Pretty ​Little Liars (Hazug csajok társasága 1.) 237 csillagozás

Sara Shepard: Pretty Little Liars

Mindenkinek van valami szennyese – kiváltképp, ha az illető a gimis Spencer, Aria, Emily és Hanna.

Spencer a nővére fiúja után sóvárog. Aria az angoltanáráról fantáziál. Emily a fekete Mayába zúg bele. Hanna pedig ocsmány kis trükkök árán játssza a bombázót.

Ki hinné, hogy ezeknél súlyosabb titok is nyomhatja a lelküket? Pedig így áll a helyzet, mióta Alison barátnőjüknek váratlanul nyoma veszett.

Hogy honnan tudom? Hát onnan, hogy ismerem őket, mint a rossz pénzt. Tudom, miféle gaztetteket követtek el a múltban, és milyen velejükig romlottak ma. Egyetlen féltve őrzött, mocskos kis titkuk sem maradhat rejtve előttem. És most már előtted sem!

Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632545899 · Fordította: Gazdag Diana

Kapcsolódó zóna

!

Pretty Little Liars

369 tag · 514 karc · Utolsó karc: 2019. május 10., 20:14 · Bővebben


Kedvencelte 18

Most olvassa 13

Várólistára tette 93

Kívánságlistára tette 82

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

GytAnett>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Van egy olyan érzésem, hogy utáltam volna ezt a könyvet, ha nem ismertem volna a sorozatot. 4-5 évadot láttam belőle, így egyáltalán nem tudott meglepni a könyv. Sőt, inkább az volt zavaró, hogy mennyire nem tért el a filmes sorozattól, kb. mintha az első, vagy első két részt néztem volna meg, csak elolvasni tovább tartott. Bevezető résznek nem rossz, bár annak, aki tényleg nem találkozott még a szereplőkkel, nagyon zavaró lehet az a rengeteg szereplő az elején.
Igazából nem is tudom, hogy mit írjak erről a könyvről, mert egyértelmű, hogy ez csak egy bevezető egy nagyobb lélegzetvételű sorozathoz. Annak jó. A legtöbb alap szereplővel megismerkedünk, a nagy főszereplő lányon keresztül. Itt egyikőjükre sem tudom azt mondani, hogy meg lehetett kedvelni, mert mindegyik kettyós egy kicsit. Ebben a városban mindenki rendkívül felszínes, és ez alól egyik lány sem kivétel. A szülőkről jobb nem is beszélni. Az egyik bármilyen bűncselekményre legyint, a másik meg olyan szigorban nevel, hogy szerencsétlen gyereknek még saját döntései sem lehetnek.
Elég sokszor vissza tudunk tekinteni a múltba, amikor Alison még élt. Nem is tudom, hogy az ő barátságukra mi is a megfelelő szó. Furcsa, tulajdonképpen érdekközösség. Mindenki tudott a másikról olyat, amivel sarokba tudja szorítani, ha a szükség úgy hozza. Szintén felfoghatatlan számomra, hogy (ha jól emlékszem, akkor) 14 éves lányokról van szó az ötös fogat idején. Hogy engedhetnek meg maguknak annyi mindent? Mármint nem az anyagi javakra gondolok, hanem a cselekedetekre. Felnőtteknek hiszik magukat, és úgy is viselkednek, a környezetük ráadásul ezt hagyja is. Nem értem.
Megismerjük a jelent is, amikor a megmaradt négy lány Ali halála után már csak köszönőviszonyban van egymással, élik a saját életüket, ki így, ki úgy. Majdnem mindannyian egyre idegesítőbb módon. :D spoiler Majd megjelennek A üzenetei. Innentől már kezd izgalmas lenni a dolog. spoiler
Igazából a sorozatot addig nem néztem, hogy tudjam, ki A, ez még számomra is rejtély. spoiler
A zavaró felszínesség és márkamánia ellenére szerintem tovább fogom olvasni, talán 40 éves koromra ki is jön az összes rész magyarul. :D

Petrus601>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Féltem, hogy nagyon eltér majd a sorozattól, de -egy-két részletet leszámítva- kellemesen csalódtam.
Magát a sorozatot imádom, és most a könyvet is megszerettem és várom már a következő részét.
Tényleg egy jól kitalált történet, várom is a végét, hogy akkor most ki is rejtőzik A mögött?!
A szereplőket imádom!! Akármilyen hülyeséget csinálnak, mondanak, akkor is.:) Ez egy nekem kitalált történet azt hiszem.:D
5*

greglawrency P>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Egyszerűen i-m-á-d-t-a-m!
Jobb is,hogy nagyon rég láttam a sorozatott mert még jobban szerettem a kötetett omg. Nem tudok többet mondani mert épp most fejeztem be és ahh
Második kötet vigyázz, rajtad tartom ám a szemem!
G.

Vhrai P>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars

A történet egyáltalán nem ismeretlen számomra, majdnem végig láttam az ebből készült tévésorozatot. Hihetetlen, de ez a kis könyvecske is képes volt átadni a maga háromszáz oldalával, mint a sorozat az első évaddal. Nyilván annyira nem részletes, és nincs benne annyi konfliktus, de a főbb vonalak ugyanazok Sikerült megteremteni ugyanazt a feszültséget, és még a karaktereket is kellő mértékben megismerhetjük. Nagyon eredeti húzás volt a névtelen zaklató, „A” megteremtése. Ami nagyon zavart, az a fordítás minősége. Ezt a szlenget körülbelül ötven éve használhatták…

https://libellum.blog.hu/2018/08/31/sara_shepard_pretty…

Farkas_Éva P>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Néha van úgy, hogy az ember olyan könyvet fog meg, ami nem jön be. Ismét belenyúltam. A történet vontatott, unalmas, semmitmondó és a szereplők tökéletesen érdektelenek. A borító borzalmas. A könyvtől sokkal többet vártam, mert nagyon sokan istenítették és a sorozatról is nagyon sok jót hallottam. Ennek ellenére alig vártam, hogy vége legyen.
Ez nem az én könyvem volt.

janka0416>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Borító: 5/5 – az egyetlen jó dolog.
Cselekmény: 5/2 – ajjaj…
Megfogadtam,hogy egyetlen rossz könyvet sem fogok értékelni, de ezt most muszáj.
Nem tudtam eldönteni,hogy a fordítás, vagy cselekmény a rosszabb. De ha igazságos akarok lenni.. hát mindkettőből kijárt a „jó"…
A cselekmény nem volt olyan rossz, de ahogy leírta a bizonyos részeket.. Na meg ez rengeteg hezitálás a könyvben. Néha már kiakasztott.
A fordítással kapcsolatban annyit,hogy nem lepődtem meg különösképpen,mert a Szürke ötven árnyalatnak a fordítása is botrányos volt.
Spencer, Aria, Emily, és Hanna kíváncsi leszek mit fognak alkotni a következő részekben.
*Lifehouse – It is what is* – http://www.youtube.com/watch…

16 hozzászólás
kellyolvas P>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Nagyon jó volt feleleveníteni a történet alapjait. Mivel közeleg a sorozat magyar premiere, szerettem volna újra képbe kerülni. Jó lenne ha a kiadó folytatná a kiadást, szerintem megvan a megfelelő lélekszámú rajongó bázis. Kedvencem Aria és az ő tanár bácsija, de a többieket is nagyon csípem:)
Az egy egész pont levonás a rengeteg felesleges márkajelzés említésének szól. Vajon az amerikai csirkéknek tényleg ennyire számít, hogy egy farmer x vagy y márkájú? Napszemcsi, karkötő? Nem volt olyan leírás, amiben nem szerepelt volna néhány burkolt reklám. Legalábbis annak éreztem.
Mindenesetre várom a magyar bemutatót és drukkolok, hogy az Ulpius nyomassa a többi részt is. De rögtön.

Alessana>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Valamikor egyszer, belenéztem a sorozat első részébe… De olyan homályos volt az egész a fejemben, pedig pár részt láttam.

Hát
Ez
Valami
Hihetetlen
Volt

Na, de bővebben inkább itt mesélek: https://lexaolvas.blogspot.com/2018/09/sara-shepard-pre…

Anita_Juhász>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Érdekes
Halottam már a sorozatról és a könyv is tervben volt már egy ideje, de valamiért mindig halasztódott. Most viszont belevágtam mindkettőbe és nem bántam meg. Szinte megegyezik a történet a filmbelivel, csak jobban ki van fejtve. Rengeteg kérdésen lehet izgulni :Mi történt Alison-nal? Ki az az A? Stb. Mindenkinek van szennyese. Jobb lesz vigyázni lehet, hogy függőséget okoz!

Bess>!
Sara Shepard: Pretty Little Liars

Ha pozitív véleményem lenne úgy általában a sorozatról, akkor úgy kezdeném, hogy a könyv elolvasása jó kis nosztalgiázás volt a kezdet kezdetéről. De a probléma az, hogy a véleményem már rég rossz erről a tiniknek címzett rétes tésztára nyújtott logikátlanságról (4x3 rész után kaszáltam), szóval az egyetlen ok, amiért elolvastam, az hogy 300 forintért dobták utánam (nem szó szerint).
A sztori, ha rövidre lenne fogva, akkor még ötletes lenne, de mivel nincs, ezért lassú, eseménytelen és irritáló. Komolyan, nincs még egy olyan könyv, ahol ennyire antipatikusak lennének a főszereplők! A logikátlanságok mellett pedig a „kiváló” fordítás is csak rátett lapáttal – mióta adunk 21. századi lányok szájába azt a szót, hogy csőrözni??? (angolul making out).
Összességében egy érdekes alapötlet lett kinyírva ezzel a regénnyel (állítólag van belőle 16!) és ezzel a tévésorozattal, amit valamikor még szerettem…

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Blue_Nadine>!

Három ember csak úgy tud megőrizni egy titkot, ha kettő közülük halott.

(Benjamin Franklin)

9. oldal

espana>!

A barátok kemények tudnak lenni veled. Lehet, hogy többet várnak tőled, mint az idegenek. Az idegenek leginkább úgy látnak, ahogy szeretnéd, hogy lássanak, de a barátaid nem csaphatod be. Ez teszi őket baráttá.

Cheril>!

Kétségtelen, Alison az Alison volt. Akinek a vállán kisírhattad magad; az egyetlen, akit megkérnél, hogy legyen már olyan jó, csörögjön rá a szerelmedre, s derítse ki, mit érez irántad; na és mindig övé volt az utolsó szó: az új farmernacidban nem akkora-e a sejhajod, mint egy ház. De a lányok tartottak is tőle. Ali többet tudott róluk, mint bárki más, olyasmiket is, amiket legszívesebben eltemettek volna – pont, mint egy hullát. Borzalmas volt arra gondolni, hogy Ali meghalhatott, mindazonáltal… ha meghalt, legalább a titkaik biztonságban vannak.
És így is volt. Legalábbis három évig.

Cheril>!

– Aria, szívecském? – A lány megfordult az anyja hangjára. – Elvinnéd a válogatásra?
Aria halványan fölnevetett.
– Tessék, anyu? De hiszen nincs is jogsim!
– És aztán? Reykjavíkban állandóan vezettél. Alig néhány mérföld a lacrosse-pálya, nem? Legrosszabb esetben elütsz egy tehenet.

espana>!

Azt hisszük, tudjuk, kik vagyunk, pedig valójában nem. Addig, míg valami rossz nem történik, és a haszontalan dolgok széthullnak, és csak az igazi valónk marad nekünk.

Ninácska P>!

Mint Finnországban vagy ki tudja hol mondják: ja!

47. oldal

espana>!

– Az egyetem nagyszerű tapasztalat lesz, segíteni fog felnőni.
– Tényleg?
– Visszatekintesz majd, és rájössz, milyen naiv is voltál.

Alessana>!

– Tetszik ez a pasi, csak, hogy úgy mondjam… elérhetetlen. És kifogytam az ötletekből. Hogyan győzzem meg, hogy neki való vagyok?
– Légy önmagad! – javasolta Ella.

133. oldal

Blue_Nadine>!

Két flúgos barátnője is elkísérte, Chassey Bledrose és Phie Templeton. Chassey az a csaj, aki meghackelte a suli számítógépes rendszerét, aztán kioktatta a dirit, hogyan akadályozza meg a betöréseket, Phi Templeton meg egy lépést sem tett a jojója nélkül – s ez nagyjából mindent elárul.

15. oldal


A sorozat következő kötete

Hazug csajok társasága sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Jacqueline West: Csal minden álom
Cat Winters: Fekete madarak árnyékában
Lucinda Gray: Az aranykalitka
C. J. Daugherty: A Cimmeria titka
Sarah Pinborough: 13 perc
Szabó Tünde: Gázolás