A ​csapda 25 csillagozás

Sandra Brown: A csapda

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Millió ​dolláros csalás, szökés az FBI őrizetéből, kettős gyilkosság és emberrablás – mindez alaposan felkavarja az álmos kisváros életét. A nyomozás szálai két emberhez vezetnek. Shaw Kinnard veszedelmes kisugárzása a férfiakat óvatosságra inti, a nőkben felkorbácsolja a szenvedélyt – és ez alól Jordie Bennett sem kivétel. Kettőjük találkozása nem sok jót ígér. Jordie nem az a típus, aki holmi lepusztult kocsmákba jár, most mégis itt van… ahogy Shaw is, aki azért jött, hogy megölje őt. Ehelyett elrabolja. A Shaw karmaiból szabadulni próbáló Jordie-t azonban nemcsak a megmentésére indult nyomozók keresik, hanem bosszúra szomjazó öccse, és annak szélhámos barátja is. Ráadásul Jordie öccsére is többen vadásznak: az FBI-osok, akiktől meglépett, és a szélhámos barát, akit elárult, majd harmincmillió dollárját is ellopta. Jordie-nak és Shaw-nak csak úgy van esélye a túlélésre, ha összefognak. Ám hamar kiderül: egyikük sem teljesen megbízható. Lehet, hogy Jordie is benne volt az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Maecenas, Budapest, 2018
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632033556

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Sandra Brown: A csapda

Évtizedek óta olvasom az írónő könyveit, és szerencsére ő egyre jobbakat ír. A rózsaszín romantikáról teljesen átállt a krimi/thriller műfajra, azonban egy kis romantikus szálat azért benne hagy a könyveiben.
Most is van egy női főszereplő, aki jó nagy bajba keveredik, aztán nem csak az élete, hanem a szíve is veszélybe kerül. Mert mi van, ha a bérgyilkos mégsem akarja elvégezni a rábízott munkát? Vagy valami más is van a háttérben? S. B. több csavart is betett a történetbe, az első nem volt akkora meglepetés számomra, de a második már igen. Shaw Kinnard egy kemény, titokzatos fickó, csupa rejtély, hősnőnk legalábbis nem tudja megfejteni.
Izgalmas, pörgő cselekménnyel, őrűlt elkövetőkkel tarkított jó kis krimi.

1 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Sandra Brown: A csapda

Már csak egy magyarul megjelent, eddig olvasatlan Sandra Brown könyv van vissza.
Nagyon tetszett ez a könyv!
Izgalas volt, és nagyon csavaros!
spoiler
Nekem pl a helyszín, és a játék a helyszín körül nagyon tetszett, lényegében egy körzôvel meg lehetett volna jelölni a térképen.
A szereplôk is jó karakterek voltak, én pl azt is értettem, h Jordie miért nem akart spoiler, és ugyanezt elmondhatom Shaw-ról is.
spoiler

meteoritastar>!
Sandra Brown: A csapda

Sandra Brown könyvektől megszoktam, hogy elég gyorsan olvasható történetek függetlenül a műfajuktól.
Ez nem pont olyan volt. Lassabban haladtam vele, mint az írónő más könyveivel. De ez nem volt feltétlenül rossz.
A történet több szálon futott, több szemszögből is követhettük a nyomozást. Valoszínű emiatt nem volt annyira mozgalmas a cselekmény. De így se volt unalmas. Végig érdekelt, hogy mi lesz itt és hogy lesz a romantikus vonal.
Ez nem az a tippelgetös krimi volt, amikor találgatni lehet, hogy ki a tettes. De így is tartogatott meglepetéseket, mind a krimi és a romantikus szál is. spoiler Tetszett.
Ami miatt húztam a szám, az a két szereplő egymásra találása volt. Több előjáték kellett volna, bármi, ami miatt Jordie így tudott vonzódni Shawhoz. Ez a pár óra, főleg a körülmények tekintetében, nagyon kevés volt. Több időt kellett volna együtt tölteniük.
Meg egy picit több lendület is lehetett volna a krimi szálban. De mást nem tudok felhozni ellene.
Ez a könyv inkább krimi volt, mint romantikus, de mivel férre tudott vezetni, így csak azt mondhatom, hogy jó volt.

Judit_Megyeri IP>!
Sandra Brown: A csapda

Az elején kicsit nehezen melegedtem bele ebbe a történetbe. Túl sok volt a nézőpont, túl hirtelen jött be az FBI szemszöge, még azelőtt, hogy Shaw-t és Jordie-t jobban megismerhettem és megkedvelhettem volna. Aztán úgy a negyedénél berántott a gépszíj, izgalmassá vált a sztori, a kémia is beindult Jordie és Shaw között, és már alig tudtam letenni a könyvet.

Shaw karaktere nagyon bejött, hiteles volt ez a folyton ellemző, lényegretörő, sokszor durva viselkedés, meg a munkájából adódó játszmák, a hajlam a dominanciára. Az is tetszett, hogy az írónő nem erőszakolta meg a karaktert, és a végére sem csinált belőle hősszerelmest. Jordie is rendben volt, az öccséhez fűződő bonyolult viszonya főleg remekül lett ábrázolva. Josh-on megdöbbentem, nem annyira tűnt hitelesnek az az ív, amit az ő karaktere bejárt. Az ő nézőpontjából írt részek voltak szerintem a leggyengébbek, bár kétségkívül hatásos jelenetek voltak.

A krimi részt izgalmasnak találtam, bár a regény közepe táján lévő első csavart lehetett előre sejteni, a végső fordulat nagyot ütött. A szerelmi szálban kifejezetten tetszett a kezdeti fogoly-fogvatartott dinamika. A túl szerteágazó indulást és Josh karakterét leszámítva ez egy jó regény. Nem tartozik ugyan a legjobbak közé, de azért érdemes elolvasni. (És író szemmel még egy megjegyzés: ahogy Sandra Brown az információt adagolja, az egyszerűen mesteri. Baromira szeretném eltanulni tőle! :D)

anesz P>!
Sandra Brown: A csapda

borító: 4
tartalom: 4
stílus: 4
szereplők: 4
élmény: 4
mondanivaló: 4

Szerintem már túl sok Sandra Brown krimit olvastam, mert az egyik nagy fordulatot már az első oldalakat olvasva borítékolni tudtam volna. Persze így is maradt elég izgalom, és a végére meglepetés bőven. Mégsem tudott annyira magával ragadni a történet. A szereplők elég ridegek és kemények voltak, szinte kivétel nélkül. Az árulás és a köpönyegforgatások miatt persze nem is lehettek szívbajosok. Az emberséget hiányoltam talán a legjobban. Ezt a bűnözői világot nem ellensúlyozta semmi szépség vagy lágyság. A borítóról sem voltam elájulva. A stílussal nem volt különösebb bajom, de nem is bűvölt el.
Összességében egyszer olvasható kategória.

MoMe>!
Sandra Brown: A csapda

Izgalmas volt,és bár nem úgy haladtam vele ahogy szerettem volna,ez inkább időhiány miatt volt,nem a történet miatt.
Volt itt minden.Titkok,nyomozás,bosszú,szerelem…És kettő olyan csavar! na jó,a közepén lévőre lehetett számítani. spoiler
A vége csavarra viszont nem számítottam,rendesen az orromnál fogva vezetett az írónő. Inkább krimi volt,mint romantikus,pont kellő mértékű volt a szerelmi szál benne.

Erika_Bogár I>!
Sandra Brown: A csapda

Az egyik kedvenc íróm Sandra Brown, mert általában jól egyensúlyozik a romantika és az akció között, így kellemes kikapcsolódást nyújtanak a könyvei. Ebben a történetben most több volt az akció, ami nem lett volna baj, ha egy kicsit vastagabb a kötet, és így több hely jut egy kidolgozottabb, rendesen felépített romantikus szálnak.

krisztin1 >!
Sandra Brown: A csapda

Ismét egy olyan könyvet olvastam, ami már évek óta pihent a várólistámon.
Az írónő ebben a könyvben is tökéletes egyensúlyban tartotta a romantikát és a krimit.
Shaw hiába tűnt az elején negatív karakternek, idővel azért kiderült, hogy sokkal több. Szeretem spoiler
Jordie-t hamar megkedveltem. Bármilyen nehéz helyzetbe is került, nem hagyta magát, mindent megtett azért, hogy kiszabadítsa magát. Valamint a testvéréért is képes volt bármit megtenni.
A vége teljesen ledöbbentett. spoiler

digu96>!
Sandra Brown: A csapda

Ezt a könyvet még nem olvastam előtte Sandra Browntól. Más volt, mint a szerelmes történetei, de egyaltalán nem volt rossz. Shaw szemszöge jobban tetszett, mint Jordié. Az első felében engem is megvezetett az írónő, tetszett a csavar benne. Illetve a végén is mik történtek, nem is gondoltam volna. Nem haladtam olyan gyorsan a könyvvel, mint szoktam a ronantikus könyveivel, de ez nem rontott a történeten. Egyszer olvasásnak jó volt.

Cat8 P>!
Sandra Brown: A csapda

Krimi műfaj most jóval erősebb, mint a romantikus rész.
Az első nagy fordulat szerintem várható volt, de a végén volt egy olyan csavar, amire soha nem gondoltam.
Több szálon fut a cselekmény: FBI nyomozók, Jordie, Josh.
Annyira tetszettek az FBI nyomozó és felesége közötti kapcsolatot szemléltető részek.

Gyerekkori trauma, szülői nevelés és genetikai hajlamok együtt mit is eredményezhetnek.

Ez alapján lélektani kriminek nevezném a műfajt, romantikus szállal.


Népszerű idézetek

krisztin1 >!

– Elvitte a cica a nyelvét? – nógatta gúnyos mosollyal a férfi.
– Nem. Ki tudom mondani, hogy menjen a pokolba.

64. oldal

krisztin1 >!

– Az emberek ritkán látják meg azt, amit nem keresnek.

245. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Stephen King: Joyland
Paula Hawkins: A víz mélyén
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Lisa Jackson: Ébredés
Blake Crouch: Sötét anyag
Nora Roberts: Tünékeny szerelem
Nora Roberts: Szent bűnök