Jég ​mint tűz (Hó mint hamu 2.) 89 csillagozás

Sara Raasch: Jég mint tűz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Három ​hónap telt el azóta, hogy Télország lakói felszabadultak, Tavaszföld királya, Angra pedig eltűnt. Minden nagyrészt Cordell segítségének volt köszönhető.

Meira királynő csak azt akarja, hogy a népe biztonságban legyen. Amikor eladósodásuk Cordell országa felé arra kényszeríti a télországiakat, hogy adósságukat ásványkincseik bányászatával egyenlítsék ki, nagy erejű és feltehetőleg veszélyes tárgy kerül elő a földből: Primoria elveszett mágiasztere. Amikor a világnak legutóbb ilyen varázslathoz volt hozzáférése, az nagy pusztulást hozott. Így amikor Cordell királya parancsot ad, hogy Meira és Theron induljon küldetésre, hogy felfedezzék a mágiaszter titkait, Meira azt tervezi, hogy szövetségesek toborzására használja az utazást. Célja, hogy a mágiaszter elzárva maradjon, és Télország biztonságban lehessen… akkor is, ha ez szakítást jelent Theronnal. De vajon sikerülhet ez úgy, hogy közben ne veszélyeztesse szeretett népét?

Mather csak szabad akar lenni. A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Twister Media, Budapest, 2017
560 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158041508 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Twister Media, Budapest, 2017
560 oldal · ISBN: 9786158041515 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Meira · Mather · Theron Haskar · Dendera · Hollis · Philip (Phil)


Kedvencelte 9

Most olvassa 8

Várólistára tette 134

Kívánságlistára tette 181

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Sara Raasch: Jég mint tűz

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/02/sara-raasch-jeg-m…

„Számomra a Hó, mint hamu még mindig nagy kedvenc, amit sajnos a folytatás nem tudott felül múlni. A történet közepével nem voltam igazán kibékülve, s egyáltalán nem láttam a szemem előtt peregni az eseményeket, mint ahogy az olvasmányaimnál szokott. A végére viszont Sara összeszedte magát, s egy igazán erős befejezést hozott létre, aminek köszönhetően kíváncsi vagyok a befejező részre is. S igaz, hogy az események láncolata nem volt épp a legjobban kiforrva, de karakterszinten a szerző nagyot alkotott. Mindenkinek egy új oldalát mutatta meg, amit eddig nem ismertünk, s mindenki tartogatott meglepetéseket. Meira sokat nőtt a szememben.
A Jég, mint tűz egy csodálatos sorozat kevésbé nagyszerű folytatása, de nem bánom, hogy elolvastam. Tartogatott meglepetéseket, s jó volt visszatérni a régen látott karakterek közé, s velük vállvetve harcolni Télország jövőjéért.”

Levandra>!
Sara Raasch: Jég mint tűz

Gyönyörű! Még mindig bámulok Sara Raasch megálmodott világán! A legjobban várt folytatás volt – most átvette a helyét a Holló a hollónak – és nem csalódtam benne, sőt! Talán még egy picikét jobban is tetszett, mint az első rész, ami szerintem annak is köszönhető, hogy ezt a kötetet már felnőttként írta meg. Bár egyes helységnevek még mindig irritáltak, de kezdem elfogadni, hogy hozzátartozik ehhez a történethez. Az első kötetnél szintén zavaró volt a rengeteg információ, szerencsére mostanra már nem kellett még azon is átrágnom magam, így sokkal élvezhetőbb volt a könyv.

http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2018/02/sara-raasch-je…

Dawnofmyth>!
Sara Raasch: Jég mint tűz

Már nagyon vártam a folytatást, és igen hamar végigolvastam, de hiányzott valami, ami az első részben megvolt. Nekem Meira most nem volt szimpatikus, rendben van, hogy hirtelen királynővé kellett válnia, csak hiányzott az a Meira akit ez első részben megismertem. Volt benne egy kis izgalom, megismerhettünk más királyságokat, de ez csak egy átvezető rész és hiába történik benne sok minden, alig halad. A kulcsok megtalálása nem olyan nagy kihívás. A legjobban Mather részei tetszettek, bár maga a viselkedése nem. Ceridwen lett ebben a legjobb karakter. Kíváncsi vagyok a folytatásra, mert azért maradt bennem egy-két kérdés a végén. :)

ViveEe P>!
Sara Raasch: Jég mint tűz

Haragszom, mert a bosszantó és a végtelenül unalmas jelzők írják le pontosan ezt a részt.
Meira egy megijedt kislány, aki próbálja túlokoskodni a világot. Nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. Theron méginkább kétségbe ejtő volt, de legalább a végén választ kapunk, hogy miért. Jobban bírtam volna, ha szóba sem állnak egymással.
És istenem, de untam az egészet… mendegélünk, minden királyságban kivetnivalót találunk, és ítélkezünk. A begyűjtő akciók rettenetesen könnyen mentek.
Még Mather részei sem érdekeltek, pedig azért ott több potenciál volt.
A mágia vonallal is csak több kérdés merült fel, mint válasz.
Az egyetlen dolog, amiért elolvasom az utolsó részt, az, hogy az utolsó 60 oldal nagyon is jó lett.
Nekem okozott nagy meglepetéseket, és nagyon érdekel, ebből, hogy keveredünk ki. Na meg a Rend mondandója is izgat.
Remélem nem kell túl sokáig várni az utolsó részére, és remélem elfeledteti ezt a rettenetes átvezető részt..

hanna_emily_stone P>!
Sara Raasch: Jég mint tűz

Már nagyon vártam, hogy végre elolvashassam ezt a könyvet, mert az első részét nagyon szerettem. Szerencsére ebben a részben sem csalódtam, nagyon izgalmas volt, nem tudtam unatkozni rajta. Tetszett, hogy három királyságba is ellátogattak a szereplők, így kicsit jobban megismerkedhettünk ezekkel az országokkal. Egy izgalmas, fordulatos történet, tele remek karakterekkel. Alig várom, hogy olvashassam a folytatást, mert nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy miként alakul majd a történet.

Masni>!
Sara Raasch: Jég mint tűz

Két éven keresztül vártam már a magjelenését magyarul, mert egyszerűen nem hagyott nyugodni Meira és a Télországiak sorsa. Közben találgattam, magamban kitaláltam folytatásokat az első részhez, és közben gondosan elkerültem minden külföldi közzösségi oldalt, nehogy spoilerekbe fussak.
Megérte várni, mert ami ebben a részben van valami hihetetlen. Ilyen megdöbbentő csavarokat egyetlen írónő könyveiben olvastam eddig. És most, hogy végeztem vele, egy dolog jár csak az eszemben. Hogy lehetett így vége??
Számoltam rá, hogy az elején Télországi eseményekkel találkozok majd. spoiler
Az utazgatás meglepett, mert azt hittem nagyobb hangsújt fektetnek Meira népének és a varázslatnak. De ez?
Elkalauzol bennünket más királyságokba, megismerünk új szereplőket és közben apró részleteket kapunk, amiket az utolsó fejezetekekbe teljes képpé rakhatunk össze. Elképesztő árulásokról és halálokról olvashatunk ebben a részben. Adott egy titkos rend amiről az égvilágon semmit sem tudunk, de mikor először felbukkan, már akkor tudjuk, hogy fontos lesz. Egyszerűen nem tudtam összerakni a dolgokat, a részleteket csak akkor mikor az utolsó mondatot is elolvastam. Olvastatta magát, mert nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy vajon mi az amit nem veszek észre és mi miatt nem áll össze a sztori. Az utolsó fejezetben megkaptam a válaszaimat.
Az új szereplőket nagyon megkedveltem, főled Ceridwent és az Olvadás ivadékait. A régi szerplőkön meglepődtem.
Meira túlságosan gyenge volt. Megértem, hogy félte az erőtől és attól, hogy királynő lett, de nem lett volna szabad ennyit engednie. Hiányzott a harcos árva lány énje. Ráadásul az utólsó oldalon olyat tesz amit nem is gondolna az ember.
Mather volt az egyetlen stabil szereplő ebben a részben akire azt lehet mondani, hogy össze tudta szedni magát és tett valamit a nép érdekében. Küzdött a maga igazáért és tisztán látta a dolgokat már az elejétől kezdve. spoiler
Theron volt a legnagyobb meglepetés a számomra. spoiler Szomorú ami vele történik, de közben arra gondolok, hogy annak ellenére amit tett, remélem visszatér az a herceg akit az első részben megismertünk.
Nagyon vegyesek most az érzeseim ezzel a résszel kapcsolatban. Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy a falhoz vágjam a befejezése miatt, vagy toporogva várjam a következő részét. Nem tudom mi lesz velem ha újabb két évet kell várnom arra, hogy megtudjam mi történik a szereplőkkel. Sokkal jobbat kaptam annál, mint amire számítottam. Hihetetlen, kegyetlen és egyben csodálatos ez a világ amiről olvashatunk. :)

perpetua P>!
Sara Raasch: Jég mint tűz

Az első rész nagy hibája volt a viszonylag gyér cselekmény, legalábbis az oldalszámhoz viszonyítva. Sajnos azt kell mondanom, ebben nem erősödött most se a regény.
De kezdem mégis a pozitívumokkal. Több királyságot is jobban megismertünk Meira utazásai során, ezt nagyon élveztem. A cselekmény fő íve, a kulcsok keresése is ötletes, sok gondolkodni valót biztosít. Örültem, hogy Mather is mesélővé válik, teljesebb így a történet. Valamint a vége megint kellően izgalmas lett, tulajdonképpen a könyv utolsó negyede volt olyan eseménydús, mint ahogy az egész regénynek kellett volna lennie.
A fő probléma pedig most is az volt, hogy hiába láttam, hogy haladnak a dolgok, mégis mindig azt éreztem, hogy valahogy egy helyben toporgunk. Meira és Theron kapcsolatának alakulásával nem tudtam kibékülni. Olyan ígéretes párosnak tűntek, de most csak kínlódtak. Utólag megmagyaráz mindent az Írónő és így kicsit jobban érthető, mégis szomorú vagyok miatta. Ahogy írtam a Mather szálnak örülök, bár nem egészen tetszett, hogy E/3-ban íródtak ezek a részek. Így nem tudott elég közel kerülni hozzánk a srác.
Annak még szintén örülök, hogy rosszabb nem lett a folytatás szerintem, de sajnos jobb se. Azért még reménykedem, hogy a harmadik rész ezeknél jobb lesz.

Babó_Buca P>!
Sara Raasch: Jég mint tűz

Nem váltotta ki rajongásomat, de még mindig szeretem a világot. Ezért tudok haragudni a könyvre és ezért is nézek el neki sok mindent. Meira fejlődik, Theron roncsolódik, Mather meg csak Mather. Élveztem, hogy más országok is bemutatásra kerültek, melyek közül legjobban Yakim tetszett a maga racionalitásával.

https://egy-lany-blogja.blogspot.com/2018/05/havas-meir…

Levesteknos P>!
Sara Raasch: Jég mint tűz

Nagyon nehéz véleményt adnom a könyvről. Az első része nagyon tetszett, teljesen magával ragadott, de ezt a könyvet kicsit karcosan nyeltem le. Egész végig úgy éreztem magam mintha arccal lefelé egy itt ott kopottas mezőn húznának végig. Ahol szép füves ott kellemes, de egyébként meg döcögős és fájdalmas. Noh lehet erősen érzem, de „fájdalmas” volt olvasnom. Akadtak részek benne mik tetszettek, fölpörgették egy picit, de egyébként nagyon vontatottan, kiszámíthatóan alakult az egész.
spoiler
spoiler
Jó mondjuk a végén tetszett az öreg aki föltűnt s reménykedem, hogy összekapja a tökeit a lány/királynő/katonanő végre, mert amit leművelt hogy nem bírta eldönteni, hogy most mi legyen az nálam hajtépés volt. :D Kár hogy nem most fogom megtudni mi lesz a vége, mert nem tudni jön e a harmadik része magyarul. Adnék azért én annak is egy esélyt hátha normálisabban alakul a történet benne mint itt.

Anita_Juhász>!
Sara Raasch: Jég mint tűz

Ez meg mi volt?
Nyomába sem ért a első kötetnek. Szinte végig untam az egészet. Meira hisztijein csak a fejemet fogtam, Theron sem volt a régi önmaga. Ceridwen és a könyv legvége menti meg a lepontozástól, ott történtek végre izgalmak. Mathert még most sem kedvelem. A csavarok nem leptek meg. Azért kíváncsi leszek megteszi-e Meira, amit meg kell és mi lesz Télország sorsa!


Népszerű idézetek

Masni>!

Senkit nem szabad arra kényszeríteni, hogy az legyen, aki nem akar lenni.

362. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Meira
Szelén>!

Öt behorpadt sisak hevert féloldalasan öt ugyancsak behorpadt mellvérten, öt fekete nap ragyogott karcosan, de jól kivehetően az ezüstszínű fémen.

(első mondat)

MFKata>!

Azt akarom, hogy ha ránézek arra a valakire, pontosan tudjam, hogy minden kívánságom, minden vágyam illik az övéhez, mert ő másik felem. A kapcsolat lényege az eggyé válás kell legyen.

DarvasPetra I>!

Az, hogy valami nem gyógyít meg mindent, még nem jelenti azt, hogy nem jobbít a dolgokon.

Masni>!

Helyrehozom, jóváteszem ezt, ígérem nekik. Akármibe is kerül. Akárkivé is kell válnom.
Nem hagyom, hogy összeomoljon a világ!

553. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Meira
agi452>!

Így működnek az emberek közötti szoros kapcsolatok: amikor az egyik vak, a másiknak kell látnia helyette. Amikor az egyik küszködik, a másiknak muszáj erősnek maradnia.

416. oldal

MFKata>!

A legerősebb varázslat a döntés és az erő, a legerősebb döntés, amit az ember meghozhat, az áldozat.

beatrix_0823 P>!

Ritkább a jó és erős, mint a jó és gyenge ember. Azok teszik tönkre a világot. A jók, de gyengék. Akik jót akarnak, de mások véleménye alatt görnyedeznek, míg jó szándékuk számtalan életet tönkretesz.

310. oldal

Niitaa P>!

Elegem van abból, hogy magammal harcoljak.

408. oldal

Masni>!

– Nem kell vigyáznod rám.
Suttogok.
– De tudok rád vigyázni. És fogok is.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Meira · Theron Haskar

Hasonló könyvek címkék alapján

Leigh Bardugo: Siege and Storm – Ostrom és vihar
Emily J. Taylor: Hotel Magnifique
Soman Chainani: Jótett helyébe
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése
Stephanie Garber: Legendary
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Stephanie Garber: A soha többé balladája
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb
Amira Stone: Kitaszítottak