Szívet ​szívért (Szívet szívért 1.) 30 csillagozás

Sara Wolf: Szívet szívért

Zera ​egy boszorkány halhatatlan katonájaként kénytelen élni. Nightsinger egy szelencében tartja Zera szívét, így a lány hiába szeretne szabadulni a helyzetből, kérdés nélkül szolgálnia kell őt. Egészen addig, amíg Nightsinger meg nem kéri, hogy hozza el egy herceg szívét a sajátjáért cserébe. De van egy feltétel: ha lelepleződik a királyi udvarban, akkor Nightsinger inkább elpusztítja Zera szívét, mint hogy végignézze, ahogy a boszorkányokat gyűlölő nemesek megkínozzák. Lucien d’Malvane koronaherceg pont annyira utálja az udvart, amennyire az szereti őt – a tanárai félnek kijavítani a hibáit, és minden nő az ő kegyeit keresi. Senki nem mer szembeszállni vele – Lady Zera érkezéséig. Zera nem foglalkozik az udvari protokollal, fel van vágva a nyelve, féktelen, és a herceg vérét akarja. Nem kell sok idő hozzá, hogy a büszke herceg is az ő szívét vegye célba. A lány, akinek nincs vesztenivalója, és a fiú, akinek mindene megvan, veszélyes macska-egér harcba kezd. A győztes elnyeri a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2022
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634992325 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Maxim, Szeged, 2022
400 oldal · ISBN: 9789634993148 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Zera · Lady Y'shennria · Lucien d’Malvane


Kedvencelte 2

Most olvassa 9

Várólistára tette 182

Kívánságlistára tette 260

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Sara Wolf: Szívet szívért

Juj, ez nagyon jó volt! *-*
Az elejével kicsit megszenvedtem, nem igazán kötött le addig, amíg a újra nem értünk a palotás részhez. Onnantól kezdve viszont már csak úgy faltam a lapokat off.
Zera nagyon jó hősnő. Már maga a szívetlensége érdekes dolog, viszont megspékelve az ilyen „beépített ügynök” szállal maga volt a tökély. Természetesen nem rejtély az ilyen könyveknél, hogy merre felé is fog haladni a dolog, illetve, hogy mi lesz az első könyv vége, ami a romantikus szálat illeti. Ettől viszont csak még jobb az egész!
Lucien is olyan szerethető. Imádtam a Zerával való közös jeleneteit. A testőre Malichete szintén isteni karakter. Az ő hármasuk nagyon jó dinamikát alkot.
Kíváncsi vagyok merre fog haladni az egész sztori. Engem eddig nagyon lenyűgözött. Reméljük nem kell sokat várnunk, és a Maxim kiadó hamarosan hozza a folytatást♡

6 hozzászólás
B_Kittina P>!
Sara Wolf: Szívet szívért

Pár hónapja lettem figyelmes erre a könyvre, először a borító miatt, majd, ahogy egyre jöttek az értékelések róla, a belső tartalom is kezdett érdekes lenni számomra.

Így, én is elolvastam ezt a történetet, és Kavar agyarára … nagyon tetszett!
Nagyszerű világot hozott létre az Írónő!

Zera karakterét imádtam, nagyon jó hősnő alapanyag. A vicces, szarkasztikus (?) megnyílvánulásain jókat nevettem.
Lucien engem egy kicsit Robin Hood-ra emlékeztetett az elején. Ennek ellenére szimpatikus volt. Ketten együtt nagyon jó párost alkottak.

Picit több romantikára számítottam, de remélem a következő részben megfogom kapni.
Természetesen voltak kisebb hibái a könyvek, viszont egy nagy problémám volt a történettel: az óriási függővég!!
Ismét egy Sara(h) a fantasy írók között, akire figyelni kell ezek után!
Új kedvencet avattam!
Mikor jön a folytatás?

>!
Maxim, Szeged, 2022
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634992325 · Fordította: Bozai Ágota
4 hozzászólás
csfannie P>!
Sara Wolf: Szívet szívért

"Évekkel ezelőtt felfigyeltem már erre a könyvre, mikor még nagyon tapogatóztam a fantasy történetek tekintetében. Akkoriban még nem mertem angolul olvasni, ráadásul mikor meghallottam, hogy magyarul is érkezni fog a kötet, akkor eldöntöttem, hogy az anyanyelvemen szeretném inkább olvasni. Úgy hiszem, megérte kivárni a magyar megjelenést, ugyanakkor azt érzem, hogy kezdek kinőni az ilyesfajta kötetekből, de ez nem von le a mű értékéből.
Erős kezdés ez egy sorozat esetében, és úgy gondolom, ez ritka eset. Bizakodásra ad okot, hogy kapásból ez a kötet ilyen jóra sikeredett, nagyon remélem, hogy megmarad ez a tendencia, és a továbbiakban még jobban megkedvelem Zera történetét. Akciókban, érzelmekben, morális kérdésekben nincs hiány, és egy leheletnyi romantika is helyet kapott a cselekményben – bár ez utóbbiból el tudtam volna viselni többet is, mert nagyon jó dinamika van Zera és Lucien között.
Légyszi, olvassátok! Nem szeretném, ha ez a sorozat is kaszát kapna."

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2022/07/sara-wolf-sz…

MutiMit0lvasol>!
Sara Wolf: Szívet szívért

Az alaphelyzet szerint egy véres háború dúlt a boszorkányok és emberek között, ami a mágiahasználók bukásával ért véget. Kénytelenek voltak elbujdosni, mert az emberek a tudománynak köszönhetően rengeteg előnyre tettek szert ellenük, de érzik, hogy újabb háború szele közeledik. Az újabb háborút szeretnék megelőzni, ezért felbérlik Zerát, a 16 éves szívtelen szolgálót, hogy hozza el a koronaherceg szívét, így megelőzve a háborút. (A szívtelen szolgálok valójában boszorkányok foglyai, akiknek kitépték a szívét, hogy parancsolhassanak nekik.) Szóval Zera feladatául kapja, hogy elhozza a herceg szívét így szívtelen szolgát csináljon belőle, de nem várt nehézségekbe ütközik Lucien herceg személyében, aki érdeklődést mutat felé.

Besorolás alapján young adult kategóriába esik, ami valamilyen szinten érezhető is a karaktereken és a történeten, de ez nem jelenti azt, hogy nem élveztem volna. A boszorkányok vs. emberek mindig izgalmas téma, bár ebben az első kötetben nem ezen az ellenségeskedésen van a hangsúly, sokkal inkább a szereplők és a köztük lévő kapcsolatok bemutatásán és megismerésén. Viszont remélem, hogy a következő kötetekben sokkal többet tudhatunk meg a múltbéli háborúról és az ország történelméről is. Tetszett, hogy az akkori tudomány segítségével milyen dolgokat sikerült alkotniuk az embereknek, ami megmagyarázza hogyan sikerült legyőzniük a hihetetlenül erős boszorkányokat és a rengeteg halhatatlan szívtelen szolgálójukat, így logikai bakikról szerencsére nem beszélhetek. Olyan fura, mikor a regényekben a sokkal erősebb „faj” van elnyomva halandó emberek által, de nincs rá rendes magyarázat.

A regényt Zera karaktere teszi igazán elbűvölővé, mert mindig van egy jó meglátása vagy vicces beszólása. Mindezt olyan elragadóan teszi, annak ellenére, amit az utóbbi néhány évben átélt, hogy nehéz nem megkedvelni azonnal a karakterét. Zera nem csak jópofa, ahogy haladunk a történetben rájövünk arra, mennyire szeretetteljes és figyelmes mások irányába, továbbá, hogy mennyire szeretne önmaga lenni és ezért szinte bármire képes. Szívtelenként van egy belső hangja, ami folyamatosan irányítani szeretné, gyilkolásra ösztönzi, de ezt igyekszik elnyomni és minden helyzetben önmaga lenni.

A könyv egyik erőssége, hogy nagyon jól és a megfelelő helyeken adagolja azt a humor, amire kezdetben nem is számítottam, hogy lesz. Romantikáról kevesebb szó esik a történetben, ugyanakkor kb. a felétől elég erősen jelen van. Slow burn & enemies to lovers szállal találkozhatunk, ami a cselekmény dinamikájával remekül harmonizál, nem éreztem soknak, de feleslegesnek sem, mivel imádom, ha egy fantasyben jelen van a romantika is. Szerelmük folyamatosan és óvatosan fejlődik, mindketten bizalmatlanok a másikkal szemben, de főleg Zera, mivel lényegben meg kell ölnie a herceget, így gyengéd érzelmeit kénytelen elnyomni.

Az egyedüli dolog, ami nem tetszett a regényben, az a plot kiszámíthatósága volt, hiszen annyi helyen utaltak rá, hogy csak az nem fog rájönni, aki nem akar. A másik csúnya húzása az írónőnek pedig az a nagyon idegesítő cliffhanger a végén, ami arra késztet, hogy angolul folytassam a történetet, mert záros határidőn belül muszáj megtudnom, hogy mi lesz a szereplőink sorsa.

Összességében egyáltalán nem csalódtam a regényben, minden megtalálható volt benne, ami számomra fontos: jó világépítés, izgalmas cselekmény, romantika. Kifejezetten erős kezdőkötetet kapunk, ami kicsit olyan, mint egy nagyon hosszú előszó, hiszen a cselekmény csak az első kötet vége felé indul be igazán. Nyilvánvaló, hogy addig sem unatkozunk, ugyanis a regény első fele tele van hazugsággal, titkolózással, ármánnyal és cselszövésekkel mindkét oldalról.

Angieolvas P>!
Sara Wolf: Szívet szívért

Oké. Ezt így ahogy van IMÁDTAM.
Belevaló okos főszereplő, aki szó szerint a szívéért harcol és a herceg, aki mit sem sejt, mégis elbűvől teljesen.
♥ Mikor jön a második rész??

ribizli0414>!
Sara Wolf: Szívet szívért

Engem teljesen elvarázsolt ez a világ, 5 csillagos a borító, a kivitelezés, a fordítás, a történet, a szereplők. Szuper kezdés, alig várom a folytatást! <3 Olvassátok!
https://anettvilaga.blogspot.com/2022/08/sara-wolf-sziv…

Bianka_Zsolnai>!
Sara Wolf: Szívet szívért

Szerintem megint oreg vagyok ehhez. :D
Vagy nagyok az elvárásaim..
Az alapötlet nagyon jó. A fülszöveg a töredékét sem tárja fel annak, mit is jelent valójában a szívet szívért cím. Egy percig meg sem fordult a fejemben, hogy Zera ilyen sötét mélységeket fog átélni és teljesen letaglózott néhány jelenet. Az étkezés stb.
Néhol annyira sötét, komor..nekem valahol már undorítónak is mondható. De pont ettől lett ez kicsit eredetibb a műfajában.
Ami nekem kevés volt, az a herceg és Zera kapcsolata. Szerelem? Hol? Mikor? Ez így marha kevés, nincs kidolgozva. Kicsit kamaszos.. és ezt nem csak a kapcsolatra értem. Pl.: Az árulás csókja is ifjúsági, mégis annyival több. Azért merek mindig belevágni az ilyen címkés könyvekbe, hátha..
A vége nagyon sok kérdést vet fel és fent tartja az érdeklődést, úgyhogy nagy valószínűséggel el fogom olvasni a következő részt..de nem epedek el a vágytól.

Saku28 >!
Sara Wolf: Szívet szívért

Fiatalos, pörgős klasszikus fantasy, meglehetősen izgalmas világfelépítéssel és nagyszájú főhősnővel. A boszorkányok és szívtelen szolgák remek alap egy csomó komoly kérdéskör boncolgatásának, mint a hűség, a felelősség a tettekért, vagy csak szimplán az örök jó és rossz. Ez a felállás iszonyatosan tetszett, szerettem olvasni Zera önfejűsége ellenére hogy táncol ezen a vonalon. Jó ötlet volt a könyv elején az előrevetítés, a könyv első felén szinte repültem át a kíváncsiságtól – viszont utána sajnos nekem nagyban le is ült. A kalandregényt amit vártam, átvette egy kastélyos-cselszövős vonal, ami szerintem sokszor nagyon lapossá tette a könyvet, nem éreztem úgy, hogy otthonosan mozog ebben az ingerszegény környezetben. Maga a politikai harc még érdekes is lett volna, de túl sok volt a hogyan öltözzünk kérdés és a pitáner pofozkodás ehhez az oldalszámhoz nekem. Zera és Lucien romantikus szála nekem szintén kicsit légből kapott volt és sokszor túl gyors, nem adott a karaktereknek elég időt, hogy okuk is lehessen egymásba szeretni off, pedig a történet alapja lenne ez a vonal.

Mindezek ellenére nem mondom, hogy rossz könyv mert nem – csak most ehhez kicsit már idősnek érzem magam. Minden gore ellenére inkább egy 14-15 éves korosztályt érzek úgy, hogy igazán élvezhetné és nem csak fejcsóválva figyeli, hogy leánykám, mit csinálsz már megint. A világ amúgy érdekes, sokkal jobban érdekel, mint magák a szereplők, úgyhogy valószínűleg folytatni fogom… bár nem is kapkodok az angol verzióért.

ArnoDorian>!
Sara Wolf: Szívet szívért

Egy újabb kedvenccel bövültem. A történet, a szereplök egyszerüen….. 5 csillag. Gondolkodás nélkül. :) Zera abszolút kedvenc a számomra. A szövege 5 csillag. Sokszor megmosolyogtatott. Lucien, Malachite is örök kedvencek lettek. Nagyon szimpatikusak voltak. A történet, a cselekmény annyira pörgös volt, annyira izgalmas és fordulatos, pedig nem sok helyszínen játszódott úgy igazából. A vége felé pedig alig tudtam letenni. A romantikus szál is nagyon jó volt. Nem volt csöpögös, ami egyszerüen felüdülés. Nem erröl szólt a történet. Pont annyi volt, amennyi kellett. :) Fordulatos volt a vége. spoiler Hol a folytatás?!! Lehet, hogy nem várok, hogy megjelenjen magyarul. Bün így abbahagyni egy történetet. :))))


Népszerű idézetek

Maxim_Kiadó KU>!

Leszúrtál engem. De képes vagyok ezt neked megbocsátani. Sokan leszúrnak, és közülük minden másodikkal jó barátságba kerülök. A temetésükre is elmegyek. Persze én rendezem a temetésüket. Egyedül. Az erdőben. Csak én, a hullájuk és egy ásó. De ezek apró részletek.

Maxim_Kiadó KU>!

– Nem élet az élet, ha nincs egy halom selyem- és szaténruhám, amiben szépen járhatok.
– Nem is a te ruhád volt! Loptad! – mutat rá a fehér holló.
– Szerinted miért szerettem annyira?

csfannie P>!

Két dolog van, amit a férfiak nagyon könnyen elhisznek egy nőről: azt, hogy ostoba, és azt, hogy gyenge.

289. oldal

Maxim_Kiadó KU>!

– Sokan azt mondják, bosszúból teszi, de szerintem ez egy átkozottul nagy tragédia; a gyilkolás csak még több gyilkolást szül. A gyilkolás a gyűlöletet szítja és abból a világnak már elege van.

csfannie P>!

– Az emlékek veszélyes dolgok – jegyzem meg halkan.
– Igen. Néha túszul ejtenek – ismeri el. – De az, hogy vannak emlékeink, hogy képesek vagyunk emlékezni, újra és újra felidézni, újra átélni őket, amikor nehéz az élet… azt hiszem, azért megéri.

350. oldal

Maxim_Kiadó KU>!

– Jöjjön, kisasszony, hadd mutassák meg magácskának az én szép fiaim, hogyan csókol egy igazi férfi!
Visszaszólok neki:
– Köszönöm, nem… Első csókomat egy káprázatosan szép alaknak tartogatom. Úgy hívják: Siker!

csfannie P>!

– A tudatlanság nem mentség a kegyetlenségre – vág a szavamba.

238. oldal

csfannie P>!

– Nem az a kérdés, hogy az alma messze esik-e a fájától, mert természetesen nem esik messze – mondja a távolba nézve. – A valódi kérdés az, hogy az alma tud-e nagyobbra nőni, mint a fája.

315. oldal

Maxim_Kiadó KU>!

Semmi nem töltheti be azt az ürességet, azt a tátongó szakadékot, azt a hideg űrt, ami egykori fiatal lány énem után maradt. Boldog lány, ártatlan lány. Egy lány, akinek volt családja. Egy lány, aki egykor hitt a világ jóságában. Egy lány, aki szeretett.

csfannie P>!

Ember akarok lenni. De milyen ember lennék, ha nincs kit szeretnem?

359. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Rachel Hartman: Seraphina
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Stephanie Garber: Legendary
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Sara Raasch: Hó mint hamu
Amira Stone: Kitaszítottak