Das ​geheime Vermächtnis des Pan (Die Pan-Trilogie 1.) 2 csillagozás

Sandra Regnier: Das geheime Vermächtnis des Pan

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Felicity Morgan ist nicht gerade das, was sich die Elfenwelt unter ihrer prophezeiten Retterin vorgestellt hat. Sie ist achtzehn, trägt immer noch eine Zahnspange, hat keinen Sinn für schicke Klamotten und scheint niemals genügend Schlaf zu bekommen. Leander FitzMor hingegen, der Neue an Felicitys Schule, ist der wohl mit Abstand bestaussehendste Typ Londons. Um keinen coolen Spruch verlegen und zu allem Überfluss auch noch intelligent – denkt Felicity, die Gott sei Dank nicht auf arrogante Frauenschwärme steht. Auch wenn diesen Leander immer jener seltsam anziehende Duft nach Heu und Moos umgibt und er sie manchmal anschaut, als könne er ihre Gedanken lesen. Aber das Schlimmste an dem Ganzen ist, dass er einfach nicht mehr von ihrer Seite weichen will …

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Carlsen, Hamburg, 2013
416 oldal · ISBN: 9783551313805 · ASIN: 3551313806

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Leander FitzMor (Lee) · Felicity Morgan


Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Agnes_Kovacs P>!
Sandra Regnier: Das geheime Vermächtnis des Pan

Egy fantasy, amiben nincsenek vámpírok…. se tündérek, se egyszarvúk, se trollok, se vérfarkasok, nem biztosan nincsenek vámpírok!
A sorozat egyértelműen Kerstin Gier Időtlen szerelem trilógiájának a másolata. Német írónő, a fő helyszín mégis London, trilógia, fiatalok, fantasy, egymás idegein táncolás, csak a szokásos. Még a boltban is egymás mellett voltak a könyvek.
Elsőre igazából engem a borító fogott meg, de amikor belelapoztám, már tudtam, hogy a tartalommal sem lesznek gondjaim, ha nincs nagyon bugyután megírva.
Az alapötlet nekem nagyon tetszett, de itt most nem akarom legyilkolni a poént. A történet főként Felicity Morgan szemszögéből látjuk, azonban a fő részek mindig Lee bevezetésével kezdődnek. A könyv elején ki is derül, hogy egy jövendölés szerint el kell vennie Felicityt, mert ezzel egy egész nemzetet menthet meg. Csakhogy Lee-nek már az elején sikerül rendesen mellényúlnia, ugyanis egy másik Felicityt sikerül megcsókolnia, amivel a főhősnőnél sikerül leírnia magát rendesen, úgyhogy onnantól kezdve pedálozhat rendesen.
A karakterek is jók voltak, senki nem volt tökéletes. Üditő volt, hogy nem Barbie és Ken világából szakadt ki mindenki. Perszer voltak benne tökéletes testfelépítéssel rendelkező egyedek…
Annak ellenére, hogy egyértelmüen az volt a könyv kiadásának lényege, hogy megcélozzák az Időtlen szerelem trilógia olvasóit, szerintem önállóan is megállta volna a helyét a könyvesbolt polcain. Legalábbis az első rész biztosan, remélem a folytatás is hasonló színvolnalú lesz!


Népszerű idézetek

Agnes_Kovacs P>!

»Und ich bin kein Vampir. Es gibt keine Vampire.«
(…)
»Gibt es noch andere mystische Wesen? Was ist mit Feen?«
»Nur in Märchen.«
»Einhörner?«
»Nein.«
»Trolle?«
»Nein.«
»Werwölfe?«
»Hörst du mal auf, sämtliche Fernsehfilme durchzugehen?« Er klang amüsiert und ungehalten zugleich.
»Bist du sicher, dass es keine Vampire gibt?«

308-309. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felicity Morgan · Leander FitzMor (Lee)

A sorozat következő kötete

Die Pan-Trilogie sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Smaragdgrün
Kerstin Gier: Das erste Buch der Träume
Joss Stirling: Misty Falls (német)
Jennifer L. Armentrout: Onyx – Schattenschimmer
Stephenie Meyer: Biss zum Abendrot
Charlie N. Holmberg: Der Papiermagier
Richelle Mead: Blutsschwestern
Becca Fitzpatrick: Engel der Nacht
Jennifer L. Armentrout: Steinerne Schwingen
Kresley Cole: Poison Princess (német)