Snow ​Like Ashes (Snow Like Ashes 1.) 14 csillagozás

Sara Raasch: Snow Like Ashes

A ​heartbroken girl. A fierce warrior. A hero in the making.

Sixteen years ago the Kingdom of Winter was conquered and its citizens enslaved, leaving them without magic or a monarch. Now, the Winterians’ only hope for freedom is the eight survivors who managed to escape, and who have been waiting for the opportunity to steal back Winter’s magic and rebuild the kingdom ever since.
Orphaned as an infant during Winter’s defeat, Meira has lived her whole life as a refugee, raised by the Winterians’ general, Sir. Training to be a warrior – and desperately in love with her best friend, and future king, Mather – she would do anything to help her kingdom rise to power again.
So when scouts discover the location of the ancient locket that can restore Winter’s magic, Meira decides to go after it herself. Finally, she’s scaling towers, fighting enemy soldiers, and serving her kingdom just as she’s always dreamed she would. But the mission doesn’t go as planned, and Meira… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Balzer + Bray, New York, USA, 2015
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062286932
>!
Balzer + Bray, US, 2014
432 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062286925 · ASIN: 0062286927
>!
432 oldal · ASIN: B00HYMBNUS

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Deborah


Kedvencelte 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

hpatrik97>!
Sara Raasch: Snow Like Ashes

Fantasztikus utazás volt!

Már jó régóta itt volt a polcomon ez a könyv, de valahogy úgy voltam vele, hogy majd elolvasom, még ráér. Aztán kézbe vettem, és elkezdtem olvasni. Ahogy időm engedte, úgy olvastam, mert egyszerűen letehetetlen!

A világ szuperül fel van építve, a karakterek is jól ki vannak dolgozva, a cselekmény pedig fenomenális!

Annyi fordulat van ebben a könyvben, hogy az ember nem győzi kapkodni a fejét!

Lynn>!
Sara Raasch: Snow Like Ashes

Ritka az olyan könyv, aminek az elolvasása előtt nem olvasok bele mások értékelésébe. Na, ez majdnem ilyen volt, csak 1-2 értékelést futottam át, a spoileres részeket szigorúan kikerülve. Hagyni akartam magam sodortatni a történettel. Aztán jött a feketeleves.

Az első százegynéhány oldalon csak az tartotta bennem a lelket, hogy angolul van és jót teszek a szókincsemnek, ha tovább olvasom…(igazából ezért megérte). Aztán a felénél nagyon megtetszett, a kétharmadánál megint volt egy mélyrepülésem (itt megint egy kicsit rétestésztának éreztem a történetvezetést), majd a vége megint tetszett. Emiatt nem is igazán tudom, hogy hány csillagot adjak rá, 3 körül ingadozom, úgy, hogy a folytatás is érdekel. De inkább csak a sztori. Jobb szeretném filmen megnézni, hogy ne kelljen megint átverekedni magam Meira hosszú monológjain, merthogy E/1-ben íródott a történet.
És megmondom őszintén ez a ki a herceg, én ki vagyok, jujj, belenézett a szemembe, mostmileszvelem, nem akarok puha ágyban aludni, nem kell tiszta ruha, csak a csakramom legyen itt – bár illik a könyvbe – elmegy, elmegy, de azért cseppet komolyabb is lehetett volna a főhősnő, izé: lány.

A világa a 4+4 királysággal alapvetően tetszett, bár kicsit furcsának találom a 4 évszak királyság egymáshoz képesti elhelyezkedését, azt, hogy a 4 évszak királyság ennyire szögletesen van egymás mellett és az időjárás is azonnal megváltozik az országhatárnál. De maga az ötlet, hogy a különböző évszakokhoz tartozó emberek mennyire mások pl. megjelenésben, vagy az építkezés mennyire különböző, nagyon megtetszett.
Eleinte hiányzott, hogy az ősz és a nyár birodalmából többet megtudjak, de a történet szempontjából erre végülis nem volt szükség. És gondolom, róluk is lesz szó a további részekben.

A főszereplőt illetően sokszor az járt a fejemben, hogy én nem tudom elképzelni egy 16 éves lányról, hogy ilyen összeszedetten harcol, ilyen ügyesen hajt végre olyan feladatot, ami őelőtte majd két évtizedig senkinek se sikerült. De bőven lehet, hogy ez azért van, mert nem mozgok 16 évesek körében. Bár az is lehet, hogy az amerikai tinilányokkal van valaki 16 éves koruk körül, mert ha jól emlékszem, több fantasy-ben ez a korosztály a főszereplő.
Örültem neki, hogy a szerelmi szál nagyon finoman van benne és nem rágom le a körmöm, hogy végül ki kivel lesz.

Azt mondjuk sajnálom, hogy kb a 200. oldalon rájöttem a csattanóra…

Lyraaa>!
Sara Raasch: Snow Like Ashes

Sokáig nem mertem belekezdeni ebbe a könyvbe, mivel annyi sok jót hallottam róla, féltem, hogy nekem nem fog annyira tetszeni. Szerencsére nem így lett.
A főszereplő nagyon szimpatikus, megvannak a maga erősségei és gyenge pillanatai is, nagyon megkedveltem. A történet nagyon szépen van felépítve, és bár elég hamar kitaláltam a fordulatot, ez egyáltalán nem vett el az izgalmakból. Alig várom a folytatást.

Kaosmagier>!
Sara Raasch: Snow Like Ashes

Nos, ezzel a könyvvel igen melléfogtam…
A könyvnek nagyjából a következő üzenete volt számomra:
1. A felnőttek mind önzők és totál idióták (minél nagyobb hatalom van a kezükben annál inkább)
2. Elég akarni valamit, és a szerencse akkor melléd áll és biztos sikerül -_–

Szóval nem sokat segített, de annál inkább rontott az olvasásélményen a főhős (mindenért nyafogó tinilány) szemszöge. Folyamatosan nyafogott, akadékoskodott és a csak a történetbeli szerencséje mentette meg őt ezeknek következményeitől. ( spoiler ) Néha komolyan kívántam, hogy legalább egy kicsit megszenvedje a saját hülyeségét, de persze erre sose került sor, főhősünk mindig „furfangosan” kicselezte szegény retardált ellenségeit…

A történet fő csavarja is elég egyértelmű volt a számomra: kb amikor először szó esett a nyakékről és női/férfi vérvonalakról (valahol a könyv első oldalain) már tudtam mi lesz, csak a módjára nem jöttem rá, hála a könyv közepén levő kis ködösítésnek spoiler

A szerelmi szál hál istennek nem volt annyira erős, sőt azt kell mondanom, hogy a kötelező (bár számomra már kicsit idegesítő) szerelmi háromszögön túl talán ez volt a könyv egyik legjobb pontja (azaz a kaland és harcelemek annyira bűnrosszak voltak, hogy mellettük kimondottan jó volt olvasni a szerelmes részeket.) spoiler

A könyv egyetlen érdekessége a világ volt, ami viszont nagyon megfogott. Sajna ez az első könyv inkább alapozó volt, annyira nem merült a varázslat lehetőségeiben, illetve elég sok ellentmondást? (lást feljebb) és nyitott kérdést hagyott gondolom a következő könyvekre. Ami kár, mert nagyon érdekel, hogy mire képesek az uralkodók a varázserejükkel, de ezt sajnos, lehet nem fogom megtudni, mert nem biztos, hogy rá tudom venni magam a következő rész elolvasására.

Viszont a könyv borítója gyönyörű – önmagában megérdemelné az 5/5 csillagozást :D

obietero>!
Sara Raasch: Snow Like Ashes

Itt az ideje, hogy töröljem az E/1-ben írt, 15-17 éves női főszereplős ifjúsági vagy young adult disztópiákat és fantasyket a várólistámról. Megcsömörlöttem, és ez ezen a szegény könyvön csapódott le, aki nem biztos, hogy tehet róla.
1. fiúkon rágódó hősnő, aki mindenáron bizonyítani akar,
2. valami titok, ami majd a végén jól kiderül, kár, hogy az első fejezet után nyilvánvaló volt,
3. iszonyú béna elnevezések, a világfelépítés csupán 10 karakterre vonatkozik, az egyes országok teljesen valótlan elrendezése és felépítése
4. rengeteg fordulat, ahol a kevesebb lehet, hogy több lenne
5. világmegmentő tinik


Népszerű idézetek

GinaGiles>!

Even the strongest blizzard starts with a single snowflake.

Kapcsolódó szócikkek: Deborah

A sorozat következő kötete

Snow Like Ashes sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Leigh Bardugo: Siege and Storm
Kristin Cashore: Bitterblue
Sabaa Tahir: An Ember in the Ashes
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception
Maria V. Snyder: Poison Study
Erika Johansen: The Queen of the Tearling
Marie Rutkoski: The Winner's Crime
Rebecca Ross: The Queen's Rising