When ​Dimple Met Rishi (Dimple and Rishi 1.) 14 csillagozás

Sandhya Menon: When Dimple Met Rishi Sandhya Menon: When Dimple Met Rishi Sandhya Menon: When Dimple Met Rishi Sandhya Menon: When Dimple Met Rishi Sandhya Menon: When Dimple Met Rishi

A ​laugh-out-loud, heartfelt YA romantic comedy, told in alternating perspectives, about two Indian-American teens whose parents have arranged for them to be married.

Dimple Shah has it all figured out. With graduation behind her, she’s more than ready for a break from her family, from Mamma’s inexplicable obsession with her finding the “Ideal Indian Husband.” Ugh. Dimple knows they must respect her principles on some level, though. If they truly believed she needed a husband right now, they wouldn’t have paid for her to attend a summer program for aspiring web developers…right?

Rishi Patel is a hopeless romantic. So when his parents tell him that his future wife will be attending the same summer program as him—wherein he’ll have to woo her—he’s totally on board. Because as silly as it sounds to most people in his life, Rishi wants to be arranged, believes in the power of tradition, stability, and being a part of something much bigger than himself.

The… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Simon Pulse, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481478694
>!
Hodder & Stoughton, London, 2017
304 oldal · ASIN: B06XRK31YW
>!
Hodder & Stoughton, London, 2017
384 oldal · ISBN: 9781473667419 · ASIN: B06XRK31YW

4 további kiadás


Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

tamaa_ra>!
Sandhya Menon: When Dimple Met Rishi

A történet eleje zseniális volt. Nagyon nevettem Dimple és Rishi találkozásán. Ez volt a kedvenc jelenetem végig. Dimple helyzetét bár teljesen átérezni nem tudom, mert fogalmam sincs, mit csinálnék, ha folyamatosan az előre elrendezett házasságot próbálnák rám erőltetni. Valószínűleg én is mindent elkövetnék, hogy ez ne következzen be. Amit a legtiszteletreméltóbbnak találtam benne, hogy igenis kiáll azért, hogy ő dönthessen a saját életéről. Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy szembe kell mennie a szülei elvárásaival. Szerintem elég nyomás volt már az is, hogy más kultúrát gyakorolt, amit nem mindenki néz jó szemmel, és problémái voltak a beilleszkedéssel, ahogy többször említve volt. Abszolút érthető, hogy szeretne kevésbé kitűnni néha. Főleg ha ilyen régies berögződésről van szó, mint az elrendezett házasság téma.
Rishi ezzel szemben abszolút magabiztosnak tűnik, és nem zavarja, hogy „különc”. Ő ezt inkább pozitívnak értékeli, és nem igazán törekszik arra, hogy jobban hasonlítson a kortársaira. Ami külön értékelendő, hogy az anyagi helyzetétől függetlenül két lábbal járt a földön, és ugyanúgy megdolgozott azért, hogy elérjen valamit, mint bárki, akinek esetleg nincs meg ez a háttér.
Maga a kapcsolatuk alakulása mondhatni aranyos volt, viszont nekem kicsit elsietettnek tűnt. A végén pedig Dimple drámája kicsit túl lett játszva.

csucsorka IP>!
Sandhya Menon: When Dimple Met Rishi

Tudom, hogy szánalmas, amit most leírok, de megteszem, elárulom: hajlamos vagyok arra, hogy ha olvasás közben belefutok egy értékelésbe, elkezd befolyásolni. Óhatatlanul úgy kezdem látni a szereplőket vagy a történetet, ahogy valaki rávilàgított: a hibáival.
Dimple sok mindenkinek a begyében van. (Nem itt, hanem pl Goodreadsen vagy instagramon). Van, aki szereti a sztorit vagy Rishit, de Dimple akkor is kihozza a sodrából.
Én meg itt ültem (vagyis mindig máshol) és vártam, hogy mikor lesz idegesítő. Az kellett volna zavarjon, hogy az az álma, hogy IT girl legyen? Vagy talán az, hogy rettegett a szerelemtől? Vagy az, hogy megőrült az anyjától, akitől én is megőrültem volna? Esetleg az, hogy két tónus közül már nem a ráerőltetett, tanított értékeket tette magáéva (hindi) hanem azt, amibe beleszületett (amerikai)? Vagy az, hogy – az egyébként tényleg hihetetlenül tiszta és szeretnivaló – Rishi nem úgy találta meg az utat a szívéhez, ahogy a pulton kint hagyott vajban szokta a kés…? De lehet, hogy az, hogy tizennyolc évesen(!!), a fősuli kezdetén azt akarta szem előtt tartani, amiért odament: annak a jövőnek az ígéretét akarta beváltani, ami végre az ő kezében volt és az ő kemény munkáját igényelte.
Az van, hogy engem egyik sem paprikázott fel. Mind emberivé tette. Nem egy felnőttet kaptunk, hanem egy hihetetlenül komplex tinédzsert. off

Szerintem az egész sztori bűbáj-cuki volt, jó volt olvasni.
Nagyon drukkoltam a kettősüknek – de annak talán még jobban, hogy a saját álmaikat sikerüljön valóra váltani.

Lobo P>!
Sandhya Menon: When Dimple Met Rishi

Hatalmas vigyorral az arcomon olvastam végig a regényt, Sandhya Menon annyira jól ábrázolta az indiai-amerikai fiatalok életét, elragadó főszereplőket alkotott, akik között az első pillanattól ott van az a szikra, s akik képesek együtt egy nagyon jó történetet összehozni. Egyetlen mondatát se éreztem feleslegesnek a könyvnek, vagy éppen kínosnak, lekezelőnek, mindent beteljesített, amit a borító ígért: romantikus komédiát, bepillantást egy számomra ismeretlen világba és kiváló szórakozást. Eddig az év romantikus regénye volt számomra a When Dimple met Rishi, s az is biztos, hogy aki elolvassa, az utána Bollywoodi táncjeleneteket fog nézegetni a youtube-on.
http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2017/06/18/sandhya-m…

esztokam P>!
Sandhya Menon: When Dimple Met Rishi

Az olvasáshoz nem árt egy jó adag nyitottság a miénktől teljesen eltérő kultúrák iránt, mivel annak ellenére, hogy a sztori Amerikában játszódik ízig-vérig indiai a körítés. Hagyományos indiai értékek, ruhák, hindi nyelvű szövegek és bollywoodi popkult utalások tarkítják ezt a vicces rom-komot, még Rishi Chris Messinához való hasonlítása is indiai színezetet kap, hisz ő játssza Mindy Kaling pasijaát a Mindy Projectben sort of.
Végig az volt az érzésem, hogy egy bollywoodi film regény változatát olvasom. Egyes részeknél egyenesen hiányoltam a random tánc- és dalbetéteket. spoiler
A karakterek imádni valóak voltak, ugyanakkor a főszereplőinken kívül senki nem kapott mélységet, elég 2D-s maradt mindenki, klisés mellékszálakat adtak. Dimple és Rishi ugyanakkor változtak, fejlődtek, hatottak egymásra. Különbségeik ellenére is jól megértették egymást, számíthattak a másikra.
Mit mondhatnék, élveztem, nevettem és folyton Bollywood járt a fejemben. Most nézhetem újra a Krrisht, meg kell néznem a Rab Ne Bana Di Jodit és a Pikut is. Majd beszorítok pár Ranbir Kapoor filmet is… Nekem ez volt a könyv lapjaira szabadult Bollywood!


Népszerű idézetek

csucsorka IP>!

Dimple hadn't been looking for this… whatever it was between them at all. But somehow she had a feeling that love had found her. It was circling them, waiting for the perfect spot to land.

csucsorka IP>!

And last but definitely not least, I want to thank YOU , dear reader. You, who felt moved by Dimple and Rishi’s story, who rejoiced with them through the joyous moments and cried alongside them through the hard ones. I hope you were able to see yourself in this book, no matter who you are or where you come from. I’m pretty sure kismet led you here—and I know Rishi would agree.

Acknowledgments

kikki P>!

After a couple of minutes of silence she’d said, “You guys are like Raj and Simran.”


A sorozat következő kötete

Dimple and Rishi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Emery Lee: Café Con Lychee
Nicola Yoon: The Sun is Also a Star
Gloria Chao: Rent a Boyfriend
Mary H. K. Choi: Emergency Contact
Kelly Oram: Cinder & Ella
Katie McGarry: Pushing the Limits
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Mary E. Pearson: The Heart of Betrayal
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night