Pillangó ​a vállamon 37 csillagozás

Buenos Aires-i kaland
Sándor Anikó: Pillangó a vállamon Sándor Anikó: Pillangó a vállamon

A ​Buenos Aires-i hőségben olvad a jégpáncél, amelybe évekkel ezelőtt zártam magam, szégyenemben, amiért már nem vagyok fiatal. Éjjel-nappal tangózom! A testemen rég nem látott izmok rajzolódnak ki újra, az arcomról eltűnt a keménység, amellyel egész életemben azt üzengettem a világnak, hogy erős vagyok. Ha világosabban akarom kifejezni, amit érzek, hát tessék: én itt boldog vagyok! Megengedem magamnak, amit azelőtt soha: követem a férfit, megadóan és feltétel nélkül. Táncolok, érzek, azaz élek! Pár hét alatt fokozatosan hántotta le rólam a rétegeket ez a város. Eleinte csak a meleg: levettem a zárt, hosszú ujjú ruhát, és felvettem egy ujjatlan, mélyen dekoltáltat; majd jött a meglepetés, hogy tetszem, így, ahogy vagyok! Bátran érezhetem magam megint szépnek, amiről otthon már leszoktam. Túl az ötvenen, ujjatlan ruhában, szarkalábakkal a szemem alatt, itt-ott egy kis hurkával a derekamon – ezen a helyen NŐ vagyok a férfiak szemének tükrében. Buenos Airesben az élet újra felkért egy… (tovább)

Jaffa, Budapest, 2014
Jaffa, Budapest, 2012

Dawnofmyth>!

Sándor Anikó: Pillangó a vállamon Buenos Aires-i kaland

Az eleje nagyon tetszett, amíg bemutatta a tangót, milongákat, az életet Buenos Aires-ben. Tetszett az is ahogy újra felfedezi és megéli a nőiségét :) De onnantól, hogy találkozik a táncossal aki miatt odament, túlságosan felgyorsul minden. Túl hamar vége lesz a történetnek. Maga az írónő stílusa nagyon tetszett, de vége nekem összecsapott.

Galambdúc>!

Sándor Anikó: Pillangó a vállamon Buenos Aires-i kaland

Jól ír Anikó, egy estés kalandom volt vele és a tangós élményeivel. Szeretek utazni, és kedvet csinált Argentínához, holott se a tangó, se az ország nem érdekelt eddig nagyon. A stílus egyszerűségében is nagyszerű.

aszor>!

Sándor Anikó: Pillangó a vállamon Buenos Aires-i kaland

Szerettem Sándor Anikó rádiós riportjait. Később találkoztam a könyvesboltban a könyveivel, útleirásaival. Örülök, hogy megvásároltam Buenos Aires-i tangós könyvét.
Tetszett, ahogyan felvállalta a korát, és belevágott a nagyvilágba. Irigyeltem is érte, én erre sosem lennék képes. Szeretem, mikor egy iró nem csak cukormázasan ir az életéről.
Könyve elvitt a fülledt Buenos Airesbe, a táncstúdiókba, ahol lehet valaki öreg vagy fiatal, de tangót táncol. A három hetes tangó tanulásából három és fél hónap lett.
Jó volt olvasni a felszabadultságát, merészségét.
Keresni fogom Sándor Anikó többi könyvét is.

Detty77 >!

Sándor Anikó: Pillangó a vállamon Buenos Aires-i kaland

Kellemes utazás Argentina és a tangó világába

Judit_1968>!

Sándor Anikó: Pillangó a vállamon Buenos Aires-i kaland

Szeretem Sándor Anikó írásait, úti beszámolóit. Amikor a Caminoról írt még jobban vágytam oda, most pedig szívesen elmennék én is Buenos Airesbe, hogy megtanuljak tangózni, hogy átéljem azokat, amiket ő átélt. Oda szeretnék menni, ahol úgy érezhetek, ahogy ő : „Bátran érezhetem magam megint szépnek, amiről otthon már leszoktam…ujjatlan ruhában, szarkalábakkal a szemem alatt, itt-ott egy kis hurkával a derekamon – ezen a helyen NŐ vagyok a férfiak szemének tükrében.”

Light_House>!

Sándor Anikó: Pillangó a vállamon Buenos Aires-i kaland

Engem se Argentína, se a tangó nem hoz lázba. Kíváncsi voltam a könyvre, de csalódnom kellett.

klaratakacs P>!

Sándor Anikó: Pillangó a vállamon Buenos Aires-i kaland

Sok gondolat egy érett nőtől, kissé pongyola szerkesztéssel. Néha sikerült elérnie, hogy ott legyek vele a milongán, táncoljak és élvezzem a nagybetűs életet, de többbször zavart a stílus, a megfogalmazás, vagy éppen annak hiánya.
Nem a legjobb könyve Anikónak, de volt benne, ami megfogott.

gyberna>!

Sándor Anikó: Pillangó a vállamon Buenos Aires-i kaland

Fél csillagot csak azért vontam le, mert az El Camino után egy árnyalatnyival darabosabbnak tűnt, de a történet így is varázslatos. Anyukám 50. születésnapjára vettem a könyvet, este fogom átadni, szerintem pont aktuális, tetszeni fog neki, szerencsére épp befejeztem időben :)

bogancs213>!

Sándor Anikó: Pillangó a vállamon Buenos Aires-i kaland

Imádtam ezt a könyvet, elvarázsolt, és egy másik világba repített. Ha csak gondolatban is, de jó volt elutazni Argentínába és átélni kicsit a latin életérzés nyújtotta szabadságot.

MiraRami>!

Sándor Anikó: Pillangó a vállamon Buenos Aires-i kaland

Nem ez a legjobb könyve az írónőnek, de egyszer könnyen átlapozható. Kikapcsolja az embert arra a rövid időre. Nem tudtam eldönteni, hogy miért is írta meg a könyvet. Az El Camino olvasása közben elmesélte a változást, szinte vágytam rá, hogy én is átéljem. De ebben a könyvben nem láttam semmit, amiért ezt az utazást meg kellett írni. Vagy tényleg nem volt nagy történés, vagy csak nem találtam meg benne. Engem zavart a sok spanyol kifejezés, és a 4-5 oldalas fejezetekre tördelt történet. Ha jól megnézem nagyon rövid az egész könyv, csak szépen széthúzzák.

Csillag93>!

Régen arra vágytam, hogy valaki feltétel nélkül szeressen. Most azt kívánom, bárcsak jönne valaki, akit feltétel nélkül tudok szeretni.

Lunantishee>!

Az ördög persze nem alszik, és engem sem hagy.

EsztA>!

A tangóban nincs emancipáció. Mindent a férfi kezdeményez és a férfi határoz meg. A nő pedig mer támaszkodni rá, mert a férfi erős, tudja, mit akar, és a nő bízik benne. Engedelmeskedik, pusztán ennyi a dolga.

EsztA>!

Nem szépek, komolyan mondom, nem szépek. De olyan valódiak! Olyan felszabadultak, olyan lazák, olyan vidámak!
Öregek, na és?
Sok a gond? Ugyan már!
Kevés a pénz? Ez most, itt kit érdekel? Táncolnak, éreznek, azaz élnek!

Lunantishee>!

Buenos Airesben a hetvenéves nő virágot tűz a hajába, úgy megy este tangózni. Lefogadom, hogy csipkés combfix van a szoknyája alatt…

Kapcsolódó szócikkek: Buenos Aires · combfix
XDóra>!

Most csak azt kívánom, bárcsak jönne valaki, akit feltétel nélkül tudok szeretni.

Csillag93>!

A bulvár világa nyomorult világ. Akit tartósan beszippant, annak deformálódik a lelke, olykor a teste is, és egy idő után már maga sem veszi észre, hogy mások életét éli, nem a sajátját.

EsztA>!

Itt viszont nincs kora a nőknek. Lehetsz bármi, akár táncosnő is, akkor is, ha nem vagy húszéves. … Itt senki nincs elfoglalva a koroddal, nem téma az öregedés. Nem néznek végig rajtad szánakozóan amolyan „most aztán bajban vagy” pillantással még akkor sem, ha a negyedik-ötödik ikszen túl véletlenül mégis egyedül maradsz.

EsztA>!

Csak néztem szótlanul, ahogy hófehér ingben, egyenes háttal ült velem szemben, szelíd tekintetéből erő és nyugalom sugárzott, és arra gondoltam, hogy kislányként is mindig ilyennek képzeltem el a Férfit, akit szeretni fogok, ha nagy leszek.

EsztA>!

– Amíg én nadrágot hordok, te meg szoknyát, addig én fizetek. Majd ha cserélünk, te kapod a számlát, oké? – jelentette ki, és erről jutott eszembe, hogy tényleg nem volt rajtam nadrág, amióta vele találkoztam.
Úgy élünk egymással, mintha minden pillanatban tangóznánk. Ő vezet, én pedig követem. Teljes lényemmel, boldogan és önfeledten. Tényleg olyan férfi, amilyenről a nők csak álmodoznak, de nem hiszik el, hogy létezik.