Wicked (Pretty Little Liars 5.) 8 csillagozás

Sara Shepard: Wicked Sara Shepard: Wicked Sara Shepard: Wicked Sara Shepard: Wicked

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

In idyllic Rosewood, Pennsylvania, four very pretty girls just can't help but be bad. . . .

Hanna will do anything to be Rosewood's queen bee. Spencer's digging up her family's secrets. Emily can't stop thinking about her new boyfriend. And Aria approves a little too strongly of her mom's taste in men.
Now that Ali's killer is finally behind bars, the girls think they're safe. But those who forget the past are condemned to repeat it. And they should know by now that I'm always watching. . . .

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Atom, Great Britain, 2012
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781907410833
>!
HarperAudio, New York, 2010
ASIN: B003YUZP26 · Felolvasta: Cassandra Morris
>!
HarperCollins, New York, NY, United States, 2009
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780061566103 · ASIN: B01FRYXCMG

2 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Aria Montgomery · Hanna Marin · Emily Fields · Spencer Hastings · A · Ezra Fitz · Alison DiLaurentis · Darren Wilden · Ella Montgomery · Kate Randall · Sean Ackard


Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
Sara Shepard: Wicked

Nagyon tetszett, főleg, hogy kezd egyre jobban eltérni a sorozattól. Még fel-felbukkannak részek, amelyeket ott is feldolgoztak, de mégis szinte teljesen máshogy.
Szerettem, hogy még ha úgy is tűnt, hogy kiderülnek a dolgok, mégis jönnek és jönnek újabb csavarok, amelyek mindent megváltoztatnak. Azt az egyet azért nagyon remélem, hogy nem tűnik majd az egész olyan időhúzásnak, mint a sorozatban. Félreértés ne essék, nagyon szeretem azt is, de ahogy ott alakították a szálakat, már réges-rég le lehetett volna zárni az egészet. Kíváncsian várom, hogy mi történik majd a folytatásban!

Réka_Kósa>!
Sara Shepard: Wicked

Ez a rész is nagyon tetszett! Sajnáltam Hannát, amiért nem tud túllépni a Mona okozta károkon (nem mintha könnyű lenne túllépni rajta…). Emily lassan kezd rájönni, ki is ő valójában. Aria ismét bonyodalomba keveredett, kíváncsi leszek mi sül ki belőle….
Spencer pedig…. zajlik az ő élete is. Remélem a következő részben többet megtudunk az emailről amit kapott…
És végül A…. hát, az az egy biztos, hogy veszélyesebb mint az első A volt….

Kezdem is a következő részt! :)

mrsp>!
Sara Shepard: Wicked

Nagyon tetszett ez a rész, csak úgy, mint a többi. Itt már igazán látszik, hogy szétválik a könyv és a sorozat, kezdenek a szálak másfele futni, bár még mindig vannak olyan dolgok, amik a sorozatban is visszaköszönnek.

Talán ettől a kötettől számíthatjuk azt, hogy A kezd bekeményíteni, kezdi egyre jobban kínozni a lányokat, és éppen ezért mondhatjuk azt is, hogy ebben a kötetben indulnak be igazán az események.

Létezik egy 0,5. kötet, Ali's Pretty Little Lies címmel, ami még az első kötet előtt játszódik. Azt ajánlom nektek, ha belekezdtek a sorozatba, hogy ezt a kiegészítő kötetet a Wicked után olvassátok el, így lesz értelme az egésznek, ugyanis ebben a kötetben kezdik először megemlíteni az előzménynovellában történteket.

http://mostjo.blogspot.hu/2015/12/sara-shepard-wicked-p…

3 hozzászólás
NySara95>!
Sara Shepard: Wicked

Kicsit rosszabb mint eddigiek, de csak picit, esküszöm! Még mindig imádom! Néhány helyen azonban túlságosan is kiszámítható és felszínes volt, kicsit zavart olykor… A legélvezetesebbek számomra azok a részek voltak, amikor Emily és Aria szemszögéből írta a dolgokat/ az ő napjukat követte az írónő. Spencer és Hannah számomra (a sorozat miatt is) túlságosan ellenszenvesek… És a végén, ami eddig is mindig volt, ahogy A elmondja, mi lesz a következő részben – fantasztikus!
Egyszóval pici hibáktól eltekintve még mindig az egyik kedvenc sorozatom!

U.i.: Olyanok halnak meg benne, akikre a sorozat alapján nem is gondolnánk!
http://worldwithbooks.comule.com/…

zsebibaba007>!
Sara Shepard: Wicked

Szeretem ezt a sorozatot, kis könnyed olvasmány, mindig feldobja a napomat :)
Még szerencsére hátra van jó pár kötet, mert már annira hozzám nőttek ezek a könyvek, hogy lassan el se tudom képzelni, hogy mit kezdenék magammal, ha nem olvasnék egy-egy fejezetet minden nap.
Kedven szereplőm még mindig Spencer és Hanna, igaz ez szerintem a TV sorozatnak köszönhető. Imádom, hogy Hanna olyan kis butácska!:D
Már neki is kezdtem a folytatásnak és már csak azt remélem, hogy majd a tizenvalahanyadik kötet végére se unok rá a sorozatra.


Népszerű idézetek

Réka_Kósa>!

It's like… all those feelings of „Where do I fit in?” and „Why can't I find anyone to talk to?” I think everyone feels that from time to time.

68. oldal

mrsp>!

Ruin her before she ruins you.

22. fejezet - Déjá vu all over again

Réka_Kósa>!

Does that make me sound awful? Sorry, but as every pretty little liar knows, sometimes the truth's ugly-and it always hurts. […] – A

311. oldal

mrsp>!

Wouldn’t it be nice to know exactly what people are thinking? If everyone’s heads were like those clear Marc Jacobs totes, their opinions as visible as a set of car keys or a tube of Hard Candy lip gloss?

Inquiring minds want to know...

mrsp>!

Unfortunately, everyone’s heads are locked tighter than the Pentagon.

Inquiring minds want to know...

mrsp>!

These were the sixth-grade elite, after all—or, as Aria called them, the Typical Rosewoods. Every single one of the Typical Rosewoods lived in gated mansions, multi-acre-spanning compounds, or luxurious converted barns with horse stables and ten-car garages. They were such cookie cutters: the boys played soccer and had ultra-short haircuts; the girls had the exact same laughs, wore matching shades of Laura Mercier lip plumper, and carried Dooney & Bourke logo bags. If Aria squinted, she couldn’t tell one Typical Rosewood from another.

Inquiring minds want to know...

Kapcsolódó szócikkek: Aria Montgomery
mrsp>!

No one mistook Alison for anyone else, ever.

Inquiring minds want to know...

Kapcsolódó szócikkek: Alison DiLaurentis
mrsp>!

Marion urged them to chant things into the mirror, too, stuff like, A is dead and never coming back, and, No one else wants to hurt me. Emily longed for the mantras to work—what she wanted more than anything in the entire world was for her life to be normal again.

1. fejezet - Dead and buried

Kapcsolódó szócikkek: A · Emily Fields
mrsp>!

Kate’s voice was faker than a ninety-nine-cent pair of Chanel sunglasses on eBay.

2. fejezet - We are family

Kapcsolódó szócikkek: Kate Randall
mrsp>!

She’d promised Hanna her secret was safe with her, but Hanna had learned a lot about Ali between then and now. Ali kept a lot of secrets from a lot of people—and had played people against each other.

2. fejezet - We are family

Kapcsolódó szócikkek: Alison DiLaurentis · Hanna Marin

A sorozat következő kötete

Pretty Little Liars sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen M. McManus: One of Us Is Lying
Jennifer Lynn Barnes: The Hawthorne Legacy
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Marni Bates: Dial Em for Murder
Kim Harrington: Clarity
Becca Fitzpatrick: Black Ice
Jennifer L. Armentrout: Don't Look Back
Stephenie Meyer: The Chemist
Cat Winters: In the Shadow of Blackbirds