A ​legelső férfi (Mason testvérek 2.) 45 csillagozás

Sandra Brown: A legelső férfi

A világhírű amerikai írónő új kötetének női főszereplője, Lilah Mason olyan gyógytornászszakember, aki a balesetben megrokkant embereket képes visszavezetni a teljes értékű életbe. Magányos, de elégedett, mert sikeres, és mert pácienseinek győzelmeit sajátjainak is tekinti. Lilah szépen megszerkesztett világa alapjaiban rendül meg, amikor pályafutása legnehezebben kezelhető betegét, a deréktól lefelé megbénult Adamet próbálja meggyógyítani. Szakmai megfontolásai érzelmek vad áradatával viaskodnak: lehetséges-e, hogy olykor éppen a beteg jelenti a gyógyírt az orvos számára?

Eredeti mű: Sandra Brown: Adam's Fall

Eredeti megjelenés éve: 1988

>!
Maecenas, Budapest, 2013
306 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639025967 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 1999
306 oldal · ISBN: 9639025968 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Sandra Brown: A legelső férfi

Sandra Brown egyik legjobban megírt könyve. Legalábbis szerintem az.
Főleg, hogy az első részben ezeket a karaktereket nem kedveltem, de ezzel a sztorival sikerült megszeretnem őket. Lilah és Adam kedvelhetőek voltak. Imádom a történetüket.
Nagyon jó volt végre mosolyogni valamin.
Egyszerre olvastam, mert nem tudtam egyszerűen letenni a történetet.
Biztosan újraolvasós!

6 hozzászólás
>!
sarahangel P
Sandra Brown: A legelső férfi

Az eddig olvasott Sandra Brown könyvek közül nekem talán ez tetszett a legjobban. Nem véletlen szerintem, hogy a sok lecsillagozott S.B. könyv közül ez viszonylag egész magas %-on áll.

Mikor megláttam a könyvet az egyik boltban, tudtam, hogy ez nekem kell. A fülszöveg alapján egy szomorkás könyvre számítottam, a főhősnőről pedig, aki gyógytornászként dolgozik, azt hittem, hogy a munkája révén egy szolid, csöndes teremtés, aki sok kedveskedéssel próbálja gyógyítani a betegeit.

Nem is tévedhettem volna nagyobbat, mert az már az első részben kiderült, hogy Lilah egy harsány, szókimondó, határozott teremtés. ;)

A második részből pedig kiderült, hogy pont ezekre a tulajdonságokra van szükség egy olyan konok beteg mellett, mint főhősünk, Adam.

Adam-et szintén megismerhettük az első részből, ahol spoiler. Én pedig még lelkesebb lettem, mikor rádöbbentem, hogy ők ketten lesznek a főszereplők. :)

Adam a történet elején spoiler. Az első részből megismert Elizabeth és Thad megkérik Lilah-t, aki az egyik legjobb szakember, hogy vállalja el Adam gyógykezelését.

Abban is tévedtem, hogy ez egy szomorkás hangulatú könyv lesz, mert amellett, hogy komoly témát érintett, mégis szórakoztató volt. Hőseink komoly szócsatákat vívtak egymással. Lilah-nak tényleg szüksége volt a határozottságára, hogy terelni tudja a gyógyulás útjára páciensét, aki először önsajnálatba merült és nem volt hajlandó megtenni semmit a siker érdekében. Ráadásként ott volt köztük a régebben kialakult ellenszenv, ami viszont talán nem is igazi ellenszenv.

Lilah már hozzá volt szokva, hogy a hasonló helyzetben lévő férfi betegei tehetetlenségükben rajta töltik ki a dühüket és kétértelmű megjegyzéseket tesznek, vagy nyúlkálnak hozzá, de ezeket mindig le tudta szerelni. Amikor azonban Adam kezd el közeledni hozzá, az nem várt, addig még soha nem tapasztalt érzéseket hoz számára…
***

A végére értelmet nyert az is, hogy miért az a történet címe, ami spoiler. :))) Azt először nem is értettem, hogy a végén Lilah spoiler.

Lilah már az első részben is szimpi volt a harsánysága ellenére, most még jobban az lett. Adam pedig teljesen már arcát mutatta most, mint korábban, a kezdeti hiszti után kiderült, hogy ő egy nagyon szórakoztató, kedves és bizony szenvedélyes pasi spoiler. ;)

Egyszóval a szórakoztatás mellett gondolatok, érzelmek is vannak ebben a könyvben. Ajánlom. :)

>!
Törpillaa
Sandra Brown: A legelső férfi

Hú nem is tudom hirtelen mit mondjak. Annyira meghatott a könyv mondanivalója. Annyira jó volt olvasni sajnáltam Adamat amit átkellett élnie és Lilaht ahogy próbált neki néha segíteni. Lenyűgözött a könyv. :-)

>!
meteoritastar P
Sandra Brown: A legelső férfi

Ez a könyv nagyon jó volt. El se hiszem, hogy 499 ért vettem meg :)):))
Szórakoztató volt és pörgös a szóváltások miatt. Végig mosolyogtam és nevettem. Nagyon jó volt:)):)) Imádtam a szócsatáikat:)):))
A dráma, ami miatt a szereplőink ebbe a helyzetbe kerültek, nagyon szomorú. De az írónő úgy tudta keverni a szavakat, hogy megértsd az üzenetét a küzdésről, de közben remekül szorakozz.
A soroat első részét nem olvastam. De már az elején ott volt minden szükséges információ, hogy teljesen élvezhető legyen ez a történet.

Bátran ajánlom, aki egy remek kikapcsolódásra vágyik sok mosollyal vagy nevetéssel. :)):))

>!
wallery
Sandra Brown: A legelső férfi

Végre egy jó női karakter, de az összecsapott végért fél csillag mínusz

>!
Miah
Sandra Brown: A legelső férfi

A második számú kedvenc könyvem Browntól. A történet és maga a kivitelezés is tökéletes volt, illetve a főszereplők jelleme is teljesen magával ragadott. Szerettem azt, hogy ebben az esetben a női karakter nem az a visszahúzódó leányka, hanem egy igazán talpraesett nő, aki kitűnően tudja kezelni a morcos férfit.

>!
bbabri
Sandra Brown: A legelső férfi

Lilah karaktere igazán egyedi. Szókimondó és humoros, mindig az övé az utolsó szó. Rendszerint azt teszi amihez kedve van, viszont a betegeiért a tűzbe menne. Még Adam-ért is, akivel csak marják egymást.
Adam sem egy sablonkarakter. Hiába, rendelkezik mindennel ami kell egy ilyen történethez, viszont az állapotából kifolyólag megismerjük a szégyenkező, segítségre szoruló férfit. Mivel mindent egyedül ért el eddig, nagyon rosszul érinti, hogy segítségre van szüksége.
A páros igazán elbűvölő volt. Nagyon tetszett, ahogy Adam az egoista, hogyan fogadja el a segítséget, és lép a gyógyulás útjára. És Lilah módszerei is nagyon szimpatikusak voltak.
Bővebben:
http://bbabrigondolatai.blogspot.hu/2014/08/sandra-brow…

>!
Marcsi P
Sandra Brown: A legelső férfi

Nagyon imádtam! Ez eddig a legjobb SB amit olvastam. Egy baj volt csak…hogy túl rövid. :) A két főszereplő szócsatái fergetegesek voltak. :)

>!
Vivien_Horváth_7
Sandra Brown: A legelső férfi

Imádtam, imádtam és imádtam! Első könyv volt amit Sandra Brown-tól olvastam, de nagyon tetszett.


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

Adam szája tátva maradt a megdöbbenéstől. Amikor végre sikerült meggyőznie magát, hogy a lány nem lidérces álmában bukkant fel, visszaejtette a fejét a párnára.
– Istenem – nyögött fel. – Valami nagy bűnt követhettem el, hogy máris a pokolra juttattál!
– Én is jó napot kívánok neked.

2 hozzászólás
>!
zuna19 P

– Hogy lehet, hogy még mindig szűz vagy? – nézett rá összehúzott szemmel Adam.
– Technikailag úgy lehet, hogy még nem voltam senkinek a szeretője.

268. oldal

>!
zuna19 P

– Határozatlan ideig tartó fizetés nélküli szabadságra kellene mennem a munkahelyemről.

26. oldal

>!
zuna19 P

– Ejnye-bejnye! Hát szabad ilyen rosszkedvűnek lennünk egy ilyen szép napon?

41. oldal

>!
zuna19 P

– Mindent a legcsekélyebb aggály nélkül teszel vagy mondasz. Nehéz elhinnem, hogy ilyen szabadon és természetesen tudsz viszonyulni a szexhez, amikor sohasem gyakoroltad.
– Futballmeccsekre is járok, és szurkolok a játékosoknak, holott sohasem futballoztam.

269. oldal

>!
zuna19 P

– Nem beszélhetnénk valami másról? – kérdezte sápadtan a férfi.
– Dehogynem. Miről akarsz beszélgetni?
– Semmiről.

>!
zuna19 P

– Komolyan beszélek, Elizabeth. Mi hasznom abból, ha újra megtanítom Cavanaugh-t járni, ha azután élete hátralévő részét börtönben fogja tölteni, amiért megölt engem? Nagyon örülök, hogy te ezt olyan mulatságosnak találod!

>!
Törpillaa

– Mindössze arról van szó, hogy Adam a barátunk – szólt közbe csendesen Elizabeth.
– Nagyon közeli jó barátunk.
– És az én esküdt ellenségem – emlékeztette őket Lilah.
– Az első pillanattól kezdve, ahogy megláttuk egymást, kölcsönös volt köztünk az utálat. Emlékezz csak vissza Lizzie. Te mutattál be bennünket egymásnak a Fantáziában.
– Emlékszem.
– Emlékszel az esküvőtökre? Adam és én alig tudtuk végigtáncolni a kötelező keringőt anélkül, hogy ölre ne mentünk volna egymással.
– A szemedre hányta, hogy te akartál vezetni.
– Teljes joggal! Nem tetszett, ahogy ő vezetett. – Elizabeth és Thad gyors pillantást váltottak. Ha helyzet nem lett volna ennyire súlyos, bizonyára humorosnak találták volna Lilah megjegyzését.
– És az elmúlt karácsony délelőttjén is, mihelyt megérkeztem hozzátok, rögtön talált egy olcsó és átlátszó kifogást, hogy elmehessen.
– Csak miután megeresztetted azt a szellemes megjegyzésed a libáról, amit hozott.
– Csak annyit mondtam, hogy azért a pénzért, amit kiadott arra a vacak szárnyasra, legalább a fejét levághatták volna.
– Sértésnek vette, Lilah – mondta a nővére.
– Nem is hibáztatom érte. A liba kedves gesztus volt tőle. És gyönyörűen készítették elő az egyik szállodája konyháján…
– Lányok – vágott közbe egy hosszú sóhaj kíséretében Thad, majd amikor csend lett, Lilah-hoz fordult:
– Pontosan tudjuk, milyen kibékíthetetlen ellentét van közted és Adam között, de azt is tudjuk, hogy a jelen körülmények között ildomos volna félretenni a személyes szempontokat.
– Mármint, hogy az enyéimet. Terapeutaként hízelegnem és kedveskednem kellene neki. Ő meg büntetlenül gorombáskodhat velem.

>!
zuna19 P

– Csak nem forrasztottam a torkodra a szót?
Ettől Lilah magára talált, és elmosolyodott.
– Szó sincs róla, Cavanaugh, csak beleuntam a sok beszédbe… Háromig számolok, s utána folytatnod kell, amit az előbb elkezdtél.
– Mert különben?
– Mert különben négyig számolok – intett a szemével vidáman Lilah.


Hasonló könyvek címkék alapján

Nicola Yoon: Minden, minden
Alan Brennert: Honolulu
James A. Michener: Hawaii I-II.
Lindsey Kelk: Aki mer, az nyer
Johanna Lindsey: Vad éden
Kaui Hart Hemmings: Utódok
Sajter Gizella: Vízvonal
Jack London: A Hawaii-szigetek titka
Jack London: Az óceán meséi / A vén halász meséi
Jack London: A vén halász meséi