Hibátlanok (Hazug csajok társasága 2.) 95 csillagozás

Sara Shepard: Hibátlanok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rosewoodban, ​ahol a legédesebb mosolyok takarják a legsötétebb titkokat, él négy csinos kis hazudozó – Spencer, Aria, Emily és Hanna –, akik nagyon csúf dolgokat tettek…

Spencer lenyúlta a testvére barátját; Aria totál belezúgott az angoltanárába; Emily nagyon szereti az új barátnőjét, Mayát… de nem csak mint barátot; Hanna pedig szó szerint belebetegszik a megszállottságába, hogy tökéletesen nézzen ki. De a legrémesebb titok, amin mindannyian osztoznak, annyira botrányos, hogy teljesen tönkretehetné kényelmes életüket.

És valaki, aki csak A.-nak nevezi magát, éppen ezzel fenyegetőzik.

Először azt hitték, A. Alison, a három éve nyomtalanul eltűnt barátnőjük. Ám később kiderült, hogy Alison halott. De akkor ki lehet A.? Melissa? Spencer szinte betegesen versengő testvére? Vagy Maya, aki egészen a magáénak akarja Emilyt? És mi van Tobyval, a titokzatos sráccal, aki pont azután hagyta el a várost, hogy Alison eltűnt?

Egyvalami bizonyos: A. kezében elég… (tovább)

Sara Shepard: Flawless

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2007

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
304 oldal · ISBN: 9789634571131 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
304 oldal · ISBN: 9789634571148 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571124 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

1 további kiadás


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 99

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Sara Shepard: Hibátlanok

Az első rész kellemes kis nosztalgiát jelentett nekem, ez viszont már kicsit unalmas volt számomra. Sokszor nem történt semmi, és a cselekmény is elkezdett nagyon más lenni mint a sorozat volt.

Klodette>!
Sara Shepard: Hibátlanok

Amikor a végére értem ez volt az első gondolatom: Na, jó! Már csak 14 rész van hátra. :)
Ezt persze most nem azért írom le nektek, mert azt jelenti, hogy untam volna. Hiszen nagyon tetszett, csak éppen sokkoló belegondolni, hogy még mennyi rész van hátra.
Krimiszerű és izgalmas események sora vette kezdetét, ami végül egy tragikus halálesetbenben teljesedett ki.
Most már sokkal kevésbé zavart a részletes és ismétlődő márkanevek sora, lassan megszoktam és néha már automatikusan átsiklottam felette.
Még mindig Spencer a kedvencem és szerintem ez most már így is marad. A sorozatban is őt kedveltem a legjobban és ez most sem változott.
Aria is egyre szimpatikusabb, de Hanna és Emily kettősét még mindig péklapáttal verném fejbe… :)
Számomra még furcsa volt a szülők érdeklődésének teljes hiánya. Az az igazság, hogy Sara Shepard nem fest valami túl jó képet a felnőttekről.
Értem én, hogy a lányok hatalmas hibákat követnek el és az ironikus címmel ellentétében egyáltalán nem hibátlanok, sőt, de szinte még gyerekek, tehát úgy gondolom, hogy ezt mindenképpen figyelembe kellene venni.
Saját magukra vannak utalva, félnek, tehát emiatt még több dolgot csinálnak rosszul.
Semmi pénzért sem lennék a helyükben és jobban belegondolva, nagyon nyomasztó lehet így élni. Folyamatos rettegésben… Nem bírnám ki.
Mindezektől eltekintve, egy már-már tökéletes, igencsak csajos olvasmány, ami végtelenül szórakoztató.
A sorozat véget ért, de a könyvsorozat még csak most kezdődött. Juhé!
Kitartást és türelmet kívánok a hozzám hasonló rajongóknak, hiszen a külföldi kritikák szerint mindenképpen megéri kivárni a végét.

Bővebben pedig: http://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/12/konyvkritika-…

7 hozzászólás
Rituga P>!
Sara Shepard: Hibátlanok

Ez gyengébb volt az előző résznél. Kb 25, max 30 oldalba össze lehetne sűríteni a tényleges eseményeket. Ami pozitív volt, a szereplők esendősége és szerethetősége. A kép, hogy a tökéletes máz mögött is kis lúzerek vannak. Persze ebből a kötetből sem derül ki, hogy tulajdonképpen ki A. Már csak azért olvasom tovább, hogy megtudjam, mit lehet még ebből kihozni.

2 hozzászólás
Magdi1017>!
Sara Shepard: Hibátlanok

Ez a rész is nagyon fordulatos volt, szerintem a hátralévő részek is jók lesznek,mert sok-sok minden történik rövid idő alatt. Sok mindent lehet még kihozni belőle.
Végre kiderült részben a Jenna-ügy,továbbra sem tudtam megkedvelni Hannah-t,és valahogy Spencer szülei is elég furcsa karakterek!
Végig tudható,hogy Ali egy manipulátor volt,és ezzel a tulajdonsággal nem tudok továbbra sem megbarátkozni! Mindegyik lányt sakkban tartotta valamivel,míg élt!
Hannah…egy buta libának tartom, sznob, beképzelt. Mondjuk az anyja is egy fura szerzet.
Mindent egybevetve abszolút nem unalmas, mindig vártam a következő levelet „A”-tól,és azt,hogy ezt a lányok hogyan viszonyulnak egymáshoz ezek után!
Titkok és hazugságok tengere,de imádnivaló

Továbbra is tartom,hogy meg fogom nézni a tv-sorozatot is!

Madama_Butterfly>!
Sara Shepard: Hibátlanok

Jó lesz ez! :)
PLL-sorozat rajongóknak kötelező, még akkor is, ha ebben a részben a könyv és filmsorozat különválik, bár ez egyik értékéből sem von le egy jottányit sem.
”Nincs vége, amíg én azt nem mondom. A.”

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Sara Shepard: Hibátlanok

Ez a kötet sem okozott csalódást. A Hibátlanok számomra tényleg hibátlan volt: izgalmas, jól felépített, és nagyon szerethető. A karakterek személyes drámái, családi gondjai mindent vittek, az “A” szál pedig kellően jó borzongást és alapot biztosít az egészhez. Már csak azt várom, hogy négyen tényleg összebarátkozzanak, mert az isteni jeleneteket szülhet. És persze a folytatást már ebben a pillanatban olvasnám is.

» http://sorok-kozott.hu/2017/12/konyvkritika-sara-shepar…

Kitti_Kinczer>!
Sara Shepard: Hibátlanok

Teljesen elvonatkoztattam a sorozattól, össze se akarom hasonlítani a kettőt, mert mindegyik jó, csak, hát a sorozat nekem kicsit jobban tetszett, mert pörgősebb, de nem is ugyan ezek a cselekmény szállak.
Spencer továbbra is a kedvencem, a szülei hihetetlenek, én el se tudom képzelni, hogy ennyire lehet különbséget tenni két testvér között, őszintén szerintem undorító emberek, képesek szinte kitagadni a saját lányukat, mert kamasz ként olyan fiúval csókolózott akivel nem kellett volna. Igen, hibázott, de szerintem ez nem volt akkora hiba, mint amekkorát állítanak belőle, nem tudok jobb szót undorítóak. Spencer pedig erős és kitartó spoiler Andrewt kicsit sajnáltam, de még kíváncsi vagyok mi lesz ebből a dologból.
Aria számomra sokkal szimpatikusabb, mint a sorozatba, továbbra is kedvelem a karakterét, és őszintén örülök, hogy itt nem a tanár-diák tiltott gyümölcs a hangsúly. spoiler Nagyon sajnáltam, mert, hát Aria családja sem tökéletes, de inkább flúgosak, kicsit fura, hogy a szülőket a keresztnevén szólítják, de mindegy ettől eltekintve is eszement az egész család.
Emily hát ő semleges, bolond is, de fel sem tűnik annyira a többi lüke között, kicsit meg értem, miért képtelen felvállalni magát, bár lehetne kicsit bátrabb, de tényleg nehéz dolog önmagunknak lenni, főleg Rosewoodba. Mayat kedveltem ebben a részben is, üde színfolt (nem rasszizmusból írtam) a könyvben. Szerettem a Tobby Emily párost, sajnálom, hogy nem lehetnek már barátok se, érdekelt volna mi lesz belőle.
Hanna… utáltam végig, egy feltűnési viszketegségben szenvedő elmeháborodott. De a végén, jaj ütni tudtam volna az apját. Komolyan, képes évekre elhanyagolni a lányát spoiler Hanna minden tette segély kiáltás, de nem hallja meg senki, szóval sajnáltam szegényt, csak éppen a Seanhoz való ragaszkodása nem tetszik, mert nem szerelem az, csak vágy végre egy normális ember után, aki mellett jobbnak érezheti magát, remélem hamarosan megtalálja.
Hát az egészen biztos, hogy ebben a könyvben senki sem normális! De azért ide nekem a következő kötetet, mert magával ragadott a zizi város lakóinak rengeteg titka!

gy_greta>!
Sara Shepard: Hibátlanok

Előbb sorozatban láttam, miután megtudtam hogy könyvben is megvan rögtön megvettem. Aztán itt tartunk, hogy ez már a következő rész. Nagyon imádtam a sorozatot, szinte egyhuzamban megnéztem hétvégente két évadot. :)
Nekem elnyerte a tetszésemet a könyvben is. Igaz pár dolog nem egyezik a sorozattal, de ennek ellenére izgalmas.. :)

brigus_27 P>!
Sara Shepard: Hibátlanok

Nagyon vártam a folytatást, de csalódott vagyok.
Azt vártam pörgős lesz. Nem vonzott magához, ha letettem nem éreztem késztetést, hogy juj mikor haladhatok tovább. Megint jöttek a márkák, ilyen drága márkás nadrág, olyan izé.. Ahh ez tök felesleges, nem kell egy könyvnek 300-400 oldalnak lenni töltelék lappal, ha 200 oldal baromi bumm tartalommal le se tudom rakni a könyvet.
A pozitív, hogy lett kedvenc szereplőm spoiler
Sorozattól elvonatkoztatva egyébként jó volt a könyv. :) De a sorozat nekem sokkal jobban tetszett. :D
Mivel végig olvastam, így nyilván várom a folytatást, csak imádkozom jobb legyen. :D

Aaron_Rgd>!
Sara Shepard: Hibátlanok

Hihetetlenül jó volt, akárcsak az első rész. Gyorsan újraolvastam még a Hibátlanok előtt, hogy tuti mindenre emlékezzek, de nem kell, mert elég previously rész van a második könyvben ahhoz, hogy minden eszünkbe jusson.
Az alapsztori hihetetlen, a második könyvben pedig csak még magasabbra emeljük a téteket. Majdnem azt tudom mondani, hogy csoda, hogy a szereplők nem őrültek bele a dolgokba. Hajj, de sokára lesz még az, hogy az egész sorozatot egyben láthatom, bakker. Pedig ha lehetne, itt és most elolvasnám az összes részét.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!

Ott, ahol minden hibátlan, nehéz kitűnni.

11. oldal

interstellarcloud>!

Itt minden tele van tökéletes emberekkel. És… és ha nem vagy egy közülük, akkor elfuserált vagy. De én azt hiszem, hogy még akik külsőre hibátlanok, belül azok is épp olyan elfuseráltak, mint mi.

128. oldal

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!

Ui.: Szeretnéd tudni, ki vagyok, igaz? Közelebb vagyok, mint gondolnád. A.

Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

– Ne vedd sértésnek az apád irányába, de néha nagyon nem tudja, mit nem kellene kimondani. Mint a múltkor, randira készültem egy sráccal, éppen el akartunk indulni, amikor odajött hozzám, hogy: Kate, látom, felírtál valami OB-t a bevásárló listára, de mi ez, és hol találom? Rettentő ciki volt.
– Jézus! – Hannában feltámadt az együttérzés.

Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

– Imádom a viharokat.
– Én is – felelte Toby.
Azzal lassan előrehajolt, és megcsókolta – lágyan, tétován, éppen csak érintve Emily ajkát. Amikor elhúzódott, Emily a szájához emelte az ujjait, mintha megérinthetné a csókot.
– Ezt miért csináltad? – suttogta.
– Nem tudom – válaszolta Toby. – Nem kellett volna?
– De igen – lehelte Emily. – Jó volt.
Az első gondolata az volt: Megcsókoltam egy fiút, akit talán Ali is megcsókolt. A második, hogy talán már ez a gondolat is elfuserált.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!

– Imádom a viharokat.
– Én is – felelte Toby.
Azzal lassan előrehajolt, és megcsókolta – lágyan, tétován, éppen csak érintve Emily ajkát. Amikor elhúzódott, Emily a szájához emelte az ujjait, mintha megérinthetné a csókot.
– Ezt miért csináltad? – suttogta.
– Nem tudom – válaszolta Toby. – Nem kellett volna?
– De igen – lehelte Emily. – Jó volt.
Az első gondolata az volt: Megcsókoltam egy fiút, akit talán Ali is megcsókolt. A második, hogy talán már ez a gondolat is elfuserált.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!

Amint elkezdődött a toronyugrás, Emily kivette lábujjközös papucsát az iskola logójával ellátott válltáskájából, hogy odamenjen Tobyhoz. A keze beleakadt a telefonjába: kihúzta és ránézett. A villogás hét nem fogadott hívást jelzett – Mayától.
Emily torka elszorult. Maya egész héten hívta, sms-eket, e-maileket és chatüzeneteket írt, ő azonban nem válaszolt. Minden egyes elutasított hívással csak még jobban összezavarodott. Egy része szeretett volna odalépni Mayához az iskolában, hogy az ujjait belemerítse lágy, göndör hajába… aztán felüljön a biciklije csomagtartójára, és ellógja a tanítást. Mayával csókolózni veszedelmesen jó volt. Egy másik része azonban azt szerette volna, ha Maya egyszerűen… eltűnik.
Csak nézte a telefont a gombóccal a torkában… aztán hirtelen elhatározással csattanva összecsukta. Kicsit olyan érzés volt, mint amikor nyolcévesen eldöntötte, hogy kidobja Bee-Beet, a kabalatakaróját. A nagy lányoknak nem kell ilyesmi – mondta magának, de azért rémes érzés volt rácsukni a szemetes tetejét Bee-Beere.

Melinda_Kléri>!

– Elegáns akarok lenni – jelentette ki Hanna. – Mint Scarlett Johansson.

132. oldal

Melinda_Kléri>!

Toby körülnézett.
– Mindenki olyan… műanyag. Régebben ezeknek az embereknek a legtöbbjét meg akartam ölni.

204. oldal


A sorozat következő kötete

Hazug csajok társasága sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Karen M. McManus: Tartsd meg a titkot
Salla Simukka: Vérvörös
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Dan Brown: Inferno
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny
Barry Lyga: Gyilkosokra vadászom
Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája