Tálcán ​kínált szerelem 35 csillagozás

Sandra Brown: Tálcán kínált szerelem

Sloan Fairchild nem hisz a szerelemben. Olyan sok fájdalmas csalódás érte már, hogy elhatározta: nem fecsérli többé az idejét érzelmekre. Energiáját inkább családi panziója vezetésének szenteli. Ám egy késő éjszakai órán szállodája ajtaján egy jóképű férfi kopogtat: Carte Madison, a híres író, aki legújabb regényét szeretné befejezni a páratlan szépségű, idilli környezetben. Sloannak elég egy pillantást vetnie a látogatóra, hogy ráeszméljen: egész eddigi, magányos életében épp ilyen társra várt. Csakhogy akad egy kis bökkenő: Carter Madison a lány legjobb barátnőjének a vőlegénye…

Eredeti mű: Sandra Brown: Breakfast in Bed

Eredeti megjelenés éve: 1983

>!
Maecenas, Budapest, 2013
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632031804 · Fordította: Varga Mónika
>!
Maecenas, Budapest, 2008
284 oldal · ISBN: 9789632031804 · Fordította: Varga Monika

Enciklopédia 3


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
sarahangel P
Sandra Brown: Tálcán kínált szerelem

A történet arról szól, mi van akkor, ha egy olyan férfiba szeretünk bele, aki már foglalt, sőt, éppen esküvő előtt áll. Hősnőnk, Sloan ebbe a szituációba keveredik bele; ráadásul a menyasszony a legjobb barátnője. A főhős, Carter viszonozza a nő érzelmeit, sőt ő az, aki kezdeményez. Bár próbálnak ellenállni egymásnak – jobban mondva inkább csak Sloan, mert nem akarja elárulni a barátnőjét – , de mivel a sors úgy hozta, hogy egy fedél alatt laknak egy ideig, így ezt egyre nehezebb megvalósítaniuk. Carter ugyanis egy híres író, akinek nyugalomra van szüksége legújabb könyvének a befejezéséhez, ezért Alicia javaslatára a Sloan által vezetett panzióba költözik egy időre.
***
Nem egy könnyű téma, és a sors úgy hozta, hogy teljesen véletlenül, de egymás után olvastam két olyan romantikus könyvet, aminek az egyik (vagy mindkét) főszereplője nem egyedülálló.

Nekem tetszett a könyv, annak ellenére, hogy csak 69%-on áll. Amiért levontam egy csillagot, az a főhős személye, illetve viselkedése. Igaz, hogy Carter meglátta Sloan valódi személyiségét, és hogy álcát hord az őt korábban ért személyes kudarcok miatt, és az sem baj, hogy megpróbálta felnyitni a szemét, de ezt lehetett volna kicsit finomabban is mondani. Alapvetően jót akart, de a történet során többször sem tudta kezelni az indulatait, és kissé agresszíven beszélt Sloan-nel. Igaz, legalább bűntudata volt miatta.

Cartert eleinte még az sem érdekelte, hogy házasság előtt áll, és egyúttal két gyerek apja lesz; Aliciának ugyanis már voltak gyerekei az előző házasságából. Azt ugyan elismerte Sloan-nek, hogy nem szerelmes Aliciába, inkább csak kötelességtudatból szeretné feleségül venni, mert a legjobb barátjának, Jimnek – aki sajnos meghalt – volt a felesége. Sloan-nek pedig teljesen igaza volt szerintem, mert ő legalább figyelembe vette, hogy Carter nősülni készül, és hogy két kisgyerek is érintett az ügyben. spoiler De arra sajnos várhattam, hogy spoiler

Az írónő végül jó megoldást talált arra, hogy hogyan legyen olyan vége a történetnek, ahol senki sem sérül, és mindenki azt kapja, amit a szíve mélyén akart. A kényes téma ellenére olvasmányos volt, voltak benne ötletes és szép megoldások spoiler

Mindjárt folytatom is Alicia történetével az olvasást. :)

U.i.: Azt kihagytam, hogy a borító mennyire szép. :)

>!
Nikyy18
Sandra Brown: Tálcán kínált szerelem

Valami borzalom volt ez a könyv. Az egyedüli ami tetszett az a könyv borítója. A szereplők már a 30-ik oldaltól idegesítettek főleg Sloan. Mindenen elsírta magát ami már számomra volt kiborító. Az egy csillagot is csak a borítója miatt kapja.

4 hozzászólás
>!
zuna19 P
Sandra Brown: Tálcán kínált szerelem

A borítója szép.
Imádom az írónőt.
A történet elég unalmas volt.
A karakterek sem nőttek a szívemhez.
Eléggé csalódás ez a könyv.
A második része a könyvnek nagyon jó „Táncolj velem!” , azt mindenkinek ajánlom.

>!
Barbi0613
Sandra Brown: Tálcán kínált szerelem

Azt kapjuk amit várunk, egy aranyos kis romantikus történetet. Kikapcsolódó olvasásnak nagyon jó. :)

>!
Letti23
Sandra Brown: Tálcán kínált szerelem

Unalmas volt a történet, de legalább a borító tetszett.

>!
Arabella
Sandra Brown: Tálcán kínált szerelem

Ez a könyv egynapos olvasásom volt, gyorsan lehetett vele haladni, kicsit idegesített, hogy a férfi annyira elutasító és „kemény” de elolvastam :)

>!
mokus33
Sandra Brown: Tálcán kínált szerelem

Hát, elolvastam, de szerintem borzalmas volt… Lehet, hogy nem kellett volna végigküszködni, mert csak azt érzem, hogy elvett az életemből pár órát feleslegesen ez a könyv. (Pedig kicsit csaltam, mert jó pár oldalt olvasás nélkül átlapoztam, ami egyébként nem szokásom)
A pasas nagyon unszimpatikus volt, a csaj egy fokkal jobb, de idegesített a vénkislányos viselkedése. Ezek szerint végül is összeillettek, két irritáló ember :D

>!
Dóri_Szathmáry
Sandra Brown: Tálcán kínált szerelem

„Véletlenül” került hozzám ez a könyv, nagymamám vette ki a könyvtárból, és mivel éppen nem volt más olvasnivalóm én is belefogtam. A borító nagyon cuki, a történet viszont sajnos túlontúl átlagos: az egész könyv azt boncolgatja hogy mi történik akkor, ha beleszeretünk a legjobb barátunk párjába. Számomra teljesen egyértelmű volt hogy hogyan fogja feloldani az írónő ezt a konfliktust, a szereplők sem nőttek túlzottan a szívemhez, és kalandokban/fordulatokban sem bővelkedik a sztori. Szokványos szerelmi történet, kiszámítható és sokat szenvedős. Valamiért nekem ez most nem tetszett, de ha az ember egy kis langyos romantikára vágyik, arra megfelelő lehet. Ez volt az első könyvem az írónőtől, talán kezdésnek másikat kellett volna választanom.

>!
Iloonka 
Sandra Brown: Tálcán kínált szerelem

Be kell valljam ,hogy nem volt rossz könyv. Egyszer mindenképp elolvasható.
Fura, de az írónő azzal ,hogy egymásra hagyta a két főszereplőt, emlékeztet a 11 éves írásaimra. Akkor volt olyan korszakom ,hogy magukra hagyom a két főszereplőt, mellékszerepben meg egy vagy két ember szerepel. Felidézi mindenképp a könyv bennem ezt. Csak ,hogy már nem 11 vagyok. Egy kicsit idegenkedve olvastam így a sorokat. Ez egy egyszerű történet. Nem világmegrengető, hanem csak egy kellemes délutáni kikapcsolódás.
Hiányoltam mondjuk a karakterek megformázását belőle. Így végső soron nem tudtam meg sok tulajdonságot a két főszereplőről. De eltekintek ettől ,mert az írónő rögtön az első oldalon tisztázza, hogy a szerelemről akar írni.
Mindent összevetve egy 4 csillagot megér hangulata és könyvborítója miatt.

>!
Inimma 
Sandra Brown: Tálcán kínált szerelem

Kíváncsi voltam, hogy oldja fel a konfliktust az írónő. A könyv felétől arra számítottam, hogy az író és a panziós kisasszony felkerekednek és Las Vegasban összeházasodnak. De szerencsére jobb ötlete támadt.


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

– Még senkit nem börtönöztek be azért, mert gondolt valamire.

42. oldal

>!
zuna19 P

(…) hiszen erőszak és szenvedély kézen fogva jár, vagy nem?

59. oldal

>!
Inimma 

– Nézett mostanában tükörbe? Tud róla, hogy a haja a szőke és a barna színében játszik, és tucatnyi, ha nem több, árnyalat villan benne? Az a férfi sem normális, aki nem akarja ezt katalogizálni. A szeme színe igéző, és oly ritka, hogy a pokolra kell szállnom ahhoz, hogy élethű leírását tudjam adni valamelyik könyvemben. Nincs az a nő, aki ne ilyen sötét és hosszú szempillákat akarna. Az alakjától összefut a nyál a számban, bár az öltözködése hagy némi kívánnivalót maga után. Slampos ruhák mögé rejti az imádni való testét. Ez a baj magával. Hogy próbál elbújni saját maga és a világ elől. De miért, az istenért?! Miért?!
Sloan sápadtan, a szóbeli ütlegektől dermedten, szótlanul meredt a férfira. Aki, amikor rájött, hogy kirohanásával megbántotta a nőt, ellazította izmait, és visszahuppant a kovácsoltvas székbe. A visszafojtott düh sóhajtása tört fel a melléből. Amikor már nem tudta tovább elviselni a rájuk telepedő, hosszúra nyúló csendet, halkan hozzátette:
– Szétrúghatja a seggem, ha gondolja. Vagy inkább taposson a lábfejemre. Az is pokolian fáj.

78-79. oldal - Harmadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: haj, hajszál · öltözködés · szem
>!
Inimma 

– Mi van abban a dobozban?
– Milyen dobozban?
– A komódon. Amit megsimogattál, amikor bejöttél.
Sloan szó nélkül felállt, és a komódhoz ment. Carter is felült, mosolyogva vette át a dobozt a nőtől. Elfordította az oldalán lévő aprócska kulcsot, és türelmetlenül felnyitotta a fedelét. Azonnal tudta, mit lát.
– Sloan, bármikor megveheted bármelyik könyvemet. Nem szükséges elraknod az ilyen… ez a selejt, drágám – mondta, de a tekintetén látszott, hogy nagyon meghatódott.
– Számomra ez nem selejt – rázta meg a fejét a nő. – Számomra ezek a lapok a világ legszebb szerelmi történetét jelképezik.
– A világ legszebb szerelmi történetét, hmm? – kérdezte Carter. Maga mellé húzta a nőt, és szenvedélyesen megcsókolta. – Szebbé teszem a kedvedért: átírom a Csipkerózsika végét. Hadd végződjék happy enddel.

284-285. oldal - Tizedik fejezet - A könyv utolsó bekezdései

>!
Constance

– Küzdjön, Sloan, ahogy reggel is tette! Lazítson végre! Engedjen szabad folyást az érzelmeinek, az Isten szerelmére!
– Megpróbálom – ígérte Sloan. – A hisztérikus roham csínját-bínját meg majd ellesem magától, amíg nálam lakik.
– Állok rendelkezésére.

79. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Fredrik Backman: Egymás ellen
Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán
Susan Kay: A fantom
Belinda Alexandra: Zafír égbolt
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók