A ​sötét jóslat (Sárkányok gyermeke 2.) 71 csillagozás

Sandra Regnier: A sötét jóslat

Felicity és Lee, az elf története tovább folytatódnak. Csak most ért véget az időutazós kalandjuk, és a lányt máris gyilkossággal vádolják. Lee mindent megtesz, hogy megmentse Felicityt, aki napról napra többet jelent neki.

Eredeti mű: Sandra Regnier: Die dunkle Prophezeiung des Pan

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2016
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617619 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Felicity Morgan

Helyszínek népszerűség szerint

Starbucks


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 78


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Sandra Regnier: A sötét jóslat

A második rész után is az a véleményem, hogy jó ez a sorozat, az elfek világa nem egy idealizált birodalom tele repkedő tündérekkel, nekem tetszik, hogy a szerző összehozza a normál és az elf világot Felicity Morgan segítségével. Ő pedig elég talpraesett ahhoz, hogy szembeszálljon az őt gyilkossággal vádlókkal, és életben maradjon tündérföldön is. Az írónő stílusa továbbra is tetszetős, nagyon jókat derültem a szarkasztikus humorán, amit főképp Fay karakterébe gyúr. Az első részben kialakította a történet keretét, de most úgy éreztem többször is meglepett, egész új irányba tereli a cselekményszálakat, sokkal összetettebb a mondanivaló. Érdekes élmény a regény helyszínein járni, imádtam Versailles-t ugyanúgy, mint Avalont.
A szerző bennem végig fenntartotta az érdeklődést, mindig történt valami, ami még kíváncsibbá tett, és tovább fokozta a feszültséget. Mert Lee nem jött vissza a megbeszélt időre és Fay víziói nem voltak megnyugtatóak. Aztán az a beszélgetés kettejük között… Ezzel még nem volt vége a fordulatoknak, hiszen olyan függővéggel zárt a szerző, ami több volt mint meglepő. Érdemes tehát folytatni a sorozatot, és remélem a harmadik részre nem kell sokat várni.

>!
deen
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Na, igen. Túl régen olvastam az első részt és nem sok mindenre emlékeztem a könyvből. Azonban olvasás közben minden újra életre kelt, és azt kell mondjam, hogy sokat fejlődött a cselekmény. Sokkal összetettebb volt, Fay a jelenben és a múltban is kénytelen helyt állni, ha vissza akarja kapni Lee-t, aki pont Fay érdekében kezd nyomozásba, hogy megvédje őt a gyilkosság vádjától és a büntetéstől. Fay közben próbál többet megtudni a képességeiről Cirian segítségével és még ott van Richard is, aki kitartóan udvarol a lánynak. Bevallom ez a szál számomra teljesen felesleges volt, szerencsére az írónő is így gondolta. Fay a barátaitól is kap hideget-meleget, néha azért igazságtalannak éreztem őket, főleg Jayden esetében: az ember nem tehet az érzéseiről vagy azok hiányáról. Fay anyját, Philipet és Carlt pedig jól meg tudtam volna verni. A könyv a közepe fele egy kicsit ellaposodott a cselekmény, de aztán Avalonnal és Tündérföldével új lendületet kapott a cselekmény. A vége pedig csillagos ötös. Nem csak Lee és Fay öntsünk tiszta vizet a pohárba beszélgetése miatt, hanem a rázós függővég miatt is, ami egy olyan meglepetést hozott, hogy csak lestem. Remélem a befejezésre nem kell sokat várni.

>!
ViveEe P
Sandra Regnier: A sötét jóslat

A tömör véleményem az, hogy nagyon gyatra, 0 koncepcióval, de ha van is valamilyen végcél, ami felé haladunk, az előttem rejtve van. És ez már a második rész.
Az első még tetszegetett, ott sem történt semmi érdemleges, vagy kiemelkedő, de azt elérte, hogy érdekeljen a folytatás. Most már tudom, hogy kidobott pénz és idő volt az egész.
Aránytalan az egész. Ha ez egy normális történet lenne, akkor szépen láncolatként elkezdene Felicity és nem csak Lee nyomozni a gyilkosságok után, közben megismerjük az Elf világot és kultúrát, és végül a sok kaland és kutatás során megtudjuk a „csattanót”, ami eléri, hogy alig várd a folytatást. De még Lee nélkül is így kellett volna lennie.
Mindezek helyett mi van? Még mindig Fay iskolai mindennapjait követjük, ahol kiderül, hogy a barátait mégsem bírom rendesen, a családja feleslegesen b*ssza fel még jobban az agyam, mert akkora hulladék az összes. Ráadásul emellé még a sok hormonzavaros is belekerül, mert hirtelen bakker mindenki! Cityvel akar járni. Ciarannal ez az akármi is felcseszett.. Ha már történet nincs, elterelhetné a figyelmem az írónő erről a romantikával. De istenem.. katasztrófa. Még egy nyavalyás spoiler sem jut, mert olyan okosat talált ki erre is az írónő, hogy a hajam kihullik.
De persze a szürke hétköznapokat megtöri némi semmitmondó időutazás, kérdeződés, amivel semmi hasznot nem hajt, egy rahedli meggondolatlan lépés.
Az ilyenek során legalább néhány lényegesebb Elf tudnivalót megkapargatunk, de ezekbe is csak bele-belekapunk, aztán szaladunk vissza a suliba.
Ismétlem, katasztrófa! Őszintén mondom, hogy, ha az első rész nem varázsolt el, ettől kíméld meg magad. :/

4 hozzászólás
>!
NewL P
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Még jobb is mint az előző kötet. Többet meg tudunk a jövendölésről, az elfekről, és megjelentek a sárkányok is. Innentől abszolút kedvenc lett, már csak arra vagyok kíváncsi mi lesz a vége.

>!
Sipor P
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Ez a rész sokkal jobban sikerült mint az első. Igazán megszerettem ezt a sorozatot.
Felicity humora hatalmasat dob az olvasmányélményen.
Az írónő végig fenn tudta tartani a figyelmemet. Érdekelt, hol lehet Lee, hoggy mi lesz Richarddal, hogy Ciaran miket alkot. Tetszettek az elfeknél és Avalonban játszódó részek is (a kitalált fantasy-helyszínek mindig levesznek a lábamról).
Tisztában vagyok a sorozat hibáival, és azzal is, hogy egy kicsit Időtle szerelem-koppintás, de tetszik. Szerintem nem várom meg, amíg kijön a folytatás magyarul.

A fordító, habár remek munkát végzett, de biztosan nem Star trek-rajongó. Ott ugyanis senki sem tud teleportálni :)

>!
Nurtella
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Mérges vagyok mert ugy vártam ezt a részt! Maga a történet nagyon szuper volt, egy csomó mindent megtudtunk az elfekről és a jövendőlésről. Azért kapot 4,5 csillagot mert kevés Lee-s rész volt benne:(Várom már nagyon a következő részt:) spoiler

>!
Ritka_a
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Egyre izgalmasabban alakul Fay sorsa. Az apró információ morzsákból, amiket az írónő elhullajt a történetben, egyre több lesz, amitől az ember csak még inkább folytatni akarja. Remélem azért összeáll minden, mert most néhol elég kuszának találtam. Második rész ellenére sem nagyon derül ki semmi, csak további felfedezések fokozzák az izgalmat.
Fay egyre magabiztosabb és talpraesettebb lesz, ami nagyon tetszik. Bár az élete fenekestül felfordult, ő ennek ellenére is higgadtan kezeli a helyzetet és ugyanúgy kitart az elhatározásai mellett. A családját ugyanúgy nem bírom, mint az első részben.
Ebben a részben éreztem leginkább hiányát annak, főleg az elején, hogy Lee szemszögéből nem tudunk meg semmit sem. spoiler
Kíváncsi vagyok mi lesz az utolsó részben. Főleg ez után a befejezés után.

>!
Varga_Szandi
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Izgalmas, érdekes folytatás, a beveztő után ez sem okozott csalódást. Felicity ugyan még nem nyert meg magának, meg ez az egész plusz, amivel Ciarant, Richardot, meg a többiekrt befolyásolja, kevésbé szimpatikus húzás, de a nagy egészet nézve egyre jobban tetszik.
Lehetett volna még egy kicsi az elfek világából, szívesen olvastam volna még róla, de biztos vagyok benne, ami késik az nem múlik majd. :-)

>!
Habók P
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Jobb, mint az előző, érdekes helyszíneken és szereplőkkel bonyolódik a történet. (egy fantasy, amiben sárkány is van, nálam már nyerő) .Szerintem Versailles kevésbé sikerült (tulajdonképpen miért is kell minden időutazós fantasyba belekeverni Marie Antoinettet??), de Avalon és Róma nagyon tetszett, ezzel együtt szerintem jobbak azok a részek, amelyek Felicity baráti körében, az iskolában vagy az otthonában játszódnak. Ciaran ebben a részben sokkal szimpatikusabb, mint az előzőben. Hanem az a függővég!!!!

>!
Agatha
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Sokkal fordulatosabb, mint az első rész, ezért (és mert azt hiszem megtaláltam a módját, hogy helyén kezeljem a néhol eléggé gyerekes részeket) megérdemli a 4,5 csillagot.
Talán Kerstin Gier sorozatához tudnám hasonlítani, mind a célközönség, mind a történet stílusa miatt, és ott is az elején még fanyalogtam, aztán teljesen belevesztem, mert nagy-nagy fantáziával alkotta meg az írónő a valós és az „másik” világot, hogy az időutazásról már ne is beszéljek.
Mondjuk spoiler.


Népszerű idézetek

>!
Nurtella

Megdörzsöltem a karom azon a helyen, ahol megérintett.
-Azt gondoltam, ez valami elfekre jellemző dolog. Ha Lee megérint, akkor is mindig ez történik.
-De Lee neked van szánva. Ő a jövendőbeli férjed, a társad. Az egészen rendjén való, de csak azzal akivel az ember el van jegyezve.
Rámbámultam.
-Jesszus, nem tudtad? Lee neked van ígérve. A jövendőlések könyvében áll.

122. oldal

>!
Tessa_Linyssim P

– Maga tetszik nekem, madmoiselle. Mi is a keresztneve?
– Felicity.
– Ó, egy tündér. Tudta, hogy Franciaországban van egy egészen különleges tündér? Úgy hívják, Melusine. A vízben állítólag sárkánnyá változik. Mostantól kezdve madmoiselle Melusine-nek fogom nevezni.
– Ez nem hangzik túl hízelgően – tiltakoztam őszintén.
– De állítólag hihetetlenül szép és okos, és nagyon törődött az övéivel. Maga ma még csak nem is morgott, és a lányom kedveli magát. A felbukkanása pedig épp olyan meglepő volt, mint egy tündéré. Tehát: Melusine tündér.

147. oldal

>!
BallaNóci P

– Nemcsak a pénzt érdemelted ki derekasan, de úgy döntöttünk, ma délután meghívunk a Starbucksba. Muffin és kávé. Kérlek ne mondd, hogy dolgoznod kell!
Bizonytalanul Corey-ra mosolyogtam. – Nem. Dolgoznom nem kell. Csak büntetésből bent maradnom.
Az arca egy pillanatra elkomorult.
– Ó, bocsánat. Elfelejtettem. Akkor utána, rendben? Vagy a mozi popcornnal jobban megfelelne?
– Nem. A muffin a Starbucksban csodálatosan hangzik.

Kapcsolódó szócikkek: Felicity Morgan · Starbucks
>!
Merci20

Richard nem beszélt gyakran a magánéletéről. A filmjeiről és a munkájáról viszont mindig szívesen mesélt. Most megértettem, miért: az nem olyan bonyolult. Az élete hirtelen már nem is volt olyan csillogó, hanem ellenkezőleg: épp olyan, mint Phyllisé, Corey-é és az enyém. Ők most a bálon vannak és biztosan remekül szórakoznak.

102. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Kerstin Gier: Az álmok első könyve
Marah Woolf: Ne szeress!
Cassandra Clare: A hercegnő
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Alexandra Bracken: Világok utazói
Libba Bray: Az az édes, távoli harang
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane