Az ​elfek öröksége (Sárkányok gyermeke 1.) 228 csillagozás

Sandra Regnier: Az elfek öröksége

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Felicity Morgan nem pontosan az, akit az elfek megjövendölt megmentőjeként elképzelünk. Még csak tizennyolc éves, fogszabályozót visel, a divatos ruhák nem az ő világa, és mindig úgy fest, mint aki nem aludt eleget. Fay mégis különleges sorsra rendeltetett. Egy nap új tanuló érkezik Felicity iskolájába, aki messze a leghelyesebb srác Londonban. Ő Leander FitzMor. Vonzó megjelenésével, kedvességével és megnyerő személyiségével mindenkit az ujja közé csavar. Felicity távol marad a fiút ostromló lányok csapatától, de Leandert mégsem tudja kizárni az életéből. Mert bár az iskola legnépszerűbb diákjai sorban állnak Lee barátságáért, a fiú mégis folyton Felicity társaságát keresi. Ahogy telik az idő, Fay egyre több furcsaságot tapasztal, és úgy tűnik, hogy Lee is titkol valamit. A lány egyre biztosabb benne, hogy valami nem stimmel, de erről csak akkor bizonyosodik meg, mikor Leevel váratlanul visszautaznak az időben..

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2015
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616124 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
>!
Maxim, Szeged, 2015
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632616131 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Leander FitzMor (Lee) · Felicity Morgan


Kedvencelte 38

Most olvassa 12

Várólistára tette 235

Kívánságlistára tette 212

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Sandra Regnier: Az elfek öröksége

Kellemes meglepetés a kiadótól, hogy rátalált erre a német szerző által írt sorozatra, a tündérekkel kapcsolatos történeteket mindig szívesen fogadják az ifjú olvasók. Ráadásul Sandra Regnier történetének főszereplője nem egy világszépe 50 kilós plázacica, hanem pár kiló túlsúllyal rendelkező, fogszabályzós, örökké álmos lány. A suliban a lúzerek közé tartozik, a sorozatos késések, na meg a módfelett egyszerű öltözködése miatt a tanárok és a helyi Sztár klub nemtetszését is kivívja. Pedig egyszerű a magyarázat, anyja egyedül neveli, és a bevételi forrásuk egy gyenge forgalmú kocsma, ahol Fay esténként gyakran vállalni kénytelen a pultos feladatokat. Reggelente emiatt indul kapkodva a suliba, fésületlenül, sörszagúan. Az már az első oldalak olvasása során kiderült számomra, hogy ezt a hősnőt nagyon fogom szeretni, jó adag öniróniával rendelkezik, tisztában van az adottságaival, ugyanakkor megvannak a tervei a jövőre nézve. Tanár akar lenni, és ez egy cseppet sem egyezik az anyja vágyaival, miszerint vegye át tőle a kocsmát, miután leérettségizik. Nem hagyja magát az iskolai csesztetések során sem, mindig van frappáns válasza, vág az esze.
Nos nem kell sokáig várni, megjelenik a suliban Lee FitzMor, filmsztár külsővel, és ha Felicity-re nem illik semmilyen sztereotípia, Lee-ben mindezt megtaláljuk. Csábító mosoly, megnyerő külső, a kezdeti arrogancia után kedves és figyelmes, és állandóan Felicity társaságát keresi. A lány észrevesz vele kapcsolatban furcsaságokat – már azon kívül is, hogy vajon mit akarhat tőle, egy lúzertől? A fejében véli hallani a hangját, aztán másik alkalommal mintha értené a gondolatait. A lányban zűrzavar támad, mert Lee vonzó és félelmetes is egyben.
A könyv harmadától egyre izgalmasabb lesz a cselekmény, ahogy újabb és újabb varázslatos elemek kerülnek elő, és mind Lee-vel kapcsolatos. Furcsa álmoktól kezdve a tündérek megjelenéséig egyre több mesebeli helyzet adódik, amik teljesen lenyűgöztek.
Az utolsó harmadban nagyon sok kérdésre fény derül, többek között Lee titkaira is, egy nagyon mozgalmas, izgalmas befejezésben, ami kap egy adag függővéget is.
A történet helyszínéül Londont választotta az írónő, és London mindig jó választás, ha a történelmi emlékek is előkerülnek egy történetben.
Nekem tetszett nagyon a szerző stílusa, mert kaptam egy Hamupipőke jellegű történetet, ahol a mostohatestvéreket az iskolai Sztár klub tagjai alakították, és ahol Felicity édesanyja akár a mostohája is lehetne. Kemény munkával a kis rút kacsából igazi hattyúvá válik, akinek egyszerre két nagyon helyes srác is udvarol. Az írónő kellemesen szarkasztikus, kellően ironikus humorral ír, ami nagyon jól oldja az esetlegesen feszültebb részeket.
Összességében egy ígéretes fantasy sorozat első részét olvashattam, amelynek kétségkívül legnagyobb meglepetése maga a főhősnő, minden bájával és öniróniájával együtt. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, remélem nem várat vele túl sokat a kiadó.

5 hozzászólás
>!
Karcsika
Sandra Regnier: Az elfek öröksége

Oh ez most nagyon kellett *.*
Nagyon-nagyon tetszett, régen kötött le ennyire bármi is, konkrétan kevesebb mint 24 óra alatt kiolvastam, ami óriási dolog a suli mellett :D
Annyi negatívumot tudnék felsorolni, hogy egy kicsit túlzásnak éreztem, hogy 63 kilóval már disznónak hívják. Szerintem ezzel a súllyal semmi probléma nincs.
Sokan negatívumként vették, hogy Felicity fogyott és elkezdett oda figyelni önmagára… De saját tapasztalat, hogyha akár tudat alatt is tetszik valaki, akkor is elkezdek figyelni a külsőmre :D Vagy lehet csak én vagyok ilyen?
Kedvenc lett :3

>!
ViveEe P
Sandra Regnier: Az elfek öröksége

Túl hosszúra nyúló bevezetés ez a könyv, és az a helyzet mégis érdekel a folytatás.
Az első fejezet rögtön megvilágít két dolgot is: hogy City és Lee így vagy úgy, de összetartoznak, és hogy Lee egy sekélyes barom. :D Jó, nem mintha nem lehetne megérteni az ilyen gondolkodásmódot, de azért na. :)
De ahogy fogytak a lapok kezdtem egyre inkább megkedvelni, bár maradéktalanul nem bízom benne, viszont szerintem tényleg elbűvölte Felicity személyisége.
És engem is. Szerintem nagyon jó fej ez a lány, csípős humorral.
Ez még egy olyan könyv, aminél nem értem a romantikus címkét, ne is várjatok a vibrálásnál többet.
Ami nagyon nem tetszett és ezért a sok csillaglevonás, hogy kb. 300 oldal csak a szereplők egymáshoz való viszonyát építi, és mivel nincs romantika sem, így ez nagyon kevés nekem. Nem tereli el semmi a figyelmet arról, hogy még mindig nem történt semmi, csak néhány furcsaság.. Aztán amikor végre történik valami, az sem túl izgalmas, de legalább elkezdik megmagyarázni, hogy miről is akar szólni ez a sorozat.
Minden hibája ellenére érdekel a folytatás. :)

>!
Lizz_
Sandra Regnier: Az elfek öröksége

Érdekes egy olvasmány volt . Az első 30 oldal felért egy kínszenvedéssel , de utána mintha valami megszállta volna és nem tudtam lerakni . Leet az elején legszívesebben addig pofoztam volna míg mozogni látom , majd már a közepe felé szimpatizálni kezdtem vele . Felicity / City / a könyv elején szintúgy gyötrelmet okozott az önbizalom hiányával és azzal hogy nem csak elviseli hogy lúzernek titulálják hanem még annak is tartja magát . Szerencsémre tőle is kaptam egy olyan szintű karakterfejlődést , hogy a végére beláttam kellet az elejére az a kis szerencsétlenség .
A történetet imádtam ! Volt benne időutazás , Elfek , romantika és Lee izmai na meg az a nagy egója .
Egyetlen egy problémám volt ezzel a könyvvel , hogy lassú folyású . Jobban a könyv felétől indulnak be az események , így kell egy adag türelem is a szabadidő mellé .
Összesítve tetszett és várom a folytatást , amire nagyon remélem hogy nem kell sokat várni mivel baromi függővéges ><

>!
Navi P
Sandra Regnier: Az elfek öröksége

Kellemes meglepetés volt a könyv. Először azt hittem, valami klisés, bugyuta sztori lesz, még rosszabb szereplőkkel. De szerencsére bírtam a szereplők közötti szócsatákat, nagyon jó fejek voltak. Fay családját úgy, ahogy vannak, eltűntetném a föld színéről. Ennyi bunkó, önző, arrogáns, a másikat semmibe vevő embert, azt csodálom, hogy egyáltalán eddig eljutott Fay. A barátai elmentek, nekem leginkább Ruby volt a kedvencem.
Lee teljesen beleillett a sulis környezetbe, hiába spoiler.
Az időutazós rész jó volt, bár nem értem a lényegét. Miket kell helyre rakni?? Nem az van, hogy semmit nem lehet megváltoztatni, mert az hatalmas kihatással van a jövőre is?? Lehet, csak fáradt voltam és átsiklottam felette.
Egy pillanat volt, amikor azt hittem, falhoz csapom a kidle-met: Fay mindig azon kesergett, hogy ő ronda és kövér. Na amikor leírta, hogy 63 kg és mellé spoiler úgy felment bennem a pumpa … Bakker, én 157 centisen voltam ennyi, most 60 kilo vagyok. Néztél már tükörbe????? Hülye liba.
Összességében jó volt, bár azt még nem tudom, akarom-e folytatni.

9 hozzászólás
>!
Lanore P
Sandra Regnier: Az elfek öröksége

Az elején azt gondoltam, a gimis-tinis közeg ellenére végre van egy hősnőnk, aki átlagos, nem tökéletes, vékony és gyönyörű, és végre nem az a típus, aki fél másodperc alatt képes beleszeretni egy szépfiúba. Egy ideig tartotta is a könyv ezt a szintet, aztán persze elmúlt minden illúzió, és mégicsak lett egy nem átlagos, tökéletes, vékony és gyönyörű hősnőnk, érzelmekkel fűtve. Mea culpa. Fay-t ettől függetlenül azért sikerült megkedvelnem, bár a családját nagyon szívesen kinyiffantottam volna, mégis Lee volt az, akitől én falra másztam… valahogy nem vette be a gyomrom az ő karakterét, végig idegesített, pedig ez nem jellemző rám. A fantasy részt azonban elég kiforratlannak gondolom, az egész világot, az elfeket, az időutazást épphogy csak érintjük, mintha még az író sem lett volna biztos abban, hogy pontosan mit is akar tálalni nekünk, szerintem egy kicsit gyerekes lett a végeredmény. És mindazok után, hogy az ember átrágja magát a fejezeteken, miközben szinte alig történik valami, és várja a csavart, akkor hirtelen vége, és hogy van vége? Naná, hogy függővéggel, hogy még az utolsó lap is felidegesítsen. Bahh.

>!
Eszandics
Sandra Regnier: Az elfek öröksége

Igazából végre nem egy vámpíros, vérfarkasos(nem mintha azok nem lennének jók :)) stílusú könyv, hisz na…elfekről elég keveset olvastam, aztán lehet csak az én látóköröm nem elég nagy még :) Fay egy belevaló, vagány főhősnő számomra, viszont Lee-t na az elején úgy csapkodtam volna újsággal, hogy 1 perc múlva köpi a híreket, ezek mellett amúgy jófej lett és teljesen érthető szerintem Fay hozzáállása spoiler Maga az időutazásos része is tetszik, csak nekem még ennek a részének forrnia kell :) Várom a folytatásokat…

>!
deen
Sandra Regnier: Az elfek öröksége

Nagyon köszönöm, hogy végre egy igazi, belevaló, jó humorú, nagyszájú, fogszabályzós, duci, szürke egér karakter lett a főhősnője ennek a történetnek. Mert bizony ám, az ilyen lányok is lehetnek szuperek és még az időben is tudnak utazni! Félretéve a főszereplő választás iránti lelkesedésemet, a cselekmény egy kicsit lassan indult be és ezt fájlaltam is. Lee azonban sok mindenért kárpótolt. Az ő karaktere elég misztikus, fura dolgokat csinál, aztán megmagyarázza őket egész hihetően, mégis valami nem stimmel vele. Felicity pedig bármennyire is távol akarja tartani magát tőle, bizony rendesen furdalja a kíváncsiság. Ha viszont tudni akarja a válaszokat, közelebb kell engednie ezt a különös fiút. Ez a huzavona elég sokáig tart, míg végül elérünk a könyv feléig, ahol felgyorsulnak az események. Fay-nek ezúttal egy másik világban kell helytállnia, ahol bizony még nincs mobiltelefon és központi fűtés. A történet második fele határozottan érdekesre és izgalmasra sikerült, de minél több kérdésre kaptunk választ, annál több kérdés merült fel. Kicsoda Fay valójában, és mi lesz küldetése? Nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra. És ez a függővég…?

>!
MonikaR
Sandra Regnier: Az elfek öröksége

„– Ha te magad is lúzernek mondod magad, nem várhatod el, hogy mások elfogadjanak.”

Tudtam, hogy nem szabad olvasnom ezt a könyvet, még nem szerzem meg a második részét. Nagyon függővéges, nagyon befejezetlen.
Számomra, ez a könyv két részre oszlik. A könyv közepéig elég tinis, középsulis. Az egész csak a lúzerekről, a szépségről meg a családi problémákról szól. YA kis romantikával fűszerezve. Elég sok hülyeség össze van hordva benne. Pl. a filmsztár meg a barátnők reakciói stb. Voltak részek, amikor tényleg azt gondoltam, hogy „Ez hülyeség!”. Már kezdtem aggódni, hogy Az elfek öröksége sosem jön el. De viszont…
A könyv közepétől egy kicsit megváltoztak a dolgok, sokkal izgalmasabb és jobban fantasy lett. Faltam a sorokat, lapokat és tényleg nagyon megtetszett a kis YA történet. Sajnos, a legizgalmasabb résznél puff véget is ért ez a történet. Nem tudtunk meg semmit pontosan, nem kaptunk válaszokat szinte semmire sem és nem értem miért nincs a következő kötet mindjárt ehhez csatolva. Nyugodtan lehetett volna 1 könyv, hisz csak a végén indultak be az események. Így meg olyan érzésem van, mintha csak félig olvastam volna el egy könyvet.
A szereplők szimpatikusak voltak, de részenként nagyon idegesítőek. Lee állandóan és mindenkivel flörtölt, utána meg csodálkozott, hogy Felicity miért nem akar vele lenni. Egy 300 éves (fél) elftől azért többet vártam.
Összesítve, tetszett a könyv. Közel sem tökéletes, de azért érdekes a témája. Érdekel, hogy mi fajul ki ebből. Kicsoda Felicity Morgan?

>!
Maxim, Szeged, 2015
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632616131 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
>!
meteoritastar
Sandra Regnier: Az elfek öröksége

Ez a tortenet egy Disney es Hallmark keverek, „Tundermese”, ami egy kicsit a Rubintvorosre emlekeztetett/ egy dologban/.
Tetszett. :)):))
Igaz tobb izgis jelenetre, fordulatra szamitottam. Lassu cselekmenyu volt. De karpotolt Lee :)):)) es Felicity. Felicity nem mindennapi szereplo. Es pont ezert nagyon is kedvelheto. Teljesen atereztem a helyzetet. Szerintem sokan igy voltunk ezzel. Leerol csak annyit…:)):))… minden benne van, hogy konyves alom pasi legyen. Csak volt par erdekes huzasa, amit nem igazan ertek, hogy miert is tett. Bar elkepzelesem van es alig varom, hogy leirva is lassam. Tetszett, ahogy a szereplok valtoztak oldalrol oldalra. Egyedul Falicity pasizasai zavartak. De belegondolva ertheto a viselkedese.
Mint irtam lassu lefolyasu a tortenet, csavarok sincsennek benne es sok kerdojel maradt a vegen es egy elegge bosszanto zaro mondat, de sorozat elso reszekent elnezem ezeket neki, mert nagy lehetosegeket latok a tortenetben. Remelem hamar erkezik a folytatasa. spoiler


Népszerű idézetek

>!
Zsazsóó

– Ha te magad is lúzernek mondod magad, nem várhatod el, hogy mások elfogadjanak.

Kapcsolódó szócikkek: Leander FitzMor (Lee)
>!
adrii01

Az embernek mindig van választási lehetősége.

58. oldal

>!
Merci20

" Amikor újra találkozott a tekintetünk, a szeme vidáman felcsillant, és a szája szeglete megremegett, mintha… -Te tudod, éppen min gondolkodtam? – kérdeztem és az arcom minden bizonnyal paprikavörös lett.
– Min gondolkodtál, Fay? – kérdezte, és a hangjában elnyomott nevetés bújkált.
Mondd meg te, ha tudod – vágtam rá. Előre hajolt, és mélyen a szemembe nézett. Valamire gondolnom kellett, de nem voltam rá képes. Mire is gondoltam? A mellkasára, á, igen. Azonnal újra zavarba jöttem, és magamban a Boci, boci tarkát kezdtem énekelni. Lee egy pillanatig csodálkozva nézett rám, aztán hangos nevetésben tört ki.
– Nos? – kérdeztem.
– Sajnálom – vihogott, és hátrahanyattlott. – De éppen elképzelem, ahogyan gondolatban énekelsz, még hozzá elég hamisan, csak hogy kitolj velem"

>!
GVivien

Vajon tudja, milyen szexi így?
– Tényleg? Szexi? Nem, nem tudtam.

247. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felicity Morgan · Leander FitzMor (Lee)
>!
GVivien

– Léteznek még másfajta misztikus lények is? Mi a helyzet a tündérekkel?
– Csak a mesékben.
– Egyszarvúak?
– Nem.
– Trollok?
– Nem.
– Farkasemberek?
– Most minden filmet felsorolsz? – Ez egyszerre hangzott vidámnak és visszafogottnak.
– Biztos vagy benne, hogy nincsenek vámpírok?

277. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felicity Morgan · Leander FitzMor (Lee)
>!
GVivien

Lee felkelt a kanapéról, és kinyújtózott. – Van kedved teázni? Gyorsan lezuhanyzok, aztán felteszek egyet. – Miközben ezt mondta, levette a pólóját.
Kábultan a mellkasára meredtem. Széles volt, edzett és sima. – Ö… – nyeltem. – Azt hiszem, én megyek… még le kell vetkőznöm Richardnak… úgy értem, felöltözni, természetesen… Nem, átöltözni. Át kell öltöznöm.

243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felicity Morgan · Leander FitzMor (Lee)
1 hozzászólás
>!
GVivien

– Ne félj tőlem, Fay! – mondta érdes hangon a fülembe. – Soha nem foglak bántani. Mindig meg foglak védeni. Kérlek, maradj!

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leander FitzMor (Lee)
>!
adrii01

Lee figyelt, miközben a harmadik szendvicset tömtem magamba.
– Kínálhatok neked még valamit? Teát? Nyugtató macskagyökeret?
Felpillantottam. – Cigerettát? Whiskey-t? Ópiumot?
Nevetett. – Igazán, Fay, neked aztán fekete humorod van.

224. oldal

>!
Zsazsóó

Az őr széles vigyorral kinyitotta a kaput.
– Ha a lovagod nem jön, nekem most éppen van szabad öt percem.
Rámeredtem. – Öt perced? Ez éppenséggel nem válik előnyödre.

Kapcsolódó szócikkek: Felicity Morgan
>!
GVivien

Újra a hajam után tapogatózott. Az utóbbi órákban újra és újra ezt tette. Simogatta. – Virágillatod van. Frézia és orgona. Tulajdonképpen hány éves vagy?
– Tizennyolc. És te?
– Tíz. – A tinccsel játszott, újra az orrához húzta, majd egy másik után kapott. – Elvehetnélek feleségül. Van valamiféle birtokod?
Elvettem tőle a tincset, és elhúzódtam tőle.
– Még csak tizennyolc vagyok! Felejtsd el!

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felicity Morgan · frézia

A sorozat következő kötete

Sárkányok gyermeke sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság
Paul Hut: Az elf
Kerstin Gier: Zafírkék
Charlie N. Holmberg: A papírmágus
Melissa Marr: Veszélyes álmok
Lana Millan: Raziel
Jenna Black: Varázsütés
Abigail Gibbs: Vacsora a vámpírral
Richelle Mead: A halál csókja
Joss Stirling: Misty