Klementin (Klementin viszontagságai 1.) 29 csillagozás

Sara Pennypacker: Klementin

Gördülékeny, könnyed, vidám olvasmány azon olvasóknak, akik csak nemrég ismerkedtek meg a betűkkel. Ideális választás. Klementinnek nincs valami jó hete. – Hétfőn leküldik az igazgatói irodába, mert lenyírta Margaret haját. – Kedden Margaret anyukája legszívesebben megfojtaná. – Szerdán. mehet megint az igazgatói irodába. – Csütörtökön Margaret nem áll vele szóba. Soha többé. – Pénteken nem ízlik a reggeli, de ez még semmi. – Szombaton már a mamája is haragszik rá. – Na jó. Egy szóval: Klementinnek KATASZTROFÁLIS hete van. A Child magazin a könyvet az Év Legjobb Könyvének választotta Sara Pennypacker, és az illusztrátor, Marla Frazee, csavaros, mókás és mindenestül feledhetetlen alakot teremtett Klementinben.

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Olvasni jó! Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451268 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Marla Frazee
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
140 oldal · ISBN: 9789632451268 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Marla Frazee

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Chöpp P>!
Sara Pennypacker: Klementin

Klementin egy kis művész, akit nem utolsó sorban figyelemzavarosnak és BTMN-esnek minősítenének Magyarországon (is). Szegénykének még saját hazájában – és oktatási rendszerében – is akadnak gyakran gondjai, amit híven tükröznek viszonylag sűrű, ámde annál inkább kedve ellenére történő igazgatói irodában való kényszerű megjelenései is. Szülei csodálatosak, családja modell szerű. Szobája katasztrófa sújtotta övezet. Ágya alatt Fekete Lyuk nyeli el a megszámlálhatatlan kincset, felesleges holmit, házi feladatot és páratlan zoknik tömkelegét. Egyszóval Klementinnel bizony nem könnyű az élet. De Klementin nélkül élni borzasztó, kegyetlen Klementin nélküliség lenne, amit nem kívánnék senkinek, aki abban a szerencsében részeltetett, hogy megismerhette őt.

Hópárduc P>!
Sara Pennypacker: Klementin

Kedves és vicces történet, a maga nemében. :)
Klementin nagyon ügyetlen és bohókás. Kis csintalan gyerek, benne van mindenben.
A rajzok nagyon aranyosak.

Lady_Hope I>!
Sara Pennypacker: Klementin

Klementinnél kedvesebb, aranyosabb, tehetségesebb és bonyolultabb könyvkislányt el se tudnék képzelni. És nem is akarok. Mert Klementin úgy ahogy van tökéletes, az összes kis hibájával együtt.
Nagyon hálás vagyok, hogy megismerhettük egymást, mindig örömmel gondolok vissza a történeteire. :)

Kiss_Julianna>!
Sara Pennypacker: Klementin

Kisunokámnak volt ajánlott olvasivaló a szünetre. Kihoztuk ezt is többekközött, de aztán mégse olvasta akkor. Talált jobban kedvére valót.
De mégis elkezdtük.
Nagyon aranyos, igazán egy nyolc évesnek való könyv. Jókat nevettünk, Klementinán, a mindig jót akaró, s végül rosszul végződő kislány tettein.
A könnyünk is folyott úgy nevettünk, amikor az öccsét aki az „ egyszerűbb eset” mellesleg a legkülönbb féle zöldség nevekkel illet, mint spenót, brokkoli…. a wokban pörgette, mert az olyan szórakoztató. De figyelve arra, hogy váltott irányba, mert különben összehány mindent.
Szóval egy nagyon bájos szórakoztató történet. Aminek a második részét is kikölcsönözzük.

Lahara IP>!
Sara Pennypacker: Klementin

Az illusztrációk nagyon jók, és a történet is vicces. Ajánlom minden lánynak és fiúnak hat évtől fölfelé!

Light_House>!
Sara Pennypacker: Klementin

Kedves, vicces történet. Klementin szerethető a maga kis ügyetlenségével.

Gyümi47>!
Sara Pennypacker: Klementin

Talán 7 éves koromban olvastam, de most újra kezembe akadt és úgy gondolom, hogy minél idősebbek leszünk, annál több mindent értünk majd meg belőle. Magamra ismertem Klementinben :)

emma07>!
Sara Pennypacker: Klementin

Ez egy nagyon édes könyv, Klementin pedig egy bűbájos figura. Vicces, mókás, igazi csintalan gyerek. Az illusztrációk kifejezetten aranyosak, nagyon jó a rajz. Ha lesz időm, biztos hogy sorra olvasom a többi részt is.

meseanyu P>!
Sara Pennypacker: Klementin

Igényesen megírt, kedves történet. Az elején néha nehezen voltak követhetőek az események, de aztán ha az ember megszokta Klementin kicsit szertelen stílusát (egyes szám első személyben íródott a regény) egészen meg is szerette.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Chöpp P>!

A mamám oldalán az ágynak olyan az illata, mint a fahéjas sütié. A papám oldalán pedig, mint a fenyőtobozé. És a két illat közepén irtó finoman összekeveredik – az ott a kedvenc helyem.

53-54. oldal

2 hozzászólás
Chöpp P>!

A papám az ágyam alatti helyet nevezi Fekete Lyuknak. Szerinte ott tűnnek el titokzatos módon a dolgok. Szerintem viszont egy apa ne vicceljen a gyereke rovására.

87. oldal

Chöpp P>!

Előre tudtam, hogy a péntek rossz nap lesz, mert a tükörtojásomban átlátszó részek voltak.

87. oldal

Chöpp P>!

– Sok a baj a hajjal ezen a héten… – suttogtam.
– Tudom, Prücsök – mondta a papám. Aztán megölelt. Ilyenkor általában a lelket is kiszorítja belőlem, de most valahogy összekeveredett bennem a szomorúság a boldogsággal, ami eléggé zavaró.

80. oldal

emma07>!

Margó két ujjával széthúzta a száját, hogy valamennyi fogát láthassam. Még soha nem láttam ilyen szépet. Margó szája szebb volt még Csipkerózsika kastélyánál is, ami Disneylandben van, és ahova majd tízéves koromban elmehetek. A fogain körbe csillogó-villogó ezüstdiadém volt, pici kék pöttyökkel, mintha aprócska ajándékcsomagok lettek volna.

Kapcsolódó szócikkek: fog

A sorozat következő kötete

Klementin viszontagságai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jean Webster: Nyakigláb Apó
Rachel Renée Russell: Egy Zizi naplója
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Jeff Kinney: A nagy kiruccanás
Mac Barnett – Jory John: Rémes páros
Tom Watson: Pálcikakutya
Barbara Robinson: Legeslegjobb tanévem
Louis Sachar: David nem hagyja magát
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai