Tarot ​Café 1. (Tarot Café 1.) 98 csillagozás

Sang-Sun Park: Tarot Café 1.

Ismerkedjünk meg Pamelával, a Tarot Café tulajdonosnőjével, kinél a kínálat nem mindig az ügyfelek kedvére való. Pamela jósnő, akihez különleges vendégek, vámpírok, tündérek és más, az emberek közt élő természetfölötti lények is betérnek – nem csak egy kávéra, hanem hogy a kártyalapok segítségével feltáruljon előttük a jövő. Azonban Pamela múltjában is sötét titok lappang, és csak ha e múltat lezárja, akkor léphet át következő életébe. Varázslatos és részletgazdag stílusával Sang-Sun Park újszerű, drámai történetet alkotott rendhagyó hősökkel, akik szenvedélytől hajtva kutatják az igazságot.

>!
Fumax, Budapest, 2007
184 oldal · ISBN: 9638736413 · Fordította: Kálovics Dalma · Illusztrálta: Sang-Sun Park

Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Sang-Sun Park: Tarot Café 1.

Egy ajándékozás alkalmával kaptam, amit itt is köszönök.
Ugyanis ez a csöpp kötet nagyon mélyen érintet.
Nagyon régóta rajongok a jóslás és az ehhez köthető mágia iránt.
Evidens volt, hogy kíváncsian kezdtem el olvasni a kötetet.
A 4 történet közül a legjobban az első és a második érintett meg a leginkább. A sorok között sokkal többet fedeztem fel, mert mindkét történet, nagyon komoly lelki bánatról, bűnökről, vágyakról szól.
Lehet többet látok benne, mint kellene, de manhwa még így nem érintett meg, pedig olvastam egy jó párat.
A rajzok néhol élesek, de egy kis lágyítással fantasztikusak lehetnek.
Ezek után nagyon várom a folytatást, melyet hamarosan be is szerzek.

>!
bartok_brigitta P
Sang-Sun Park: Tarot Café 1.

Már régen szerettem volna újraolvasni ezt a manhwa-sorozatot, mert már első olvasásra is nagyon tetszett. A képek nagyon aranyosak, számomra picit anime beütésűek. Nagyon örülök a jóskártyák leírásának amik fel-felbukkannak a lapokon. A történetek rövidek, de nagyon ütősek; Mindegyikükben van tanulság, némi bölcselet. A négy történet közül A kívánságteljesítő macska a kedvencem. Keserédes példája annak, hogy mi mindenre vagyunk képesek azokért, akiket szeretünk, úgy, hogy azok nem is feltétlenül tudnak az értük hozott áldozatunkról. Nem tudom, hogy mennyire beszélhetünk karakterábrázolásról, mégis azt mondanám, hogy nagyon kedvelem Pamelát.
A következő napokban a szándékomban áll sorra venni az összes kötetet.

>!
ap358 P
Sang-Sun Park: Tarot Café 1.

Pamela kártyajóslása közben megismerhettem a vendégei sorsát is, az életük azon részét, ami gyökeresen megváltoztatta őket, vagy aminek még keresik a lezárást. Olyan volt, mintha különálló kis novellákat olvastam volna, és mindnek a középpontjában a szerelem állt. Üdítő és érdekes történetek voltak.Legjobban az első rész (A kívánságteljesítő macska) nyerte el a tetszésem.
A képek gyönyörűek, habár néhol a fiú karaktereket túl lányosnak találtam.

>!
Knyobold01
Sang-Sun Park: Tarot Café 1.

Ajándékba kaptam a teljes sorozatot, de most jutottam odáig, hogy neki álljak. Bevallom,kicsit bizalmatlanul indultam neki. Elsőre a rajzolás sem fogott meg, de a közepe felé felkeltette az érdeklődésemet és kíváncsi lettem mi lesz ebből. Pedig nem vagyok jellemzően nagy manga fogyasztó :D

>!
Dorka50 P
Sang-Sun Park: Tarot Café 1.

A tarot kártya rejtelmei, a kártyák jelentése és négy történet. Ebből kettő szomorú, egy vicces, egyről meg majd kiderül a következő részből. Pamela, a jósnő bevezet minket a vendégei életébe, titkaiba. Rövid kis történetek, de nekem eddig nagyon tetszik. A rajzoktól annyira nem ájultam el, de szépek. Néhol túl szépek is. Lehet pont ez zavart.

>!
FélszipókásŐsmoly
Sang-Sun Park: Tarot Café 1.

Különleges élmény volt. Nem igazán olvastam még mangát (vagy hasonló nevű cuccot). A szereplők furák, nehezen eldönthető, hogy melyikük férfi (mindenki elég nőies ábrázatú, egyformán nagyszemű, néha a haj vagy különleges ismertetőjegy alapján tudtam beazonosítani, ki kicsoda, és a nemük a legtöbbször a szövegből derült ki).

Eleinte nehéz volt követni a cselekményt, mert a hatalmas fehéren hagyott terekben lebegő alakok, a sok-sok jelképes ábrázolás, a koreaiul szereplő hangutánzószavak nem igazán adtak támpontot a valós történésekről. Az egész olyan álomszerűnek tűnt. Aztán, ahogy egyre több és hosszabb párbeszédek zajlottak a szereplők között, úgy vált érthetőbbé az egész. Kellően összetett, sokféle szálat mozgató történet ez, különleges szereplőkkel, tele titokzatossággal.

Ami nagyon tetszett:
– apróbetűs útmutatók a Tarot-kártyákhoz (így érthetőbbé váltak a történetbeli összefüggések is)
– a fejezetek esetek mentén való tagolása (így tudom, hol lehet félretenni későbbi folytatásra)
– részletes rajzok és számomra újszerűen ható „varázslények”

>!
Th3DarkKn1ght P
Sang-Sun Park: Tarot Café 1.

Még tavaly sikerült egyben megvenni az egész sorozatot, így épp itt az ideje, hogy belevágjak! Nem tudtam mire számíthatok, régen csak annyit vágtak a fejemhez, hogy ”Neked úgysem tetszene!” Az biztos, hogy az első kötetre ez nem igaz!

A kötet három és fél történetet tartalmaz, amelyekben Pamela a jósnő különböző természetfelettihez erősen kapcsolódó egyéneknek próbál útmutatást nyújtani. Jelen esetben egy macskának, egy vámpírnak, egy tündérnek és egy alkimistának. A kívánságteljesítő macska bevezetésnek megfelelő volt, de a kedvencem a vámpír története volt. Tragikus volt, szomorú és a vámpír ábrázolás is rendben volt! A végén a csavar is nagyon tetszett! A tündér meséje ezek után könnyedebb kikapcsolódásként hatott, köszönhetően annak, hogy rendkívül aranyos és vicces. A vége az nagyon poén! XD Tetszett, hogy amikor Pamela kártyát vet, az adott Tarot lap jelentése kifejtésre kerül, még ha olyan pici betűkkel is, hogy alig tudtam elolvasni. Igazából, csak egy problémám volt, hogy nagyon nehéz megállapítani ki a fiú és ki a lány, a rajzstílusnak köszönhetően. Úgy állok hozzá, hogyha túl szép akkor biztos fiú! spoiler Ettől eltekintve semmi bajom nincs a rajzokkal.

Számomra egy kellemes meglepetés volt a Tarot Café első kötete! Remélem a folytatások is ilyen jók lesznek!

>!
Oláh_Zita P
Sang-Sun Park: Tarot Café 1.

Gyönyörű rajzok és különleges történetek. És nagyon szépen köszönöm Nikim @Nikolett0907, hogy olvashattam! :)

>!
Marcsusa
Sang-Sun Park: Tarot Café 1.

Wow! Ez nekem nagyon bejött!
Tetszik, hogy több történet van benne, amik követhetőek. Nagyon jól el van találva minden „karakter”, vagyis szépek a rajzok. Ami kifejezetten tetszik még, hogy a kártyák meg vannak magyarázva, le van írva, hogy melyik mit jelent, bár nagyon miniatűr betűkkel, DE! még olvasható! :)
Azt viszont sajnálom, hogy az utolsó történet a következő kötetben folytatódik…

>!
schesztiஐ P
Sang-Sun Park: Tarot Café 1.

Már jó ideje kerülgetem a könyvet, és bevallom, először nem tetszettek a rajzok annyira, hogy esélyt adjak neki, de most tuljadonképpen nagyon örülök, hogy kölcsönkaptam (köszönöm @Borbála_Hantó ♥), mert a rajzok gyönyörűek (igaz, néha kicsit túlságosan is, így a férfi karakterek is nőiesen szépek :DD), és a történetek is nagyon-nagyon tetszettek. :))
Más, mint a korábban olvasott mangáim (illetve manhwa-k :)), ezzel együtt most már kíváncsi vagyok a folytatásokra.

***

Négy történet, amelyek így másodszori olvasásra még jobban tetszettek!
Négy külön történet, csak Pamela, a kártyavető közös bennük, és az érzelmek.
Négy történet, ám furcsa módon, az utolsó befejezése a következő kötetbe került. Nem is értem, miért nem akartam elolvasni már hamarabb!

Régen sokat játszottam Tarot kártyákkal, talán azért is tetszik. :)
A rajzok viszont még mindig kicsit furcsák: nem is csak a nagyon lanyos férfiak miatt, hanem hogy van egy-két arc, ami mindig ugyanolyan lenne… de nagyon szépek! :)


Népszerű idézetek

>!
bartok_brigitta P

A jövő azonban nem mutatkozik meg akárkinek. Egyszerűen túl sok az eshetőség. Én egyike vagyok azon keveseknek, akik bepillantást nyerhetnek a jövőbe, ott, ahol tér és idő találkozik.

>!
bartok_brigitta P

Vannak szabályok, amelyeket minden vámpírnak be kell tartania.

68. oldal

>!
bartok_brigitta P

Gwyneth hercegnő soha nem mosolygott és soha nem sírt, arcizma sosem rándult. Tökéletes volt, de mintha nem lettek volna érzései.
Talán egy isten megirigyelte szépségét, és ellopta a szívét.

157. oldal


A sorozat következő kötete

Tarot Café sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jun Mi-Kjong: A vízisten menyasszonya 19.
Sze-Jang Kim: Az ördög menyasszonya 1.
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 3.
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.
Paul Tobin: The Witcher 2. – Rókagyermek
Jordie Bellaire – Dan Mora – Raúl Anguló: Buffy, a vámpírok réme 1. – A gimi maga a pokol
Richelle Mead: Örök kötelék
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa