Valóra ​vált álom (Mason testvérek 1.) 42 csillagozás

Sandra Brown: Valóra vált álom

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Elizabeth Burke mindennapjait elegáns üzletének vezetése és kisgyermekének ellátása tölti ki. A férje halála óta éjszakái hosszúra nyúlnak és magányosak, az asszony csak álmodozik az áhított szerelemről, romantikáról. Ám egy napon betoppan életébe az új szomszéd, Thad Randolph, a férfi, aki legtitkosabb álmait válthatná valóra. Elizabeth azonban már régóta nem hisz a mesékben, fájdalmasan megtapasztalta, hogy a boldogság csak a regényekben létezik. Így hát minden erejével igyekszik meggyőzni magát, hogy Thadben csupán jó barátra lelt. De eljön az idő, amikor döntenie kell: emlékeihez maradjon örökké hűséges, vagy lépjen túl a múlton és vállalja egy új szerelem kockázatát…

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Maecenas, Budapest, 2013
280 oldal · ISBN: 9789632031552 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Maecenas, Budapest, 2006
278 oldal · ISBN: 9632031555 · Fordította: Komáromy Zsófia

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

sarahangel P>!
Sandra Brown: Valóra vált álom

Elizabeth egy özvegyasszony két gyerekkel, akinek sűrűn telnek a napjai az elfoglaltságai miatt, mégis a nap végén érzi igazán, hogy férje halála óta, immár 2 éve magányos.
Elizabeth testvére, Lilah elég szókimondó teremtés. Mindenáron azon mesterkedik, hogy összehozza valakivel Elizabeth-et.

***
Mígnem egyszerre két férfi is belép a nő életébe. Egyikük az agglegényként élő szomszéd,Thad (akire egyébként Lilah már felhívta a figyelmét, mint lehetséges ’jelölt’), a másik az a szállodatulajdonos, akinek a helyi szállodája előterében helyezkedik el Elizabeth üzlete.

Miután Elizabeth gyerekeinek kismacskája a fán reked, ennek köszönhetően sikerül közelebbről is megismerkednie a szomszéddal, aki ezek után sűrűbben is részt vesz az életükben. A gyerekek ugyanis megkedvelik Thad-et, így részben az ő közreműködésüknek is köszönhető ez, másrészt Elizabeth saját magán is meglepődik, amiért felfigyel a férfira, és eddig sikeresen elfojtott vágyai a felszínre kerülnek. És talán az sem véletlen, hogy láthatóan Thad-nek sem esik nehezére az egyre több közös program, találkozás…

Mint kiderül, valójában Elizabeth egyáltalán nem prűd, ahogy azt a látszat alapján gondolhatnák sokan. A történet során mi, olvasók is betekinthetünk az álmodozásaiba, míg aztán Lilah biztatására a nő spoiler. A történetekkel akár pénzt is lehet keresni spoiler, de ami ennél is fontosabb, meg meri-e valósítani a titkos álmait, meg meri-e valósítani önmagát?
***
Kedves, humoros történet, az eddig általam olvasott Sandra Brown történeteknél több erotikával (bár ezek egy részét Elizabeth történetei teszik ki). Ahogy Thad mondta, amit Elizabeth megálmodik, az őt magát is jelképezi.

A szereplők kedvelhetőek, bár Elizabeth-nek volt egy-két hülyesége, ami kevésbé tetszett spoiler.

Valójában a 2. részt néztem ki (és szereztem meg magamnak) először, ennek köszönhetően jutottam el ehhez a történethez, ami összességében szerintem nagyon jó volt. Nem is értem, miért csak 79%-on áll (vagyis most már 80, mert @Momo89 Zsanival sikerült felhúznunk ;)).

Úgy érzem, a következő rész még jobb lesz. Várom nagyon Lilah történetét, nem csak azért, mert a fülszöveg alapján nagyon ígéretesnek tűnik, de ráadásként már sejtem, hogy spoiler. ;)

4 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Sandra Brown: Valóra vált álom

Hááát régen olvastam már, itt volt az ideje már az újraolvasásnak, mert tökre nem emlékeztem erre a könyvre. Tetszett, tetszett, gyerkőcök cukik voltak, de bizony érezhető rajta, hogy már majdnem harminc éves a regény. A mostani romantikusokhoz képest rém konzervatív egyes kérdésekben, pl a szomszédok véleménye.

BakuraAndrea >!
Sandra Brown: Valóra vált álom

Ez is nagyon tetszett romantikus és szórakoztató volt. Igaz kicsit fordítva olvastam a sorozatot, de nem számít. Csak annyiban, hogy a második rész nekem jobban tetszett.
Ez is ott volt karakterileg és történetileg is, de azért összességében a másik klasszabb.

Smurfettereads P>!
Sandra Brown: Valóra vált álom

Ez is nagyon tetszett romantikus és szórakoztató volt. Néha még el is nevettem magam rajta. Izgatottan várom a folytatását. :-) Tetszett az írónő stílusa egy újra olvasást megér. :-)

Roszka>!
Sandra Brown: Valóra vált álom

Könnyed, romantikus, szórakoztató, hamar feledhető! Igazi munkahelyi olvasásra ajánlom, bármikor abbahagyható.

ÁgiCica>!
Sandra Brown: Valóra vált álom

A legelső férfi előzménye. Nem kapcsolódik hozzá közvetlenül, de az ebben megismert szereplők abban a könyvben is felbukkannak.

zuna19>!
Sandra Brown: Valóra vált álom

Nagyon jó kikapcsolódás egy fárasztó nap után,hamar el lehet olvasni,bármikor abba lehet hagyni. Romantikus és vicces, szórakoztató történet.

farkaszita>!
Sandra Brown: Valóra vált álom

Könnyű romantikus olvasmány. Humoros és szórakoztató.

pbrigitte>!
Sandra Brown: Valóra vált álom

Kicsit sablonos, szerintem nem én vagyok a célkorosztály…

Erika_Turi P>!
Sandra Brown: Valóra vált álom

Nagyon jól szorakoztam a könyvön. Megmosolyogtatott töbször is az írónô.


A sorozat következő kötete

Mason testvérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: November 9.
Anne L. Green: Törékeny vonzerő
Kendall Ryan: Szeress és akarj
Jeaniene Frost: Síri csendben
B. N. Toler: Lélekvesztők
Maya Banks: Hajnali visszhangok
Colleen Hoover: Verity
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
L. J. Shen: A csóktolvaj
Tammara Webber: Breakable – Törékeny