Pretty ​Little Liars – Hazug csajok társasága (Hazug csajok társasága 1.) 235 csillagozás

Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága

Alison három éve tűnt el, egy pizsamaparti után, és azóta sem látta senki. Az elit pennsylvaniai iskolába járó barátai meggyászolták, de megkönnyebbülten fel is sóhajtottak. Mindegyikük őrzött egy-egy titkot, amit csak Alison ismert, és ha a pletykára éhes világ tudomására jut, tönkreteheti őket. Amikor egymás után kapják a névtelen e-maileket és szöveges üzeneteket, pánikba esnek. Az áruló vajon a saját köreikből való? Vagy ami rosszabb: Alison visszatért?

Egy rendkívül izgalmas sorozat indító kötete.

Pretty Little Liars címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2006

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
262 oldal · ISBN: 9789634570936 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
262 oldal · ISBN: 9789634570929 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
262 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570912 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

2 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Aria Montgomery · Emily Fields · Hanna Marin · Ezra Fitz · Michelangelo Montgomery (Mike) · Maya St. Germain · Noel Kahn


Kedvencelte 21

Most olvassa 12

Várólistára tette 123

Kívánságlistára tette 117

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága

Visszahozta a tinédzserkoromat, a PLL az egyik kedvenc sorozatom volt. Annyira jó… ♥

3 hozzászólás
Fangirl033>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága

„Maximálisan megérdemli a csillagos-ötöst! Fantasztikus karakterek, izgalmas, szövevényes cselekmény, romantika, krimi, gimis-misztikus… minden megvan ebben a könyvben, ami csak kell, imádtam!”
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.hu/2017/10/sara-she…

Pandaaaa P>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága

Nagyon szeretem a sorozatot ezért nagyon örültem amikor 2018ban elkezdték kiadni a könyveket is. ♥
Igaz annyira nem voltak így sokkolóak számomra az események, hogy a sorozatot már 2x is láttam, de gyorsan olvasható a könyv és nagyon tetszett, még így második olvasásra is.
Viszont a sorozathoz képest teljesen máshogy néznek ki a szereplők, de én nem tudtam elvonatkoztatni tőle így amikor olvastam a színészekkel olvastam.
Valamilyen szinten az összes lánnyal tudok azonosulni, de leginkább Spencer maximalizmusával és Aria bohókás stílusával. :))
De mindezek ellenére is nagyon szeretem :)

vighagika>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága

Nem tudom, hogy ugyanígy értékeltem-e volna a könyvet, ha nem a sorozat nézése kötötte volna le minden szabadidőmet kamaszkoromban. Így azonban nagyon nosztalgikus és jó érzés volt visszatérni az írónő által megteremtett világba, újra hallani A és a lányok történetét.
Azt tudtam eddig is, hogy nem egyezik minden a tévés PLL-lel, kíváncsi vagyok, hogy alakul a történet a továbbiakban.

Madama_Butterfly>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága

PLL-rajongóknak kötelező, könnyed olvasmány – a film után jó volt a szereplők érzelmeiről, gondolatairól olvasni, számomra ez a kötet tökéletes kiegészítője a sorozatnak. :)

3 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága

Kellemes, pihentető délutáni regény. Olvasmányos, könnyű nyelvezettel és jó fordítással.
Aki már látta a sorozatot, mint én, annak finom nosztalgia, aki még nem, annak érdekes bevezető a PLL világába.
A könyvben és a sorozatban egyaránt Aria és Hanna a kedvenceim, nagyon szeretem a karaktereiket. :)
Mindenképpen folytatni fogom.

joopsy>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága

Bár nem ez a könyv az olvasásélmények csúcsa, nem tudok belekötni. :)
A sorozatot nem ismertem, így csak sejtéseim voltak arra vonatkozóan, hogy mire számíthatok. Született feleségeket vártam fiatal lányokkal és tökéletesen azt is kaptam. A dúsgazdag miliő kissé irritáló, de tekinthető szokványosnak az ilyen jellegű történetek esetében.
Nagyon gyors, pörgős a könyv és bármikor félretehető a rövid fejezeteknek köszönhetően. Egy darabig kevertem a lányokat, főleg Emilyt és Spencert, de aztán sikerült őket különválasztanom. Mind a négy lány története beleillik bármelyik amerikai tinisorozatba. A lányok nagyrészt szimpatikusak voltak, de az új Hanna nagyon nem. Az ő BMW-s és ékszerboltos jelenete vette el az fél csillagot az értékelésemből. Aria és Spencer szála volt az, amit leginkább vártam a könyv során. Őket szerettem.
A csattanón valahogy nem lepődtem meg. Mivel még elég sok rész van a sorozatból, gondolom egyhamar nem is kapunk értelmes magyarázatot az alapszituációra.
Egyelőre nagyon érdekesnek tartom a sztorit, de tartok tőle, hogy egy idő után el fog laposodni. Túl sok a hátralévő epizód és itt már részben megoldódtak az aktuális intrikák.
Ja és nagyon érdekel a Jenna-ügy…

Magdi1017>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága

Elsősorban azzal kezdeném,hogy a sorozatot nem láttam,tehát abszolút nincs összehasonlítási alapom.
Az elején még nehéz volt követni,hogy ki kicsoda is valójában, hirtelen zúdítottak a nyakamba egy csomó szereplőt.
Az egész történet során érezhető volt a feszültség, nagyon izgultam,hogy mi fog történni és kivel! Ki lesz a következő címzett „A”-tól.. Amilyen rövid volt a könyv,annál pörgősebb is,nem voltak benne üresjáratok,unalmas monológok!
Alison egy számomra gonosz teremtés volt,még ha a történetben fizikai valójában nem is volt jelen,csak a lányok visszaemlékezéseik során. Hannah nem volt szimpatikus,a többi lány valahogy komolyabbnak,és érettebbnek tűnt nála..
Fél csillagot lecsíptem belőle,de nem a sztori hibája volt,hanem hogy oldalanként egy csomó ruhának,parfümnek,napszemüvegnek,táskának,boxeralsónak szembe jött a márkája! Szerintem ez felesleges volt!
A sorozatot pedig meg fogom nézni,mert nagyon felcsigázott a történet

farkas_niki>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága

Olvastatta magát a történet, nehéz volt letenni a könyvet. A négy főszereplő lány karakterét hamar megszerettem, az ügyes-bajos dolgaikkal együtt. Jöhet a folytatás!

Rituga P>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága

Igazi meglepetés volt. Nem, a sorozatot nem láttam. Egy részét sem. És nem is áll szándékomban megnézni. Mindig problémát okoz, hogy tinik helyébe képzeljem magam. Komolyan, mintha én nem estem volna át ezen a sok hülyeségen. Tény, hogy az én felnőtté válásom ennél azért sokkal csöndesebben, konszolidáltabban zajlott. Nem jártam akkor még bulizni, nem voltak fiúim akkor még és alkoholt sem ittam. Igazi jó kislány voltam. akkor még És persze a jó kis szocializmusban nem voltunk úgy eleresztve sem, mint a könyvben szereplő leánykák és családjaik. Szóval semmilyen szempontból nem tudtam velük azonosulni. Az elején roppantul zavart is az egész. Aztán kettőt pislogtam és azt vettem észre, hogy annyira beszippantott a történet, hogy elolvastam. Úgyhogy mégis van benne valami. Talán az, hogy a szereplőkről is kiderül, hogy nagyon is emberiek, hogy szenvednek és éreznek a cukormáz alatt. Igaz, nem minden titkukra derült fény, de pont ezért olvasom is tovább.


Népszerű idézetek

Virág_Blogger>!

„Három ember akkor képes megtartani egy titkot, ha kettő már halott.”

– Benjamin Franklin –

7. oldal

Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

– Miért nem kedveled Noel Kahnt? – Mike hangját hallva Aria összerezzent. Az öccse pár lépésre állt tőle, a kezében egy doboz narancslé. – Ő a legnagyobb fej.
– Ha annyira bírod, miért nem jársz vele te? – vágta oda Aria.

111. oldal

2 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

Maya nagyot nyelt.
– Megtalálták a barátodat.
– Micsoda? – Emily rámeredt, aztán a Maya háta mögött kibontakozó jelenetre. Kísértetiesen ismerős volt: a mentők, a rendőrök, a bámészkodók, a teleobjektívek. A híradós helikopter a fejük felett. Pontosan ugyanez volt három éve is, amikor Ali eltűnt.
Emily hátralépett, és hitetlenkedve elvigyorodott. Igaza lett!

Kapcsolódó szócikkek: teleobjektív
1 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

Persze, Alison Alison volt. Hozzá mindig fordulhattak, ha valakinek el akarták sírni a bánatukat, ő felhívta a srácot, akibe épp bele voltak zúgva, hogy megtudja, mit érez, és ő mondta ki a végső szót, hogy a farmerben nagynak látszik-e valakinek a hátsója vagy sem. Csakhogy a lányok féltek is tőle. Ali többet tudott róluk, mint bárki más, beleértve a sötét dolgokat is, amelyeket legszívesebben eltemettek volna. Mint egy hullát. Rémes gondolat volt, hogy Ali esetleg meghalt, de… de ha így van, legalább a titkaik biztonságban vannak.
És így is volt. Legalábbis három évig.

Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

Aria szája kiszáradt. Előtte, az osztály előtt a bárban megismert Ezra állt. Ezra, aki megkapta a haikuját. Az ő Ezrája, nyakigláb, aranyos, rosewoodi zakóban és nyakkendőben, kifésült hajjal, rendesen begombolt gombokkal, bal hóna alatt bőrkötésű tanári kézikönyvvel. Újra elolvasta a feliratot: Mr. Fitz, angol fakultáció.
Mr. Fitz Ariára bámult, és elsápadt.
– Szent szar.
Az egész osztály odafordult, hogy lássa, mi történik. Aria nem akart szembenézni velük, inkább lepillantott a telefonjára.
ARIA, MEGLEPETÉS! VAJON MIT SZÓLNA EHHEZ A MALACBÁBUD? A.
Szent szar, de tényleg.

56-57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aria Montgomery · Ezra Fitz
4 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

Ugyan jó barátok voltak Hannával, Spencerrel és Ariával is, Emily kedvenc emlékei mégis azok voltak, amikor kettesben csináltak valamit Alival. Például vastag sínadrágba öltöztek, és szánkóztak a Bayberry-dombon, megbeszélték, milyen lenne a számukra ideális fiú, vagy hatodikban, amikor a Jenna-ügy miatt sírtak, aztán egymást vigasztalták. Amikor csak ketten voltak, Emily szemében Ali egy kissé kevésbé volt tökéletes – amitől persze csak még tökéletesebb lett –, ő pedig úgy érezte, önmaga lehet. Úgy tűnt, repülnek a napok, hetek, évek, amikor Emily nem lehetett önmaga.

Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

– Tényleg szakítanod kellene – állapította meg Maya. – Tudod, miért?
– Miért?
– Mert akkor mindketten szinglik lennénk.
– És az mit jelent? – kérdezte Emily. Körülöttük az erdő elcsendesedett, mozdulatlanná vált.
Maya közelebb lépett.
– Azt jelenti… hogy így… nekünk több jut a jóból! – Megragadta Emily vállát, és a víz alá nyomta.

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emily Fields · Maya St. Germain
1 hozzászólás
_bookishdreams_>!

Aria Montgomery beletemette az arcát legjobb barátnője, Alison DiLaurentis pázsitjába.

(első mondat)


Népszerű triviák

BrigiMoly P>!

„Az eredeti regények szerzője, Sara Shepard kétszer is vendégszerepelt a sorozatban. Először egy helyettesítő tanárt alakított, később pedig egy riportert Alison tárgyalásán.”

[cosmopolitan.hu]

Kapcsolódó könyvek: Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága

Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága

Kapcsolódó alkotók: Sara Shepard

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Hazug csajok társasága sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Angeline Boulley: A Tűzőrző lánya
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Cat Winters: Fekete madarak árnyékában
Jacqueline West: Csal minden álom
Lucinda Gray: Az aranykalitka
C. J. Daugherty: A Cimmeria titka
Holly Jackson: Jó kislányok, rossz viszonyok