Holtpont (V.I. Warshawski 2.) 3 csillagozás

Sara Paretsky: Holtpont

„Sandy felnézett a kormánykeréktől. Utánam kapott és kitépett egy darabot az új blúzomból. A hajó hátsó végéhez szaladtam. Sötét volt mindenütt, a víz is feketéllett. Nagy levegőt vettem és beugrottam..” Vic Warshawski roppant figyelemreméltó ifjú hölgy – rendkívül csinos, remek céllövő, kedvenc itala a skót whisky, foglalkozására nézve pedig magándetektív. Legújabb ügyében személyes érdekeltség is vezérli: unokabátyja Boom Boom, a hokibajnok meghal, és Vic nem hajlandó elhinni, hogy baleset történt. Nyomozni kezd hát a hatalmas chicagói teherkikötőben. Hamarosan két újabb ember esik „balesetek” áldozatául, sőt egy kellemesen induló autókázás után Vic maga is egy kórházi ágyon ébred. S bár a rendőrség nem látja az összefüggést, V. I. Warshawski nem adja fel. „Kemény, konok és romantikus – Warshawski igazán különleges teremtés.” (The Times)

Eredeti megjelenés éve: 1984

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vénusz könyvek

>!
Mars, Budapest, 1991
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637914064 · Fordította: Keszthelyi Klára

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

Szédültnapraforgó>!
Sara Paretsky: Holtpont

Első olvasásom az írónőtől. Nem tudom lesz-e még. Annyira nem győzött meg. Hosszan fejtegeti a nyomozónő – magándetektív – elméleteit a gyilkossággal (később gyilkosságokkal) kapcsolatban. Ezek a részek kissé vontatottá tették számomra a történetet. Sokszor egy dokkban játszódik, sok hajó között. Elég fura figurák voltak a karakterek. Vic-en kívül nem is volt más olyan szereplő, akivel szimpatizáltam volna. Tetszett a rátermettsége, a kitartása és végül rájött ki ölte meg az unokabátyját.
Azért egyszer olvasható krimi.


Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó>!

Attól kezdve, hogy az üzlet beindult, már senkit sem érdekel a múltam. Ha az embernek pénzre van szüksége, erkölcsi bizonyítványt követelnek tőle. De ha már van pénze, senkit nem érdekel, hogyan jutott hozzá.


A sorozat következő kötete

V.I. Warshawski sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Greg Iles: Csontfa
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal
Michael Connelly: Angyaljárat
Anne Bishop: Vörös betűkkel
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Michael Connelly: Az igazság ára
David Baldacci: Végső fázis
James Ellroy: Szigorúan bizalmas