Klementin ​levelet ír (Klementin 3.) 6 csillagozás

Sara Pennypacker: Klementin levelet ír

Péntek ​reggel kicsit izgatottan ébredtem: ez lesz az utolsó nap, amikor még el kell tűrnöm Nagel kisasszonyt. És közben aggódtam is, mert valami rossz előérzetem volt, de nem tudtam, mi az.
Az iskolában megtudtam.
– Ebéd után átmegyünk a városházára – jelentette be Nagel kisasszony. Felvett egy papírt: – Ezen az áll, hogy a ceremónia levélolvasással kezdődik. Egy órakor.
Ettől kis híján szívrohamot kaptam. Egész délelőtt csak ültem, és a mellem úgy elszorult, hogy belefagytam a székembe. Tök némán; annyira, hogy egyetlen egy „Klementin-figyelj!”-et se hallottam. Ami vadonatúj rekord. Ez a szívroham jó oldala. Szerintem.
Klementin nem hisz a fülének – lehet, hogy szeretett tanítója, Mr Pusenya nem marad ott a tanévben, hanem kutatóexpedícióra megy Egyiptomba! Soha egy tanító sem értette Klementin ösztönös természetét, az állandó rajzolhatnékját, sem azt, hogy versenyre kel a faliórával, mikor túlságosan hosszúnak tűnik a nap. És az osztályt helyettes fogja… (tovább)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
150 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452784 · Fordította: Borbás Mária

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Sara Pennypacker: Klementin levelet ír

Nagyon helyes kis csupaszív bajkeverő ez a Klementin, élvezetes volt ismét olvasni a kalandjait. Jó volt az alapsztori, aranyosak a kis kitérők, szerethetőek a szereplők. Kezdő olvasóknak nagyon ajánlom, mert róluk szól, nem túl bonyolult de igényes a szöveg, jól lehet haladni az izgalmas, vicces történettel, és kedvesek a rajzok is.

>!
Lady_Hope I
Sara Pennypacker: Klementin levelet ír

Klementin nagyon kreatív kislány, de ilyen szülőkkel nehéz is lenne átlagos kislánynak lennie. Az, ahogy a maradék téglából falat épít az almamagnak, vagy ahogy ezt a levél ügyet is megoldja. Empatikus, és érzékeny kislány, aki feltalálja magát.
Nagyon kedves történet, rengeteg becsülendő, és követendő példával.
Ajánlom mindenkinek, és olvassátok a gyerkőcökkel. Hátha ilyen menők lesznek ők is. :)

>!
Gyümi47
Sara Pennypacker: Klementin levelet ír

Egy könyv, ami bár gyerekeken szól egy gyerekről, mindenki magára ismer, és mindenki szereti. Egy könyv, amit akkor is élvezhetsz, amikor már elmúlták 15 éves. Egy könyv, amit bár 1 óra alatt elolvashatsz, tele van viccel és tanulsággal :) Csak ajánlani tudom, de azt mindenkinek!


Hasonló könyvek címkék alapján

Jean Webster: Nyakigláb Apó
Kiss József László: Talán Pista
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Jeremy Strong: Apa szerzett egy aligátort!
Tom Watson: Pálcikakutya
Diana Wynne Jones: A másik palota
G. Szabó Judit: Hárman a szekrény tetején
Ole Lund Kirkegaard: Gumi Tarzan
Terry Pratchett: Sofőrök
Eva Plachá: A zöld szekrény titka