A ​sötét jóslat (Sárkányok gyermeke 2.) 172 csillagozás

Sandra Regnier: A sötét jóslat

Felicity és Lee, az elf története tovább folytatódnak. Csak most ért véget az időutazós kalandjuk, és a lányt máris gyilkossággal vádolják. Lee mindent megtesz, hogy megmentse Felicityt, aki napról napra többet jelent neki.

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2017
368 oldal · ISBN: 9789634991793 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
>!
Maxim, Szeged, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617619 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Leander FitzMor (Lee) · Felicity Morgan · Ciaran

Helyszínek népszerűség szerint

Starbucks


Kedvencelte 21

Most olvassa 10

Várólistára tette 81

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Nekem ez a része is tetszett, de az igazság az, hogy sokkal jobb is lehetett volna. spoiler Ezt a nem is olyan apró hibát leszámítva eseménydúsabbnak éreztem a történetet és voltak benne nem várt meglepetések. Itt főként a könyv végére gondolok. Az írónő erre a kötetre is tartogatott némi humort. Ciaran is jó szereplő, de Felicity mellé nagyon kell Lee, mert nagyon jól kiegészítik egymást. Ezek után már muszáj leszek a történet végére járni.

kellyolvas P>!
Sandra Regnier: A sötét jóslat

A második rész után is az a véleményem, hogy jó ez a sorozat, az elfek világa nem egy idealizált birodalom tele repkedő tündérekkel, nekem tetszik, hogy a szerző összehozza a normál és az elf világot Felicity Morgan segítségével. Ő pedig elég talpraesett ahhoz, hogy szembeszálljon az őt gyilkossággal vádlókkal, és életben maradjon tündérföldön is. Az írónő stílusa továbbra is tetszetős, nagyon jókat derültem a szarkasztikus humorán, amit főképp Fay karakterébe gyúr. Az első részben kialakította a történet keretét, de most úgy éreztem többször is meglepett, egész új irányba tereli a cselekményszálakat, sokkal összetettebb a mondanivaló. Érdekes élmény a regény helyszínein járni, imádtam Versailles-t ugyanúgy, mint Avalont.
A szerző bennem végig fenntartotta az érdeklődést, mindig történt valami, ami még kíváncsibbá tett, és tovább fokozta a feszültséget. Mert Lee nem jött vissza a megbeszélt időre és Fay víziói nem voltak megnyugtatóak. Aztán az a beszélgetés kettejük között… Ezzel még nem volt vége a fordulatoknak, hiszen olyan függővéggel zárt a szerző, ami több volt mint meglepő. Érdemes tehát folytatni a sorozatot, és remélem a harmadik részre nem kell sokat várni.

WindStorm>!
Sandra Regnier: A sötét jóslat

– Nem tudom, mit érzek irántad. Csak azt tudom, hogy nagyon fontos lettél a számomra."

Igazából erre a könyvre is csak azt tudom írni, amit az első részére. Gyorsan olvasható, könnyed történettel rendelkezik, mégsem unalmas. Az izgalmas cselekményszálak miatt egy pillanatra sem lankad az olvasó figyelme. A vége érdekfeszítő fordulatot vesz, hiszen egy nagy titokra derül fény, így az olvasónak muszáj a kezébe vennie az utolsó, befejező kötetet, hogy minden apró darab a helyére kerüljön.
A karakterek továbbra is szerethetőek, Fay igazi karakán személyiséggé fejlődik, a humorát továbbra sem hagyja el. Lee ebben a részben háttérbe szorult, de ennek köszönhetően jobban megismerhettük a mellékszereplőket. Szerintem ez egy jó húzása volt az írónőnek, hiszen mondhatni az első könyv bevezető volt, ebben a részben a történet kiteljesedett, a harmadik könyv pedig reméljük robbanni fog.

>!
Maxim, Szeged, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617619 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
deen>!
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Na, igen. Túl régen olvastam az első részt és nem sok mindenre emlékeztem a könyvből. Azonban olvasás közben minden újra életre kelt, és azt kell mondjam, hogy sokat fejlődött a cselekmény. Sokkal összetettebb volt, Fay a jelenben és a múltban is kénytelen helyt állni, ha vissza akarja kapni Lee-t, aki pont Fay érdekében kezd nyomozásba, hogy megvédje őt a gyilkosság vádjától és a büntetéstől. Fay közben próbál többet megtudni a képességeiről Cirian segítségével és még ott van Richard is, aki kitartóan udvarol a lánynak. Bevallom ez a szál számomra teljesen felesleges volt, szerencsére az írónő is így gondolta. Fay a barátaitól is kap hideget-meleget, néha azért igazságtalannak éreztem őket, főleg Jayden esetében: az ember nem tehet az érzéseiről vagy azok hiányáról. Fay anyját, Philipet és Carlt pedig jól meg tudtam volna verni. A könyv a közepe fele egy kicsit ellaposodott a cselekmény, de aztán Avalonnal és Tündérföldével új lendületet kapott a cselekmény. A vége pedig csillagos ötös. Nem csak Lee és Fay öntsünk tiszta vizet a pohárba beszélgetése miatt, hanem a rázós függővég miatt is, ami egy olyan meglepetést hozott, hogy csak lestem. Remélem a befejezésre nem kell sokat várni.

ViveEe P>!
Sandra Regnier: A sötét jóslat

A tömör véleményem az, hogy nagyon gyatra, 0 koncepcióval, de ha van is valamilyen végcél, ami felé haladunk, az előttem rejtve van. És ez már a második rész.
Az első még tetszegetett, ott sem történt semmi érdemleges, vagy kiemelkedő, de azt elérte, hogy érdekeljen a folytatás. Most már tudom, hogy kidobott pénz és idő volt az egész.
Aránytalan az egész. Ha ez egy normális történet lenne, akkor szépen láncolatként elkezdene Felicity és nem csak Lee nyomozni a gyilkosságok után, közben megismerjük az Elf világot és kultúrát, és végül a sok kaland és kutatás során megtudjuk a „csattanót”, ami eléri, hogy alig várd a folytatást. De még Lee nélkül is így kellett volna lennie.
Mindezek helyett mi van? Még mindig Fay iskolai mindennapjait követjük, ahol kiderül, hogy a barátait mégsem bírom rendesen, a családja feleslegesen b*ssza fel még jobban az agyam, mert akkora hulladék az összes. Ráadásul emellé még a sok hormonzavaros is belekerül, mert hirtelen bakker mindenki! Cityvel akar járni. Ciarannal ez az akármi is felcseszett.. Ha már történet nincs, elterelhetné a figyelmem az írónő erről a romantikával. De istenem.. katasztrófa. Még egy nyavalyás spoiler sem jut, mert olyan okosat talált ki erre is az írónő, hogy a hajam kihullik.
De persze a szürke hétköznapokat megtöri némi semmitmondó időutazás, kérdeződés, amivel semmi hasznot nem hajt, egy rahedli meggondolatlan lépés.
Az ilyenek során legalább néhány lényegesebb Elf tudnivalót megkapargatunk, de ezekbe is csak bele-belekapunk, aztán szaladunk vissza a suliba.
Ismétlem, katasztrófa! Őszintén mondom, hogy, ha az első rész nem varázsolt el, ettől kíméld meg magad. :/

4 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Sárkányok gyermeke 2

Ez a rész is nagyon tetszett, igazán izgalmas volt.
Eleinte kapkodtam a fejem, hogy rájöjjek ki kicsoda, mert régen olvastam az 1. részt, de szerencsére pár oldal után beugrottak a szereplők és események, előjöttek a részletek.
Továbbra is nagyon kedveltem Felicityt, igazán talpraesett fiatal leány volt. Sokat változott a rendszeres futóedzések és egyéb megterhelő kalamajkák miatt, a fogszabályzó is lekerült róla, 4 ruhaméretet fogyott, így igen vonzó csinibaba lett belőle.
Minden fiú ellenállhatatlannak találja és neki akar udvarolni, még olyanok is, akik azelőtt folyton cikizték és kigúnyolták. Ezeket a dolgokat igen meglepőnek találja a lány.
És ott van az a sok észvesztő szépfiú, elfek, félelfek, még egy filmsztár is, és mind láthatóan oda vannak Felicityért.
Közben ide-oda utazunk térben és időben, megfordulunk különböző történelmi korokban, találkozunk híres történelmi személyekkel.
Még a végére is maradnak hatalmas csattanók, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok a következő részre, remélem hamar sikerül megszerezni és elolvasni. Ajjaj most látom már 5 része van és még mindig nem lezárt.

NewL P>!
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Még jobb is mint az előző kötet. Többet meg tudunk a jövendölésről, az elfekről, és megjelentek a sárkányok is. Innentől abszolút kedvenc lett, már csak arra vagyok kíváncsi mi lesz a vége.

bartok_brigitta P>!
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Két könyv spoiler elolvasása után megállapíthatom, hogy az írónőnek komoly önértékelési problémái lehetnek, amelyeket kivetít a főszereplőjére. Még mindig van egy ellenérzésem azzal kapcsolatban, hogy a szép embereket szembeállítja a kevésbé szerencsésekkel – ráadásul mindezt úgy teszi, mintha a külsőn múlna az, hogy valamit is elérj. Erről a részéről a dolognak többet nem ejtek szót, ezt a békát most lenyelem.
A második rész történetvezetése sokkal izgalmasabbra sikerült az előzőhöz képest. Nagyon kedveltem az időutazásos részeket – különösen Versailles-t – és ezúttal az iskolai epizódok is sokkal érdekesebbre sikerültek, hála Mr. Duncannek. Nagyon tudok vonzódni a kicsit genya, kicsit pökhendi szereplőkét, szóval Ciaran spoiler akárcsak a Horton College hölgytanulóiból, belőlem is ábrándos sóhajokat tudott kiváltani. Részemről az ő karaktere lett a legjobban eltalálva; sokkal érdekesebbnek találtam, mint Lee-t.
Számomra az egyik legirritálóbb dolog, amikor hirtelen az összes férfiember szerelmes lesz a korábban jelentéktelen főhősnőbe, aki ennek ellenére minden második oldalon hangsúlyozza a saját semmilyenségét, csúnyaságát, edzetlenségét. Sajnos Felicity ebben a kötetben sem került közelebb ahhoz, hogy meg tudjam kedvelni, de egyre jobban érdekel, hogy mégis mi lehet.
Nála csak a barátnője, Ruby izgat jobban.
A regényben továbbra is több párhuzam fedezhető fel a young adult könyvek legtöbbjéhez. Meg úgy mindenhonnan… Egy pici Harry Potter, némi Rubinvörös, árnyalatnyi Gyűrűk Ura – az író ráadásul előszeretettel emlegeti is ezeket a történet folyamán. A logikai bukfencek a korábbihoz képest nagyobbak, a párbeszédek itt-ott bagatellek, a szerelmi szál pedig egyre kínosabb. A nyelvezet nagyon fiatalos szeretne lenni, ami nem minden esetben sül el jól. Egyetlen dolgot képtelen vagyok elvitatni ettől a sorozattól, az pedig a humor. Nagyon jókat tudok kacagni a ciki, abszurd, vicces jeleneteken.
A függővég megint csodálatosan követelőzőre sikerült, szóval gyorsan el is kezdtem az utolsó kötetet, még mielőtt meggondoltam volna magam.

SzRéka >!
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Éreztem, hogy megint a vége lesz a nagy durranás, úgyhogy türelmesen kivártam. Viszont, ha nem így történt volna, még ennyi csillagot sem kapna ez a történet, mert borzalmasan unalmas volt számomra. A szereplők egyre jobban idegesítenek, főleg a Morgan család, és Felicity barátai sem tesznek sokat azért, hogy megkedveljem őket. Dráma dráma hátán, egy-két érdekesebb mozzanattal és információval – úgy hiszem nagyon nem nekem írták ezt a könyvet.
Az utazgatások tetszettek, bár az új helyeken sem dobtam hátast a döbbenettől. Eléggé kiszámítható az emberek – főleg a nők…- viselkedése, és ezen az sem változtat, hogy éppen melyik századba pottyant a főszereplő: mindenki odavan Lee-ért, máshol még Ciarant is bálványozzák, nekem meg tele van velük a hócipőm.
Az elfek kicsit csalódást okoztak (talán még Avalon tett rám jó benyomást), így a sárkányokra bízom, hogy jobbá tegyék az utolsó részt.

Fairy>!
Sandra Regnier: A sötét jóslat

Hú ez a rész is nagyon tetszett.
Imádom a tündéres sárkányos könyveket.
Beszippantott a történet.
Jó volt Fay-el átélni a kalandokat az utazásokat a világok között. Tetszett Avalon és tündérfölde.
Fay családját meg tudtam volna folytani egytől egyig az élen az Anyjával.
A családja miatt nagyon is sajnáltam Fay-t.
Végre sárkányok ezt már nagyon vártam!
Na és a vége már megint egy függővég!


Népszerű idézetek

SzRéka >!

– Mi akar ez lenni? Te nem tanultál történelmet!
– Ezt meg honnan veszed? – Úgy látszott, remekül szórakozik. – 1724 éves vagyok. Én megéltem a történelmet.

Kapcsolódó szócikkek: Ciaran · Felicity Morgan
Nurtella>!

Megdörzsöltem a karom azon a helyen, ahol megérintett.
-Azt gondoltam, ez valami elfekre jellemző dolog. Ha Lee megérint, akkor is mindig ez történik.
-De Lee neked van szánva. Ő a jövendőbeli férjed, a társad. Az egészen rendjén való, de csak azzal akivel az ember el van jegyezve.
Rámbámultam.
-Jesszus, nem tudtad? Lee neked van ígérve. A jövendőlések könyvében áll.

122. oldal

Juca P>!

– Nem tudom, mit érzek irántad. Csak azt tudom, hogy nagyon fontos lettél a számomra."

351. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felicity Morgan
Juca P>!

Mindenki, akinek elfvér csörgedezik az ereiben – legyen az bármilyen kevés –, az kék, néha szürke szemű.

207. oldal

SzRéka >!

– Innen visszateleportálhatod magad Londonba.
– Teleportálhatom? – Csodálkozva bámultam rá.
A két ajka között az összes foga kibukkant. Rémisztő vigyor volt.
– Star Trek-rajongó vagyok.

Kapcsolódó szócikkek: Felicity Morgan · Star Trek
Babó_Buca P>!

– Nem tudjátok az embereket a tekintetekkel manipulálni? Akkor nyugodtan tovább csinálhatja, utána agymosást végzel rajta, és semmire nem fog emlékezni – mormoltam neki, amikor Mrs. Weston az osztályterembe lépett.
– Túl sok amerikai sorozatot nézel. – Úgy látszott, jól szórakozik.
– Ó, kár. Egy Damon Salvatorét elfogadnék.
– Ott az unokatestvérem. Ő volt Damon mintaképe.

19. oldal

Mariann_Radasits>!

Lee rám szólt, hogy másszak fel a hátára. Tudtam, mit jelent ez: a maga elf-sebességével fog száguldani, és másodpercek alatt kivisz a városból.
– Be tud mérni egy trafipax? – kérdeztem, miközben a karomat a nyaka köré kulcsoltam, és éreztem a nevetését.
– Csak, ha valaha olyan széles leszek, mint egy Porsche.

38. oldal

Tessa_Linyssim>!

– Maga tetszik nekem, madmoiselle. Mi is a keresztneve?
– Felicity.
– Ó, egy tündér. Tudta, hogy Franciaországban van egy egészen különleges tündér? Úgy hívják, Melusine. A vízben állítólag sárkánnyá változik. Mostantól kezdve madmoiselle Melusine-nek fogom nevezni.
– Ez nem hangzik túl hízelgően – tiltakoztam őszintén.
– De állítólag hihetetlenül szép és okos, és nagyon törődött az övéivel. Maga ma még csak nem is morgott, és a lányom kedveli magát. A felbukkanása pedig épp olyan meglepő volt, mint egy tündéré. Tehát: Melusine tündér.

147. oldal

SzRéka >!

– Kérlek, Fay, adj egy esélyt! Lehet, hogy azért választottak ki, mert jól nézek ki…
– …és mert olyan szerény vagy – tettem hozzá.
– Az is. – Egy kicsit vigyorgott.

Kapcsolódó szócikkek: Felicity Morgan · Leander FitzMor (Lee)
SzRéka >!

– Tulajdonképpen hogy jár az óra errefelé? – kérdeztem, hogy eltereljem a gondolataimat.
– Jobbra – jött a bárgyú válasz.

Kapcsolódó szócikkek: Felicity Morgan

A sorozat következő kötete

Sárkányok gyermeke sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Joss Stirling: Misty
Charlie N. Holmberg: A papírmágus
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Gail Carriger: Szívtelen
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva
Joss Stirling: Storm és Stone
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz