Klementin ​levelet ír (Klementin viszontagságai 3.) 8 csillagozás

Sara Pennypacker: Klementin levelet ír

Péntek ​reggel kicsit izgatottan ébredtem: ez lesz az utolsó nap, amikor még el kell tűrnöm Nagel kisasszonyt. És közben aggódtam is, mert valami rossz előérzetem volt, de nem tudtam, mi az.
Az iskolában megtudtam.
– Ebéd után átmegyünk a városházára – jelentette be Nagel kisasszony. Felvett egy papírt: – Ezen az áll, hogy a ceremónia levélolvasással kezdődik. Egy órakor.
Ettől kis híján szívrohamot kaptam. Egész délelőtt csak ültem, és a mellem úgy elszorult, hogy belefagytam a székembe. Tök némán; annyira, hogy egyetlen egy „Klementin-figyelj!”-et se hallottam. Ami vadonatúj rekord. Ez a szívroham jó oldala. Szerintem.
Klementin nem hisz a fülének – lehet, hogy szeretett tanítója, Mr Pusenya nem marad ott a tanévben, hanem kutatóexpedícióra megy Egyiptomba! Soha egy tanító sem értette Klementin ösztönös természetét, az állandó rajzolhatnékját, sem azt, hogy versenyre kel a faliórával, mikor túlságosan hosszúnak tűnik a nap. És az osztályt helyettes fogja… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Olvasni jó!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
150 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452784 · Fordította: Borbás Mária

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Sara Pennypacker: Klementin levelet ír

Nagyon helyes kis csupaszív bajkeverő ez a Klementin, élvezetes volt ismét olvasni a kalandjait. Jó volt az alapsztori, aranyosak a kis kitérők, szerethetőek a szereplők. Kezdő olvasóknak nagyon ajánlom, mert róluk szól, nem túl bonyolult de igényes a szöveg, jól lehet haladni az izgalmas, vicces történettel, és kedvesek a rajzok is.

>!
Lady_Hope I
Sara Pennypacker: Klementin levelet ír

Klementin nagyon kreatív kislány, de ilyen szülőkkel nehéz is lenne átlagos kislánynak lennie. Az, ahogy a maradék téglából falat épít az almamagnak, vagy ahogy ezt a levél ügyet is megoldja. Empatikus, és érzékeny kislány, aki feltalálja magát.
Nagyon kedves történet, rengeteg becsülendő, és követendő példával.
Ajánlom mindenkinek, és olvassátok a gyerkőcökkel. Hátha ilyen menők lesznek ők is. :)

1 hozzászólás
>!
Marcsika74
Sara Pennypacker: Klementin levelet ír

Klementin egy vagány és okos kiscsaj :) nagyon bírtam. Nem véletlenül lett díjnyertes ez a kis sorozat, aranyos nagyon. Ajánlom jó szívvel 8 éves kortól <3

>!
Gyümi47
Sara Pennypacker: Klementin levelet ír

Egy könyv, ami bár gyerekeken szól egy gyerekről, mindenki magára ismer, és mindenki szereti. Egy könyv, amit akkor is élvezhetsz, amikor már elmúlták 15 éves. Egy könyv, amit bár 1 óra alatt elolvashatsz, tele van viccel és tanulsággal :) Csak ajánlani tudom, de azt mindenkinek!


A sorozat következő kötete

Klementin viszontagságai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Jeff Kinney: Egy ropi naplója – Régi szép idők
Rachel Renée Russell: A szekrény hőse
Mac Barnett – Jory John: Rémes páros
Tom Watson: Pálcikakutya
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Jon Scieszka: Frank Einstein és az antianyag-meghajtó
Barbara Robinson: Legeslegjobb tanévem
Louis Sachar: David nem hagyja magát