Bring ​Me Their Hearts (Bring Me Their Hearts 1.) 8 csillagozás

Sara Wolf: Bring Me Their Hearts Sara Wolf: Bring Me Their Hearts

A ​lush, unique new fantasy trilogy about a girl tasked with stealing the prince’s heart…literally, from the New York Times bestselling author of the Lovely Vicious series.

Zera is a Heartless – the immortal, unageing soldier of a witch. Bound to the witch Nightsinger ever since she saved her from the bandits who murdered her family, Zera longs for freedom from the woods they hide in. With her heart in a jar under Nightsinger’s control, she serves the witch unquestioningly.

Until Nightsinger asks Zera for a Prince’s heart in exchange for her own, with one addendum; if she’s discovered infiltrating the court, Nightsinger will destroy her heart rather than see her tortured by the witch-hating nobles.

Crown Prince Lucien d’Malvane hates the royal court as much as it loves him – every tutor too afraid to correct him and every girl jockeying for a place at his darkly handsome side. No one can challenge him – until the arrival of Lady Zera. She’s inelegant,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781640635289
>!
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781640635289
>!
334 oldal · ASIN: B07232WZBF

1 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Prinz Lucien · Zera · Fione Himintell · Fisher Jell · Lady Y'shennria · Malachite · Reginall · Varia


Kedvencelte 6

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts

Annyira tudtam, hogy imádni fogom ezt a könyvet.
A borító és a fülszöveg már régebben felkeltette a figyelmemet, ezért alig vártam, hogy végre elkezdhessem olvasni.
A történet azonnal magába szippantott, és a főszereplőt is pillanatokon belül megkedveltem.
Zera egyike azoknak, akiket egy boszorkány megmentett a haláltól, és Heartlessé változtatott, viszont ezért őt kell szolgálniuk. Felajánlják neki, hogy visszakaphassa a szívét, ami három éve a boszorkány tulajdonában van, és ezáltal újra a saját ura lehet, de cserébe meg kell szereznie a koronaherceg szívét. Ha sikerrel jár nemcsak ő nyeri vissza a szabadságát, de két másik Heartless társa is.
Zerát nagyszerű főszereplőnek tartottam; néhol kicsit Aelinre (Throne of Glass) és Lirára (To kill a Kingdom) emlékeztetett. Imádtam a sötét humorát és a pimaszságát. Továbbá annak ellenére, hogy egy szörnyeteg lakozik benne, ami pusztításra ösztönzi, meglepően jólelkűnek bizonyult és törődött az emberekkel.
A herceg, Lucien eleinte eléggé arrogánsnak tűnt, és kételkedtem abban, hogy meg fogom kedvelni, de később róla is kiderült, hogy sokkal összetettebb karakter, mint elsőre gondoltam. Imádtam a közös jeleneteiket, csak úgy izzott közöttük a levegő.
A mellékszereplők közül többeket is megkedveltem, mint Lady Y'shennriát, aki Zera segítségére van, hogy elérje a célját; Lucien testőrét vagy Fionet (bár vele kapcsolatban elég sokáig kétségeim voltak; nem tudom miért, de árulásra számítottam tőle).
A szereplők közötti kapcsolatokat is gyönyörűen alakította az írónő; a Zera és Lady Y'shennria között kialakuló bizalmat épp annyira szerettem, mint a Lucien és Zera között szép lassan kibontakozó szerelmi szálat, vagy éppen Zera ragaszkodását két másik Heartless társához.
És a vége..!! Te jó ég, mindenre számítottam, csak erre nem.
Az idei évem egyik legkiemelkedőbb olvasmányélménye lett, és alig várom a második részét.

Nikolett0907 P>!
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts

“For what is beauty without purpose? Nothing more than a vase of flowers, to wither and be thrown away.”

Viszonylag sok idő telt el, mióta befejeztem a könyvet, de ahhoz még sem, hogy összeszedett gondolatokat tudjak írni róla.

Idén, már háromszor is estem különböző indokok miatt olvasási válságban. Volt olyan, ami könnyen jött, és könnyen ment, de akadt olyan is, ami nagyon megkínzott.
Egésszen addig, míg ezt a könyvet kézbe nem vettem.

Imádom az egyedi karaktereket, élvezem a romlott, de egységesen pulzáló szereplőket, mert velük lehet azonosulni. Mindenkiben van rossz és van jó is, mégis megoszlik, hogy ki, mely oldalt érzi közelebb magához.
Ha csak a fenti gondolataimhoz lennék hű, le lehetne vonni a következtetést, hogy én evidensen a negatívat képviselem, de ki kell ábrándítsak mindenkit. Vegyes vagyok e téren is, mert egységesen tudok negatív karakter álltal élvezni az olvasottakat, és ugyan ilyen formában a pozitív szereplőkkel. Hogy mikor melyik van felszínen az írók határozzák meg, de egyik sem könnyű.
Egy jó karakter szépen ki van dolgozva, és a cselekményt és eseményeket általa átélve, szinte eggyé olvadva már nem tudom hol kezdődők én, és hol végződik a szereplő.
Ennyire beleélni magunkat, csak igazán sokat olvasó molyok képesek, vagy akik rendkívül fogékonyak a kreatívitásra.
És, hogy eme zagyválást mindenki megértse, ehhez a történethez kellett a fogékonyság, mert nagyon bonyolult személyiségekkel kellett azonosuljak.
Ugyanakkor egy olyan élményben volt részem, mely magával ragadt és egy percig sem kellett attól félnem kiesek a „szerepemből”.

Imádtam Zera gondolatait, cselekedeteit.
A vele megéltek és az a macska-egér játék, mely végig kíséri a történetet, egy igazán izgalmas és szórakoztató olvasási élményt hagyott bennem.
Lucien sem egyszerű, néha agyon tudtam volna csapni, ugyanakkor, ha nem ilyen lett volna, nem is tetszene ennyire amit képvisel.

Maga a cselekményszál és világfelépítése szépen kidolgozott, minden a helyén van, nekünk csak be kell fogadni, mint olvasónak és élvezni a leírtakat.

Eddig ez a történet az egyik legmegfogóbb a számomra.
Alig várom, hogy olvashassak mást is az írónő tollábból.
Ezt pedig dobom is a kedvencek közé, és polcom ékességeinek egyike.

Kedvenc! ♥

Lady_Assassin P>!
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts

Kihúzott az olvasási válságomból. ♡
Nem gondoltam volna, de szinte már az első oldala teljesen megragadott és totálisan beszippantott magába a történet. Alig bírtam letenni.
Adott a főszereplőnk és egyben narrátorunk E/1 jelen időben, aki számomra egy nagyon szerethető és izgalmas karakter volt. A könyvben megalkotott világ tetszett, főleg hogy külön voltak kitalált lények, amik egyáltalán nem a megszokottak. Szerettem magam megkreálni a macskás celeonokat, olyan vicces volt elképzelni. :D
Zera és Lucien lassan bimbóból szirmokká alakuló kapcsolata szórakoztató volt. Fione-t is megkedveltem, ő már az elején is szimpatikus volt. Malachite-ot pedig imádtam úgy, ahogy van. spoiler
A vége pedig egy igazi borzalom tekintve, hogy csak novemberben olvashatom a folytatását.


Népszerű idézetek

Nymeria96>!

I want to be human. But what kind of human would I be, without anyone to love?

Kapcsolódó szócikkek: Zera
Nymeria96>!

“For what is beauty without purpose? Nothing more than a vase of flowers, to wither and be thrown away.”

Kapcsolódó szócikkek: Prinz Lucien
Nymeria96>!

Pain is bearable only when you know with absolute certainty it’ll end quickly.

Kapcsolódó szócikkek: Zera
Nymeria96>!

“Where’s your corset?”
“I tried it on,” I assure her. “Five minutes of not being able to breathe was enough, thank you.”
“It’s the fashion,” she insists. “From Helkyris.”
“Well now it’s the fashion from Helkyris that’s in the garbage can.”

Kapcsolódó szócikkek: Lady Y'shennria · Zera
Nymeria96>!

“If you fear the past, it becomes your future,” Y’shennria says finally. “You’re locked in the past, eternally, by your fear. There’s no way to escape it.”

Kapcsolódó szócikkek: Lady Y'shennria
Shadowprincess>!

“I know your parental humans never told you this, Lucien,” Malachite drawls. “But it’s all right to be jealous. Perfectly natural, even.”

Shadowprincess>!

“Ugh.” The Beneather sighs. “Fine. But if we get caught, I’m ratting you all out so my remains get sent back to Pala Amna, at the very least.”

Shadowprincess>!

“In the deathbed words of the maybe not-so-intelligent witch philosopher Erildan,” I pant. “I shouldn’t have done that.”

Shadowprincess>!

“You’re hurt,” he murmurs, procuring a handkerchief from seemingly nowhere and pressing it to my face. He sighs. “I’m starting to hate this trend wherein you’re always somehow bleeding when I lay eyes on you.” “I happen to be a girl of many talents, including expunging life force from all orifices,” I chirp, then wince. “Oh gods. I didn’t mean to make a monthly joke this early in our partnership.”

Shadowprincess>!

“Is this the part where we all start stripping wantonly?” Malachite asks, utterly unaffected by the smell. “Because that’s really the only reason I’m here.”


A sorozat következő kötete

Bring Me Their Hearts sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Heir of Fire
Susan Dennard: Truthwitch
Naomi Novik: Uprooted
Hajime Kanzaka: Slayers Special 1.
Leigh Bardugo: The Witch of Duva
Gary Meehan: True Fire
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens
Maria V. Snyder: Poison Study
Kristin Cashore: Fire