Pretty ​Little Liars (Hazug csajok társasága 1.) 200 csillagozás

Sara Shepard: Pretty Little Liars

Mindenkinek van valami szennyese – kiváltképp, ha az illető a gimis Spencer, Aria, Emily és Hanna.

Spencer a nővére fiúja után sóvárog. Aria az angoltanáráról fantáziál. Emily a fekete Mayába zúg bele. Hanna pedig ocsmány kis trükkök árán játssza a bombázót.

Ki hinné, hogy ezeknél súlyosabb titok is nyomhatja a lelküket? Pedig így áll a helyzet, mióta Alison barátnőjüknek váratlanul nyoma veszett.

Hogy honnan tudom? Hát onnan, hogy ismerem őket, mint a rossz pénzt. Tudom, miféle gaztetteket követtek el a múltban, és milyen velejükig romlottak ma. Egyetlen féltve őrzött, mocskos kis titkuk sem maradhat rejtve előttem. És most már előtted sem!

Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága címmel is megjelent.

Eredeti mű: Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632545899 · Fordította: Gazdag Diana

Kapcsolódó zóna

!

Pretty Little Liars

396 tag · 540 karc · Utolsó karc: 2018. március 11., 19:36 · Bővebben


Kedvencelte 17

Most olvassa 17

Várólistára tette 95

Kívánságlistára tette 99

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Ria23
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Na, nekem ez tetszett. A sorozat első évada is nagyon bejött, és mivel azt ismertem meg először, így féltem, hogy könyvben milyen lesz majd. Hihetetlenül kellemeset csalódtam :) Kár, hogy magyarul nem jelent meg több része, mert így ezt is kénytelen leszek majd angolul folytatni :(
A sorozathoz hasonlóan itt is Aria és Emily lett a kedvencem, de a többieket is kedveltem. Még Spencert és Hannát is, bár néha az agyamra mentek…
A fordítással én nem igazán vagyok kibékülve, mert magyartalannak érzem, de az tagadhatatlan, hogy az alaptörténet zseniális.

Azt hiszem, elkezdek vadászni a második kötetre, és ráveszem magam az angolul olvasásra. Érdekel a folytatás, és valamiért kedvelem ezeket a lányokat :D

>!
Petrus601
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Féltem, hogy nagyon eltér majd a sorozattól, de -egy-két részletet leszámítva- kellemesen csalódtam.
Magát a sorozatot imádom, és most a könyvet is megszerettem és várom már a következő részét.
Tényleg egy jól kitalált történet, várom is a végét, hogy akkor most ki is rejtőzik A mögött?!
A szereplőket imádom!! Akármilyen hülyeséget csinálnak, mondanak, akkor is.:) Ez egy nekem kitalált történet azt hiszem.:D
5*

>!
Jankaღ
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Borító: 5/5 – az egyetlen jó dolog.
Cselekmény: 5/2 – ajjaj…
Megfogadtam,hogy egyetlen rossz könyvet sem fogok értékelni, de ezt most muszáj.
Nem tudtam eldönteni,hogy a fordítás, vagy cselekmény a rosszabb. De ha igazságos akarok lenni.. hát mindkettőből kijárt a „jó"…
A cselekmény nem volt olyan rossz, de ahogy leírta a bizonyos részeket.. Na meg ez rengeteg hezitálás a könyvben. Néha már kiakasztott.
A fordítással kapcsolatban annyit,hogy nem lepődtem meg különösképpen,mert a Szürke ötven árnyalatnak a fordítása is botrányos volt.
Spencer, Aria, Emily, és Hanna kíváncsi leszek mit fognak alkotni a következő részekben.
*Lifehouse – It is what is* – http://www.youtube.com/watch…

16 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Nagyon jó volt feleleveníteni a történet alapjait. Mivel közeleg a sorozat magyar premiere, szerettem volna újra képbe kerülni. Jó lenne ha a kiadó folytatná a kiadást, szerintem megvan a megfelelő lélekszámú rajongó bázis. Kedvencem Aria és az ő tanár bácsija, de a többieket is nagyon csípem:)
Az egy egész pont levonás a rengeteg felesleges márkajelzés említésének szól. Vajon az amerikai csirkéknek tényleg ennyire számít, hogy egy farmer x vagy y márkájú? Napszemcsi, karkötő? Nem volt olyan leírás, amiben nem szerepelt volna néhány burkolt reklám. Legalábbis annak éreztem.
Mindenesetre várom a magyar bemutatót és drukkolok, hogy az Ulpius nyomassa a többi részt is. De rögtön.

>!
zsofiolvas
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Nem értem miért van így lehúzva a könyv, szerintem nagyon jó volt! A TV-sorozatot már befejeztem és mondhatom, hogy egyik kedvenc sorozatom, de eléggé eltér a könyvsorozattól.
Ez az első könyv hasonlít a sorozat első részére, kiegészítve pár dologgal és néhány különbséggel.
Nagyon jól ki lett találva ez a történet és bár tudom mi történik a könyvsorozatban, például, hogy spoiler persze ez ebben a könyvben nem derül ki, még csak nem is sejtjük mi áll a háttérben, minden csupa rejtély.
A lányokat nagyon kedvelem, főleg Spencert és Hannát, a sorozatban Spencer volt a kedvencem, míg Hannat kedveltem a legkevésbé. Fordulatos események, nem unatkoztam olvasás közben.
Elég durva volt, hogy spoiler.
Tetszett mikor spoiler.
De persze komolyabb témák is vannak a könyven, pl. spoiler vagy spoiler vagy spoiler.
Tetszik a könyvben, hogy nem egy átlagos csajos könyv, annál sokkal több, tele rejtélyjel, halállal, fordulatokkal. Hiába láttam már a sorozatot és tudom mi fog történni a könyvsorozatban, akkor is kíváncsian és izgulva olvastam a sorokat és nagyon szeretném elolvasni a többi részt, mert a könyv fordulatossága mellett nekem bejött az író fogalmazása is.

>!
Moncsycsy
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Ha pozitív véleményem lenne úgy általában a sorozatról, akkor úgy kezdeném, hogy a könyv elolvasása jó kis nosztalgiázás volt a kezdet kezdetéről. De a probléma az, hogy a véleményem már rég rossz erről a tiniknek címzett rétes tésztára nyújtott logikátlanságról (4x3 rész után kaszáltam), szóval az egyetlen ok, amiért elolvastam, az hogy 300 forintért dobták utánam (nem szó szerint).
A sztori, ha rövidre lenne fogva, akkor még ötletes lenne, de mivel nincs, ezért lassú, eseménytelen és irritáló. Komolyan, nincs még egy olyan könyv, ahol ennyire antipatikusak lennének a főszereplők! A logikátlanságok mellett pedig a „kiváló” fordítás is csak rátett lapáttal – mióta adunk 21. századi lányok szájába azt a szót, hogy csőrözni??? (angolul making out).
Összességében egy érdekes alapötlet lett kinyírva ezzel a regénnyel (állítólag van belőle 16!) és ezzel a tévésorozattal, amit valamikor még szerettem…

4 hozzászólás
>!
tamtimi
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Hát nem is tudom… Nekem annyira nem tetszett. :( Sokkal jobbra számítottam. Elég vontatott volt. A szereplőkkel sem igazán voltam kibékülve. :( Nem szoktam ilyet mondani, de a sorozat sokkal jobban tetszik!

>!
Naniii
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Egyszer már nekiálltam ennek a könyvnek. A borítója még mindig egy förmedvény. Komolytalan rikító, és rányomtak egy Barbie babához hasonló gyerek rajzot. Nem tudom, hogy a könyvet a sorozathoz képest nézzem vagy önmagában. Vontatott volt, a történet unalmas a szereplők érdektelenek.

>!
mokus33
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Fogalmam sem volt arról, hogy ez egy filmsorozat alapja, ahogy arról sem, hogy ez egy történetfolyam eleje, tehát a könyv végétől ne is várjak megoldást. Erre csak most döbbentem rá, ahogy a befejezetlen vég után letettem és elolvastam itt az értékeléseket. Én csak egy sárga borítós könyvet kerestem kihíváshoz, aztán ez lett belőle :)))
A könyv elég összefüggéstelenül indult, nehezen raktam helyre a szereplőket és kicsit zagyvának éreztem az egészet. Aztán ahogy kezdett bonyolódni a cselekmény, már jobban lekötött, és lassan meg is tanultam, ki kicsoda és mi a problémája, igaz, a szereplők továbbra is idegenek maradtak. Valószínűleg azért, mert nem tartozom a célközönség soraiba, ezért megérteni sem tudtam ezeket a fura gondolkodású fiatalokat. Sok mindent nem értettem meg és kíváncsi is lennék a folytatásra, de emiatt valószínűleg azért nem kezdem el nézni a sorozatot.

>!
kismanócska
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Érdekes volt látni, hogy az sorozat adaptációjában mennyi mindenen változtattak. A sorozatot sokkal jobban szeretem mint, amennyire tetszett a könyv. Valószínűleg, ha előbb olvastam volna, akkor már az első évadot sem néztem volna meg.
Kivételesen azt kell mondjam, itt a film jobb lett, mint a könyv, a szereplők előnyére vált, hogy teljesen megváltoztatták őket.
Nem voltam tőle elragadtatva, mégis kíváncsi lennék, hogy a könyv és a sorozat miben tér még el, hogy ki lehet A. Még nem olvastam angolul könyvet, de már többször megfordult a fejemben, hogy ezt a sorozatot végigolvasom. Meglátjuk…


Népszerű idézetek

>!
Blue_Nadine P

Három ember csak úgy tud megőrizni egy titkot, ha kettő közülük halott.

(Benjamin Franklin)

9. oldal

>!
espana

A barátok kemények tudnak lenni veled. Lehet, hogy többet várnak tőled, mint az idegenek. Az idegenek leginkább úgy látnak, ahogy szeretnéd, hogy lássanak, de a barátaid nem csaphatod be. Ez teszi őket baráttá.

>!
Cheril

Kétségtelen, Alison az Alison volt. Akinek a vállán kisírhattad magad; az egyetlen, akit megkérnél, hogy legyen már olyan jó, csörögjön rá a szerelmedre, s derítse ki, mit érez irántad; na és mindig övé volt az utolsó szó: az új farmernacidban nem akkora-e a sejhajod, mint egy ház. De a lányok tartottak is tőle. Ali többet tudott róluk, mint bárki más, olyasmiket is, amiket legszívesebben eltemettek volna – pont, mint egy hullát. Borzalmas volt arra gondolni, hogy Ali meghalhatott, mindazonáltal… ha meghalt, legalább a titkaik biztonságban vannak.
És így is volt. Legalábbis három évig.

>!
Cheril

– Aria, szívecském? – A lány megfordult az anyja hangjára. – Elvinnéd a válogatásra?
Aria halványan fölnevetett.
– Tessék, anyu? De hiszen nincs is jogsim!
– És aztán? Reykjavíkban állandóan vezettél. Alig néhány mérföld a lacrosse-pálya, nem? Legrosszabb esetben elütsz egy tehenet.

>!
espana

Azt hisszük, tudjuk, kik vagyunk, pedig valójában nem. Addig, míg valami rossz nem történik, és a haszontalan dolgok széthullnak, és csak az igazi valónk marad nekünk.

>!
espana

– Az egyetem nagyszerű tapasztalat lesz, segíteni fog felnőni.
– Tényleg?
– Visszatekintesz majd, és rájössz, milyen naiv is voltál.

>!
Ninácska P

Mint Finnországban vagy ki tudja hol mondják: ja!

47. oldal

>!
Blue_Nadine P

Két flúgos barátnője is elkísérte, Chassey Bledrose és Phie Templeton. Chassey az a csaj, aki meghackelte a suli számítógépes rendszerét, aztán kioktatta a dirit, hogyan akadályozza meg a betöréseket, Phi Templeton meg egy lépést sem tett a jojója nélkül – s ez nagyjából mindent elárul.

15. oldal

>!
Miss_Katalin

Spencer gyűlölte, ha valaki jobb nála. Különösen, ha az a valaki Alison.

13. oldal


A sorozat következő kötete

Hazug csajok társasága sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Kathy Reichs: Virals – Fertőzöttek
Sherry Gammon: Szerethetetlen
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Ann Aguirre: Horda
Dan Wells: Fragments – Töredékek
James Dashner: Az útvesztő
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése