A ​perfekcionisták (Tökéletesek 1.) 13 csillagozás

Sara Shepard: A perfekcionisták Sara Shepard: A perfekcionisták

Öt ​tökéletes lány. Egy tökéletes gyilkosság.

A Washington állambeli Beacon Heights városában öt középiskolás lány pontosan tudja, hogy nem szükséges jónak lenniük a tökéletességhez.

Ava, Caitlin, Mackenzie, Julie és Parker mind a tökéletességre törekszenek, mégpedig bármilyen áron.

A lányok először úgy vélik, nincs bennük semmi közös, amíg fel nem fedezik, hogy ugyanazt az embert gyűlölik: a jóképű nőcsábászt, Nolan Hotchkisst, aki mindnyájuk ellen szörnyű dolgokat követett el.

Kidolgozzák a tökéletes tervet Nolan megölésére – természetesen puszta tréfából, hiszen a valóságban eszük ágában sincs gyilkolni. Ám amikor a fiút holtan találják, és ugyanúgy végeztek vele, ahogyan a lányok eltervezték, hirtelen gyanúsítottá válnak a gyilkosságban.

Csak éppen nem ők ölték meg.

Akkor ki lehet a tettes? Meg kell találniuk a valódi gyilkost, különben a tökéletes életük hamar véget érhet – örökre.

Ne maradj le a Perfekcionisták… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
304 oldal · ISBN: 9789635613229 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
304 oldal · ISBN: 9789635613236 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576648 · Fordította: Robin Edina

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 88

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Sara Shepard: A perfekcionisták

A rejtély zseniális volt, a könyvben rengeteg WTF pillanat volt, az írónő hihetetlenül jó dramaturgiai érzékkel lavírozott az öt lány életében, miközben zseniális magánéleti szálakat talált ki a lányoknak. Engem teljesen magával ragadott a Perfekcionisták, és igen, sokkal jobb, mint a tv-sorozat.

Bővebben a blogomon:
» http://sorok-kozott.hu/2020/08/konyvkritika-sara-shepar…

8 hozzászólás
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!
Sara Shepard: A perfekcionisták

Akárcsak a PLL-lel, A perfekcionistákkal is úgy vagyok, hogy most azonnal tovább tudnám olvasni a történetet. Szóval remélem, hogy hamarosan megjelenik majd a második rész is. Biztosan el fogom olvasni, mert nagyon érdekel, ki ölte meg Nolant, és miért akarja tönkretenni a lányok életét.

A bővebb véleményemet itt találhatod: http://spiritblissoldala.blogspot.com/2020/08/sara-shep…

Enikő_Kristóf>!
Sara Shepard: A perfekcionisták

Annyira belemerültem a könyvbe, hogy még itt a molyon is elfelejtettem bejelölni, hogy egyáltalán olvasom.
Mikor megtudtam, hogy előjegyezhető, nagyon izgatott lettem, rettentően vártam, hogy a kezemben tarthassam, és elolvashassam.
A borítója a többi “liars” könyvhöz hasonlóan gyönyörű és rejtélyes. Engem már a borítóval is megfogtak, hát még a történettel.
Egy könnyed, pörgős, jól elképzelhető sztori, hazugságokkal, izgalommal fűszerezve. Majd egy csattanóval a végén. Én kifejezetten szeretem az írónő stílusát, és a könyveit, még ha nem is egy komoly irodalmi műről van szó. Ezek a fajta könyvek tökéletesek azok számára, akik egy hosszú és fárasztó nap után ki akarják kapcsolni az agyukat, de mégis szórakozni vágynak egy kicsit.
Ami a szereplőket illeti, kicsit visszafogottabb körülmények közt élő középiskolás lányok. Eleinte féltem is, hogy majd nem fogom tudni, hogy ki kicsoda. De ez a félelmem hamar elpárolgott. Amit még külön kiemelnék, és lehet hogy plusz pontot is adnék, az az hogy a könyvben nem futunk bele minden mondatban egy-egy megfizethetetlen márkába, bár néha, egész jó dolgokat talál magának az ember, főleg ha épp egy kevésbé ismert ruha/kozmetikai cikk márkájára ráguglizik.
Én azt kaptam ettől a könyvtől, amit vártam. Kikapcsolt, de mellette szórakoztatott. Izgatottan várom a folytatást!

Kétezertizenhúsz >!
Sara Shepard: A perfekcionisták

Amikor a könyvesboltban megláttam a kötetet, elbizonytalanodtam: mi lesz, ha egy komolytalan, kiszámítható történetet kapok? Mi lesz, ha unni fogom, és újra csalódok az ifjúsági írókban? Elvetettem ezeket a gondolatokat, hiszen annyira jól sikerült ez a borító, hogy a polcomon kellett tudnom!
Végül nem csak a kötet külseje nyerte el a tetszésemet: nem mondom, hogy most egy igazán letaglózó thriller-t foghattam a kezemben, amely nyomasztó világa óriási koncentrációt igényel, viszont én nem is ilyen történetre vágytam. Tipikusan az a regény, amelyet unalmas, fáradt- vagy éppen rohanós napokon veszünk a kezünkbe kikapcsolódásként. Persze ha rohanós napunk van, eléggé szenvedés lesz ez a könyv, hiszen egyszerűen képtelenség lerakni! Nem tudom, hogy most én lettem ostoba, vagy az egyik korábbi értékelő dicsekedhet kimagasló intelligencia szinttel, de számomra a könyvben hemzsegtek a meglepő, kiszámíthatatlan fordulatok. Már a fülszöveget olvasva is tudtam, hogy ez nem egy újabb okosabbak vagyunk a rendőröknél, megoldjuk a problémát! történet lesz, bár azért ilyen erős függővégre én sem számítottam. Hol. A. Következő. Rész?

Természetesen young adult könyvről beszélünk, így a kötet meg volt színezve egy kis rengeteg romantikával, de nem zavart, hiszen nem mentünk át valami nyálas tini komédiába: a főszereplőink meg kellett küzdjenek a gyilkosság vádja mellett a saját démonjaikkal. Az írónő rendkívül kreatív akadályok elé állította karaktereinket: volt itt mániákusan utánzó lány, pszichés betegség, megcsalás, szexuális zaklatás, drog, öngyilkosság, kínzás és még sorolhatnám. Tökéletesen, ötletesen off keverte ezeket, és így összeállt egy komor regény, a romantikus szál egyértelműen csak azért került bele, hogy a kiskorúak, gyengébb idegzetű olvasók is képesek legyenek ezt megemészteni.
Az előbb említettekkel ellentétben a nevekkel már problémám volt: átlagosak voltak, sok esetben túlságosan hasonlítottak, így sajnos nem igazán sikerült megkülönböztetnem a szereplőket. Nos igen. A szereplők. Nem mondom, hogy laposra sikeredtek, viszont volt velük elég problémám. A bajaikat leszámítva egy kissé sablonosak voltak, és ha ez nem elég, gondolkodásmódjuk, döntéseik is kínosan egyeztek: ez egy csillag rovására ment.

A szóismétléseket és a nevek (igen, itt feltűnt :D) felcserélését ezúttal sem kerülhettem el: megszámlálhatatlan „nem tudom” és „nagyon-nagyon” kapott helyet a kötetben, egy alkalommal pedig konkrétan saját magával folytatott le egy beszélgetést az egyik lány, viszont nem vette el a kedvem az olvasástól, mint ahogy említettem, én csak kikapcsolódni akartam, nem árgus szemekkel figyelni az efféle hibákat.

Egyszer olvasós regény, hiszen teljességgel felejthetetlen: tökéletesen megkaptam azt a hangulatot, mint amit akkor éreztem, mikor megnéztem a Pretty Little Liars -t. Komoly, de fiatalos, nekem lett teremtve: imádtam!^^

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576648 · Fordította: Robin Edina
4 hozzászólás
Pink_dinosaur P>!
Sara Shepard: A perfekcionisták

Először is azt tisztázni kell, hogy Nolan halálán és a helyszínen kívül, semmi közös nincs a könyv és a belőle készült sorozat között. Ami igazából eléggé kiábrándító, hogy ennyire nem tudtak hűek maradni hozzá. Vajon azért, mert a rendezők nem tartották jónak az alapfelállást? Erre igazán kíváncsi vagyok.
A történetről…
Talán, egyetlen egy történésen lepődtem meg az egész könyv során, de az túlzottan nem volt nagy befolyással a cselekményre.
Nekem túlságosan sok volt ez az 5 szemszögből olvasás. Mindegyik lány szemszögéből annyi nevet ismertünk meg, hogy a könyv felének is el kellett telnie, mire megjegyeztem, hogy ki kivel van. Számomra kiszámítható volt nagyjából minden. Mindegyik lánynál lehetett már az elején sejteni, hogy mi lesz a bonyodalom a történetükben. A vége is kiszámítható volt, hogy spoiler
Bővebben: https://szabinabloggerlife.blogspot.com/2020/09/a-perfe…


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Tisztában volt azzal, hogy máris a nyomukban lihegnek a rendőrök, így egyetlen ballépés, és mindennek vége, amiért mostanáig olyan keményen dolgoztak: az érettségi, a továbbtanulás, a Juilliard. Csupán egyetlen ballépés, és a tökéletes életüknek egy csapásra befellegzett.

Könyvmolyképző KU>!

Börtönben fog megrohadni. Caitlin szíve a szavak ritmusára dobbant. Könnyen előfordulhatott, hogy ez a jövő vár rá. Eszébe jutott a rendőrségi kihallgatás és a felügyelő vigyorgó ábrázata, amikor azt vágta a szemébe, hogy neki is lehetett indítéka. Összerezzent arra a gondolatra, hogy a zsaruk most éppen róla beszélnek.
Róluk.

Könyvmolyképző KU>!

– Tudod mit, Ashley? Menj, és legyen saját életed, ne lopd el az enyémet! – vetette oda Julie, kiragadva a rúzsát Ashley neszesszeréből, és nagy léptekkel, büszkén, hogy végre szembeszállt vele, kisietett a mosdóból.
A rendőrség talán erőszakoskodhatott vele, de Ashley Ferguson nem fog.
Ami pedig még fontosabb volt: éppen randizott.


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 2.
David Levithan: Majd egy nap
Victoria Schwab: Egy sötét duett
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Stephanie Garber: Finale
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Dot Hutchison: Pillangók kertje
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Sarah Pinborough: 13 perc