Hó ​mint hamu (Hó mint hamu 1.) 332 csillagozás

Sara Raasch: Hó mint hamu

Megtört ​szívű lány

Ádáz harcos

Leendő hős

Vajon Meira képes megmenteni azt a világot, amit soha nem ismert igazán?

TIZENHAT ÉVE annak, hogy a Tél Királyságát megszállta az ellenség; lakóit rabigába hajtották. Varázslat és uralkodó nélkül maradtak. A télieknek nem maradt más reményük a szabadságra, mint a nyolc túlélő, akiknek valahogyan sikerült elmenekülniük, és akik a lehetőségre várnak, hogy visszacsempészhessék a Tél varázslatát, és újjáépítsék a birodalmat.

Meira nagyon kicsi volt, amikor Tél vereséget szenvedett és ő elvesztette a szüleit. Menekültként élt, a téliek tábornoka, Sir lett a gyámja, ő pedig harcosnak nevelte. Meira szerelme legjobb barátja, a leendő király, Mather; a fiatal lány pedig mindent megtenne azért, hogy Tél birodalmának hatalma helyreálljon. Így hát, amikor a kémek felfedezik, hol őrzik azt az ősi medaliont, amelynek segítségével visszakaphatnák a varázserejüket, Meira elhatározza, hogy maga indul a keresésére.… (tovább)

Eredeti mű: Sara Raasch: Snow Like Ashes

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Twister Media, Budapest, 2015
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158029438 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Twister Media, Budapest, 2015
496 oldal · ISBN: 9786158029445 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Meira · Theron Haskar · Mather · William Loren (Sir) · Alysson · Deborah · Dendera · Noam · Rose


Kedvencelte 73

Most olvassa 19

Várólistára tette 371

Kívánságlistára tette 402

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Sara Raasch: Hó mint hamu

Ez a könyv már régóta csábítgatott. Van valami már a címében, ami megfogott és nem eresztetett. Hó, mint hamu. Nem értettem meg, míg a végére nem értem ennek a remek történetnek. De most már értem, és ennél kifejezőbb, jobb nem is lehetne!

Sara Raasch könyve többről szól, mint egy népéhez hű embercsoportról. A mély szintű összetartáson kívül megmutatja mennyire fontos az ember számára a remény. Hinni kell, hogy minden jobbra fordul és kitartani, bárminemű körülmények között. Kétségeid lehetnek, de sosem adhatod fel!

Sara Raasch úgy játszik a szavakkal, mint a karmester a nagy bemutatón. Olyan érzékletesen fejezi ki magát, rengeteg színnel és illattal vegyítve, hogy az olvasót beszippantja a könyv és minden kis apró részletet maga előtt látva nem tud, de nem is akar szabadulni.

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2016/12/sarah-raasch-ho-m…

11 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Sara Raasch: Hó mint hamu

„Hideg. Minden hideg. A világ csupa jég, vastag, szilárd csoda borítja, csupa csillogó felület és fagyott lélegzetpára-felhő.”

Volt egy bizonyos előérzetem, hogy nagyon fogom szeretni. Ezt onnan is gondoltam, hogy sajnos vagy sem igencsak elfogult vagyok bizonyos kiadókkal szemben. Ebben az esetben a Twister Media Kiadóról van szó.
Eddig nem olvastam tőlük olyan könyvet, ami ne lett volna kedvenc….tudom butaság, de én így müködöm.

Maga a történet olyan volt számomra, mint a lavina.
Érzed, hogy történni fog valami, majd hirtelen ledönt a lábadról és magával sodor.

Ez a kötet többről szól, mint a hűség, a legmélyebb összetartásról és a reményről ír. Egy olyan csodáról, mely igen ritka, de annál erősebb.
Tudni és hinni, hogy bármi is történik, mikor már minden veszni látszik, akkor is kitartani és nem feladni!

Az író a szavak nagymestere, olyan mint egy igazi hegedű művész, felemel, majd összetör, elsíratja velem a legnagyobb fájdalmamat is, de meghagyja bennem a remény fénysugarát, hogy akarjak még küzdeni.

Nagyon szerettem és várom a következő részét.♥

>!
FairyDust P
Sara Raasch: Hó mint hamu

A könyvnek nem szánok külön blogos értékelést, mert a gondolataimat össze tudom foglalni néhány sorban is.
Miért vettem a kezembe? Egyértelműen a csodaszép borító volt az oka.
Tisztában voltam vele, hogy ez egy megosztó könyv lesz, de reménykedtem, hogy én a sok csillagot adó molyok közé fogok tartozni, sajnos nem igy lett. A történet a könyv feléig tetszett, de mikor Cordellbe érkeztek, ott annyira lapossá és unalmassá vált a sztori, hogy minden oldal után számolgattam, hány lapot kell még végig szenvednem a befejezésig.
Meira eleinte rokonszenvet keltett bennem azt érezem, hogy „ezaz végre egy tökös kiscsaj”, de ahogy haladtunk előre, levetkőzte magáról ezt a kijelentésemet, és unszimpatikussá vált.
A szerelmi háromszögről két szó jut eszembe: sablonos, unalmas.
Ahogy olvastam, mindig az az érzés fogott el, hogy én ezt már olvastam valahol…egy idő után a dejavu érzés baromi frusztrálóvá vált. Kapásból 3-4 könyvet meg tudnék nevezni, amire hajaz a Hó, mint hamu.
Átvert a szép borító, borzalmasan lassú és ingerszegény olvasási élmény volt.

2 hozzászólás
>!
MFKata
Sara Raasch: Hó mint hamu

Olyan a történet, mint egy hógolyó. Pici lépésekkel indulunk, de minél jobban haladunk, annál jobban érezzük, ahogyan dagad és válik valami hatalmassá a történet. Fordulatokban és izgalmakban egyáltalán nem szenved hiányt, hadban álló felekhez méltóan durva harcokkal és sajnos fájdalmas sérülésekkel, veszteségekkel kell számolni. Az embernek egy perc nyugta nem lehet, amikor már egy igazi nagy hógörgeteggé válik a sztori.
December kedvence, ez kétségtelen!

bővebben»
http://mfkata-about.blogspot.hu/2015/12/sara-raasch-ho-…

>!
_Eriii
Sara Raasch: Hó mint hamu

Te jóságos ég! Ez, valami eszméletlenül és zseniálisan fantasztikus volt. Olyan sok YA és NA könyvet olvastam mostanában, hogy muszáj volt egy kis fantasyt vigyek ebbe a sok rozsaszin nyáladzásba. Annyira magával ragadó, izgalmas, feszültséggel teli történetet kaptam, hogy még értékelés írása közben is éreztem, hogy a szívem gyorsabban ver mint kellene. Az ilyen, kérem szépen a jó fantasy. Az eleje egy picit lassú, de én így is szerettem. Meira egyből belopta magát a szívembe. Nagyon jó pont nálam, hogy tényleg úgy viselkedett mint egy 16 éves. Kelő hiszti, önfejűség, akarat. A vége felé meg, teljesen levett a lábamról mert annyira sok változáson keresztül megy. Annyira zseniális a világfelépítés, hogy hihetetlen. Én különös módon, vonzódom a kegyetlen de gyönyörű télhez. Jóval több okból mint kellene :D :D :D szóval nagyon örvendtem,hogy Télországgal lehetek. Az elején fura volt megszoknom,hogy nem a Tél a gonosz. Az embernek mivel a télről a hideg kegyetlenség jut eszébe, azt várná,hogy itt is Ő lesz a gonosz. Nem, itt az ártatlan gyenge Tavasz az.
Ejj tavasz,tavasz….Annyira tudtam,hogy van valami Meira múltjába,hogy nagyon. 2 elméletet is gyártottam,szerencsére abból csak az egyik volt igaz. Nagyon várom a következő kötetet. Szeretnék újra elmerülni az évszakok háborújában és életükben.

10 hozzászólás
>!
Nymeria96 
Sara Raasch: Hó mint hamu

Szeretni akartam ezt a könyvet, de sajnos csalódást okozott.
A történet unalmas és vontatott volt; bármikor abba tudtam hagyni az olvasását, még az izgalmasnak szánt jeleneteknél is.
Meira már a történet elején unszimpatikus volt számomra, és hiába reméltem, hogy később ez változni fog, és legalább egy kicsit megkedvelem, sajnos ez nem jött össze. A könyv első negyedében tudni lehetett, hogy kicsoda valójában, az viszont meglepett, hogy spoiler
A szerelmi háromszög teljesen hidegen hagyott, ugyanis sem Theront, sem Mathert nem kedveltem meg túlságosan.
Maga a világfelépítés sem volt kiemelkedő. Rengetegszer emlékeztetett a Gracelingre, a Tüskék és rózsák udvarára vagy épp az Üvegtrónra, csak itt a kivitelezés volt gyengébb.
Annyira gyerekes volt a kettétört medalion, a varázsgömb meg a többi.. -.-”
Nem vesztettem volna semmit, ha kihagyom ezt a könyvet.

>!
vikcs P
Sara Raasch: Hó mint hamu

Bővebb értékelés a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2016/12/sara-raasch-h…

" Ez a világ csodálatosan, egyedien van felépítve, minden egyes részletében, minden egyes momentumában. Másrészt, a borító csodaszép, néha csak megálltam az olvasásban és gyönyörködtem benne.

Nagyon megosztó ez a könyv, már csak a csillagozásokból is látszik, mivel eléggé figyelni kell minden kis részletre, vannak unalmasabb részek, amikor a varázsvilágról, a múltról van leírás, és a csaták, a politikai nézetek és a taktikázás nem mindenkit érdekelhet.

Viszont, én nagyon-nagyon ajánlom, hogy legalább próbáljátok meg a könyvet elolvasni, mert ha már belelendülsz, egy csodálatos világban találod magad, amiből nem akarsz kiszakadni, és a végén egy gyönyörűséges pontot hagy a szívedben. Számomra hatalmas kedvenc lett!"

>!
Lanore P
Sara Raasch: Hó mint hamu

A legnagyobb hóvihar is egyetlen hópehellyel kezdődik…

Új kedvenc született! Teljesen elvarázsolt Télország egyedi világa, a királyságok, a mágia, a varázslat, a szereplők, minden! Nagyon részletesen fogalmaz az írónő, nem bízza a fantáziánkra a dolgokat, alaposan megismertet velünk mindent, amire csak kíváncsiak vagyunk. Meira karaktere kedvenc lett, ezért a lányért tűzbe mennék, vele együtt harcolnék, és örülnék, ha Tavaszfölddel szemben egy ilyen erős, kitartó barát állna mellettem. Mather és Theron is közel kerültek hozzám, de szinte mindegyik szereplővel így vagyok, még a „rosszakkal” is, akikből csak úgy árad a gonoszság. Nagyon várom a folytatást!

8 hozzászólás
>!
zsebibaba007
Sara Raasch: Hó mint hamu

Jártatok már úgy, hogy egyszerre szerettetek és utáltatok egy könyvet? A Hó mint hamu esetében pont így jártam. Sara Raasch annyi érzést váltott ki belőlem, hogy még mindig nem tudom eldönteni, hogyan vélekedek a könyvről. Kusza érzések kavarognak bennem, dühös vagyok és elégedett egyszerre.
Legnagyobb problémám az, hogy nem tudok túllépni egy dolgon, méghozzá azon, hogy kb. 50-100 oldal után rájöttem a könyv végén lévő csavarra. Pont ennek köszönhetően nem vagyok képes eldönteni, hogy egy 1-5-ig terjedő skálán hányasra értékelném a könyvet.

Maga a világ szerintem nagyon egyedi, és jól felépített. Tetszik a felépítése, az hogy négy évszak királyság, és négy ritmus királyság képezi Primoriát. Igaz, első kötet lévén még nem tudunk meg olyan sok háttér információt, de úgy vélem azokat az alapdolgokat, amik nélkülözhetetlenek a történethez mind feltárja előttünk az írónő. Azért abban bízom, hogy a következő kötetben már bővül a látókörünk, és több információt is megtudunk nemcsak az évszak királyságokról, de a ritmus királyságokról is. Remélhetőleg Theron segítségünkre lesz ebben.

(…)

Érezhető a könyvön, hogy első kötet, mégis ennek ellenére élvezhető, és szerethető. Az apróbb hibáktól pedig el lehet tekinteni, így utólag belegondolva engem sem zavar annyira, hogy már az elején rájöttem a „nagy” csavarra.

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2016/02/sara-raasch…

2 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Sara Raasch: Hó mint hamu

Nem tetszett, hogy nagyon gyerekes az alapszituáció. spoiler Az olvasó elé borít mindent és nincs SZINTE semmi, amire magunktól kellene rájönnünk, kilogikáznunk. Nincs min elgondolkodnunk…
Sajnáltam, untatott, aztán a végére mégis feljött nálam a regény 4 csillagra. A Cordellbe érkezés, Theron herceg megismerése, aztán az összeesküvések, az új szereplők és a Mathertől való eltávolodás nagyon jót tesz a sztorinak. Kifejezetten bírtam, ahogyan Meira szép lassan – leszállva a magas lóról – elkezd viselkedni és elkezd másokkal törődni. Érdeklődik, kutat, kérdezősködik, figyel.
A mágiaszterek, a varázslat vagy női vagy férfi ágon történő öröklődése, a mágiaszterek története ZSENIÁLIS volt. Szintén jó volt a királyságok más-más felkiáltása / káromkodása / csodálkozó szava, pl.: „Szent hótömegek a magasságos égben!” vagy „Hó, jég és égi zúzmara!”

Félreértés ne essék, főleg Theron hozta fel nálam a sztorit! ♥

Mi nem tetszett, mi tetszett – bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/02/sr-hominthamu.html

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Indie P

– A legnagyobb hóvihar is egyetlen hópehellyel kezdődik.

380. oldal, 23 (Twister Media, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Deborah
>!
Babó_Buca

A félelem olyan mag, amit ha egyszer elültetnek, megállíthatatlanul elburjánzik.

49. oldal, 3 (Twister Media, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: William Loren (Sir)
>!
Babó_Buca

Egy napon majd nem csak sötétben búvó szavak leszünk.

372. oldal, 23 (Twister Media, 2015)

>!
MFKata

    – Ezért olyan érdekes az irodalom. Minden értelmezés kérdése, és száz embernek százfélét jelenthet. Sosem jelenti kétszer ugyanazt.

251. oldal, 15 (Twister Media, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: irodalom · Theron Haskar
>!
VNoémi P

Ők hoznak döntéseket, ők alakítják a jövődet. Az a titok, hogy megtaláld a módját, hogy úgy is, mindannak ellenére is, önmagad maradj.

236. oldal, 14 (Twister Media, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Theron Haskar
>!
anikho P

(…) van úgy, hogy ha hiszünk valamiben, ami nálunk hatalmasabb, segít eljutni arra a pontra, ahol elég, ha önmagunk vagyunk; (…).

34. oldal, 2 (Twister Media, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Meira
>!
VNoémi P

    Hideg. Minden hideg. A világ csupa jég, vastag, szilárd csoda borítja, csupa csillogó felület és fagyott lélegzetpára-felhő.

406. oldal, 25 (Twister Media, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: hideg · jég · Meira
>!
Babó_Buca

Igazam volt. A szoknyát éppen azért találták fel, hogy a hölgyek nehezebben tudjanak szaladni.

159. oldal, 10 (Twister Media, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Meira

A sorozat következő kötete

Hó mint hamu sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Erika Johansen: Tear ostroma
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont
Colleen Houck: A tigris küldetése
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Anna Banks: Nemezis