Hibátlanok (Hazug csajok társasága 2.) 51 csillagozás

Sara Shepard: Hibátlanok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rosewoodban, ​ahol a legédesebb mosolyok takarják a legsötétebb titkokat, él négy csinos kis hazudozó – Spencer, Aria, Emily és Hanna –, akik nagyon csúf dolgokat tettek…

Spencer lenyúlta a testvére barátját; Aria totál belezúgott az angoltanárába; Emily nagyon szereti az új barátnőjét, Mayát… de nem csak mint barátot; Hanna pedig szó szerint belebetegszik a megszállottságába, hogy tökéletesen nézzen ki. De a legrémesebb titok, amin mindannyian osztoznak, annyira botrányos, hogy teljesen tönkretehetné kényelmes életüket.

És valaki, aki csak A.-nak nevezi magát, éppen ezzel fenyegetőzik.

Először azt hitték, A. Alison, a három éve nyomtalanul eltűnt barátnőjük. Ám később kiderült, hogy Alison halott. De akkor ki lehet A.? Melissa? Spencer szinte betegesen versengő testvére? Vagy Maya, aki egészen a magáénak akarja Emilyt? És mi van Tobyval, a titokzatos sráccal, aki pont azután hagyta el a várost, hogy Alison eltűnt?

Egyvalami bizonyos: A. kezében elég… (tovább)

Sara Shepard: Flawless

Eredeti mű

Sara Shepard: Flawless

Eredeti megjelenés éve: 2007

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571124 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Sara Shepard: Hibátlanok

Amikor a végére értem ez volt az első gondolatom: Na, jó! Már csak 14 rész van hátra. :)
Ezt persze most nem azért írom le nektek, mert azt jelenti, hogy untam volna. Hiszen nagyon tetszett, csak éppen sokkoló belegondolni, hogy még mennyi rész van hátra.
Krimiszerű és izgalmas események sora vette kezdetét, ami végül egy tragikus halálesetbenben teljesedett ki.
Most már sokkal kevésbé zavart a részletes és ismétlődő márkanevek sora, lassan megszoktam és néha már automatikusan átsiklottam felette.
Még mindig Spencer a kedvencem és szerintem ez most már így is marad. A sorozatban is őt kedveltem a legjobban és ez most sem változott.
Aria is egyre szimpatikusabb, de Hanna és Emily kettősét még mindig péklapáttal verném fejbe… :)
Számomra még furcsa volt a szülők érdeklődésének teljes hiánya. Az az igazság, hogy Sara Shepard nem fest valami túl jó képet a felnőttekről.
Értem én, hogy a lányok hatalmas hibákat követnek el és az ironikus címmel ellentétében egyáltalán nem hibátlanok, sőt, de szinte még gyerekek, tehát úgy gondolom, hogy ezt mindenképpen figyelembe kellene venni.
Saját magukra vannak utalva, félnek, tehát emiatt még több dolgot csinálnak rosszul.
Semmi pénzért sem lennék a helyükben és jobban belegondolva, nagyon nyomasztó lehet így élni. Folyamatos rettegésben… Nem bírnám ki.
Mindezektől eltekintve, egy már-már tökéletes, igencsak csajos olvasmány, ami végtelenül szórakoztató.
A sorozat véget ért, de a könyvsorozat még csak most kezdődött. Juhé!
Kitartást és türelmet kívánok a hozzám hasonló rajongóknak, hiszen a külföldi kritikák szerint mindenképpen megéri kivárni a végét.

Bővebben pedig: http://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/12/konyvkritika-…

7 hozzászólás
>!
Magdi1017
Sara Shepard: Hibátlanok

Ez a rész is nagyon fordulatos volt, szerintem a hátralévő részek is jók lesznek,mert sok-sok minden történik rövid idő alatt. Sok mindent lehet még kihozni belőle.
Végre kiderült részben a Jenna-ügy,továbbra sem tudtam megkedvelni Hannah-t,és valahogy Spencer szülei is elég furcsa karakterek!
Végig tudható,hogy Ali egy manipulátor volt,és ezzel a tulajdonsággal nem tudok továbbra sem megbarátkozni! Mindegyik lányt sakkban tartotta valamivel,míg élt!
Hannah…egy buta libának tartom, sznob, beképzelt. Mondjuk az anyja is egy fura szerzet.
Mindent egybevetve abszolút nem unalmas, mindig vártam a következő levelet „A”-tól,és azt,hogy ezt a lányok hogyan viszonyulnak egymáshoz ezek után!
Titkok és hazugságok tengere,de imádnivaló

Továbbra is tartom,hogy meg fogom nézni a tv-sorozatot is!

>!
Madama_Butterfly P
Sara Shepard: Hibátlanok

Jó lesz ez! :)
PLL-sorozat rajongóknak kötelező, még akkor is, ha ebben a részben a könyv és filmsorozat különválik, bár ez egyik értékéből sem von le egy jottányit sem.
”Nincs vége, amíg én azt nem mondom. A.”

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Sara Shepard: Hibátlanok

Ez a kötet sem okozott csalódást. A Hibátlanok számomra tényleg hibátlan volt: izgalmas, jól felépített, és nagyon szerethető. A karakterek személyes drámái, családi gondjai mindent vittek, az “A” szál pedig kellően jó borzongást és alapot biztosít az egészhez. Már csak azt várom, hogy négyen tényleg összebarátkozzanak, mert az isteni jeleneteket szülhet. És persze a folytatást már ebben a pillanatban olvasnám is.

» http://sorok-kozott.hu/2017/12/konyvkritika-sara-shepar…

>!
Kitti_Kinczer
Sara Shepard: Hibátlanok

Teljesen elvonatkoztattam a sorozattól, össze se akarom hasonlítani a kettőt, mert mindegyik jó, csak, hát a sorozat nekem kicsit jobban tetszett, mert pörgősebb, de nem is ugyan ezek a cselekmény szállak.
Spencer továbbra is a kedvencem, a szülei hihetetlenek, én el se tudom képzelni, hogy ennyire lehet különbséget tenni két testvér között, őszintén szerintem undorító emberek, képesek szinte kitagadni a saját lányukat, mert kamasz ként olyan fiúval csókolózott akivel nem kellett volna. Igen, hibázott, de szerintem ez nem volt akkora hiba, mint amekkorát állítanak belőle, nem tudok jobb szót undorítóak. Spencer pedig erős és kitartó spoiler Andrewt kicsit sajnáltam, de még kíváncsi vagyok mi lesz ebből a dologból.
Aria számomra sokkal szimpatikusabb, mint a sorozatba, továbbra is kedvelem a karakterét, és őszintén örülök, hogy itt nem a tanár-diák tiltott gyümölcs a hangsúly. spoiler Nagyon sajnáltam, mert, hát Aria családja sem tökéletes, de inkább flúgosak, kicsit fura, hogy a szülőket a keresztnevén szólítják, de mindegy ettől eltekintve is eszement az egész család.
Emily hát ő semleges, bolond is, de fel sem tűnik annyira a többi lüke között, kicsit meg értem, miért képtelen felvállalni magát, bár lehetne kicsit bátrabb, de tényleg nehéz dolog önmagunknak lenni, főleg Rosewoodba. Mayat kedveltem ebben a részben is, üde színfolt (nem rasszizmusból írtam) a könyvben. Szerettem a Tobby Emily párost, sajnálom, hogy nem lehetnek már barátok se, érdekelt volna mi lesz belőle.
Hanna… utáltam végig, egy feltűnési viszketegségben szenvedő elmeháborodott. De a végén, jaj ütni tudtam volna az apját. Komolyan, képes évekre elhanyagolni a lányát spoiler Hanna minden tette segély kiáltás, de nem hallja meg senki, szóval sajnáltam szegényt, csak éppen a Seanhoz való ragaszkodása nem tetszik, mert nem szerelem az, csak vágy végre egy normális ember után, aki mellett jobbnak érezheti magát, remélem hamarosan megtalálja.
Hát az egészen biztos, hogy ebben a könyvben senki sem normális! De azért ide nekem a következő kötetet, mert magával ragadott a zizi város lakóinak rengeteg titka!

>!
greti98
Sara Shepard: Hibátlanok

Előbb sorozatban láttam, miután megtudtam hogy könyvben is megvan rögtön megvettem. Aztán itt tartunk, hogy ez már a következő rész. Nagyon imádtam a sorozatot, szinte egyhuzamban megnéztem hétvégente két évadot. :)
Nekem elnyerte a tetszésemet a könyvben is. Igaz pár dolog nem egyezik a sorozattal, de ennek ellenére izgalmas.. :)

>!
Mogyorós_csoki
Sara Shepard: Hibátlanok

„Ott, ahol minden hibátlan, nehéz kitűnni.”

Nem volt rossz, de különösebben jó sem. A sorozathoz remek kiegészítőül szolgál, bár sok eltérés fedezhető fel a kettő közt. A színvonal nem csökkent az előző kötethez képest, bár még mindig nem hordoz magában magas irodalmi értéket.
Az írónő stílusa továbbra sem igazán tetszik, már a huszadik oldal környékén fogtam volna a piros tollamat, majd jó alaposan átirkáltam volna az egészet…
A történet fordulatos, izgalmas volt, ugyanakkor nem letehetetlen.
Várom a következő részt, de nem fogok rohanni érte a könyvesboltba.

>!
Viv
Sara Shepard: Hibátlanok

Sokkal jobban tetszett, mint az előző rész, akkor még nagyon kerestem a hasonlóságokat a sorozattal. Most a második résznek már úgy álltam neki, hogy hiába a sorozat alapja és hiába van a borítón a sorozat plakátja, ez a könyv nem lesz ugyanaz, mint a sorozat. Persze az alap történet ugyanaz, de mégis más. Csak így lehet élvezni ezt a könyvet, ha elvonatkoztatunk a sorozattól, ha összehasonlitgatjuk és elemezgetjük utálni fogjuk minden sorát.

Értem, hogy mért kapta ezeket a borítókat, sokkal szebbek mint az eredeti, és így érződik a kapcsolat a sorozattal, de annyira nem stimmelnek a szereplők. Spencer szőke, Emily vörös, szeplős, Aria magas, Hannának sötét vörös a haja. Ehhez képest a borítón: Spencer barna hajú, Emily fekete hajú, kicsit kreol bőrű, Aria a legalacsonyabb, Hanna szőke…

A kedvenc jelentem ebből adódóan:
– Szia! – Valaki hirtelen fölé tornyosult.
Emily felnézett.
– Aria! Szia.
Ahogy elképzelem Aria-t, hogy Emily fölé tornyosul, úgy hogy a sorozatban ez pont fordítva lenne… :D

Igen, tudom úgy kezdtem ne hasonlítgassunk. De ha egyszer az arcomba nyomják a szereplők kinézetét aztán a könyvben teljesen más mindenki…
Na mindegy, nem vesz el a történetből, csak zavaró számomra. Majd a következő résznél már ezt is elengedem.

Ami nem tetszett, hogy nagyon széthúznak a lányok, mármint oké mindenkinek van titka, de azért beszélgetni kéne kicsit és rájönnének dolgokra. Mert így az egyik tud valamit, ami nélkül a másik rossz irányba megy el, és valami olyan történik mint spoiler halála… Amit nagyon örülök, hogy a sorozatba nem vittek át, nekem az egyik kedvenc szereplőm lett. Eléggé meglepődtem, hogy most meghalt, mivel ott végig viszik a karakterét. De érdekel, hogy alakul tovább a történetet nélküle.

Nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt írom majd, de várom a harmadik részt. Kíváncsi vagyok ki A. – ha jól tudom itt más – és, hogy derül majd ki.

>!
brigus_27 P
Sara Shepard: Hibátlanok

Nagyon vártam a folytatást, de csalódott vagyok.
Azt vártam pörgős lesz. Nem vonzott magához, ha letettem nem éreztem késztetést, hogy juj mikor haladhatok tovább. Megint jöttek a márkák, ilyen drága márkás nadrág, olyan izé.. Ahh ez tök felesleges, nem kell egy könyvnek 300-400 oldalnak lenni töltelék lappal, ha 200 oldal baromi bumm tartalommal le se tudom rakni a könyvet.
A pozitív, hogy lett kedvenc szereplőm spoiler
Sorozattól elvonatkoztatva egyébként jó volt a könyv. :) De a sorozat nekem sokkal jobban tetszett. :D
Mivel végig olvastam, így nyilván várom a folytatást, csak imádkozom jobb legyen. :D

>!
Aaron_Rgd
Sara Shepard: Hibátlanok

Hihetetlenül jó volt, akárcsak az első rész. Gyorsan újraolvastam még a Hibátlanok előtt, hogy tuti mindenre emlékezzek, de nem kell, mert elég previously rész van a második könyvben ahhoz, hogy minden eszünkbe jusson.
Az alapsztori hihetetlen, a második könyvben pedig csak még magasabbra emeljük a téteket. Majdnem azt tudom mondani, hogy csoda, hogy a szereplők nem őrültek bele a dolgokba. Hajj, de sokára lesz még az, hogy az egész sorozatot egyben láthatom, bakker. Pedig ha lehetne, itt és most elolvasnám az összes részét.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Mogyorós_csoki

Ott, ahol minden hibátlan, nehéz kitűnni.

11. oldal

>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

– Ne vedd sértésnek az apád irányába, de néha nagyon nem tudja, mit nem kellene kimondani. Mint a múltkor, randira készültem egy sráccal, éppen el akartunk indulni, amikor odajött hozzám, hogy: Kate, látom, felírtál valami OB-t a bevásárló listára, de mi ez, és hol találom? Rettentő ciki volt.
– Jézus! – Hannában feltámadt az együttérzés.

>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

– Imádom a viharokat.
– Én is – felelte Toby.
Azzal lassan előrehajolt, és megcsókolta – lágyan, tétován, éppen csak érintve Emily ajkát. Amikor elhúzódott, Emily a szájához emelte az ujjait, mintha megérinthetné a csókot.
– Ezt miért csináltad? – suttogta.
– Nem tudom – válaszolta Toby. – Nem kellett volna?
– De igen – lehelte Emily. – Jó volt.
Az első gondolata az volt: Megcsókoltam egy fiút, akit talán Ali is megcsókolt. A második, hogy talán már ez a gondolat is elfuserált.


Hasonló könyvek címkék alapján

Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Paula Hawkins: A víz mélyén
Robert Galbraith: Halálos fehér
Lee Child: Esti iskola
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal
Aleatha Romig: Út a Fénybe
Gillian Flynn: Holtodiglan
Amanda Stevens: Örök kísértés
Dennis Lehane: Viharsziget
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva