Nagy ​játszma (Predator 3.) 33 csillagozás

Sandy Schofield: Nagy játszma Sandy Schofield: Nagy játszma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Valahol Új-Mexikóban egy különös légi jármű ér földet a sivatagban. A közeli katonai bázis parancsnoka kiküld egy különítményt, hogy megvizsgálják.
Enoch Nakai tizedes, a navajo származású katona az egyetlen, aki látja, hogyan gyilkol az ismeretlen lény, aki a járművel érkezett. Egy ősi navajo történet kel életre a szemei előtt, melyben a Földön megjelent a Szörny, és lemészárolta az indiánok vadászát. Nakai az ősi legendára támaszkodva, a navajók tudását és rendkívüli képességeit felhasználva megküzd a Ragadozóval.

>!
Szukits, Szeged, 2006
238 oldal · ISBN: 9634971210 · Fordította: Szántai Zsolt

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 P>!
Sandy Schofield: Nagy játszma

Ragadozónk ezúttal hivatásos katonákkal kerül szembe.
Különösebben nem voltam elájulva a történettől, még úgy se, hogy két szereplő indián benne. off
Igazából a könyv nem nagyon akar elmozdulni a jól bevált sablonoktól. Nakai ugye katona, ezért várható, hogy a hadsereg nagyobb szerepet kap a történetben. És talán épp ez a baj. Kicsit hadseregsimogatóban éreztem magam, szerencsére a fegyvereken kívül nem kezdték el felsorolni a gépek gyártmányát és specifikációit. Az meg pláne vicces volt, hogy a katonaság nem taktikázik és nem használ rádiót.
A történetben van egy spirituális szál, valamint előkerül egy navajó prófécia is. A hangulathoz hozzáadtak, de kicsit erőltetettnek éreztem.
A szereplők teljesen súlytalanok, olyan nevesített emberek halnak meg, akiknek semmi funkciója nincs, ezért nem is nagyon érdekeltek. Viszont itt a predi olyanokat is megöl, akiknél nem volt fegyver, úgyhogy szerintem ő akart lenni a helyi góré.
Aminek viszont örültem, hogy a ragadozó vadászik. Csapdát állít, taktikázik és ez kicsit feldobta az amúgy eléggé lapos történetet.

>!
Szukits, Szeged, 2006
238 oldal · ISBN: 9634971210 · Fordította: Szántai Zsolt
13 hozzászólás
Andrée P>!
Sandy Schofield: Nagy játszma

Ez a rész már némileg jobbra sikerült, mint az előző rész, de még mindig bőven mélyrepülésben van sajnos.
A korábbi Predator olvasásoknak több helyen ellentmond, a Ragadozók természetét illetően. Gondolok itt a fegyvertelen emberre támadás, tűzrakás?! Mindezek mellett a könyv inkább Enochra és a katonaságra koncentrált, mint a Ragadozóra, mintegy mellékszereplővé silányítva a „Nagy Vadászt”. Nekem legalábbis ezt az érzetet keltette a könyv.
Az egyes fejezetek előtti kis „átvezető” a szellem tesó szájából, némileg misztikusabbá tette az egész könyvet, viszont picit zavaró volt, hogy néha önmagát ismételte, csak más szavakkal, vagy olykor ugyan azokkal. :(
Úgyhogy egy féllel jobb, mint a szibériai Ragadozók története, de a legjobb még mindig az első rész!

rex501>!
Sandy Schofield: Nagy játszma

Olvastam már jobbat is, de azért egynek elmegy. A szereplői nem túl bonyolultak, igazából sablonosnak mondanám őket. A főszereplő Nakai jelleme lehetett volna jóval összetettebb is, de így csak modern Winnetou lett belőle, aki gépkarabéllyal gyilkolja az ellent (vagy legalábbis próbálja) a sivatagban. A predator pedig kicsit furcsa/különc volt nekem, de azért volt egy-két izgalmas jelenete.
A fülszöveg szerintem túlságosan nagy feneket kerít az egész könyvek, mint ahogyan a bevezető rész is. Csak ismételni tudom magam: nem nagy durranás az egész, de azért egy kis kikapcsolódásnak megfelel.

Carsus >!
Sandy Schofield: Nagy játszma

Az első Predator széria harmadik részében az Új-Mexikói sivatag döglesztő forróságába tehetünk látogatást. Ha a hőség magában nem lenne elég döglesztő, akkor kapunk mellé egy nemrég landolt idegen űrhajót is, kinek az utasa nem kicsit lesz pipa, mikor az közeli katonai bázis küldöttei trailerre rakják a járgányt és bevontatják jól őrzött hangárjaikba.
Így veszi kezdetét a Nagy Játszma aminek a célja … nézőpont kérdése. Aktuális Predatorunk csontropogtató ámokfutásba kezd, útját szétrobbantott és kizsigerelt tetemek szegélyezik. ( Hozzátenném itt oly messzire megy, hogy fegyvertelen embereket is trancsíroz, ami kissé meglepő volt. De ha belegondolok, hogy az égi vadászok között is annyiféle személyiség lehet ahányan vannak, már nem is annyira megakasztó az erénytelen vadász gondolata. Bele kell nyugodjunk, hogy itt egy különösen vérengző bestiával van dolgunk. )
Hősünk aki felveszi a kesztyűt a rémséggel Nakai tizedes kinek navajó vér csörgedezik ereiben, így a sivatag igaz szülötte, sőt bizonyos indián próféciák szerint ő a Szörnyvadász, akinek az a sorsa, hogy legyőzze az égből alászálló rettenetet.
A történet kettejük harca köré épül, a regény többi karaktere szinte teljességében elhanyagolható.
Tetszettek a fejezetek elején olvasható rövid részek, amik misztikumukkal egy kis színt adtak a történethez. Aminek még örülni tudtam volna, ha kiderül valami kapcsolat Nakai és az első rész Billyfiúja között, de sajnos ez a labda nem lett lecsapva. Lendületes vadászat volt, de semmi meglepő nem ért még a végén sem. 4*

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Steve Perry: Idegenek a Földön
Justin Cronin: A tükrök városa
Stephen King: Végítélet
Stephen King: A búra alatt
Alan Dean Foster: A bolygó neve: Halál
James A. Moore: Vadászok és prédák
Stephani Perry: Háború
Rick Fraser: Ragadozó 3. – Új vadászok
Stephen King: Éjszakai műszak
Stephen King: Az Intézet