Pretty ​Little Liars (angol) (Pretty Little Liars 1.) 33 csillagozás

Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol) Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol) Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol) Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol) Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol) Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Everyone has something to hide—especially high school juniors Spencer, Aria, Emily, and Hanna.

Spencer covets her sister's boyfriend. Aria's fantasizing about her English teacher. Emily's crushing on the new girl at school. Hanna uses some ugly tricks to stay beautiful.

But they've all kept an even bigger secret since their friend Alison vanished.

How do I know? Because I know everything about the bad girls they were, the naughty girls they are, and all the dirty secrets they've kept. And guess what? I'm telling.

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Atom, New York, 2012
244 oldal · ISBN: 9781907410710
>!
Atom, New York, 2010
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781907410710
>!
HarperAudio, New York, 2010
ASIN: B003QL145A · Felolvasta: Cassandra Morris

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Pretty Little Liars

383 tag · 514 karc · Utolsó karc: 2019. május 10., 20:14 · Bővebben


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Aria Montgomery · Ezra Fitz · Spencer Hastings · A · Emily Fields · Alison DiLaurentis · Mona Vanderwaal · Byron Montgomery · Maya St. Germain · Melissa Hastings · Mrs. Fields · Noel Kahn · Wren Kingston


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

FairyDust>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)

Nem volt ez olyan rossz, mint amilyennek olvasás előtt gondoltam. Az első könyv nagyvonalakban a sorozat legelejének felel meg. Apróbb változtatásokat vettem észre, mint például spoiler De ezek elhanyagolható dolgok.
Ami kifejezetten tetszett a sorozattal szemben, hogy a lányoknak van személyiségük. Na nem csillogó és tökéletes, de kézzelfoghatóak, és nem csak spoiler számozásban mennek.
Igen, a cselekményben rengeteg nyafogás, picsogás, és erkölcstelen :D spoiler dolog zajlik. De ezt gondolom mindenki tudja, mielőtt belevágna a könyvbe, nem akadtam fenn rajta. Ellenben aki erre érzékeny, annak a könyv végére tüskékből fog állni a szeme.
Többen hangoztatták, hogy egyszerű a könyv nyelvezete, ez valóban így van, szerintem nagyon jó első angol olvasásnak. Belehallgattam a hangoskönyvbe, az is kifejezetten érthető, és hallás utáni szövegértéshez, remek gyakorlási lehetőség.
Valószínűleg folytatom a sorozatot, majd egyszer ha uborkaszezonba kerülök. Tökéletes 1 napos olvasmány, amit nem kell komolyan venni.

Réka_Kósa>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)

Újraolvasást kezdtem e sorozatnál, ugyanis évekkel ezelőtt elolvastam angolul az összes részt. (Most is angolul olvasom.) Ezáltal az angol szókincsemen is nagyon sokat bővített. Mivel először a könyveket olvastam, nekem nagyon tetszett a történet, a rejtély, a lányok élete. Valóban hasonlít a sorozatra ez a rész, bár nekem teljesen fura volt a könyvek elolvasása után (maga a történet, főleg a vége nem igazán hasonlít :D). A lényeg, hogy én nagyon szerettem, neki is látok a második résznek. :)

mrsp>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)

A könyv négy fiatal lány mindennapjairól szól. Aria, Emily, Hanna és Spencer mind-mind más egyéniségek, de összekovácsolja őket a múlt, egy titok és egy tragédia. Ebben a bevezető kötetben minden fejezetet más lány narrál, így jutunk előre a cselekményben, és a szálak a kötet végén érnek össze. A sorozatban már a harmadik évadnál tartok, így folyamatosan fogom olvasni a következő részeket, ez a könyv ugyanis csak az első évad első epizódját sűríti egybe. Jó táptalajt ad a későbbi bonyodalmaknak és sok mindent megtudhatunk a szereplőkről.

A sorozat szerencsére nem tér el sokban a könyvtől, maximum egy-egy részletben, és ez egy nagyon nagy plusz pontot hozzáad a könyvről kialakult véleményemnek, ugyanis utálom, mikor egy könyv nagyon eltér a sorozattól.

http://mostjo.blogspot.hu/2014/11/sara-shepard-pretty-l…

Petrus601>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)

Így angolul sokkal jobb volt olvasni, mint magyarul.:) Az értékelésem megfelel a magyar változatnál lévőnek.:) Szeretem ezt a PLL történetet.
5*

szangi P>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)

Érdekes volt úgy olvasni hogy a sorozatot is néztem már főleg hogy mindenkinek más a hajszíne, egy kicsit vontatottnak tűnt ahhoz képest. De remélem beindul :)
és az a rengeteg reklám, egymás hegyén hátán, furcsa volt egy kicsit…

S_E_Tünde P>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)

Okos. A hogyan keltsük fel az olvasó érdeklődését egy végeláthatatlan történettel tárgyból ötös :) Ritkán találkozni ennyire alaposan kidolgozott karakterekkel és háttértörténettel. Már-már szinte unalmas, várni, hogy majd csak történik valami, majd csak megtudjuk, hogy… Azért sokkolt mikor megtudtam hány könyv is tartozik a sorozathoz (és hogy a feledikkel kellett volna kezdeni és nem az elsővel).
A nyelvezet nem annyira tinis, mint azt a young adult-nál megszoktuk, de mégis könnyen érthető.
Tiniként én is vágytam az izgalomra, hogy történjen valami, de azért mindennek van határa :)

viky0222>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)

Hát… szóval, én megpróbáltam. Tényleg, vártam is a sorozat után, hogy ne a borzalmas hatodik és hetedik évad emlékével álljak neki, hanem újra visszacsöppenjek abba a világba, amit évekkel ezelőtt imádtam. De könyvben egyáltalán nem működött.
A sorozat itt még teljesen jól követte a könyvet, csak az a baj, hogy ez a ~250 oldal a sorozat első 45 perce, és ott jól működött, pörgős volt, felkeltette az ember érdeklődését a folytatásért. Itt viszont úgy éreztem, semmi nem történik… Nem haladtunk semerre, a lányok spoiler és egyáltalán nincs fókuszban a rejtély. Bezzeg a márkák. A harmincadik márka után kedvem lett volna földhözvágni a könyvet, de a Kindle-met nem dobálom, úgyhogy csak a fiókban végezte. Majdnem másfél hónapig olvastam, mert mindig mikor rágondoltam, eszembe jutott, mennyire unalmas és márkacentrikus…
És akkor a szereplők… Lehet, hogy a sorozatban sem voltak mindig a kedvenceim, csináltak érdekes dolgokat, de itt egyszerűen nem bírtam semmi pozitívumot meglátni egyikben sem. Spencer volt az abszolút csalódás, spoiler Ugyanakkor viszont egyikük sem volt jelleme. Összefolytak, egyformák voltak. A szülők is kiakasztottak, egyszerűen senkit nem bírtam megkedvelni.
Ráadásul a sorozatban (meg úgy általánosságban a képernyőn) jól tud működni, hogy több főszereplő van, de itt, ennyire kevés oldalon csak idegesítő volt a sok ugrálás.
Pedig már beterveztem a többi részt is, de ezek után inkább elolvasok valami összefoglalót, az gyorsabb, és kevésbé fájdalmas megoldás lesz.

gabiica P>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)

Ez volt az első olyan könyv, amit teljes mértékben angolul olvastam.
Igazából nagyon fura volt úgy olvasni, hogy nagyjából tudom, mi történik majd, hiszen néztem/nézem a sorozatot is. De aztán rájöttem, hogy ez mégiscsak teljesen más. Először rá sem ismertem a karakterekre, hiszen teljesen máshogy jelennek meg a sorozatban, mint a könyvben, de ennek is megtaláltam az előnyeit. Meglepő volt, hogy mennyit dohányoznak az emberek a könyvben, hiszen ez a televízióban egyáltalán nem jelenik meg – nem meglepő módon.
A karakterek kidolgozása nagyon tetszik, jó, hogy ennyire betekintést nyerhetünk a belső gondolataikba, a múltjukba.
Tetszett.

SarahSparkle>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)

Istenem, végre! Arra számítottam, hogy a könyv ugyan olyan borzalmas lesz a sorozat után, mint a Vámpírnaplók volt, de nem!
Ennek most annyira örülök!
Shepard szerintem nagyon jól bánik a szavakkal, a problémák, amiket beleszőtt, és amikről igazából szól a könyv valósak, bár az SMS-ek miatt kicsit misztikus is (ámbár a sorozat révén már tudom, mi lesz…).
Szóval kellemes csalódás volt ez a könyv, de imádtam :)

selene P>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)

Életem első angol könyve amit végigolvastam. Nagyon jó érzés. Inkább ez az élmény húzta fel a pontokat, nem feltétlenül a sztori. Lassú volt. Végig vártam valamire de nem jött. Csak ilyen túlvagyok rajta érzésem van. Szerintem a sorozat jobb. De ettől függetlenül új guilty pleasure született a Gossip Girl után.


Népszerű idézetek

Constance>!

I'm still here, bitches. And I know everything. – A

Kapcsolódó szócikkek: A
mrsp>!

Ezra was the guy for her, and she was the girl for him—she just knew it. So what if he was her teacher?

71. oldal, 9. fejezet - Not your typical student-teacher conference

Kapcsolódó szócikkek: Aria Montgomery · Ezra Fitz
mrsp>!

Look, I…I think you’re amazing, Aria. I do. I met you in that bar, and I was like…wow, who is this? She’s so unlike any other girl I’ve ever met.

75. oldal, 9. fejezet - Not your typical student-teacher conference

Kapcsolódó szócikkek: Aria Montgomery · Ezra Fitz
Réka_Kósa>!

It was hard to believe that after everything they'd been through together and all the secrets they shared, they now acted like strangers.

68. oldal

vandacska>!

Covet is an easy one. When someone covets something,
they desire and lust after it. Usually it’s something they can’t
have. You’ve always had that problem, though, haven’t
you? —A

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: A
mrsp>!

Spencer hated when anyone was better at anything than she was. Especially Alison.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alison DiLaurentis · Spencer Hastings
mrsp>!

It was horrible to think Ali might be dead, but…if she was, at least their secrets were safe.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alison DiLaurentis
mrsp>!

The sisters had a quiet yet long-standing rivalry and Spencer was always losing: Spencer had won the Presidential Physical Fitness Award four times in elementary school; Melissa had won it five. Spencer got second place in the seventh-grade geography bee; Melissa got first. Spencer was on the yearbook staff, in all of the school plays, and was taking five AP classes this year; Melissa did all those things her junior year plus worked at their mother’s horse farm and trained for the Philadelphia marathon for leukemia research. No matter how high Spencer’s GPA was or how many extracurriculars she smashed into her schedule, she never quite reached Melissa’s level of perfection.

38. oldal, 4. fejezet - Spencer walks the plank

Kapcsolódó szócikkek: Melissa Hastings · Spencer Hastings
mrsp>!

Wasn’t sex the best way to express love?

63. oldal, 8. fejezet - Where are the damn girl scouts when you need them?


A sorozat következő kötete

Pretty Little Liars sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Dial Em for Murder
Rebecca Donovan: Reason to Breathe
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
David Levithan: Another Day
Kim Harrington: Perception
Karen M. McManus: One of Us Is Lying
Kerri Maniscalco: Hunting Prince Dracula
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer
Sherry Gammon: Unbelievable
Claire LaZebnik: Things I Should Have Known