. Az ilyen típusú krimik kiszolgálják az olvasók vágyát, hogy győzzön az igazság egy igazságtalan világban, és remek gyógyírt jelentenek vérszomjunk csillapítására is. Akkor kerül üröm az örömbe, mikor ennek tálalása során, az írónő két módon is elvágja a várva várt feszültséget: egyrészt azzal, hogy karakterei egytől-egyig kidolgozatlanok maradnak, akik nem képesek előlépni a teljes értékűség irányába. Lehet, hogy érdekesnek tűnnek, de nem marad elég idő érdemben kibontani őket, így a drámájuk sem hatott meg. Másrészt nemcsak erős és követhető sztori nincs, és hiába olvashatok reakciókat, „látom” a tragédiát és a kétségbeesést, de mégis gátolva vagyok abban, hogy fájdalmukat és helyzetüket maradéktalanul átérezzem. Természetesen a kíváncsiságomat ébren tartotta, de nagy izgalmak nem vártak rám. A megközelítés szerette volna megőrizni az okosan felállított alapokat, viszont szomorúan ugyan, de nyugodtan kijelenthetem, hogy mindez maximum csak a felszínen sikerült. „A néma gyermek” tehát jött, látott és ismét sikerrel adott újabb ékes bizonyítékot arra, hogy az utánzatoknak bizony még mindig híg a leve.

7 hozzászólás
EssentialHencsi P>!
Sarah A. Denzil: A néma gyermek

Nagyon tetszik a borító. Úgy néz ki, mint Peter Clines: 14 című könyvének az eleje. Aztán ennyi a pozitívum az egészben.
Azon gondolkodom, hogy lesz egy könyvből bestseller. Mindenki megveszi, mert jól néz ki a borító? Vagy mert tetszik a tartalma? Mert ugyebár azért, mert sokat eladtak belőle, nem biztos, hogy mindenkinek tetszett is, aki elolvasta. Ugye, nem? Ugye, nem süllyedt ilyen mélyre a könyvírás? Ezt a könyvet akár egy tehetségesebb tizedikes is írhatta volna, és akkor azt mondanám, hm, kicsit csiszoljunk rajta, de jó lesz ez. De nem, ezt egy felnőtt nő megírta, kiadták, lektorálták, megvették, bestseller lett, és senki nem mondta közben, hogy anyukám, ez egy nagy kalap f.os. És ez nagyon szomorú.
Annyira unalmas ez a könyv, hogy olvasás helyett állandóan 5 minutes craft videókat néztem, úgyhogy ha nem is haladtam az olvasással, profin tudok testápolóból és kakaóporból barnítókrémet kotyvasztani, profi instavideókat csinálni, stb. De aztán valahogy csak végigvergődtem a könyvön is, hála a magasságosnak.
Azt hiszem, elengedem ezt a „Női pszichothriller” dolgot, mert a degradáló besoroláson kívül semmi beszélgetnivalót nem adnak a sorozat könyvei.

10 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Sarah A. Denzil: A néma gyermek

Hűha… Nem is tudom, hogy mit vártam igazából ettől a könyvtől, de azt a vélemények alapján nem is sejtettem, hogy ennyire tetszik majd!
A pszicho-thriller elég erős műfaji besorolás, ez a könyv inkább a lélektani krimi és dráma elegye, de mindenképpen a jobb fajtából!
Nagyon megérintett Emma és Aiden kálváriája, szinte faltam a sorokat. Lassabban hömpölygött ugyan a cselekmény, de nem lehetett letenni a regényt.
A végkifejlet beteg volt és megrendítő.

3 hozzászólás
Niitaa P>!
Sarah A. Denzil: A néma gyermek

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/11/sarah-denzil-ne…

„Sokszor esek bele abba a hibába, hogy egy könyvhöz valamilyen okból kozmikus erővel kezdek el vonzódni, majd csalódottan kell konstatálnom, hogy a beteljesülés elmarad. Valószínűleg a várakozással töltött napok alatt az elmémben egy túlidealizált képet alkotok róla, amihez nem érhet fel. Mondhatni téves elvárásokat generálok magamnak. A néma gyermek esetén is többet vártam el. A fordulatok számomra túlságosan egyértelműek voltak, a tettes kiléte is előre meghatározott. Már az első megjelenésnél magabiztosan rá lehet mutatni azokra az emberekre, akiknek valamilyen úton-módon közül lehet az eltűnéshez. Az indítékok hamar kiderülnek és már csak az őrületi fokozatokat kell megfelelő szintre belőni. Ennek ellenére nem bánom, hogy elolvastam, mivel a lapokon sok elgondolkodtató tartalom jelenik meg. A szerző teljes mértékben átérezte az édesanya, Emma érzéseit és roppant kifinomult módon vetette papírra a belső vívódásait. Ez számomra már elegendő volt ahhoz, hogy pozitív élménnyel zárjam le a könyvet. A cselekmény folyamatosan felfelé ível, így a kezdeti csendes folyást a végére egy – talán túlságosan is – pörgős, impulzív eseménysor váltja fel. Egy délutáni kikapcsolódásnak bőven eleget tett. Elgondolkodtatott, ugyanakkor nem kötötte le minden agykapacitásomat. A könyv viszi előre az olvasót, így nagyon hamar a végére lehet érni. Nekem most épp ennyi elég is volt.”

Kókuszka>!
Sarah A. Denzil: A néma gyermek

Lassan haladó, idegesítő, kimerítő olvasmány. Maga az alaptéma, egy kisfiú eltűnése, majd tíz év utáni megtalálása egy feszült pszicho-thriller is lehetne, de inkább csak gyenge kísérletezés. Stílusa, karakterek megformálása, a történetvezetés számomra nagy csalódás volt.

Zsuzsanna_Makai>!
Sarah A. Denzil: A néma gyermek

Fura, h 80%-on van, mert azért ez annál jóval jobb volt! A vége pedig egyszerûen zseniális, izgalmas, pörgôs.
Minden adott volt, egy jó kis krimihez. Amit nem értettem, h konkrétan a rendôrség h h nem talált semmit?
spoiler
Elég durva egy alapszitu, amikor 2 hét van vissza a szülésedig, és a tíz éve vízbefulladtnak hitt fiad elôkerül.
És mindenki ellened fordul, még a sajtó is megtalál, megpróbálod a víz fölött tartani a fejed, de mindenki téged hibáztat mindenért.
Nekem tetszett! Emmát megszeretni nem tudtam, de megértettem.

smetalin>!
Sarah A. Denzil: A néma gyermek

A minap mikor említettem, hogy most már jó lenne egy jó kis krimi, nem pont erre gondoltam!Ez minden csak nem jó. És akkor még nem is említettem, hogy kifogtam egy olyan könyvtári példányt amit előttem olyan személy olvasott, aki úgy jelölgetett benne tollal kis pöttyöket, mint egy bagzó macska. Gondolom a mélyebb részekre akart utalni, de én csak pöttyöket láttam, mert nem volt semmi mélysége ennek a könyvnek.
A történet akár mély is lehetett volna, de az írónőnek ez nagyon sekélyesre sikerült. Sajnos a szereplők nem elevenedtek meg, halott volt mind. A történet gombolyagja nem szépen letekeredett, hanem összegubancolódott és a problémás részeket ollóval oldotta meg. Ha elolvastad ne agyalj rajta sokat, mert rájössz hogy tele van logikai bakival. Hát mit is írhatnék még, a borító! Jó ez a lakat. Lehet azt szimbolizálja, hogy ne nyisd ki a könyvet?

kratas P>!
Sarah A. Denzil: A néma gyermek

Tetszett, hozta azt a borzongást és kellemetlen érzést, amit egy thrillertől várok. És nagyon ügyesen került Emma személyisége és érzelmei bemutatásra, az anyai szeretet, hogy a gyermekéért mindent, a kételkedés, a kitartás, a bosszú iránti vágy… és a naivitás is. Mindez igazi kisvárosi környezetben, nagyszerű mellékszereplőkkel.

ap358 P>!
Sarah A. Denzil: A néma gyermek

Egy újabb könyv, ahol maga a stílus fogott meg, az, amint egy anya elmeséléséből megismerhetjük a történetet. Igazi női regény. A cselekmény lassú folyású, mégsem bírtam letenni.
Emma újra visszakapja a rég halottnak vélt fiát, de szembesülnie kell vele, hogy csak egy üres, érzéketlennek vélt tégelyt vihet haza, és minden nap küzd azért, hogy életet, érzelmet és reakciókat csikarjon ki a traumákat átélt fiából. Türelemre lenne szüksége, de a regény megmutatja, miként akadnak pillanatok, amikor elszakad a cérna. A nyomozás újra kezdődik, a sajtó ismét bepörög, és mindenki, akit Emma ismer, akik körülötte élnek gyanússá válnak. Az élete gyökeresen megváltozik.
A thriller része kiszámítható, az utalásokból sejthetőek a fordulatok, a főbb karakterek ábrázolása sem elég árnyalt, ezért is kap hangsúlyt Emma élete, a múltja, miként is nyerik el a bizalmát és a szeretetét, hogy megtévesszék.
Ezt a könyvet a zsánerért nem rajongók is a kezükbe vehetik, a sors, az élethelyzetek, a főszereplő lelki világa kapja a fő szerepet, nem a borzongás.


Népszerű idézetek

ap358 P>!

Rejlik egyfajta erő a gyengeségben, ami a legrosszabb helyzetekben tör felszínre.

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Price
ap358 P>!

… az emberek gyakran elrejtik az igazi arcukat. Évekig rejtegetik, még azok előtt is, akik a legközelebb állnak hozzájuk.

272. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Hewitt
ap358 P>!

Állítólag bármilyen adott helyzetben csakis saját magunkat, a saját viselkedésünket tudjuk irányítani. A körülményekre semmi ráhatásunk nincs.

5. oldal

ap358 P>!

– Csak a pszichopaták találják viccesnek a bohócokat.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Hewitt
ap358 P>!

Mindenkinek több oldala van. Bárkinek lehet olyan személyiségrésze, ami a sötétség és a veszélyek felé hajlik. Az orvosunk lehet szadista. Az alsós tanító lehet pedofil. A kozmetikusunk lehet gyilkos. Vagy bármi más.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Price
agi452 P>!

Senkinek sem lenne szabad megbánnia, hogy szeret és megbízik egy másik emberben. Igen, néha rossz emberre vesztegetjük a szeretetünket és a bizalmunkat, de ez még nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem szabadna megtennünk. A szívet védeni kell, de nem kényszeríthetjük bezárkózásra.

295. oldal

ap358 P>!

Senki nem akarja elhinni magáról, hogy gyenge, pedig mindannyiunkban van gyengeség.

277. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Price
Zanit>!

Fonnyadt szívem vibrált kissé, mintha valaki megpendítette volna feszes húrját.

Belle_Maundrell >!

– Mik is azok a szörnyetegek? – kérdezte. – Rémisztő szellemek, amik a hálószobák ajtaja mögött bujkálnak? Vagy valamiféle bestiák, éles fogakkal? Nem. Az ilyesmik nem léteznek. A szörnyetegek éppolyan férfiak és nők, mint mi, de képesek elrejteni valós természetüket.

244. oldal, 32. fejezet (Könyvmolyképző, 2019)

agi452 P>!

Ha valaki úgy éli le az életét, hogy nem tapasztalja meg a gyűlöletet, az tekintse magát szerencsésnek. Legyen hálás ezért az áldásért. A gyűlölet nem olyasmi, amire vágynánk, amit kívánnánk. Sose mondd, hogy gyűlölsz valakit vagy valamit, hacsak nem gondolod komolyan, mert a gyűlölet nem az, amikor idegesítőnek találunk egy tévébemondót, vagy amikor a testvérünk kihoz a sodrunkból. Ez egy mindent felemésztő, önálló jelenség, ami a belsődben születik, és megfertőzi a véred, amíg el nem feketíti a szíved.

157. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Paula Hawkins: A lány a vonaton
Paula Hawkins: A víz mélyén
Wm. Paul Young: A viskó
Darcey Bell: Egy kis szívesség
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
Alice Feeney: Időnként hazudok
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
S. J. Watson: Amnézia
S. J. Watson: Mielőtt elalszom
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház